-->

31 Jan 2012

WeddiNg PictuRe oF My FrieNd~LiNda~

Assalammualaikum..
Hari ni baru berkesempatan nak citer ttg perkahwinan Kawan Baikku..dlm bahasa Inggeris My Best Friend wedding dan dalam Hindi plak Mere Yaar Ki Shaadi Hai ^_^
okey die dah lama gak kahwin dlm berapa bulan dh hehe baru hari nih dapat tulis entry mengenainya..kawan aku tuh bernama Linda die selamat diijabkabulkan pada 25 November 2011 ritu..dah 2 bulan lebih dah.
warna tema kenduri kahwin die pink okey..aku mmg tau die sejak dari sekolah mmg suke giler ngan warna pink..fanatik la gitu..favourite colour die..aku pun suke gak hahaha..tpi aku suke sume warna laa..
aku mmg nk tulis entry ni awal 2 lgi..tpi xde gambar kahwin die..kat facebook die sikit jer..so setelah die x busy baru die upload gambar kahwin die kt fb beberapa hari lepas..so aku pun ciplak masuk sini hehe..
aku ingat lagi die dulu suke sgt ngan tarikh 12/12/2012 kononnya nak kahwin tarikh tu laa tambah tarikh 12/12 tu besday die..tapi jodoh die sampai awal dri dirancangkan..Alhamdulilah..dah Jodoh..aku tumpang bahagia n happy untuk dia ^_^
teringin nak jumpa n sembang2 ngan die..dh lama x jumpa setelah masing2 habis sekolah..jumpa sekali sekala pastu n pastu dh jarang..sekarang dia dh bergelar isteri lagi susah den nak jumpa die..tapi xpe jauh dimata dekat dihati kan..aku kenal die dari form 1 lgi..byk la kenangan zaman sekolah dulu hehe..
apa pun Selamat Pengantin Baru to my Fren Linda..moga sentiasa bahagia n ceria selalu..kenang daku dalam doamu hehe..
Read More »

30 Jan 2012

AnuGerah JuaRa LagU ke 26 MiLik AwaN NaNo-Hafiz


Assalammualaikum..

rasanya semalam pastinya rmai yg menonton AJL ke-26 kt tv3 kan...
so antara keputusannya:
~PerseMbaHan Terbaik jatuh kepada-Alyah (Kisah Hati)-Alyah muncul mcm Anak patung dlm music box tuh berpusing-pusing n masa dkt nk hbis nyanyi tu tiba2 je Remy Ishak muncul haha..terkejut semua hehehe...
~Vokal Terbaik pula dpat pada Hafiz (Awan Nano)-dua tahun berturut-turut Hafiz menang untuk kategori vokal terbaik..rasanya untuk kategori ni saingan die sengit sbb semua nya nyanyi sedap2..saingan terdekat Hafiz mcm Jac untuk Sedetik Lebih,Alyah,3 suara,dll..ttpi dapat kat hafiz..suara Hafiz mmg sedap pun masa die bawak lagu Awan Nano tuh..releks jer..
~Tempat ke-3 jatuh kepada Faizal Tahir untuk lagu Karma-persembahan Faizal kali ni ada gimik piano terbakar hehe..
~Tempat ke-2 pula jatuh kepada 3 suara (Jac,Ning dan Syila) untuk lagu Beribu Sesalan..-okey lagu ni mmg sedap pun.aku setuju lgu ni menang..
~Juara Lagu-milik Hafiz untuk lagu Awan NaNo,yg diciptakan oleh M.Nasir dan Lirik oleh Budi Hikayat-Aku mmg setuju lagu ni menang..sweet lagu ni..setiap kali dgr lagu Awan Nano part Korus mesti teringat kt JoZan hehehe..
Lbih ramai juri kali nih sampai 30 org tuh..so keputusan anugerah Juara LaGU mmg x boleh dipertikaikan kali ni sbb juri die mmg dh pilih betul2 kan..


first time aku tgk ada artis yg buat persembahan yg sgt releks hanya pakai t-shirt dan seluar pjg hitam,x pkai kasut pun hehe Hafiz la..x pyh pening2 dgn baju..hehe..dah la menang besar plak tuh kan..
aku kecewa juga lagu Sedetik Lebih x menang huhu tapi nasib la dpt Anugerah juara lagu Mobile tuh hehe..
persembahan para Artis mmg gempak semua..susunan Muzik mmg best..sbb tuh aku suke tgk AJL sebab semua artis akan All Out..dri vokal,corak persembahan,dan juga dri segi penampilan..semua nya kreatif2 belaka..cayalah...
Pendek kata AJL semalam Best la ^_^
Read More »

'Segmen : Jom Berkenalan dengan Sahabat Blogger'


Due-3 February 2012
jom join segmen ni ramai2 yer.
ok..kena perkenalkan diri ek..
nama-Sahbanu Osman
umur-lingkungan 20 an
Blogger dari Pulau Pinang..
Salam Perkenalan untuk Semua k..
n thanks coz sudi singgah kat blog ni .

