30 Apr 2012

ZizaN Raja Lawak Masuk HosPitaL Kerana KeraDangan Otot

Assalammualaikum...
Kecoh kt FB,Twitter dan Blog2 Hiburan mengenai Zizan yg dimasukkan ke Hospital disebabkan keradangan otot..Kesian Zizan..ni semua sebab die yg terlampau kuat bekerja dan kurang berehat..Dikatakan die kena berehat di Hospital selama 2 minggu..Selepas pulih dari demam, batuk dan selesema,  Zizan dilaporkan diserang sakit Acute Myositis (Fatigue) atau keradangan otot di seluruh badannya.
Oleh kerana itu, Zizan kini terpaksa ditahan di wad hospital Pantai Bangsar untuk menerima rawatan yang lama.
Menurut pengurus peribadinya, Marina Juki menjelaskan doktor menasihatkan agar Zizan mengambil cuti rehat yang panjang supaya derita keletihan otot ini boleh beransur pulih dengan cepat.Zizan terpaksa membatalkan segala penggambaran filem dan juga penglibatannya dalam Melodi dan juga Super Spontan..maknanya Super Spontan untuk minggu ni Zizan xde laa..minggu depan kalau dh sembuh mungkin Zizan ada la kot..Kump Angsa Ganas kini tinggal 4 org jela..untuk minggu ni

"Zizan telah dikejarkan ke hospital malam tadi kira-kira jam 1.30 pagi selepas dia mengadu sakit teruk dibahagian belakang badannya. Waktu itu, dia sebenarnya dalam perjalanan ke Ipoh untuk menjayakan siaran live Melodi di Jom Heboh di Ipoh, Perak..
"Setelah sampai di hospital, doktor telah membuat ujian darah sebanyak dua kali. Hasil ujian darah itu, doktor sahkan Zizan mengalami keradangan otot. Zizan turut diberikan protein, vitamin dan antibiotik untuk memberikan tenaga dan pulih sepenuhnya. Jadi, doktor telah menahannya di wad bagi menerima rawatan selain berehat dengan rapi tanpa gangguan selama lebih kurang dua minggu.

"Doktor memberitahu, punca Zizan alami sakit ini disebabkan dia terlalu banyak bekerja dan kurang berehat. Malah, Zizan juga terlalu banyak menjalankan aktiviti lasak yang mana Zizan perlu melakonkan beberapa aksi ganas dalam filem terbarunya. Ia juga berpunca dari tekanan kerja dan masalah yang terlalu banyak," katanya.
Dalam pada itu, Marina memberitahu setakat ini, pihak pengurusan terpaksa membatalkan sementara waktu segala aktiviti Zizan.Bagaimanapun, status Zizan menerusi program Super Spontan masih lagi tergantung. Seandainya Zizan cepat pulih, dia akan menyertai program ini pada minggu seterusnya nanti.

Ramai peminat di FB dan Twitter mendoakan Zizan cepat sembuh..kesian kan Zizan sampai masuk hospital tuh..manakala Johan pula sekarang tengah sibuk dengan rakaman talkshownya yg terbaru..hari2 ada rakaman..n maybe Johan xde masa lagi nak melawat Zizan..apapun rasanya pasti Johan akan datang jugak tengok Zizan tuh..semoga dengan kehadiran Johan nanti Zizan akan lebih happy dan terhibur..bagi peminat Super Spontan,x dapatlah nak melihat telatah Zizan minggu ni..n kesian pula pada kump AG x pasal2 tinggal 4 org kan..apapun kita harap semuanya akan bertambah baik nanti... baiklah bagi peminat Zizan yg rindu ngan Zizan nih bolehla tengok video kat bawah ni..video yg dah diedit oleh peminat die yg aku jumpe kt FB..video aksi comel Zizan..sape yg rindu nk tengok telatah Zizan yg qiut2 tuh leh tgk video kt bwh ni yer..semoga terhibur..





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

29 Apr 2012

KoNseRt MaNia miNggu 7-Adira dan ShaHir saNgat Sweet Laa ^_^



Assalammualaikum...
sapE Tengok KonSert MaNia semalam...best kan..minggu Duet..antara ramai2 aku suke tengok persmbahan Hafiz dan Maya KaRiN..Gabungan yg Best..lawa Maya Karin mlm tuh kan..suara pon lembut jer..walaupun suara Maya xlah sepower Adira tapi still sweet utk didengar...

