-->

13 Mac 2017

The Sunshine Blogger Award

The Sunshine Blogger Award Tagged By Anum Abdullah
The Sunshine Blogger Award 

Assalammualaikum..
Beberapa hari lepas aku telah di tag oleh Blogger Anum Abdullah untuk menerima award ini dan sekaligus menjoinkan diri untuk The Sunshine Blogger Award Challenge. Terima Kasih buat Anum kerana Tag dan baru hari ni berkesempatan untuk buat entry pasal ini. Here are the rules :-
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog and link back to their blog
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
  • Nominated 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
  • List the rules and display THE SUNSHINE BLOGGER AWARD logo on your post and or yo blog
Walaubagaimanapun aku terpaksa abaikan rules no 3 tu dan aku juga akan menjawab soalan ini dalam bahasa melayu saja sebab malas nak fikir memandangkan grammar aku agak tunggang langgang juga hahaha.

Ini soalan - soalan dari Blogger Anum Abdullah
1.Do you like business?If you like,tell me why.
2.List the five places that you never go?
3.Do you like the drama melayu?
4.Who is it that you always skodeng at the social networking late?
5.What gadget you like?
6.What you favourite colour,food and drinks?
7.You're good at cooking?
8.Who you?Tell me.
9.List the best song Malaysia which you like.
10.How often do you update you entry at a blog?
11.If you a blogger popular,what do you would?
My Answer For The Sunshine Blogger Award Challenge
Ini Jawapan Aku

1.Of Course, memang teringin nak berbusiness ni, tapi belum berkesempatan lagi. Sebab aku suka business? mestilah sebab aku suka dan nak duit hehehe
2. Banyak tempat yang belum pernah pergi lagi, Dalam Malaysia pun banyak tempat yang belum terjah lagi. Kalau di luar negara pula, aku teringin nak pergi ke South Korea hahaha yela sebelum ni asyik tengok drama jer kan.
3. Semestinya aku minat Drama Melayu, bukan drama melayu jer yang aku tengok, drama hindi, drama orang putih, Korea dan Filipina pun aku tengok juga hehe. Last Drama Melayu yang aku tengok adalah Drama 7 Hari Mencintaiku.
4. Aku jarang skodeng2 ni sebab aku jarang online Instagram, kadang - kadang baru post something dekat Instagram aku tu.
5. Laptop and Handphone
6. My Favourite Colour - Warna - warna lembut seperti pink, biru muda, hijau muda 
7. No hehehe
8. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal aku, bolehlah baca entry ➔ IniIni dan Ini..
9. Susah nak listkan sebab terlalu banyak lagu yang aku suka hehe, apapun aku suka lagu - lagu nyanyian Dato Siti Nurhaliza.
10. Memang aku akan pastikan aku update entry di blog aku tiap - tiap hari, kalau rajin mungkin akan ada beberapa entry dalam sehari heehe.
11. Kalau aku blogger popular, aku akan berterima kasih pada semua yang menyokong aku dan blog aku hehe dan akan terus menjana pendapatan menerusi blog kesayangan aku ni.

7 ulasan:

  1. South korea memang tempat best... saya pun teringin sis...

    BalasPadam
  2. Fae pun abaikan rule no 3 tu eheh

    BalasPadam
  3. Hihi, jawapan no 1 tue memang ramai yang cakap, suka berbisnes, yealah.. Sapa yang taknak duit kan.. =) btw, Nice answers sis..

    BalasPadam
  4. Susah tu nak update blog tiap hari dengan konsisten. Selalu culas 😢

    BalasPadam
  5. tq awak dah jawab soalah saya..

    BalasPadam
  6. Bagusnyaa sis rajin update blog tiap2 hari. Saya mesti akan ada hari2 yang tertinggal update blog. Hiuhiu

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017