Read More »

29 Jan 2012

ReView FiLeM PaPa i LoVe YoU

Assalammualaikum..
Aku baru berkesempatan menonton filem Papa I Love You ni lakonan Lisa Surihani,Zalif Sidek dan Mia Sara..cerita die bertemakan perhubungan dan kasih sayang antara anak dan ayah..cite die ringan,santai n releks..cite die x berbelit-berbelit,straight to the point jer..kirenyer kite leh menganggak jalan cite untuk babak2 seterusnya..
pujian diberikan kepada penerbit dan pengarah filem ni kerana berani membuat percubaan menampilkan Zalif Sidek sebagai hero filem ni..jarang hero Filem Melayu berbadan Comel tau..hehehe..
pendek kata jalan cerita die santai so kire leh layan la..suke tgk Mia dlm cite nih hehe..
cuma filem ni xde la memberi impak besar pada aku la..filem ni bagi aku biasa2 jer..ikutkan aku lebih suka filem Sekali Lagi lakonan Lisa n Sam yg menampilkan pengarah yg sama dgn filem Papa i love you ni..
sbb dalam filem Sekali lgi tuh jalan cerita die lebih berat dan mantap..
Apa-apa pun filem Papa I Love You ni banyak la memaparkan byk aspek nilai-nilai murni gitu..kirenyer sesuai sgt ditonton oleh semua lapisan umur..
Dari segi pembawakan watak pula..lakonan para pelakon kira okey laa..not bad..
aku bagi 2.8 dari 5 bintang..
Read More »

'saya tahu blog saya terbaik'


Assalammualaikum..
korang nak blog korang kena review?
so meh join segmen review blog ni dari Ain Soofiyah ni..
Read More »

28 Jan 2012

' SEGMEN BLOGWALKING & CLICKING BY FARAH '


Due-28 Januari 2012
meh cepat2 join..hrp2 sempat..

Nama: Sahbanu
Tarikh Lahir: 23 ApRil
Umur: 20 an keatas hehehe
Sebab Berblog: Untuk berkongsi pendapat,berkenalan dgn para bloggers dll lagi
Harapan: Saya harap semua orang suka singgah ke blog ini =)
Read More »

FiLm ReView~>You Are My Pet ^_^


Assalamualaikum..
semalam aku tertengok filem Korea hehe ikutkan sebenarnya aku x brp minat sgt filem Korea kalau drama tuh layan la juga..tapi aku tgk juga filem ni sbb pelakonnya hahaha sape2 yg pernah tgk drama Korea bertajuk You're Beautiful pasti kenal dgn hero filem ni iaitu Jang Geuk Seuk..hehehe..so dia adalah sebab faktor utama yg aku tengok cite nih..
aku x berapa suke dgn gaya rambut Jang Geuk Seuk dalam cite nih..dah le pjg kerinting n brwarna plak tuh hehe..tpi tetap comey gak haha..
jalan cerita die diambik dari cite Jepun..kire remake la nih..apa pun jalan cite die mmg menarik walaupun agak giler2 gak..kalau kita semua ada binatang peliharaan kan..bayangkan kalau manusia lelaki plak tuh dijadikan ala2 binatang peliharaan tuh haha mmg kelakar la jwbnya..kirenya mmg enjoy la tgk cite nih..berbaloi ditonton..nak release tension tu boleh la tgk cite nih..n
dalam filem ni juga diselitkan lagu2 dan tarian..mcm filem muzikal gitu..
suke tgk dan dengar bila J.G.Seuk bermain gitar dan menyanyikan lagu english tau yg bertajuk Mandy (westlife) sedap suara die lembut je dgr..pastu dekat2 nak last2 tuh ada mcm persembahan muzikal atas pentas..aku bagi 4 bintang dri 5bintang so korang lau nk tgk search je kt youtube..lalalala oooh mandy lalalaal...meh tgk sinopsis kt bwh nih..

