-->

26 Mac 2014

MH370 Dalam Kenangan

Read More »

25 Mac 2014

My Love From The Star - Korean Drama Review

Assalammualaikum..
Hari ni nak buat Review Drama Korea yang Top iaitu drama My Love From The Star yang dibintangi oleh Kim So Hyun, Jun Ji Hyun, Yoo In Na dan ramai lagi. Drama ni turut dikenali dengan nama You Who Came From The Star, My Love From Another Star, Man From The Stars dan lain2. Semua tajuk drama tu merujuk pada drama yang sama. Sepatutnya drama ni mempunyai 20 episod tapi atas permintaan peminat drama ni maka drama ini di panjangkan menjadi 21 episod kesemuanya. Gandingan Kim So Hyun dan Jun Ji Hyun memang menjadi dan membuatkan drama ni popular dan disokong kuat dgn jalan cerita yang menarik.
Gandingan mereka berdua ini bukanlah kali pertama sebaliknya diorang telah pun bergandingan dalam filem hits The Thieves sebelum ini.
Running Man pun turut buat parody drama ni yang mana Yoo Jae Suk jadi Cheon Song Yi dan HaHa jadi Do Min Joon mmg lawak habis. Jarang tengok drama korea yang berkisarkan pasal Alien ni hihi tpi mmg suka dengan watak Do Min Joon ni. Begitu gak dengan watak Cheon Song Yi yang giler2 tu, scene2 kelakar dlm drama ni mmg the best, gelak x hengat bila tengok C.Song Yi frust n meroyan skejap bila Do Min Joon tolak cinta die hehe. Watak adik lelaki C.S.Yi tu pun cute bila die pun suka dapat "bakal abang ipar" yang merupakan alien hehe. Bila tiba scene sedih mmg sedih laa jawabnyer especially part Do Min Joon yang menghilang n terpaksa balik ke planet asal die. Kesian C.Song Yi jadi sedih n stress bila Do Min Joon takde disisinya. 
Memang menjadi watak jahat Lee Jae Kyung dlm cite ni, menyampah jer n akhirnya die dapat pembalasan yg setimpal dgn perbuatan die. Kesian juga dengan watak Lee Hwi Kyung yang mempunyai abang yang sgt jahat dan die juga cintakan Song Yi sejak dari sekolah namun Song Yi menolak cintanya namun begitu Hwi Kyung tetap setia dan kekal menjadi kawan baik Song Yi. Begitu juga dengan watak Yoo Se Mi yang turut ada hati pada Hwi Kyung namun Hwi Kyung tak dapat menerimanya sbg kekasih. Dia juga merupakan kawan baik Song Yi dari dulu tapi dalam diam die sebenarnya sentiasa cemburukan C.Song Yi.
Final episod drama ni mmg touching n gambar atas ni masa C.Song Yi terkejut bercampur gembira bila tgk Do Min Joon muncul secara tiba2 didepannya setelah beberapa tahun hilang dari sisinya.
Apapun drama ni last sekali mestilah happy ending kannn hehe. Lagu-lagu dalam drama ni juga best2 belaka, aku paling suka lagu temanya yang bertajuk My Destiny sedap jer dengar. Selain itu Suzy juga turut buat special appearence dalam satu episod drama ni. Suzy dan Kim So Hyun pernah bergandingan dlm drama Dream High, masa tu aku x berapa minat lagi dengan K.S.Hyun ni tapi aku suka tengok K.S.Hyun ni jadi guest dlm Running Man dlm 2 episod. Comel jer n die mudah senyum, cepat gabra n senang ketawa, paling best die lari bukan main laju lagi hihi aku harap die akan jd guest lg dlm Running Man. Aku bagi 4 bintang untuk drama ni dari 5 bintang.

Watak Perwatakkan
1-Do Min Joon
2-Cheon Song Yi
3- Lee Hwi Kyung
4-Yoo Se Mi
Gambar2 diatas credit to Google dan Soompi Forum

Baca yang dibawah ini jugak-Klik pada tajuk entri dibawah untuk membaca entry berkenaan.

