-->

30 Jun 2012

"Segmen : Tingkatkan Follower Twitter"


Assalammualaikum..

Hari nih nah join segmen la plak..
Jom Join Ramai2..
Salam Perkenalan untuk semua yer...
My TwitteR-> https://twitter.com/Miss_SyahBaNu
Link Blog-> http://mulan-sahbanu.blogspot.com
sila2kan lah follow yer..dont worry saya pasti follow anda kembali..
thank you ^_^

Read More »

My BaNNer ^_^


Assalammualaikum...
okey beberapa hari yg lalu dh dapat banner dh...
dapat banner free lagi..ni untungnya join GSF nih kan..
sebabnya pengasas/big boss GSF sgt bermurah hati nk buatkan banner sorang satu untuk kesemua ahli GSF hehe thank you yer Kak/Mama Arina kerana susah payah yer buatkan banner untuk kami semua..thanks sesangat tau..sorry lau susahkan Kak Arina hehe by the way qiutnyer banner kat atas ni mcm tuan punye blog ni gak hehehe..sesuai gitu,,
korang semua meh singgah blog Bunga Hati MaMa yg dimiliki oleh Kak/Mama Arina nih..serius blognya sgt cantik..byk doodle lawa2 kat sana..mmg rugi lau x terjah tau..
si kalau nak terjah boleh la klik sini-> http://wwwmarina-arina.blogspot.com/

P/s-Baru habis menonton filem Bohsia 2: Jalan Kembali..best gak...suke tang part bila diorang semua mula insaf tuh =)
to GSF-Sy akan mula blogwalking ke blog korang esok yer..hari ni x dpt nk blogwalking..internet slow sgt..mcm siput jer huhuhu...
Read More »

29 Jun 2012

JaWaPaN TeKa-TeKi~SiaPakah MeReKa??

Assalammualaikum..
semalam saya sudah berikan 3 gambar untuk korang semua meneka..ramai yg dapat meneka dengan betul gambar pertama dan kedua..tapi gambar yg ketiga ramai yg meneka dengan jawapan yg salah..hanya sorang jer yg dapat meneka dengan betul hehe sape kah die??jom kita tengok..

GaMbar Pertama
Jawapannya:JuLiaNa Evans (ramai yg menjawab dengan betul)
masa kecil bukan main comel lagi si Jue ni..dh besar Cun gitu patutlah Zizan syg sgt hehehe..

GamBar keDua
JaWapannya-Maya KaRiN (Ramai juga yg jawab betul soalan ni tpi ada gak bbrp org yg salah hehe dri senyumannya mmg nmpk maya karin gitu)
Maya Karin A.k.A iZah Ombak Rindu hehe

GaMBaR KetiGa
JawaPannya-Shahz/Shahrizal Jaszle(gambar ketiga ni ramai yg jawab salah..ramai yg meneka Aaron Aziz dan Yusry KRU hehe comelnya Shahz ni masa kecik hehe semua kenal kan Shahrizal jaszle ni kan pelakon drama 3 janji,Asmara,Hero filem Azura 2012 dll...

disebabkan ramai yg salah untuk gmbr ke-3 aku letak double pic of Shahrizal Jaszle ni hehehe..

Hanya sorang je yg menjawab dengan betul iaitu..jeng jeng jeng jeng....SOLEHAH SHAMSUDDIN.
tahniah beliau mmg terror hehe..Solehah akan mendapat tajaan percutian dirumah sendiri hehehe..jgn marah yer Solehah...saya gurau2 jer.. ^_^  jom terjah blog Solehah yg cantik tuh Pink gitu..
inilah header blog beliau..nice n sweet kan ^_^

terima kasih pada semua..kerana sudi meneka dan memberi komen.. ^_^

P/s-Pada yg nk tgk video full JOZAN masa kt Megalawak di Singapore..boleh la search di You Tube yer..search dgn menaip Mega Lawak 2012..kuarlah linknyer..tapi video mmg kurang jelas laa..kalau nk yg jelas tggu hari raya nanti la sbb akan ada kt tv di chanel ABO Event selamat menonton dan bergelak ketawa hhehehe..meh nk letak 1 gmbr Jozan skit hehe..rugi lau x tgk sbb mmg best sgt..
Read More »

28 Jun 2012

TeKa TeKi -SiaPakah MeReKa??