Synopsis:

Eun Yi played by Kim Ha Neul is an editor in a fashion magazine. In Ho played by Jang Geun Seuk is a ballet dancer. He does not have a place to stay and gives money to his friend to stay at his sister’s house (Eun Yi). Eun Yi is reluctant but eventually she lets him stay with her in exchange that he will be her pet dog, Momo, that she had growing up. He promises. He does everything that a dog does. He likes attention from his master like all dogs do. She gets very comfortable around him. However, her first love comes back into her life, so what kind of complications will this lead to with Momo as a pet dog that is actually a person..
Read More »

Segmen | Promosi Header Dan Nama Blog Saya !


FanPaGe FaceBook~>KLIK SINI YER...x pun leh klik kat Sidebar blog ni..TQ ^_^

Assalammualaikum..
hari ni nak join segmen lagi..
due date-6 Februari 2012
 Nama Blog Saya adalah Miss BaNu StoRy..
Saya letak nama Blog saya sebagai Miss BaNu StoRy sebab saya suke ngan nama tuh hehe..Miss BaNu merujuk kepada saya iaitu tuan punya blog ini..daripada Sahbanu saya pendekkan nama saya jadi BaNu n tambah perkataan story kat belakang so jadilah Miss BaNu StoRy(nampak komersil sikit hehehe), yakni yg bermaksud segala cerita yg saya tulis dalam Blog ini adalah berkaitan dengan saya sendiri iaitu dari segi pandangan,hobi,kenangan,pengalaman,kisah suka duka,minat dan mcm2 lagi...
So Salam Perkenalan untuk semua yer ^_^ n thanks sbb sudi singgah kat blog ini k..
kalau korang nak join gak segmen ni leh KLiK SiNi..
Read More »

Contest : I am Malaysian Cool Blogger.

Read More »

27 Jan 2012

MeRLiN SeaSoN 4 tamat sudah n will ContiNue with SeaSon 5..


Assalammualaikum..
Sape suke tgk cite MerLin ni angguk kepala cepat ^_^
kan cite Merlin ni disiarkan kat tv3 kan setiap ahad..tapi biasalah tv3 kan byk sgt event jadi cite Merlin ni dh mcm Biskut kejap ada kejap xde..asyik ditunda ke minggu seterusnya..dh seminggu sekali je..n drama bersiri Merlin ni juga x byk episodnya untuk season 4 hanya ada 13 episod je pun..
so letih den nak menunggu maka dengan tuh den pun tengok kat YouTuBe..amik kau kat sana tgk la puas2..aku dh tgk sampai episod akhir pun..cuma yg x best xde subtitle jela.yg lain semua ok..clear pun clear..dgr cite drama bersiri Merlin nih akan disambung lagi untuk musim ke-5 dan penggambaran akan dilakukan mulai Mac 2012..yeayy!
haha aku suke tgk cite ni sbb dia ala2 fantasi gitu kan..ada magic la..n aku suke sgt tgk persahabatan antara Merlin dan Arthur..walaupun diorang ni suka gaduh manja gitu tapi kedua-duanya saling syg menyayangi..kalau Merlin ditimpa musibah ke apake pastinya Arthur akan rasa susah hati..sweet kan diorang nih ^_^ Bila Merlin hilang dlm hutan tuh Arthur sanggup pergi sendiri mencarinya..dia x senang duduk kalau Merlin xde hehehe..

Untuk Musim ke-4 nih..last episodenya happy ending sbb Arthur berjaya merampas kembali Camelot dari tangan Morgana..n Arthur dah berkahwin dgn Gwen..manakala Morgana pulak mcm biasa dapat melepaskan diri dan tiba2 nampak die pengsan seorang diri dalam hutan..pastu ada naga kecil warna hijau datang tgk die pastu dok cakap pe ntah pastu Morgana bukak mata dan bangun..Lepas Morgana bangun Naga tuh pun terbang..pastu cite die pun habis laa untuk musim ni..musykill lak apsal lak naga tuh datang tgk Morgana?sbb naga tuh x silap aku Merlin yg punya kan?ke Merlin yg suruh naga tuh gi tgk Morgana ke Naga tuh yg pandai2 sendiri..or Naga tuh adalah Naga jahat haha..ntahlaa konpius..n Morgana ni x mati2 pun even dah kena magic dri Merlin..
part paling aku suke tgk dlm cite Merlin ni adalah part kelakar yg membabitkan Merlin dan Arthur hehe..seronok tgk bila Merlin mengejek Arthur pastu Arthur marah dan merlin lari dan dikejar Arthur hhehe mcm budak2 ^_^
Read More »