Review Drama Lakonan Kim So Hyun Yang Terdahulu-

Review Drama Lakonan Yoo In Na Yang Terdahulu-
Read More »

24 Mac 2014

Segmen : Jom Blogwalking by HJ

Assalamualaikum. Peace Upon You



Klik banner untuk join

Syarat : 
  • Ada blog
  • Like fanpages  
  • Buat entry bertajuk " Segmen : Jom Blogwalking by HJ "
  • Copy paste code di blog HANA
  • Tinggalkan link entry di bahagian komen Hana.
Tamat : 30/03/2014 (last day cuti sekolah)

Read More »

segmen : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah





Due Date- 30 Mac 2014
Jom Join Ramai2..




Read More »

Segmen Pencarian Bloglist Di Mohd Noor Shawal's Blog


Due Date- 30 Mac 2014

Read More »

22 Mac 2014

Shila Amzah Terus Unggul Dalam Pertandingan I Am A Singer Di China

Assalammualaikum..
Pertandingan I Am A Singer yang disertai oleh Shila Amzah di China terus melonjakkan namanya disana. Pertandingan ini telah pun masuk ke episod 11 dan dikatakan Shila berjaya mendapat Nombor satu untuk minggu ini dan akan terus berentap untuk minggu seterusnya. Tahniah buat Shila, nampaknya semua penonton di China tu suka dan terhibur dengan persembahan Shila setiap minggu. Untuk minggu ini Shila menyanyikan lagu Inggeris daripada Adele iaitu Rolling In The Deep. Ternyata cara nyanyian dan gaya persembahannya sungguh best dan memukau gitu, kalau tak percaya boleh tengok video tersebut di bawah ini..Congrats Shila. Gambar2 credit to Fanpage Facebook Shila Amzah.



Read More »

Segmen : Pencarian Bloglist oleh Nazurah



Jom Join Ramai2..
Kalau nak join boleh klik banner diatas yer..

Read More »

20 Mac 2014

Email VS Letter

hehehe mmg betul pun, zmn sekarang org lgi excited bila dpt surat hihi  cth terdekat mcm kad raya tu semua, senyum sampai ke telinga kot haha..
Read More »

18 Mac 2014

Lagu & Lirik Seruan Jiwa - Salma [OST Drama 7 Suami]

Assalammualaikum..
Masa tengok drama 7 suami kat tv9 tu, terdengar lagu tema drama tu yg sememangnya sedap sgt, tercari-cari gak sape penyanyi n tajuk lagu tu. Bila dah cari2 baru tau lagu tu tajuk Seruan Jiwa nyanyian Salma. Kalau ada yang ingat Salma ni adalah juara Mentor 5 (TV3) dan merupakan anak didik Erra Fazira dalam rancangan Mentor tersebut. Sedap sangat lagu ni sesuai dengan drama 7 Suami tu yang episod akhirnya pada rabu ini. Jomm Layann video lagu beserta liriknya di bawah ini.

Seruan Jiwa - Salma

Saat malam datang menjelma
Kau hadir di dalam bayangan
Angin menyapu mata berlinang mengenangmu sayang

Seandainya bisaku terbang
Membawamu dalam pelukan
Ku dendang lagu seruan jiwaku yang rindukanmu

Dalam setiap bait syair hidupku
Ku hadirkan dirimu
Ku coretkan penaku di sini
Ku serukan namamu

Kau yang aku rindu
Kau yang aku cinta
Kaulah nafasku
Kaulah darahku dalam hidupku

Saat malam datang menjelma
Kau hadir di dalam bayangan
Angin menyapu mata berlinang mengenangmu sayang

Kau cahaya cinta

Dasar baru jiwa
Engkaulah punca Gunung rinduku 
hujung jalanku..
Kau yang aku rindu
Kau yang aku cinta
Kaulah nafasku
Kaulah darahku dalam hidupku 





Read More »

17 Mac 2014

Happiness Is...

Read More »

16 Mac 2014

Smile, Love & Pray

Read More »

Wonderful Mama- Korean Drama Review

Assalammualaikum..
Hari ni nak buat review Drama Korea yg dah habis tengok iaitu drama Wonderful Mama yang masih ditayangkan di Channel One. Drama ni menggantikan drama (Incarnation Of Money).. yg ditayangkan sebelum ini di channel tersebut. Awalnya aku ingatkan drama ni tak best, tapi bila aku tengok di channel One tu terus tersuka lak drama Wonderful Mama ni, Aku tengok dalam beberapa episod di tv selebihnya aku tengok kat internet jer. Drama ni release di Korea pada tahun 2013 dan mempunyai 48 episod, panjangkan!? hehe. Setakat ni drama berepisod nih jela yang paling panjang yang pernah aku tonton. Tapi aku x habiskan tengok kesemua 48 episod tu sebab ada episod yang aku langkau2 sebab agak boring episod tu jd terus aku langkau ke episod yg suspen sikit hihi.