Persembahan yg aku rasa paling best tentulah persembahan Adira dan ShaHir..mereka menyanyi lagu Ku PiNang Kau dengan Bismillah nyanyian asal Rossa dan Pasha Ungu..Ahmad Dhani pon bersetuju yg persembahan/nyanyian Adira dan Shahir lagi best dari versi asal....aku rase sweet je Adira dan Shahir kan..Shahir lama menghilang..baru nampak..comel je deduaa..bertambah sedap lagu tuh bila diorang nyanyikan..x puas tgk sekali..download terus video tuh hehehe...jom tgk video Adira dan Shahir kt Konsert Mania tuh..jom tengok kt bawah ni..serius sweet gilerrr...




♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

28 Apr 2012

KoNseRt MaNia-Minggu Duet


Assalammualaikum...
Hari ni saje nak bersembang pasal Mania lak..haha x pernah lagi sembang pasal Mania nih kan...
Konsert Mania lalu menyaksikan Akim dan Atilia tersingkir..antara artis yg mungkin boleh tersingkir pada minggu nih berdasarkan undian mereka yg sederhana jer adalah seperti Aril,Alyah,Kristal,Estranged dan Hazama..Artis lain undian mereka masih tinggi..2 tempat teratas sekali dihuni oleh Jaclyn Victor dan EBi AF..Aku terkejut gak undian Jac tiba2 naik mendadak..sebelum nih agak rendah tau..sejak 2 konsert yang lalu undian Jac terus melambung tinggi dan bersaing ngan Ebi..x sangka jugak aku si EBi ni walaupun jarang kuar tv peminatnya ramai..die selalu berada ditangga teratas..undian die lagi tinggi dari Stacy,Hazama,Hafiz...dasyat tul..EBi ni kalau kena lagunya suara die bolehla tahan cuma x leh lawan la Hazama,Hafiz dan lain2 kan...Minggu lalu banyak persembahan best antaranya lagu Cindai versi sepanyol oleh Hazama haha..cuma lagu Cindai tuh lebih sedap dalam versi asal aku rase..

Persembahan Aril agak emosi dan menyayat hati juga sebab die nyanyi lagu Arwah Abangnya iaitu Lagu KemBaLi SenyuM..kesian die kena lawan dgn emosinya..Aril masa habis nyanyi tuh die hampir nak menangis dah..tmbh2 masa die peluk Pak NiL tuh..siannn..best juga Aril nyanyi lagu tuh ala2 versi Okestra gitu..Stacy x pyh cite la die nyanyi lagu Dangdut yg bertajuk Goyang Inul..masa awal2 die nyanyi lagu tuh x de la gelek sgt sikit2 je..tapi bila masa pertengahan lagu tuh..baru Stacy start gelek..hahaha terkejut den...hehe..kelakar bila dengar komen M.Nasir dan Ahmad Dhani mengenai persembahan Stacy hahaha...Shila Amzah nyanyi lagu Merisik Khabar,mmg sedap dan kena lagu ni dgn suara Shila sedap je dgr..Jac pun best die nyanyi lagu org putih..aku lupe dah tajuk lagu tuh hehehe..ALyah persembahan die okeylaaa tapi nmpk biasa jerlaa...Adira pulak bagi aku x best laa die nyanyi lagu Destinasi Cinta dari Siti Nurhaliza...x sesuai la lagu ni dgn suara die..ntahlaaa bagi aku suara die x sesuai lagu2 mcm nih..Hafiz nyanyi lagu Karma dari Faizal Tahir..Hafiz pon best juga...yg x bestnyer Artis jEmputan ntah apa2 jer..x best langsung..yg best pon time ada Maher Zain tuh jela patutnya panggil la..mcm Siti,Ziana Zain ker..adoiiii JoZan pon boleh hahaha..diorang leh nyanyi pe..