26 Jan 2012

"Segmen :Aku & Novel"



Due-31 JaNuari 2012
jom join ramai2..
saya sememangnya seorang peminat Novel2 nih..banyak la jugak koleksi kat rumah tuh..
saya suka membaca Novel nih coz byk juga pengajaran yg ada dalam novel tu kan selain menambah ilmu..
banyak Novel yg saya suka..antaranya seperti:
Karya Ahadiat Akashah
haa novel tu antara kesukaan saya la..tebal pun tebal,jalan cerita dia best tau leh buat drama nih hehe
pendek kata saya suka la novel ni..
Saya suka juga Novel ni sebab jalan cerita die menarik x pernah dibuat orang kan bila ada 1 pasangan kekasih ni berkahwin dgn org lain untuk 3 hari lepas tuh mintak cerai dan kembali bersama..last2 lain jadinya..haha apa kes..

Seterusnya saya juga minat karya2 dari Mimie Afinie nih..sebab bila baca Novel dia kan semuanya best2 belaka..
Ini Adalah serba sedikit antara novel2 yg saya suka laa..ikutkan banyak lagi..tapi cukuplah setakat yg diatas tuh hehe..
Read More »

SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 !


Due-1 FebuaRy 2012
Salam Perkenalan untuk semua..
thankz coz sudi singgah kt blog ini..

tag
Read More »

Contest Blog Paling Kemas


Due-20 Mac 2012
Read More »

Contest Blog Paling Ceria+Cute

Read More »

25 Jan 2012

JoZaN Cut MiNggU ke-2 RaJa LaWaK 6



Assalammualaikum..
setelah sekian lama baru berjumpa dgn video nih..dah dicut siap2 bagus2..
sape lah yg rajin cut2 video ni sume kan..xpe aku suke teruskan usaha anda..
hehe..meh layan k..
Jozan Forever lalalalala...
Read More »

WoRdLeSs WeDneSday-WaNita2 Hebat

-wanita2 hebat-
Read More »

"SEGMEN: SAYA BLOGGER BAHARU!"


Assalammualaikum,
today nak join segmen dri Cik Lyeen
nak kata saya ni blogger yg baharu tu x jugak hehe tapi tetap gak nak menjoinkan diri dalam segmen
Cik Lyeen boleh lah ye saya join ek?hehehe
due-27 Januari 2012

tag
Read More »

SEGMEN : Blogwalking + Follow by Zhyzhy Chin



Due-26 JaNuari 2012
Salam Perkenalan untuk semua yer..
n thankz coz sudi singgah kat blog ni..

tag
Read More »

24 Jan 2012

The Sweet TeaCher in My School ^_^


Assalammualaikum..

Guru itu Seorang Wanita,

Orangnya kecil2 saja,
mukanya bulat,kecil dan comel,
bermata sepek sedikit, becermin mata,
berjubah labuh dan bertudung labuh,
ketinggiannya biasa saja,kurus orangnya,
berpendidikan tinggi,lulusan luar negara
sudah berumahtangga,
mempunyai 2 orang anak..

Itulah serba sedikit gambaran seorang guru yg pernah mengajar aku ketika di form 4-5 sekolah menengah..siapa orangnya,x perlulah aku sebut..biar rahsia..

aku kagum dengannya,melihat dedikasinya dengan tugasnya sebagai seorang guru..dia menganggap anak muridnya macam anaknya sendiri..dia awalnya mengajar satu matapelajaran teras untuk kelas aku..dan selalunya aku mmg scor utk paper yg die ajar..jodoh kelas kami dengan die berpanjangan apabila masuk form 5 dia jadi guru kelas kami..maka makin kenal la die dgn kami semua..Dalam mengajar die menilai setiap perwatakkan anak muridnya..malangnya sebahagian dari pelajar kelas aku tuh mempunyai banyak masalah disiplin..pendek kata suke buat hal..dalam kelas tuh dah ada dua kumpulan satu geng budak2 baik dan satu lagi sebaliknya..maka selalunya banyak la guru2 lain suka komplen macam2 pasal kelas kami..dan guru kami yg mengibaratkan dirinya seperti ibu kepada kami semua turut terasa dengan sindiran dan komplen2 berkenaan..die berasa marah juga bila ada guru2 yg kutuk2 kelas kami..die rasa mcm nak menangis dengar tu semua..maka die pun dtg ke kelas kami dan menasihati..die kelihatan sebak gitu..kesian pada die..


