-->

25 Jul 2012

SeJaRah CiNta KristiNe HermoSa


Assalammualaikum..
Hari ni godek2 kt tenet terjumpa gmbar2 Kristine Hermosa nih..korang x kenal ek??bagi sesape yg minat tengok cite Filipina mesti kenal dengan Kristine ni..die yg berlakon cite Pangako Sayo tuh pastu cite Sanay Wala Nang Wakas yg pernah ditayangkan kt Astro Prima bbrp tahun yg sudah..die ni pun pernah datang ke Malaysia dulu..sekarang ni kat Astro Bella tgh tayang cite die berlakon gak iaitu Destined Heart..kalau korang x kenal gak korang layan gambar jer k..hehehe
Dia ni dulu pernah bercinta dengan Jericho Rosales iaitu hero drama yg selalu bergandingan dgnnya..memang sweet jer diorang ni..tpi xde jodoh laa..tapi walaupun diorang dh putus diorang stil berkawan sebab tuh diorang leh berlakon sama2 dlm byk drama yg lain..Jericho Rosales ni pun pernah berlakon dlm filem Malaysia tau iaitu filem BiLut..die jadi pelakon undangan gitu..

Sweet jer diorang kan Jericho Rosales & Kristine Hermosa
Kemudian masa sama2 Berlakon cite hits Sanay Wala Nang Wakas tuh yg Jericho pun ada sekali berlakon sama2, Kristine telah bercinta pula dengan hero ke-2 dlm drama tuh iaitu Diether Ocampo..muka Diether ni mcm pelakon korea pun ada gak chinese look gitu.Mereka ni dikatakan dh berkahwin pun dah tpi jodoh xde dan hubungan mereka juga putus di tengah jalan...
sweet gak hahaha semua pun sweet..

Finally Kristine berkahwin jugak dengan Oyo Boy Sotto yg juga merupakan seorang pelakon...fuhhh taste die semua pelakon tau hehehe..Die berkahwin pada Januari 2011.

beautiful Bride

Kemudian pada Disember 2011..Kristine dah selamat melahirkan Baby GiRL gitu...
hehe gitulah alkisahnya..kadang2 Bercinta bagai nak Rak dengan orang tu tapi akhirnya berkahwin pula dengan orang lain..itulah jodoh kan..

P/s-Baru habis tgk filem 8 JAM fuhhh mmg best..


26 ulasan:

  1. sweety mmg minat giler ngn hermosa ne..

    BalasPadam
  2. beliau mmg cantek kn..tu la..kapel lame, xsmesti itulah jdoh..huhu

    BalasPadam
  3. deqla tgk citer sanay wala tu..lg satu, panggako sayo kalo x slp...hihi..slh eja kot...mmg best citer tu..dua2 berlakon ngan jericho..dorang sweet.. diether tu pun encem..hihi..tp, jodoh dia dgn org lain..asalkan bahagia..dah ada ank pun..dia cantik sgt kan..suka tgk dia senyum.. :)

    BalasPadam
  4. last tgk cita dia fish port princess..mmg best!hehe..tak sangka lak dah ada anak..ehehe..

    BalasPadam
  5. oh suke tngok cite pangko sayo tu..dlm tu name dia Ina kan?hhehe

    BalasPadam
  6. nur pun suke giler dgn minah ni..lawa oo dia..muka gebu memanjang..!

    tapi nur suka tgk dia dgn jericho lagi..hhuhuhu

    BalasPadam
  7. pernah tengok drama dia dulu... masa tu tak pernah lepas tengok cerita Sanay Wala Nang Wakas...

    BalasPadam
  8. dolu2 memg layan gler cite sanay walang nang wakas gan pangako sayo 2...besttt!!! cantik dye ni suke tgok dye kan :)

    BalasPadam
  9. tak kenal. tak minat citer filipino. tp cantik ye. :)

    BalasPadam
  10. M mmg suka tgk dia ni sejak pangako sayo lg..sweet..

    BalasPadam
  11. dia memng suka pelakon kowt!

    BalasPadam
  12. lya minat sgt2 dia ni..dh kurus la dia.. dulu berisi skit rasanya.. lya tau dia bercinta smpai y lps jericho tu.. huhu..kawin dgn org lain rupanyan... dan ..dah ada ank pon... tp maintai cantik

    BalasPadam
  13. lama dh x tgk si kristine ni..cantik kan dia..ske nengok..rupanya dh kawen n de baby...

    BalasPadam
  14. sy memang peminat dia ni. dia sgt cantik.;) klu dia berlakon pun mmg terbaik punya;)

    BalasPadam
  15. MM layan citer pangako sayo je.. Kalau tak silap masa tu MM form 1 or 2 camtu lah.. Hehe, lama dah citer tu.. Best! ^_~

    BalasPadam
  16. kita layan kot semua cerita dia. serius dia sgt cantik.

    BalasPadam
  17. tak tgok..huuu

    tapi die memang cantik...

    BalasPadam
  18. tau siter pangako sayo tu..mmg femes..hehe~

    mgkn dah mmg jodoh dia dengan yg last tu..hehe..dah dpt anak dah pun~ :)

    BalasPadam
  19. Dia cantik sangat sangat la

    BalasPadam
  20. patutlah nama mcm pernah dgr..hihihi
    kristine tu mmg lawa

    BalasPadam
  21. memang tak kenal sebab tak layan citer2 ni.hahaha..tapi memang kalau bukan jodoh, bercinta bagai nak rak, kalau dah ditakdirkan bukan dia untuk kita, tak jadi gak kan.

    BalasPadam
  22. Cinta bagai nak rak?

    Akak taknak rak..nak kasut..rak kasut boleh?hihihi..

    BalasPadam
  23. 1st time kenal dia masa citer pangako sayo. Tp sblm tu dulu penah tengok dia dlm drama yg dia duk kt tmpt smph. Masa tu tk glamor sgt, CiM pun masih sek rendah lg. Hehe...

    ★8jam mmg terbaek

    BalasPadam
  24. akak pun pelakon nie...cinta bagai nak rak tapi tak jaji kawin ya...tak ada jodoh...

    BalasPadam
  25. minat giler kot siap beli cd movie cite2 dia hihi
    anything yg related dgn kristine hermosa n jericho rosales kompem minat
    siap lukis lagi gmbar kristine ni

    start dgn cite pangako sayo,pastu sanay wala, then yg latest dahil may isang ikau :D

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2010/07/salam-post-kali-nie-cik-kumbang-nak.html

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017