Selain itu dalam drama ni ada 4 pelakon yang mukanya familiar sebab aku dah pernah tengok drama diorang yg lain sebelum ni cthnya macam pelakon yg memegang watak Go Young Chae tu, die pernah berlakon pegang watak jahat dlm drama (Rooftop Prince).. manakala pelakon yg pegang watak Go Young Soo tu pernah berlakon dlm drama (Cheongdamdong Alice).. Kemudian yg pegang watak Oh Da Jung pernah berlakon dlm drama hits (Flower Boy Ramyun Shop).. dan last sekali yg pegang watak sbg Jang Ki Nam pula pernah berlakon dlm drama (7th Grade Civil Servant).. Drama Wonderful Mama ni memang menarik di permulaan cerita, tapi bila sampai di pertengahan cerita mulalah jalan cerita jadi agak meleret sedikit sehingga aku pun melangkau-langkau episod. Serabut sikit dgn ujian DNA semua tu sebab tgk anak sape semua dan x leh blah dgn watak Choi Eun Ok yg sgt jahat tuh.
Awalnya memang aku yakin sgt yg doktor tu anak kandung kpd Yoon Bok Hee tpi rupanya tidak, Jang Hoon Nam rupenyer anak kandungnya. Pastu ketiga-tiga anak Yoon Bok Hee tu adalah anak angkat rupenyer. Selain itu dalam cite ni ada gak watak perampas suami orang yg mana watak Kim Nan Hee yg cuba merampas suami Oh Da Jung. Memang geram dgn watak Kim Nan Hee tu yang sengaja nk rampas suami Oh Da Jung semata-mata inginkan kemewahan dan nak hidup senang. Ending drama ni juga nampak macam terburu-buru sikit macam nak cepat2 habis dan agak tergantung sikit yg mana apa jadi dengan Yoon Bok Hee selepas pergi berubat untuk penyakitnya iaitu Alzheimer' di luar negara?.
Adakah dia boleh sembuh? Kemudian sampai ke akhir episod tidak 
ditunjukkan bilakah ketiga-tiga anak angkat Yoon Bok Hee akan 
mengetahui perkara sebenar mengenai anak kandung Y.B.Hee iaitu
J.H.Nam yg juga merupakan suami kpd Go Young Chae. 
Inilah antara persoalan2 yang belum terjawab di ending drama ni.
Namun begitu ending drama ni masih dlm kategori happy ending juga
kerana akhirnya anak2 Y.B.Hee berubah dan matang serta hidup 
bahagia dan mereka akhirnya tahu yang ibu mereka itu sakit dan 
cuba menebus kesilapan mereka yg lalu.
Apapun memang boleh layann drama ni, aku bagi 3.7 bintang dari
 dari 5 bintang untuk drama ini..
Read More »

Wordless Wednesday- Bila JOZAN Bertemu Hanya Senyuman Terukir

Assalammualaikum..
Tak leh blah dengan tajuk entry ini, tajuk sajak ker apa tuh hahaha..Gambar Jozan diatas credit to Instagram Emma Maembong. Rasanya diorang baru jumpa tuh, tengok jela asal berjumpa jer mesti Johan dan Zizan akan tersenyum n ketawa jer dgn keletah masing2. Diorang melepas rindu tu sebab lama x jumpa. ;) 

P/s-memang rindu nak tengok aksi2 sweet n manja diorang ni
Read More »

Doa Untuk MH370


Read More »

Jom Blogwalking Bersama Blogger 2014


Jom Join Ramai2..
Due Date- 15 April 2014


Read More »

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER

http://www.ayuinsyirah.my/2014/03/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html

Jom Join Ramai2..
Saya berasal dari Pulau Pinang. :)


Read More »

11 Mac 2014

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe




Jom Join Ramai2..


Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017