Dia ni suka berceloteh..cerita pasal family die pasal kenangan2 masa die belajat kt luar negara dulu..tabik dgn die sbb die belajar kat luar negara kt negara org putih nun..namun die x hilang jati diri die..balik Malaysia tetap bertudung dan sama seperti dirinya yg asal..die ni selalu juga jadi pengacara utk majlis2 yg diadakan di sekolah kami..ketika peperiksaan SPM hampir menjelang..sekolah adakan majlis bacaan yassin n bila majlis tamat dah jadi majlis airmata pula kerana lepas tuh semua pelajar bersalam-salaman dgn guru masing2 dan pelajar minta maaf pd guru msing2..ketika inilah guru kami x dpt nk bendung perasaan die..die menangis dan memeluk serta mencium setiap daripada pelajarnya iaitu kami semua dan memberi kata2 semangat..dari sini nampak la die anggap kami mcm anak die sendiri..guru2 lain kt situ nmpk releks jer.Die juga selalu memantau para pelajar die..untuk pelajar2 yg byk masalah disiplin dia akan slow talk dgn mereka sume..pastu kalau ada pelajar yg menunjukkan petanda2 mcm ada masalah,dia akan panggil mak bapak diorang dtg sekolah utk menyelesaikn msalah..

Aku ingat lagi masa nak last day sekolah kot..dia iaitu cikgu kami ada memberikan gambar dirinya dan dibelakang gambar tersebut tertulis kata2 semangat n signature die kepada setiap dripada kami..untuk dibuat kenang-kenangan..aku simpan gambar tuh dalam album..

"you can do it" itulah kata2 nya yg ditulis dlm gmbr tersebut..kemudian die juga ada memberikan numbor telefon handphonenya kepada kami semua siap tulis kat papan hitam lagi..dia x pernah membeza-bezakan para pelajarnya yg pandai ke,yg kurang pandai ke,die layan sama je..setiap apa yg diberikan pada kami adalah adil...dan batch kami adalah batch terakhir yg dia ajar di sekolah tuh kerana selepas batch kami dia pun bertukar sekolah ke sekolah lain..lepas tuh aku pun x dengar khabar dari die..ntah apa khabar berita x tahu la aku..aku try juga search nama die kat facebook tapi xde..mmg dh agak dh die knform x layan laman web sosial ni semua..lepas result Spm kuar aku ada contact die cakap dalam telefon dgnnya..Die ada bertanya perihal kawan2 yg lain..selepas tuh masa berlalu dan loss contact huhuhu..tapi apapun kenangan tu tetap dalam ingatan...
Rasanya kat sekolah2 lain maybe ada guru2 yg lebih baik dri apa yg diceritakan diatas nih..tpi x kisahla sape pun gurunya,kat sekolah mana die mengajar,sesungguhnya bukan mudah nak menjadi seorang guru,jasa mrk besar byk masa tenaga dan tumpuan kena dikorbankan untuk membentuk anak didiknya.Love ur teacher..
P/S-Aku hampir2 bergelar warga pendidik tapi atas sebab tertentu terpaksa dilupakan sementara waktu..sedih tuh sedih tapi ada hikmah disebaliknya..harap rezeki sentiasa ada dimana-mana..
Read More »

tiMe to tHiNk PoSitive..

p/s-ada banyak nk tulis tapi x dpt diluahkan..rasa malas pun ada hehe..
Read More »

23 Jan 2012

Segmen Review Blog by Azzah


Assalammualaikum
nak join segmen dari Azzah..
xde tarikh tutup..so meh join ramai2
Salam Perkenalan saya ucapkan yer.. =)
Read More »

segmen : shrfhslw review blog anda


Due-29 JaNuari 2012
Saya nak salwa review blog saya sebab belum ada lagi sape2 yg pernah review blog ini,so saya nk tahu juga pandangan orang lain macammana kan.. =)
Read More »

