-->

31 Mac 2013

Segmen Blogger Muslimah


Assalammualaikum..
Hari ni nak join segmen Apit ni...
Jom join ramai2
Nickname Doodle: Miss BaNu
Warna tudung: Pink cair 
Warna Baju: Pink Gelap

Tag

Read More »

Happy BiRtHDay MaMa Mia & MaMa AleSya-GSF

Assalammualaikum..
tanggal 31 Mac adalah hari ulangtahun kelahiran 2 ahli GSF iaitu Mama Mia (K.Izan) dan Mama Alesya (K.Lela) Happy Birthday to both of you..wahhh kongsi tarikh lahir yang sama gitu..so sweet..Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, Sukses dalam apa sahaja yang dilakukan serta bahagia selalu di samping keluarga tercinta..amin....
Semoga Birthday kali ini memberi seribu kegembiraan yang bermakna buat Mama Mia (K.Izan) dan Mama Alesya (K.Lela)..
KLiK SINI.. untuk singgah ke Blog Mama Mia (K.Izan)

KLiK SINI.. untuk singgah ke Blog Mama Alesya (K.Lela)
Read More »

30 Mac 2013

"Segmen: 300 bloggers"


Assalammualaikum..
Okey nk join segmen lagi..
Jom Join Ramai2..
Due date-3 April 2013

Read More »

"Segmen: Be Nakahime Bloglist"


Assalammualaikum..
Okey hari ni nak join segmen pula..
Jom Join Ramai2..
~Apakah Kelebihan Blog Awak?
hehe susahnyer nak jawab emmm kelebihannya sebab saya sering update blog jadi blog ini insyaallah tidak akan bersawang hehe kecualilah kalau ada hal2 yang x dapat dielakkan..disamping entry yang pelbagai dan bervariasi hehe amboii ayat x hengat dunia..wink wink

~Apakah Kelebihan Blog Nakahime?
Blog Nakahime sangat kemas,tersusun n cantik sedap je mata memandang disamping ada tuto yg berguna dan freebies yg comel2.

Read More »

29 Mac 2013

10 SaHaBat NaBi YaNG DijaMiN SyuRGa

Read More »

TaNDa2 MeNCiNtai RASULULLAH S.A,W

Read More »

"Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April"

NAK JOIN KLIK SINI..

Assalammualaikum..
Hari ni nak join Pencarian bloglist blog Fizzgraphic untuk bulan april..
Due date-30 Mac 2013
Sebelum ni dh berjaya terpilih so kali ni sajelah nk mencuba lagi mana tau dapat masuk balik dlm bloglist Blog Fizzgraphic tu hehe..

kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic??
Sebab saya nak berkongsi cerita2 dalam blog saya ini dengan semua, selain itu saya juga rajin update blog hehe paling tidak pun sehari sekali n kalau terlebih rajin byklaa entry..disamping itu blog ini tidak terikat dengan entry berbentuk personal semata-mata ianya pelbagai..ada entry tentang isu semasa, hiburan dan juga tazkirah..so pendek kata macam2 ada di blog ini hehe..

Read More »

24 Mac 2013

JaWaPaN TeKa TeKi SuKa HaTi-Siapakah Mereka??

Assalammualaikum..
beberapa hari lepas aku ada suruh korang teka siapakah nama pelakon2 diatas berdasarkan gambar mata diorang tu hehehe..so hari ni aku nak bagi jawapan lah kan..nampaknya ramai yg berjaya menjawab dengan betul sekali hehe..syabas2 korang memang teliti hehehe..ada yang memberi jawapan lengkap siap dengan nama sebenar pelakon serta nama watak dan drama mana..terror2 suke2..so jawapannya...
1)MerLiN->Colin Morgan
2)MorGaNa->Katie McGrath
3)Arthur->Bradley James
4)Gwen/Guinevere->Angel Coulby
Keempat-empat mereka adalah pelakon utama dalam cite MerLiN.

iNilah Senarai Mereka2 yang sudi memberikan respon/komen dan menjawab soalan2 diatas..hehehe thanks sbb ambik bahagian teka teki saya yg merapu ni ehehe..apa lagi jom Blogwalking ke blog2 mereka..


P/s-bila tengok gambar2 diorang ni, Rindu plak dgn cite Merlin ni adehhhh...
Read More »

23 Mac 2013

TeKa TeKi SuKa HaTi- Siapakah MeReka?

Assalammualaikum..
hahaha matanya lirik2 selalu wajahnya manis2 ayu dah mcm lirik lagu plak dah..
saja nak suruh korang teka siapakah mereka2 diatas ini..
Klue-Pelakon Org Putih muahaha rasanya mesti ada yg leh agak ni..lalalala
boleh bagi nama watak diorang berlakon, kalau boleh sebut nama betul lgi bagus haha lagi best dapat bagi sekali cite ape yg diorang berlakon...
jom kita tengok ada tak yg leh jawab hihihi
Tarikh tutup-> teka meneka ni Sabtu or Ahad ini..korang just perlu bagi jawapan kt entry ini jer..
pastu aku akan senaraikan semua yg join Teka-Teki Suka Hati ni..
bedal jer jawapannyer kalau x tahu hihi...jawapan betul ke salah aku tetap akan promote blog korang.. ^_^

P/s-Jwpan korang aku akan publish lepas tarikh tutup hehehe
Read More »

HaPPy BiRtHDay KiNa-GSF

Assalammualaikum..
Hari ni adalah besday salah sorang ahli GSF iaitu KiNa..so Selamat Ulangtahun Kelahiran buat Kina yer..moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia selalu..Semoga Apa yang dihajati tercapai hendaknyer..amin...
"Flying Papers, Multi colour of Balloon delicated blossom, Fantastic People, love and laughter, What it describe?? Happy BirthDay Kina ^_^

KLik SINI.. untuk ke BLoG KiNa..
Read More »

22 Mac 2013

BiLa JOZAN JaDi CoVer MaJaLaH..