Tu semua cerita minggu sudah..Minggu ni semua Artis akan berduet dgn Artis undangan masing2..Shila Amzah memilih nak berduet ngan Noraniza Idris menerusi lagu Hati Kama...emmm mcm bahaya je kedudukan Shila minggu ni..mcm Shila salah pilih lagu dan artis pon ade gak heheh...Stacy awalnya nak berduet ngan Faizal Tahir..Stacy siap tepon sendiri Faizal tahir tuh tapi malangnya Faizal Tahir ada komitmen lain..so die x boleh nk berduet ngan Stacy..so sape artis yg akan berduet ngan Stacy masih lagi rahsia..Hazama akan berduet ngan Azlan typewriter menerusi Lagu Suatu Masa..Hafiz Lak nak nyanyi lagu Ombak Rindu awalnya die nak berduet ngan Siti Nurhaliza..siap tepon SITI lagi hehe sygnya Siti pon ada komitmen lain kes yg sama mcm Stacy n last2 Hafiz akan berduet ngan Maya Karin..Maya Karin nak nyanyi Live tuh hehe..sbelum nih aku pernah dgr cite yg Maya Karin ada masalah sikit kalau nyanyi Live..xpe kita tgk nanti mcmmana kan...

Adira lak nak nyanyi lagu Ku Pinang mu dengan Bismillah..Adira akan duet lagu ni ngan SHaHiR laaa..wah lama x nmpk Shahir kan..cmne laa Shahir skrg..dgr cite Shahir makin berisi skrg ni..haha Kristal akan nyanyi Lagu Kesal ngan ELLa...emmm kedudukan Kristal pun agak goyah juga..Estranged nak nyanyi lagu Nidji tapi rakan duet diorang masih dirahsiakan..Aril pula akan berduet ngan Zahid Af menerusi Lagu Ghazal untuk Rabiah..emm rasanya Aril pon dalam kedudukan bahaya nih..Jac pula x ingat sape artis yg akan berduet ngan die..rasanya artis tuh x brp popular pun..
Apa pun kite tengok jela kan..Aku suke tgk Mania nih sbb yg bertanding nih semuanya artis2 hebat gitu...

P/S-SS minggu nih xde sweet moment JoZaN laaa..kalau ada pun kamera lak yg x fokus..ish3x....

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Segmen : PENCARIAN BLOGGER SELURUH DUNIA!!


Due-28 ApRil 2012
NaMa BLoG-Miss BaNu StoRy
SaLam Perkenalan untuk Semua..yer



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

KeNaNgAn mAsa SekoLah2 DuLu..



Assalammualaikum..
hari tuh masa tengok tv tetiba ada la plak cite Bollywood kat atas nih yg bertajuk Mujhse Dosti Karoge (Sudikah Kau Berkawan Denganku)..yg dilakonkan oleh Hrithik Roshan,Kareena KaPoor dan Rani Mukerjee..Aku x heran sangat ngan cite ni sebab cite nih dh lama pun..aku masa dulu dh tengok banyak kali cite ni sampai x larat nk tgk dh cuma bila aku tengok cite nih mesti aku teringat kat member aku dan kenangan masa sekolah dulu hehhehe...actually time tuh ntah camne tah aku terberitahu kt kawan aku ni yg aku dh tgk dh cite kt atas tuh..pastu kawan aku ni tetiba excited dan suruh aku cerita sinopsis cite nih kat die..apabila aku tengok muka kawan aku ni yg sgt bersungguh-sungguh menumpukan perhatian dan fokus dengan cerita aku nih terus apalagi dari nak cite sinopsis cerita nih terus aku cerita keseluruhan jalan cerita filem kat atas tuh hehe yg kawan aku ni lak makin panjang aku cite makin die suke lak..die kalau leh nak suruh aku cerita se details yg mungkin..ish ish..sakit tekak den haha siap berhenti minum air dulu..haha seronok juga bila tengok kawan kite yg perangainya mcm2 jenis hehe...aku paling suka tengok tahap kefokusannya..die dengar dgn setia gitu..kite nak cite pun rasa teruja hahaha...

Seterusnya time nih masa exam SPM..paper matematik kot lau x silap..ada dua paper dlm sehari tuh..so sementara nak menunggu exam paper kedua tuh aku lepak kt surau dulu..n ada gak member2 lain yg balik rumah dulu..masa kat surau tuh x ramai org pun..ada la dlm beberapa org..kawan aku yg aku cerita kat atas tuh pun ada gak masa ni so aku lepak la ngan die hehe..dlm dok lepak2 tuh datang sorang lagi member..member sekelas juga la..die tiba2 dtg join kiteorg sbb tertarik dgr kiteorg sembang2 haha..die nih asal Kelantan tapi pindah kat Penang kejap tapi cara die cakap xde pekat Kelantan sgt la..die leh control loghat die bila bercakap hehe..rupenyer die nih mmg minat hindustan jugak rupenyer...tetiba die suruh aku cerita sinopsis cerita yg sama yg pernah aku ceritakan kt member aku yg sorang lagi..kena ulang tayang balik..kes yg sama berlaku..dari nak cerita sinopsis jer terus melarat sampai keseluruhan cerita ahhaaha..kali ni aku ditolong oleh kawan aku yg sebelum ni yg pernah dengar aku cerita tuh hehe..so seronok juga lepas tension bersembang dgn member2 yg sekepala..haha

