-->

3 Jul 2012

RevieW FiLeM Hoore Hoore ^_^


Assalammualaikum..
okey hari ni saja nk uat review mengenai filem Hoore Hoore..
ikutkan malas nak uat review tapi bila memikirkan banyak aspek positif yg ada dalam filem nih maka review aku diteruskan hehehe..
antara yg menarik dalam filem ni mestilah dari segi muzikalnyer..sbb diselitkan dengan lagu2 Sudirman..seperti yg semua tahu kebanyakan lagu2 Allahyarham Sudirman memang sedap2 belaka dan popular..jadi lagu2 beliau diselitkan dalam filem dan dinyanyikan sendiri oleh pelakon2nya..antara lagu yg ada Merisik Khabar,Balik Kampung,Pelangi Petang,Ayah Ibu,Hoore Hoore dan banyak lagi..seterusnya banyak mesej2 positif yg diselitkan dalam filem ni contohnya Jangan berputus asa dalam mengejar Impian,Yakin pada diri sendiri,Kawan Sejati xkan pernah berubah hati,Kecantikan seseorang itu terletak pada hati yg suci,belajar menerima kekurangan dan kelemahan diri dan banyak lagi..Filem ini sangat santai dan sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat..

Filem ni mmg tgh ligat dimainkan di Astro First hehehe..dari segi lakonan semua pelakon memberikan yg terbaik..suke tengok AKim dalam filem ni..watak die mmg baik jer.. gentleman habissss hehehe..
suke gak tgk lakonan Fauziah Nawi dlm filem ni yg memegang watak nenek,dialah yg memberi sokongan dan semangat kepada cucunya utk masuk pertandingan Ratu Idola tuh..sygnyer filem ni x berapa laku dipawagam..mungkin sbb pelakon utamanya x berapa nk popular kecuali Akim jer..apa pun aku bagi 3.2 bintang untuk filem ni dri 5 bintang ^_^ meh tgk sinopsis filem ni..
SiNopSis
Filem Hoore Hoore mengisahkan seorang wanita bertubuh besar Nurul Aiman yang mempunyai tubuh yang agak gempal dan tidak terlalu cantik, bendul tapi berhati baik. Namun begitu, ciri-ciri kewanitaan tetap ada seperti gadis-gadis yang lain. Aiman mempunyai 2 orang sahabat baik Lana dan Azadan, mereka adalah rakan sekampung dan satu sekolah. Hubungan mereka erat dan mesra. Ibunya bernama Lia, dan ayahnya bernama Hairil. Nenek Aiman bernama Nenda Zaimah dan tinggal tinggal bersama mereka.

Di sekolah Aiman mempunyai seorang kawan bernama Johari, seorang yang tampan dan segak. Dalam diam Johari menyukai Aiman. Dalam pada itu, Lana dan seorang rakan sekolah yang lawa dan popular bernama Rita juga sangat meminati Johari. Rita seorang gadis yang ego dan sentiasa cari pasal dengan Aiman. Ayah Johari pula ialah seorang Ustaz iaitu Cikgu Murshid.
Pada masa yang sama, Aiman tergerak untuk menyertai pertandingan Ratu Impian yang di anjurkan oleh sebuah majalah. Rita juga menyertai pertandingan itu. Mengetahui yang Aiman juga menyertai pertandingan itu, Pelbagai rintangan yang dihadapi oleh Aiman bukan saja dari musuh ketatnya Rita tetapi masyarakat memandang serong akan niatnya itu

P/s-haha ramai plak yg tanya pasal cite Jozan..Zizan ada di JePuN skrg..shooting Travelog selama 13 hari disana..manakala dikhabarkan JOHARA ERA cuti seminggu ek..dgr cite Johan plak gi Thailand shooting gak kot..hjung minggu baru balik Msia..fuyooo JOZAN diluar negara tu...dasyat..masing2 mmg jadi rebutan hehe..dua2 xde kat Msia..