22 Jan 2012

JoZaN@Raja Lwk 6~Minggu ke-2

Assalammualaikum..
Raja Lawak musim ke-6 dah masuk minggu ke-2 dan tiada penyingkiran dilakukan..
tgk pada barisan peserta musim ini..ada muka2 yg mcm familiar gitu..ada 3 org yg aku pernah nampak dh kt tv sebelum ini..iaitu first sekali Kodan la kan..die pernah masuk program PiLih Kasih ala yg Rosyam Nor tu punye hehe kat RTM pastu x silap aku dia pernah masuk Gangstarz (betul ke x ingat den)n die juga adalah pengacara kat RTM tajuk apa ntah Rentak Aktif kot..pernah sekali aku tgk kumpulan JamBu jadi tetamu undangan..n kali ni Raja Lawak plak haha..semua program realiti dia nak sapu hehehe
Sorang lagi adalah dari Kumpulan Cuit tu..salah seorangnyer pernah berlakon dalam drama komedi bertajuk Anak Mamu Menantu Mami (x tau betul ke x tajuk tuh hehe)ala yg ezad jasmin ngan eira syazira tuh berlakon..Yus pun berlakon gak last2 dia jadi anak didik Yus plak hehe..dan yg ke-3 adalah dri kump Shiro kot yg suara dan gaya die mcam Jepp Sepah tuh..die ni x silap aku berlakon dalam drama Hantu GiGi..die berlakon ngan Tauke yg dua2 ni dok gila kat cik bidan tuh hehe..bila masuk Rja Lwk masuk plak bawah tauke..aii mcm dah geng masing2 ni hehe..


Anyway kat sini aku nak kongsi video2 best masa Raja lawak mggu ke-2 la..aku cari yg ada Jozan jer wakaka..jumpe 2 video nih la..Jozan kelakar hahaha..layannn k..



Read More »

Segmen/Hobi Saya:Blogwalking+Follow


Due-23 JaNuari 2012
jom join ramai2 yer..

tag
Read More »

21 Jan 2012

Segmen TERJAH BLOG TINGKATKAN TRAFIK


Due-22 JanuaRi 2012
meh join ramai2 yer.. =)
Read More »

20 Jan 2012

Ta Ra Rum Pum-Makna yg MendaLam!



Assalammualaikum...
macam biasa hehe nak share 1 video lagu dgn korang semua la hehe..
ni petikan lagu dari filem Tara Rum Pum lakonan Saif Ali Khan ngan Rani Mukerji..ni kali kedua gandingan mereka selepas kejayaan filem Hum Tum..
actually aku suke ngan video lagu kat atas tuh..kalau korang tgk n hayati betul2 sure sedih..tmbh2 lau korang tgk cite nih..byk betul pengajarannya..
contohnya Saif ni seorang pelumba kereta yg terkenal n dia menjadi kaya dan bahagia dgn isterinya dan anaknya namun walaupun kaya saif ni suka berhutang walaupun mampu membayar dgn harga penuh..Keseluruhan barang2 dlm umahnya semua berhutang walaupun dinasihati Rani,Saif masih dgn tabiatnya yg malas nk bayar penuh tapi berhutang..jadi dapat dilihat dlm video kat atas bila Saif jadi susah,minta kerja sume x dpt,kereta kena tarik,brg2 kena lelong,rumah kena jual dan mcm2 lgi.
so jgn suka berhutang..
aku suka diorang pandai bermain dgn psikologi anak2 diorang..mereka tidak memberitahu anak2 mereka yg mrk sudah jatuh miskin tapi sebaliknya memberitahu mereka kini berada dalam rancangan realiti tv haha..bijak betul..walaupun menipu tapi ianya untuk kebaikan anak2 mereka supaya tetap semangat n dont worry be happy =)
Selain itu video kt atas menunjukkan nilai2 murni macam kesetiaan yg mana walaupun susah Saif dan Rani tetap bersama-sama..menghadapi cabaran hidup dan saling menyokong antara satu sama lain.Ikatan kekeluargaan yg sgt kukuh..
Walaupun x diberitahu,anak2 mereka akhirnya faham yg mereka dh miskin jadi mereka secara diam2 mula berjimat cermat dgn wang saku yg diberikan pd mereka..
Selain itu sikap x mudah putus asa dan terus berjuang juga penting..
lirik lagu video kat atas tuh x silap aku membawa maksud yg mendalam kalau korang search the meaning of the song..
apa pun sedih juga cerita nih..
Read More »

MaLaysia kekurangan Pemain Badminton terBaik!