Bayangkanlah pasni ada exam Matematik kertas 2 yg subjektif nyer tapi kiteorg leh lagi sembang pasal filem Hindustan..mcm x heran ada exam pastu hehehe..org lain masa tuh dok sibuk hafal formula la apala..kiteorg releks jer...haha actually aku mmg x nak peningkan kepala..aku nk releks2 dan tenang jer..n aku x letak harapan tggi nk scor paper Mat ni sbb sejujurnya aku mang x suke Matematik..hehehe...akhirnya cer teka result Mat aku berapa???haha aku bajet Fail la kot..heeee tapi lain yg jadi..Alhamdulilah not bad la jugak..sedangkan lau exam masa sekolah mesti markah hampeh jer..tapi result SPM yg betul Okey la plak..hahaha...apa pun masa sekolah dulu aku paling suke subjek SejaRah...lani aku dh loss contact ngan 2 org kawan aku ni..cuma kawan yg asal kelantan tuh je yg aku jumpa balik kat Facebook...yg sorang lagi ntah kemana la die pergi..x dgr cite lak...apa pun kenangan sekolah lau ingat2 balik mmg best.. ^_^

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

27 Apr 2012

"SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012"




Due-11.00 mlm ini..
Sebab nak join bloglist Nasz nih untuk menambahkan kenalan n mungkin juga meningkatkan trafik dan sebagainya..
^_^
 

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

ALL to Me..thanks to U ^_^


Assalammualaikum..comey x doodle kat atas tuh..nih semua hasil dari join segmen mereka laa ni
hehehe..doodle yg 1st tu dari http://www.fizgraphic.com.. doodle dari beliau mmg semua nye comel2 belaka..sebelum ni dh byk kali terlepas nk join segmen beliau nih..sbb selalunya nak join kena pantas..warna doodle tuh adalah pilihan aku sendiri warna merah..

seterusnya dapat couple doodle dari satu blog nih tapi terlupa lak link blog nih adehh cari2 x jumpa lak link die..huhu sorry..apa pun terima kasih yer..warna doodle tuh atas pilihan aku sendiri jugak..

Baru dapat tau menang GA dari Alline ni..hehe Alhamdulilah ada rezeki..menang tempat kedua..
dan x lupa juga pada En Zam yg ada buat satu entry khas sempena Besday saya pada 23 April yg lalu

Seterusnya terima kasih pada Putry-> http://www.putryain.com yg telah mendesignkan signature baru untuk saya hehe..cun3x suke2x
hehehe comey kan...terima kasih untuk semua....

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

26 Apr 2012

OMBaK RiNDu 3 VeRsioN! ^_^

Assalammualaikum...
okey today nak kongsi satu video ngan korang semua hehehe..
Video tuh adalah video mengenai cite Ombak RiNdu dalam 3 versi haahaha..nak tau versi apa kena la tengok dulu kan hehe...
sebelum tuh nak gtau yg video ni telah diedit oleh Nuur Dya..terror die edit2 video nih hehe..die ni salah seorang peminat JoZaN lah just like me hehe..1 geng gitu korang leh le lawat BLog die kat sini yer -> http://wwwdyawanavochelle.blogspot.com
jom tengok video kt bawah ni..