Assalammualaikum..
hari ni ramai geng GSF main teka teki hehe..so saya pun nk tumpang sekaki..haha
mudah je teka teki saya..siapakah mereka..ni gambar mereka masa kecil..klue-Artis yg Popular haha mesti ada yg tahu n maybe ramai yg dh pernah tengok gmbr ni kt mana2 kan..
Gambar 1
Gambar 2
Gmbar 3
hehehe mesti ramai yg jawab betul ni  ^_^
P/s-akhirnya dpt jugak tgk full video JOZAN masa jdi Izzah dan Haris tuh..haha..
Read More »

27 Jun 2012

WoRDLess WedNesDay-KuciNG yg Sweet hehe


Read More »

26 Jun 2012

JOZAN@Mega Lawak ConceRt in SingapoRe Part 2

Assalammualaikum..
Hari nih masih nak bercerita ttg JOZAN di Singapore diorang buat show Mega Lawak tuh..hari ni ada org share pic2 dan video diorang so aku pun share kt blog ni..maybe ada org yg dh tengok pada yg x tengok aku sharekan di blog ni..semoga semuanya layaannnnn dan sukeee...
okey entry nih sambungan entry sebelum ni iaitu DiSiNi....haha.kali ni aku nak share gambar2 diorang masa jadi Abg Hariz dan Izzah tuh..kali ni gambar diorang lebih jelas dan clear sebelum ni..semua pic ni credit to Layla Marlya..
Abg Haris yg suka marah2 haha tpi bila digoda izah jer terus Abg haris x jadi marah sebaliknya senyum2 jer hahaha...
kenapa lmbt bukak pintu nk mkn penyepak x hahaha
hahaha x boleh control gelak..
masa ni Izah nak pergi hidangkan makanan tapi Zizan halang n ckp Izah abg nakkk Izah hahaha
Izah mengandung..haha zizan ckp esok besar anak tuh akan jadi deejay..johan tanya deejay apa bang?zizan jawab Deejay Dave hehehe
haha antara 1 part maut JOZAN haha muka diorang agak dekat masa nih..tetiba Johan terus pegang muka Zizan n dekatkan lagi mukanya ngan zizan kemudian Zizan tolak Johan pastu Zizan dah gelak2 sbb terkejut dgn aksi daring Johan..mmg x boleh blah masa nih..
part nih pun sama Zizan ajak Johan duduk..pastu Johan tenung Zizan n dekatkan muka die ngan Zizan pastu Zizan terus pusingkan mukanya mengadap depan sambil tersenyum manis hahaha..adoiii diorang mmg giler haha..teruk Zizan dikenakan Oleh JoHan..
Part ni paling giler sekali bila JoHan suruh Zizan KiSS kat pipi die..haha..Muka Zizan mmg x boleh blah masa nih..serba salah die sama ada nak kiss ke x..
berdancing pulak dua2 ni hehehe..

Antara DIALOG JOZAN yg Best!!
JoHan:....."Ayang pun tahu..Kiss Kiss Kiss"(sambil tangannya tunjuk kat pipi)
Zizan:(buat muka x rela gitu)"Kena Kiss jugak ker!?"
JoHan:"Kiss la bang,nampak tanda abang sayang"..
Zizan:"Abang takut Kiss betul laa"..
JoHan:"Kenapa?"
Zizan:"Pernah tengok x kasut yg ada Praappppp bunyi tu?"
JoHan:"aa'aah"
Zizan:"Takut berLaGa Misai nanti Praaappp bunyi!"(sambil zizan ketawa x hengat masa ni)
JoHan:"JanganLah Cium muLut,Cium Pipi laaa".. (hehe johan sgt nakal sgaja nk kenakan zizan)
Zizan:"Okey Okey Okey"(sambil buat muka geli dan x rela)"Abg   saja sajalah"
          "Sebelum Kiss ni abang nak tanyalah kat mana ada tanah? nanti abang nak samak"(haha jahat giler kemudian zizan sambung ckp)"ok ok ok abg kiss abg kiss abg kisssssss"(tapi x kiss2 pun haha)
JoHan:"Jahat tau..KiSS cepat"(masa ni dua2 dah tergelak-gelak pastu johan sambung ckp)..
           "Kiss cepat"(sambil tangannya tjuk kat pipi n gerak2 kan kaki)
Zizan:"Aduuuhhhh(sambil pegang kepala pastu die cakap) Eh eh eh masa abang nak buat show ni dalam contract takde tau"
JoHan:"Ha HA Ha Ha ha ha ha" (dh ketawa giler2 pastu die sambung ckp)"Abang,Izah sayangkan
            abang"(sambil tangan die tarik baju Zizan bahagian  depan sampai nampak bulu dada 
            hahaaha)
Zizan:(Zizan dh terguling sambil ketawa x hengat masa ni pastu die ckp dgn suara manja)
          "JanganLahhhhhhhhh"...
JoHan:(akhirnya Johan mengalah dan tukar topik lain hahaha)"Okey kalau macam tu abg kena bawa
            Izah pergi Shopping"
Zizan:"Sekarang?".