Assalammualaikum..
Fuhh JOZAN jadi cover Majalah tu..JohaN jadi cover Majalah Maskulin manakala Zizan jadi cover untuk majalah Glam Lelaki..wah kedua-duanya dalam majalah lelaki gitu..gambar diatas tu credit to Instagram..masing2 jadi penghias muka depan majalah..sebelum ni nampak Zizan mmg selalu kuar majalah tapi secara beramai-ramai iaitu jadi cover dengan artis lain sama..cuma kali ini just sorang2 jer..JohaN pun meletup dengan rambutnya yg stailo gitu dlm majalah Maskulin..Dasyatlaa diorang hehe ada tak yg dh beli majalah diatas???apapun x sabar nk tggu Raja Lawak Musim ke-7 hehe dgr cite JOZAN dh photoshoot pun utk promo Raja Lawak Musim ke-7 nanti..

P/s- Dah Join belum Teka Teki Suka Hati-Siapakah Mereka?jom berteka teki siapakah mereka klik SINI.. untuk join..
Read More »

WorDLess WedNesDay- SaBaR VS MaRaH

Sumber: Facebook
Read More »

JoHaN Raja Lawak Jadi Cover MajaLah MasKuLiN Edisi ApRiL

Assalammualaikum..
Disebabkan ramai yang suka datang ke blog ini untuk baca pasal JOZAN maka aku update sikit pasal diorang kt sini hehe tapi kalau nak tau info lebih2 tu bolehlaa pergi ke Blog JOZAN FC Official yer..aku nak tekankan juga yg blog JOZAN FC Official tu bukan aku punye, tu blog JOZAN Fan club yg punyer, disitu aku handle gak n update skit2..tuh jer..jadi jgn ada yg konpius lak yer..berbalik pada tajuk entry diatas, lama kan x tengok JoHaN keluar majalah so sekarang die di Majalah Maskulin edisi April 2013 so nanti korang bolehlaa dapatkan..byk cerita menarik dlm tu pasal JoHan, Zizan dll dalam tu..Jom tengok gambar dibawah credit to FB JTF..


P/s jangan lupa dapatkan nanti..sape bakal Bintang Paling Popular Berita Harian nanti yer??aku dh leh agak sape hahaha Korang rase sape???

Read More »

Ungkapan Kata BerNafas CiNta- Feeza (Lagu/Lirik)


UngKaPan Kata BerNaFas CiNta- Feeza

Dikeheningan malam yang panjang 

Mataku matamu bertentangan 

Terjalin semangat yang membuka rahsia dijiwa. Dengan getaran rasa kau bisikan 
Ungkapan katamu bernafas cinta 

Indahnya debaran saat pertama bersua. Tak pernah kuharapkan kau bersumpah setia 
Demi kerana alam dan malam telah Menjadi saksi kita, 
Ikrar cinta abadi yang bersemi, Lena dibuai angin malam ini 

Kita berdua bertemu rindu bersaksi purnama, Kita bersama saling bercinta sehati dan sejiwa 
Kita bersama saling berdoa 

Berkekalan akhirnya..
Assalammualaikum..
Hari ni saja nak share lagu ni dgn uolls semua..hehe lagu ni mmg dah lama, penyanyi die pun x tahu entah ke mana, dulu dengar nk buat comeback pastu senyap sampai sudah..aku ingat lagi, lagu ni popular masa aku sekolah rendah lagi time tu aku dalam darjah 4 kot lau x silap hehe..best gak lagu ni mendayu jer..maybe ramai yg tak tahu lagu ni sbb lagu ni kira dh lama gak laa..tapi memang layan lagu ni..jom tengok muzik video lagu ni dibawah ni..doodle kt atas tu credit to fizgraphic.com




Read More »

"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"

Read More »

21 Mac 2013

Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang


Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?

KENAPA KORANG PERLU JOIN?

SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik
2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik
3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.
5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.

TARIKH TAMAT: 20 April 2013.

Read More »

19 Mac 2013

Segmen Review Blog


Assalammualaikum..
hari ni nak join segmen review blog..
Jom Join Ramai2
due date-20 Mac 2013

Read More »

17 Mac 2013

SeLaMat UlangTaHuN KeLaHiRaN Dya-GSF

Assalammualaikum..
Entry Besday lagi hari ni..hehe kan dh cakap bulan Mac memang meriah gitu..Hari ni Besday Dya salah sorang ahli GSF gak..so Happy Birthday To You Dya..Moga dipanjangkan Umur, dimurahkan rezeki, Bahagia selalu dan semoga Birthday kali ini memberi seribu kegembiraan buat Dya yer...


Jom Singgah ke Blog Dya..
Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017