Okey dah tengok dah?best x hehe..
bagi sape yg x boleh bukak video kt atas tuh mungkin sebab tenet slow ker,kena block ke meh aku cite amenda la video kt atas tuh hehe..
actually tu petikan adegan Filem Ombak Rindu yg telah dicantumkan menjadi 3 versi haha..versi pertama adalah versi Filem Asal iaitu filem Ombak Rindu yg ada babak Aaron Aziz yg marah pada Maya Karin kerana menyangka Maya Karin iaitu Izzah yg telah curang padanya..kemudian versi kedua adalah Versi Super Spontan Kumpulan Angsa Ganas yg ada byk genre hahaha dan versi ketiga adalah versi ABPBH 2011 iaitu petikan scene antara Zizan dan Sharifah Shahirah yg cuba meniru aksi filem Ombak Rindu antara dialog yg best "aku x suka perempuan yg curi tuala hotel"hahahaha
so pada sape yg boleh tgk video diatas..selamat menonton ^_^

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Segmen "Saya sayang blog saya sebab..."


Due-30 ApRiL 2012
"Saya sayang blog saya sebab...Blog ini adalah tempat saya meluahkan sesuatu,berkongsi minat,pendapat dan bermacam-macam perkara dengan orang lain..Blog nih dah macam kawan karib sya gitu hehe..Menerusi Blog juga saya dapat kenal ramai kawan baru di alam maya ni..Sehari tak bukak BLog rasa x senang duduk..n kalau x update apa2 dalam blog dah rasa mcam ada benda yang x lengkap plak hehe..pendek kata i Love My BLoG ^_^


Tag
http://ladybarbella.blogspot.com
http://purplelalink.blogspot.com

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

"SEGMEN NASZ : FOLLOW DAN COMMENT"




Assalammualaikum...
Segmen Nasz kembali lagi..maka apa ditunggu lagi..jom join ramai2..
due date-11.00 mlm ini..
Salam Perkenalan untuk Semua yer..
Rajin2 lah singgah blog ini yer..
dan x lupa jom vote Nasz kt sini yer->VotE SiNi saya dah vote dah tadi hehe..
Lastly Selamat datang ke Blog saye yer..sudi2 kanlah follow yer ^_^


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

25 Apr 2012

WoRdLess WedNesDay#2 ~oPRaH Quote~


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

WoRdLess WedNesDay#1~oLd Vs New







♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

ProduSer MuZik!??hahaha..JoM BeRaNgan jap..



AssalammuaLaikum...
apa Kes sejak bila pula aku bertukar kerjaya lak ni..produser Muzik kata ko..ala2 M.Nasir,Aubrey Suwito dan Ahmad Dhani tuh..Mak aiii...bermain alat Muzik pon den x reti hehe setakat nk menyanyi tuh boLehlaaa haha..nk cipta muzik jauh panggang dari api..ni semua gara2 try Aplikasi kt Facebook la nih..tgk member main rasa cam best lak..member dapat kerjaya bukak kedai Kek aku lak dpt produser Muzik haha not bad gak..nasib die x tulis pengarah Filem kan..meh nak berangan lau aku la kan semestinya aku nak cipta lagu utk Siti Nurhaliza laaa..sedap giler kan suara Siti..pastu cipta lagu duet utk adik beradik popular ni iaitu Ziana dan Anuar Zain hahaha..berangan yg x sedar diri tul ;p x lupa nak dan semestinya nak cipta lagu Duet utk sape yer?? ala utk budak2 yg berdua tuh ala yg serasi sokmo tuh..sape lagi lau bukan hehe korang teka sendiri la..x nk ckp hahaha..dua2 leh nyanyi knp laa diorang x nk berduet sebaliknya asyik berduet ngan org lain..x paham tul..





♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Johan, Zizan Diserang Demam Teruk dlm SuPer SpoNtaN..


Kejayaan akan berpihak kepada orang yang betul-betul berusaha tanpa mengenal ertis putus asa.
Inilah pemahaman Murai Batu selepas mendengar ucapan Johan tatkala dia dinobatkan sebagai artis komedi lelaki popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-25.
Sungguhpun ramai melihat Johan sering saja menghiasi kaca TV, radio dan majalah serta akhbar, mungkin ramai tidak tahu kesulitan sebenar yang dialami Johan bersama isterinya Ozlyn yang juga bergelar pelakon.

Hakikatnya, ketika Johan menyertai Super Spontan pada minggu yang ketiga, dia telah diserang demam selesema yang teruk. Bagaimanapun, Murai Batu diberitahu, Johan tetap memberikan persembahan mantap pada minggu berkenaan.
Malah, dia sempat hadir ke sesi raptai walaupun disaat itu badannya sangat lemah.