*Kalau korang perasan Johan kalau berlakon jadi perempuan die susah nak mesra2 ngan orang lain sebaliknya die akan jadi garang..tapi kalau ngan zizan mmg lain jadinya die plak yg over tau hehe..nmpk sgt die selesa dan suka kalau Zizan yg jadi partner die kat atas pentas berbanding pelakon or pelawak lain ^_^ Jozan mmg sgt serasi hehe..
#haha lawak giler..kalau korang tengok video die lagi best..korang nak tengok x video scene kat atas nih???..kalau nk tengok video nyer silalah pergi ke Fanpage Facebook aku..sila tengok kat sidebar tuh..klik je utk ke Fanpage facebook aku kt sana ada videonyer..alang2 tu klik la like sekali yer hehehe...enjoy...

         
Read More »

25 Jun 2012

JOZAN GeGar SiNgaPoRe di Konsert MeGaLawaK 2012

Assalammualaikum...
HoLaaa..ada ke yg tertunggu-tunggu entry nih??hehe..Sabtu lalu.23 JuN berlangsungnya Konsert Megalawak di Singapore yg membabitkan ramai artis..antaranya ada BoBoi,Syok,Artis2 Singapore dann semestinya ada JOZAN laaa...mengikut cerita orang2 yg menonton konsert tuh,mereka kata show JOZAN yg paling best!!haha terbaik laa..JOZAN bertolak ke Singapore secara berasingan iaitu Zizan sampai dulu sebab dia ada shooting di Thailand jadi die terus ke Singapore dari sana..manakala JoHan bertolak pada petang 23 JuN..dengar cite Johan telah terlepas kapal terbang patutnya fligh die pada tengahari tapi disebabkan dh terlepas die terpaksa ambik flight yg waktu petang punye..dlm pukul 5 ptg gitu..show diorang bermula pukul 8-11 mlm..disebabkan dah terlewat sampai, JOZAN x sempat nak reheasal jadi diorang terus redah buat persembahan secara spontan hehehe..info ni aku dapat dari Facebook sebab ada fans Johan dri Singapore yg update pasal benda ni kt FB..Mereka ni siap tggu JoHan kat Airport Singapore lagi..terbaiklah..JOZAN buat persembahan secara spontan gitu n walapun spontan diorang tetap best maklumlah JOZAN kan juara & naib juara Super Spontan,semestinya xde masalah nk uat show secara spontan..
Mesti korang nak tahu apa bentuk persembahan JOZAN kan..okey,diorang buat Sketsa..Ada 2 sketsa gitu..diorang berlakon jadi Izzah dan Abang Haris petikan dari filem Ombak RiNdu lakonan Maya karin dan Aaron Aziz tuh hehehe..ZizaN jadi Abg Haris dan JoHaN jadi Izzah..johan siap pakai baju perempuan tau!!haha..memang kelakar habis..aku ada tengok beberapa video yg ada aksi2 diorang yg diupload di FB..walaupun x berapa jelas tapi still leh gelak giler2 hehehe..JoZaN sendiri selalu gelak2 sesama sendiri kdg2 diorang ketawa serentak..sweet sgt..mcm lepas rindu jer dedua ni mklumlah diorang lama x jumpa pas final SS hari tuh..
kat FB mmg meriah dengan komen2 orang2 yg telah menonton JOZAN kat Singapore..semuanya cakap best..antara komen diorang:-credit to FB Aishah Humaira.

#Semlm MegaLawak2012 best giler!!! Hahaha!! Antare yg lain2 semue, JOZAN paling lawak! Sayer ckp ni bukan sbb sayer peminat JOZAN jer, tapi mmg drg yg terbaik. Ketawe paling kuat pun mase drg buat persembahan. Walaupun nampak sangat yg JOZAN tk cukup rehearsal, tapi lawak spontan drg yg slalu kelakar rabak nyer! Haha! And suker sangat2 tgk drg ketawe samer2 LIVE!!! Hehehe!!
Sketsa 1: Izzah(Johan) & Abg Haris(Zizan). Abg Haris tak abis2 nak bantai Izzah, tapi tu pun lawak! hahah. Johan plak tak abis nak seduce Zizan, dan Zizan plak, ikutkan jer perangai kwn baik dier tu, Zizan tak abis2 nak "try" Johan. Tu paling lawak sekali..!! Dan drg due2 tak blh stop gelak jer. HAHAHA!! XD
Sketsa 2: Abg Haris(Zizan) terpakai baju Izzah(Johan). Skrg due2 pki dress. Dan Johan tak abis2 nak tarik dress Zizan dkat dada dier tu. Sampai Johan ckp, "Panjang betul bulu dade abang". HAHA! And Zizan pun kene kan Johan balik lah. Maser Johan tgh baring kat sofa, Zizan konon2 terserkup kepale Johan dgn dress dier tu. Hahaha!! Then Izzah pregnant & drg due2 fikirkan namer anak drg tgt, dan pikir maner nak pergi untuk honeymoon nanti. Banyak sangat2 JOZAN BROMANCE!!