30 ulasan:

  1. itu la.. ada yg kata citer ni best..tp pelakonnya pulak x menarik org ramai utk pegi tgk...termasok la deqla..huhuhu...cer kalo ada Jozan dlm citer ni..gerenti berpusu2 org pegi tgk..hahaha

    BalasPadam
  2. nyue da tgk...best part nyanyi2..ehehehhe..ok la..hehhe

    BalasPadam
  3. ayu tak tengok lagi cita ni..nti lh download..hehe

    BalasPadam
  4. anak2 Mrs Velentine tgk ceta ni nak masuk 5 kali dh....

    Miss Banu...ada link zamani lah dlm blog awak

    BalasPadam
  5. kita dah download, tinggal tggu tgok je. hehe.

    BalasPadam
  6. hehe...dah tengok :) malam td...not bad jugak ler...cume actor je la yang kurang mantop...kiki

    BalasPadam
  7. alamak dear.solehah xtau lak cte ni da plak.nmpk sgt solehah ketinggalan.hehe

    BalasPadam
  8. M pun ska gak citer ni... Lagu2 yg dialunkan semula sedap didengaq...

    BalasPadam
  9. nurul dah tgk..download jew..nurul rasa oklah ada bab2 yang sedih masa nenek dia meninggal2..iman2 mcm muka sis nurul yang num 3..hikhik..nyanyian besh2 suara.nyanyi lagi sudirman

    BalasPadam
  10. best eh, nampak mcm tak menarik je citer tu.

    amboi semua dia tau kan jozan buat ape & ada kat mana. bagus2. :)

    BalasPadam
  11. nur selalu tgk sedutan dia di astro..mmg nmpk mcm best..hihihi

    BalasPadam
  12. salam..
    nedy da tgok cite ni.. memang BEST!! tambah2 lagi, ade AKIM..hehe

    BalasPadam
  13. bile nk g uar negara mcm jozan..huhuhu

    BalasPadam
  14. nnt donlot je lah kot. hehe. ;)

    BalasPadam
  15. lps tu ending dia ape?aiman menang ke?hehe

    BalasPadam
  16. tak tengok pon lagi.nak layan kat astro kang rugi je bayar pastu layan sorang diri.wuuuu

    BalasPadam
  17. xsempat lg mau tgk ini cerita...nnti mau bukak utube lar tgk..hehe

    BalasPadam
  18. xsempat tgk g....nmpak best tp pelakon plak mcm xbest...best ker x...eh fenin sudah bab best ker x ni ;p

    BalasPadam
  19. ai dh tgk dlm astro first..
    layan la jugak..sesuai tuk seisi keluarga kan mis banu kan =p

    BalasPadam
  20. tak tgok lagi cite ni...mcm best jugak ek..:)
    nanti nak tgok la...

    BalasPadam
  21. belum tengok cerita ni... tengok iklan di macam menarik jer...

    BalasPadam
  22. mcm best cite nih..mama tak sempat lg nk tgk :)

    BalasPadam
  23. ala..takde link movie i ke?

    BalasPadam
  24. My spouse and I stumblеԁ οveг here from a ԁifferent web ρagе аnԁ
    thought I mіght check things out. I liκе ωhаt Ι
    see sο now і'm following you. Look forward to finding out about your web page again.

    my blog post; 1 month loan
    Also see my site > 1 month loan

    BalasPadam
  25. These are in fact great ideas in сoncernіng blogging.
    You have tоucheԁ some fastіdiοus things here.
    Any waу keeр up wгintіng.

    Fеel fгee to surf to my web-ѕite:
    instant cash
    My web site : instant cash

    BalasPadam
  26. It's awesome to pay a visit this web page and reading the views of all friends on the topic of this piece of writing, while I am also zealous of getting know-how.

    Have a look at my homepage short term loan
    Also visit my blog post short term loan

    BalasPadam
  27. It's in reality a great and helpful piece of info. I am happy that you simply shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

    my site: payday advance
    my web page - payday advance

    BalasPadam
  28. I evеry tіme spent my half аn hοur to reaԁ thіs ωeblog's articles or reviews everyday along with a mug of coffee.

    Here is my web site - payday loans

    BalasPadam
  29. Useful info. Luckу me I found your site by chаnce,
    and Ι'm stunned why this twist of fate did not took place earlier! I bookmarked it.

    Feel free to surf to my blog post :: instant loans

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017