Menurut sumber Murai Batu, Johan jenis orang yang tidak ingkar pada janji.
Katanya, Johan tetap akan berikan komitmen lebih seratus peratus walaupun dia sedang sakit.
Jadi, tidak hairanlah Murai Batu merasakan Johan memang layak merangkul gelaran berkenaan.
Walaupun Murai Batu mendapat tahu demam Johan masih belum kebah pada minggu ke empat Super Spontan, beliau tetap hadir dan bekerja seperti tidak sakit.
Selain daripada Johan, kawan baik Johan iaitu Zizan Razak turut mengalami demam yang teruk pada minggu ke empat Super Spontan.
Dengarnya, Zizan terpaksa diberikan ubat tahan demam sejam sebelum Super Spontan bersiaran pada minggu lalu.

Walaupun penyandang pengacara TV lelaki popular itu demam, aksi Zizan pada minggu itu sangat mengagumkan dan mereka berdua tetap menampilkan persembahan spontan yang luar biasa.
Apapun, Murai Batu nasihatkan agar Johan dan Zizan atau lebih senang dengan panggilan Jozan perlu menjaga kesihatan.
Peminat lebih memerlukan diri anda yang sihat.
Untuk pihak yang menawarkan Jozan kerja pula, janganlah sewenang-wenangnya menggunakan mereka walaupun tahu mereka alami sakit teruk.
Murai Batu sebenarnya ngeri apabila teringat insiden yang berlaku terhadap arwah pelakon Faizal Yusof yang meninggal akibat terlalu banyak kerja.



SUMBER-MURAI.COM.MY

~wahh bila tengok SuPer Spontan minggu sudah mmg x nampak JoZan ni demam..nmpk mcm sihat je kan..pandai tul diorang sorokkan sakit diorang..Minggu ke-3 mmg dh tau Zizan x sihat x sangka masa tuh pun Johan x sihat juga..haha diorang nih mmg serasi tul dah mcm kembar lak..sorang sakit sorang lagi pun akan merasa juga last2 dua-dua pun demam..hehehe.ni semua mesti sebab banyak kerja la nih..kerja x henti..maklumlah dua2 tgh laku n jadual diorang mmg penuh sampai akhir tahun..
cayalah ngan diorang ni sakit2 pun..komitmen tetap tinggi..tetap bermain games dgn semangat sekali..pendek kata jozan mmg serasi...~

p/s-korang rasa blog aku je ke yg suke cite pasal JozaN nih haha??ada juga blog lain tau yg lagi best bila cite pasal JoZAn Nih x caya ker meh terjah sini-> http://wwwdyawanavochelle.blogspot.com/
ha cmne dh tengok ker?semua cite pasal Jozan je kan sweeetttt....

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

24 Apr 2012

THanKs paDa seMua yg Wish My BesDay =)

Assalammualaikum..
wah hari nih dah masuk 24 April..walaupun gitu masih ramai yg wish Happy Besday to Me..thank you so much..kepada pengunjung blog ni yg wish..terima kasih yer..harap ucapan dan doa2 korang pada saya akan jadi kenyataan laa hendaknyer aminnnn...yg paling meriah tentulah di Facebook kan..di Wall Facebook penuh dgn ucapan besday dari warga Facebook hahaha yg terdiri dri my friends ada dari member2 sekolah,member2 universiti,dari member2 Jozannerz pun ade..hanya ucapan thank you yg dapat diberi sbg tanda penghargaan..

Ingatkan ucapan besday hanya dekat wall facebook jer..x sangka kat page JOZAN MAHARAJALAWAK FAN CLUB's (Official Page) pun ade yg wish my besday..ramai yg wish hehe x sangka sampai ke situ plak yg wish hehe..
popular sekejap hahaha...tak lupa juga pada akak Aziela yg merupakan penganjur bersama utk My 1st Giveaway tuh,kak Aziela ni siap buat satu entry special khas for me..thanks ye kak ^_^
wahh rasa mcm menang award la plak dok uat ucapan terima kasih ni hehehe..apapun thank you Uooolllss..peace yo =)




P/S-Korang semua yg mana belum join 1st Giveaway Miss Banu & Aziela jemput join k..jgn lupe join tau =)

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK



Assalammualaikum..
hari nih nak join segmen pulak..
Saya nak join segmen ni untuk berkenalan dengan para blogger lain disamping menambahkan follower dan juga pembaca blog ini...Salam Perkenalan saya ucapkan pada semua yer..
Segmen ni tak membebankan langsung malah sangat mudah untuk menyertainya..