hahaha kan aku dh kata ramai yg komen mmg best..banyak aksi2 mesra antara JOZAN muahaha..maklumlah diorang jdi suami isteri..tapi yg paling x tahan part Zizan cari baju die x jumpa terus die pakai baju Izzah(dress)haha warna putih..n dress tuh plak terdedah skit bahagian depan haha..johan apa lagi terus buat2 nak skodeng baju die tuh hehe..byk la aksi2 lucu diorang..part Izzah mengandung tuh pun x boleh blah gak haha..JoHan ada menyanyi sedikit lagu ombak rindu sambil main gitar tau..sweet..meh layan gambar plak k..sorry lau gambar x berapa clear k..
Suasana tempat konsert Megalawak tuh berlangsung..
Abg Haris dan Izzah-hahaha abg Haris yg nak 'try'izah mmg giler masa nih wakaka
Johan A.K.A Izah..
Zizan dh tersengih dh tuh..x dpt tahaN gelak...
Izah cuba goda Abg Haris-siap bukak butang baju zizan lak tuh..masa ni penonton dh gelak x hengat haha suspen jer..
izah kena marah ngan Abg Haris sbb lambat bukak pintu hehe
pemandangan dari jauh..dh mcm adegan Awal melamar Scha jer hahaha masa ni Abg Hariz berjanji x kan pukul2 izah lagi sbb izah dh mengandung haha..
ni lebih jelas sikit..masa ni zizan dh pakai dress dh hahaha
Abg Haris yg ganas yg suka pukul2 Izah..hehe
hahahaha masa ni penonton dh histeria dh haha diorang dh jerit2 dh haha Aksi maut JOZAN..
haha mmg aksi Maut nyer laa..masa ni Abg Haris pkul2 muka Izah..sebelum Izah tampar balik muka Abg Hariz hehe..

credit to semua pemilik2 gambar diatas yg aku amik kat FB dan Twitter..JoZan bermalam di Singapore..sebelum keesokan paginya Zizan bergegas pulang ke Malaysia sebab die kena mengacara utk program MeLoDi..kat FB ada 1 video yg tjukkan Zizan baru kuar lif kat lobi hotel..n masa ni dh ada peminat kat sitU..Zizan sempat tanya kat peminat2 kt situ mcmmana Show semalam..semua cakap best..n pastu ada yg ckp Zizan qiut pakai dress kemudian semua org kt situ termasuk Zizan terus ketawa..haha pastu Zizan cakap nasib semalam die x kiss JoHan hahaha...pastu terus ada peminat tanya kenapa x kiss je Johan tuh (yela diorang kan berlakon jdi suami isteri kan)pastu Zizan jawab x nak laa geli laa..hahaha sebab muka JoHan kan ada misai,jambang semua..jadi Zizan x sanggup nk kiss kahkahkah..adoii mcm2 la diorang nih..setakat ni gambar2 kat atas nih je ada..nanti kalau ada versi yg lebih clear aku upload kemudian k..selepas Zizan bertolak balik ke Msia..pada hari yg sama juga JoHan juga bergegas pulang ke Msia..
masa ni diorang kat Lobi hotel dah bergegas nak ke airport utk pulang ke Malaysia..

Baiklah last sekali aku sertakan 1 video yg ada aksi JOZAN..Sekejap jer ni dalam 2 minit gitu..kalau nk tgk video lain korang silalah ke Fanpage Facebook aku..kat situ ada 2 video lain..enjoy!!

dlm video ni aku suke tengok JOZAN ketawa serentak..comel jerr..diorang tgh disscuss nk honeymoon kt mana..pastu Johan cakap die mengidam gitu haha..korang tgk la sendiri..hahaha..Oh ya lupa nak gtau yg Mega lawak konsert ni akan disiarkan di Astro Warna pada hari Raya nanti..lambat sangat kan..tapi diorang akan siarkan di chanel Astro Box Office Event..kalau nk tengok JOZAN masa ni korang kena langgan la chanel ABO event nyer..lambat benar nak siarnyer..adoiii...jadi layan jela video yg ada..

Read More »

24 Jun 2012

Kata2 YaNg MeMotivaSikaN DiRi ^_^




~Korang paling suka quotes yg mana satu?? hehe cer cite cer cite..semuanya ada maksudnya yg tersendiri.~

P/s-Next entry mengenai JOZAN di Show MegaLawak kat Singapore semalam..mmg meriah..kelakar habis..bayangkan JOZAN pakai dress muahaha..dua2 pakai dress..pastu zizan boleh plak malu2 ngan johan haha..lepas rindu diorang tuh..serasi atas pentas..spontan habis..Jozan jdi suami isteri gitu..tggu jela next entry hahaha...

Read More »
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017