Assalammualaikum..

tadi mlm tgh boring2 xde cite best kat tv..so terbuka la plak chanel Astro Arena ada perbincangan/diskusi gitu yg bertajuk Cafe Sukan.Tajuk yg dikupas mereka menarik perhatian aku untuk terpaku gitu kat depan tv tuh hehe..iaitu mengenai masa depan Badminton negara kita..macam sekarang kita tengok hanya ada datuk Lee Chong Wei yg menyerlah kat arena antarabangsa kan..pemain lain hampeh..awal2 kalah..ada gak yg x pernah masuk final pun kan..pemain pelapis ada tuh ada tapi x menyerlah..Selain itu dalam acara beregu pun mmg xde yg menyerlah asyik kalah..contohnya dulu kita ada beregu yg bergelar beregu emas yg pernah menang kejohanan All England dan Sukan Asia Doha..iaitu Tan Bon Heong dan Koo Kien Kiat pas dah dijulang sbb menang emas prestasi diorang mula menurun and demanding..siap nak tukar jurulatih lagi x nak dah guna Rexy..so bila BAM ikut cakap diorang tukar Jurulatih prestasi sama gak..ini antara isu2 yg dibincangkan dalam Cafe Sukan tuh..tetamu dalam rancangan tuh ada 3 orang seorang tu bergelar editor,seorang lagi aku x tau nama die sape hehe sorang lagi nama dia Jalani Sidek..

So x lama lagi pada bulan Febuari nanti ada kelayakan Piala Thomas di Macau dan pemain2 yg akan mewakili Malaysia adalah datuk Lee Chongh Wei,Hafiz Hashim dan Mohd AriF Latif (utk acara perseorangan)manakala beregu pula diwakili T.B.Heong dan K.K.Kiat dan beregu seterusnya aku x tau sbb maybe diorang x popular sgt kot n masih baru (ke aku yg x tau sebenarnya hehee)so prestasi pemain2 seperti Hafiz Hashim dan Mohd Arif Latif diragui begitu juga dgn beregu..prestasi Hafiz Hashim mmg sgt menurun,terbuka Msia pun kalah awal..manakala Arif latif plak x berapa diketengahkan sgt so tak tau la apa akan jadi nanti..kemungkinan juga buat pertama kalinya Malaysia kecundang awal di pusingan kelayakan Piala tHomas ..itulah yg dibimbangkan..kalau dapat masuk pusingan akhir pun x mungkin akan menang..kalau menang nasib naik jela..sepatutnya untuk Piala Thomas..L.C.Wei harus direhatkan untuk dia memberi perhatian pada kejohanan All England dan Sukan Olimpik..bukan apa Kalau L.C.Wei x direhatkan takut dia akan mengalami kecederaan..kang susah nk menang Olimpik gitu kan hehe..itu antara yg dibincangkan lah..

Mengikut pendapat aku la kan..hehe rasanya untuk Malaysia menang Piala Thomas tahun nih macam lebih susah dari sebelum2 nih..peluang kita mungkin hanya 40% je kot..kalau kita tengok dari prestasi2 pemain yg akan mewakili Msia..Nk hrp L.C.Wei je pun x boleh kan sbb ni berpasukan n kalau tgk Piala Thomas yg sebelum2 ni pun L.C.Wei sendiri pun pernah kalah dalam Piala Thomas,terutamanya ketika bertemu Lin Dan kan..so bagi aku sgt susah la..tapi kita x leh jangka apa yg akan terjadi sbb kejutan boleh berlaku bila2 masa je kan n ikut nasib jugak kan n kalau dh rezeki Malaysia buat la apa pun tetap akan menang kan lau dh rezeki kan..cuma bagi aku jangan taruh harapan tinggi sgt la kan..apa pun Malaysia tetap dihati ini..^_^

Last Malaysia menang Piala Thomas pada tahun 1992 menewaskan Indonesia...

p/s-aku suke tgk perlawanan badminton kt tv yg membabitkan Malaysia sahaja tapi aku x suke n x pandai main badminton hehehe..
Read More »

“Jom join blogwalking bersama sufai.com”


Assalammualaikum..
jom sume join blogwalking bersama Sufai.com
Salam Perkenalan untuk semua yer..
Saya Blogger dari PuLau PiNaNg..

tag
Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017