tag


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 Apr 2012

MyspaCe ZizaN duLu2 KaLa..hehe


Assalammualaikum..
masa dok jalan2 n lepak kt FaceBook..ada jozannerz(Nuur Dhia) yg post pasal benda nih..Katanya die terjumpa Myspace lama Zizan yg bertahun-tahun sudah yg mmg sudah ditinggalkan dgn rasminya oleh Zizan..x sangka akaun Myspace Zizan tuh wujud lagi haha..dulu2 aku ada gak Myspace tpi x aktif pun..pasword sume lupa dh..dolu2 aku aktif kt Friendster haha..Friendster pun dh tinggal nostalgia je skrg hehe..apa yg menariknya adalah benda yg ditulis oleh zizan dlm section ABout Me tuh hehe..jom tengok...

 About me:
Nama :: Mohd Razizan b. Ab Razak
Nama Samaran :: ZIZAN
Bangsa :: Bukan Cina dan bukan India
Asal :: Terengganu
Tarikh Lahir :: Time bapak saya isi borang
Cita cita :: Nak jadi superman..kalau bole lah..kalau tak..dapat jumpa suparman poon jadilah
Pengalaman Paling Melucukan :: Bila tgh keje
Hobi Waktu Bekerja :: Melawak
Binatang Kegemaran :: Cacing tanah gambut
Pelawak Kegemaran :: Pelawak yang kelakar
Satu Jenaka Paling Melucukan :: Spontan
Tiga Perkara Menarik Tentang Anda :: 1,2,3 SPONTAN
Tiga orang/benda yang anda akan bawa jika terdampar di sebuah pulau. :: Siti Nurhaliza, JoHaN & Makanan
 Details

  • Status: Single
  • Here for: Networking, Dating, Serious Relationships, Friends
  • Hometown: terengganu
  • Orientation: Not Sure
  • Body type: Slim / Slender
  • Ethnicity: Latino / Hispanic
  • Religion: Muslim
  • Zodiac Sign: Taurus
  • Children: Undecided
  • Education: College graduate
  • Occupation: saka lembut..x rela mak...
  • Income: $45,000 to $60,000

Yang menarik perhatian aku tentulah ttg 3 org/benda yg anda akan bawa jika terdampar di sebuah pulau?Zizan jawab nk bawa Siti Nurhaliza haha..maybe zizan nak suh siti nyanyi je 24 jam kt situ haha..n nk bawa makanan,bab makanan tuh kire okey lagi..part paling sweet Zizan nak bawak Johan gak hehe..comel jer terdampar kt pulau pun nak gak heret Johan ikut die sekali hehehe..sweet tul..no wonder la persahabatan diorang kekal sampai skrg ^_^
hehehe..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 ApRiL-HaPpY BirtHDay to Me! ^_^



Assalammualaikum..
Alhamdulilah tiba juga 23 ApRiL hehe..waaa makin tua dh hehe..
bermula tepat 12tgh mlm tadi handphone aku dah masuk byk mesej yg wish HAppy Birthday to Me..kat Facebook pun saMa semua wish..mekasih pada sesape yg sudi wish tuh..terharu dengan ucapan diorang semua..termasuk juga ucapan2 blogger2 yg join My 1st Giveaway with Kak Aziela tuh..aku harap doa2 dan ucapan korang semua kat aku jadi kenyataan la hendaknyer Aminnnnnn...
hari nih ada beli kek haha tapi makan sendiri2 jela kan hehehe..apa yg x bestnyer hari ni selsema la plak adoiii...tapi takpe apa2 pun kita enjoy makan kek dulu hehehe...
thanks pada pengunjung2 blog nih juga yg sudi singgah,follow dan juga rajin tinggalkan komen2 yg best kt sini..terima kasih sgt2..im really appreciate it..thanks uollsss...


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

22 Apr 2012

" segmen : tambah follower tambah kawan "



Due-30 ApRiL 2012
JoM JoiN Ramai2..
SaLaM PerkenaLan untuk semua...
rajin2 lah singgah ke blog ini yer..

tag
http://purplelalink.blogspot.com
http://ladybarbella.blogspot.com

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

ReView+viDeo SuPer SpoNtan Minggu ke-4~JoZaN sWEET time~





Assalammualaikum..
sweet tak diorang haha...minggu ke-4 jozan sgt sweet okey..tgk jela gmbr2 kt Atas tuh hehehe..Kejadian diatas berlaku ketika di Games yg pertama iaitu Beku..Zizan awalnya tgh menari smbil nyanyi lagu lenggang kangkung dgn Cat Farish sebelum JohaN datang menggantikan Cat..bila johan dtg jer apa lagi semua org bersorak bagai nak rak dlm dewan tuh hehe.Dua kali diorang naik pentas sama2..Dapat dilihat juga peserta/ahli2 kumpulan mereka mcm bagi peluang or kasi can JoZaN lama2 skit kt atas pentas tuh hehe..



Sebelum permainan dimulakan,penyingkiran telah dilakukan lebih awal yg mana seperti jangkaan ramai ShahRoL SHiRo tersingkir..game kedua pula ialah Skrip Rabak haha..ape yg best ada artis jemputan iaitu Fizz Fairuz..lawak juga time nih..BC diwakili johan dan bell dan diorang dpt topik ujibakat nyanyian AG diwakili zizan dan tauke..pula dpt topik sunat ishh haha mmg haru la juga time nih..disebabkan terlampau hyper aktif masa nih Zizan hmpir2 nk terjatuh haha..x caya nti tgk video kt bwh ni..tpi video tuh versi JoZaN cutz jer yakni games yg ada diorang jer..ada org yg rajin editkan.aku jmpe kt FB..peminat jozan ni ramaii yg suka edit2 video..so senanglaa nk cari video mereka nih..


Games seterusnya diorang main..Pemandu Pelancong..nmpk kumpulan AG lebih okey kot berbanding BC yg diwakili Sathiya..n kemudian diorang main Games Keluar Masuk..yg ni plak nampak kumpulan AG mmg mcm kelam kabut..masa Games nih Zizan dan Tauke x main..Kumpulan BC lebih tersusun cara diorang keluar dan masuk,masa ni BC diwakili oleh Johan,Yasmin Hani,Bell dan Ropie..Games yg terakhir adalah demonstrasi haha..Kumpulan AG Tauke lak balas dendam kat Zizan kali nih hehe bila Zizan didepan n Tauke jadi tangan..nana plak jadi hos..kali ni muka zizan penuh ngan arang yg disapu tauke..dengan Nana2 pun sekali kena..Kumpulan BC pun x nak kalah bila Johan didepan dan Cat Farish jadi tangan n Yasmin Hani jadi Hos..agaknya sebab dh tau nak main Games ni Johan dah cukur segala misai dan jambang yg ada di mukanya haha..so muka johan sekarang mmg licin bersih la..Muka Johan sempat diletakkan colgate jer n bedak sejuk kot..yasmin hani x sempat kena sbb masa dh tamat..rasa mcm sekejap sgt la plak..Afdlin Shauki plak rasa terkilan sbb x sempat tengok muka Yasmin Hani kena lumur dgn benda2 tu semua sbb Adibah Nor dh kacau daun..dan utk mggu ni BC jadi juaRa.

Namun ada satu benda yg x best juga berlaku bila Amir datang dan tanya soalan kt Johan mengenai JoZaN..die cakap Johan x lawak langsung tanpa Zizan..soalan panas tu..Johan sempat cakap yg die mmg perlukan Zizan sebelum cakap yg dirinya xde idea..alaa sedih plak tgk muka die masa ni..Zizan yg ada kt tmpt AG mcm x puas hati ngan soalan Amir smbil bagi reaksi yg x setuju dgn soalan Amir dan menggelengkan kepala menunjukkan statement Amir tuh x betul lngsung..Kemudian Boboi pula mengambil tempat untuk mengulas dan Afdlin Shauki sempat meminta maaf pada semua atas soalan Amir tuh dan berjanji nak pukul Amir haha..apa pun Super Spontan mmg terbaik semalam..sape x dpt tgk meh tgk video kt bawah..cepat2 tengok sebelum Astro block video nih.





p/s-saje buat review dan letak video..ada yg request so buat review..hehe..bagi sape yg x dpt tgk video leh tgk review kan mana tau kt tmpt kerja you tube kena block ke apa ke..apa pun pada sape yg tgk video..enjoy k..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails