-->

6 Jul 2012

Episod MasterChef yg PaLing Sweet ^_^

Assalammualaikum..
Sape kat sini layan Masterchef..hehehe
Aku suke tgk Masterchef nih..best jer..minggu depan adalah minggu terakhir..
Selebriti yg tinggal hanyalah 5 org sahaja..iaitu Dato Fazley.Soo Wincci,Angah Raja Lawak,Farouk Hussein dan Juliza Azlizan..penyingkiran yg paling sedih bagi aku bila ToMok kuar..haha..dia sebelum nih dah 6 kali masuk pusingan penyingkiran..tapi bernasib baik sentiasa terselamat.,tapi penyingkiran yg ke-7 die sudah terkeluar..sedih masa die tersingkir n masa die nak bagi ucapan tuh mmg die mcm nak menangis jer tapi tetap maintain xnak nangis..tapi tersekat-sekat ucapan die..suke tgk tomok dlm Masterchef sbb nanpak die mcm budak baik jer dalam tuh haha..ingat lagi masa den sekolah2 dulu mmg minat giler ngan tomok ni tapi skrg tidak lagi sbb minat den dah berpaling tadah haha den dh terminat ngan JOZAN plak hehehe ..kat Masterchef aku suke tengok dan aku sokong Dato Fazley..die nmpk sangat baik sangat cool sangat pandai masak dalam M.Chef tuh..byk kali die menang cabaran memasak dlm MasterChef tuh..
Dato Fazley nih mmg sweet giler sentiasa tolong dan bantu rakan2 lain dalam M.Chef tuh..susah nk nmpk die marah2 dlm M.Chef tuh..pendek kata Dato Fazley mmg terbaik laa..dan aku rasa die ada peluang besar utk menang dlm MasterChef tuh..selasa yg lalu Azwan Ali yg terkeluar..lega sikit die kuar hehehe..ada satu episod dalam Masterchef tuh yg aku rasa sangat best sgt2 bila ada dato Siti Nurhaliza jadi juri jemputan..episod tuh sweet glerrr..paling sweet bila tengok reaksi Dato Fazley bila ternampak Siti Nurhaliza dlm Master Chef..die terkejut gler kata ko..mcm nampak hantu jer..mmg berubah benar muka D.Fazley masa nih..suke tgk D.Fazley terkejut mcm tuh hahaha sweet jer..Korang semua tau kan dulu ada gosip yg D.Fazley dan D.Siti Nurhaliza bercinta..ni kira kisah dulu2 la..dikatakan D.Fazley pernah rapat ngan D.Siti semasa D.Fazley menguruskan Konsert Siti kat Royal Albert Hall kt London dulu..sampai makanan Kegemaran Siti pun Fazley tahu sbb tuh masa cabaran memasak tuh Dato Fazley memilih utk masak Karipap Sardin sbb die tahu tuh kegemaran Siti..n die tahu yg Siti juga suka makan pedas so sweet..dan Siti pun tahu yg Dato Fazley anak sulung dlm keluarganya..nampak dua2 org ni mcm spechless je hehe...

Ada beberapa kali Dato Fazley tergagap sikit bila bercakap ttg Siti antaranya " pertama kali saya pikir saya nak buat karipap sardin sebab saya tahu... ehemmm.. saya jangka dia suka karipap sardin.. hahaha... seterusnya die cakap "walau pon SAYA TAHU....errmm ehemmm...walau pon SAYA JANGKA dia suka pedas"...hahahaha die tersebut yg die tahu apa yg siti suka makan tapi bila tersedar yg die x patut cakap die tahu terus die tukar dri perkataan tahu kepada perkataan Jangka haha pastu die berdehem n senyum2 hehe sweet gler..die ada gak cakap mungkin Masterchef sengaja nk mengenakan die hahaha..so kat bawah ni aku sertakan videonyer sekali..korang leh tgk dari awal..tapi kalau korang nk tgk masa Siti Nurhaliza dh masuk..korang leh tengok video tuh bermula minit ke-20 dan ke atas..diorang buat karipap paling best..nampak Siti mcm releks jer bila cakap ngan Fazley hehe..cuma Fazley yg nmpk sikit spechless tuh..n last sekali Siti pilih Fazley jadi Juara untuk sajian Karipap..teringat pula masa kat Konsert AF masa Aznil dok mengusik Dato Fazley ngan Siti Nurhaliza..tapi diorang x de jodoh kan..masing2 dh ada keluarga sendiri skrg...

Mcm2gosip pernah keluar masa dulu tapi tak tahu la betul ke x..sebab benda ni semua gosip jer..
ada gak yg cakap D.Fazley pernah rapat ngan Siti tapi x sampai tahap bercinta pun..tapi xpela..ni semua kisah dulu kan..xpayah kenang balik..masing2 dah bahagia sekarang dgn keluarga sendiri..
apa pun harap diorang bahagia..dan semoga Dato Fazley menang Masterchef..
aku selalu post link entry kat twitter tapikan entry ni dahla aku dok cite pasal Dato Fazley n kat Twitter plak Dato Fazley follow aku..haha masak la aku lau die baca hehe..Dato Fazley jangan marah ye gurau2 je ni hehe..dato Fazley kan sporting ^_^ hehehe Okeylaa meh tengok video Masterchef yg paling sweet kt bawah nih..




26 ulasan:

  1. Banu, mmg xble tinggal tgk masterchefni...feveret sungguh..

    X makan pun xpe, janji dpt tgk masterchef..;),
    berpa kali ulangpon, xpenah jemu tgk masterchefni..

    BalasPadam
  2. saya pun suka epi ni... suka tomok n datuk fazley.. but AA terkuar cam sunyi ler cikit MCSM ni

    BalasPadam
  3. TAPIKAN KAT MANA BACA MMG D.FADZLI MEMANG TAW..NURULPUN MMG TIAP2 ARI TGK MCF NIE..SUKA...TOMOK MMG SAMALAH KITA SUKA GAK.DULU SKANG JOZANPUN SAMA GAKK.EIII SAMALAH KITA.DR FAZLIPUN MMG LAYAK MEMANG SBB SELAIN PANDAI MASAK SIFAT DIA YANG SWEET2 MMG TERBAIK=)

    BalasPadam
  4. malu2 meow gitu dr fadzley & siti. cam ada can besar nak jd juara je dr fazley. dia mmg pandai masak pun kan. nak sokong dr fazley la walaupun tak ikut rancangan ni. nnti update final episod tau miss banu. hehehe..

    BalasPadam
  5. Yakan, pernah ada rumours Siti dengan Fazley bercinta dulu-dulu. Kehkehkeh

    BalasPadam
  6. part tomok terkeluar mmg sedey..dr xthu memasak skang da pandai masak...btw, part azwan ali pon sedey jgk...mayb la ramai xsuka dia..tp bg nyue AA merupakan org yg paling ceria +baik hati sebenarnya...

    BalasPadam
  7. ayu layan jugak..rasa2 dr fazley mng kot..hihi..tak pn juliza tu.dorang mmg teror masak..paling suka tgk so wincci tu..ratu cantik pandai masak bebss klasss gitu..hihi

    BalasPadam
  8. Dato' Fazley memang gentleman...suka beralah walaupun memang nampak dan sahih siapa yg silap..

    BalasPadam
  9. Salam perkenalan,

    Memang perasan pun muka Dr Fazley merah masuk pantri!!!!

    BalasPadam
  10. miss banu nak tahu, lepas tomok terkeluar nur xde smangat dah nak tgk masterchef..huhu

    teruk x perangai nur..hahaha..!

    yg siti tu, mmg fazley nmpk lain sgt, dan nur percaya, siti juga berdebar2 dalam pantry tu..hihihi

    BalasPadam
  11. saya pun suka tgk master chef..saya suka faruok hussain..dr fazley mmg cool tapi saya tak suka time siti masuk...sbb..ntah..hahahah..jgn marah peminat siti yew...

    BalasPadam
  12. layan jugak...he..ha ah..bagus azwan terkeluar...hahahha..jahat nye....

    BalasPadam
  13. video has been removed la..huhu..

    BalasPadam
  14. dulu sweety suke dua2 org ne..mmg tau juga dlu2 dorg penah rapat..doa2 jugak la masa tu dorg becinta..hurrmmm..dh xde jodoh kan..nk wat cane..

    BalasPadam
  15. wah! layan jugak.. hehe.. :)
    memamng best nengok dorg kt dapur cmni..main masak2..

    BalasPadam
  16. Ha ha M pun mmg detact benda tu gak ( wajah dato fazley tgk Dato CT) mesti dia teringat sweet moment ngan DCT tu. hi hi...

    BalasPadam
  17. wani pun suka masterc chef ni...kalau dr fazley menang pun okay....tp lega AA dh keluar hahha

    BalasPadam
  18. best la dpt tgk citer best2 kat astro.. huhuhu

    BalasPadam
  19. saya jarang tengok masterchef ni dik..tapi waktu si azwan keluar tu kak ada tengok..hehehe

    BalasPadam
  20. eeh...dr fazley ckp cmtu ke? malinyer kite....hihii

    BalasPadam
  21. videonya dh diremove...kalau nk tgk sila ke fanpage facebook saya..kat situ ada videonyer haha

    BalasPadam
  22. mmg sweet gile dorg. kelu lidah dr fazley. ;)

    BalasPadam
  23. miss banu... pengulas terbaik.. akak suka baca review miss banu.. keep it up/..

    BalasPadam
  24. miss banu...walaupun dh terlambt nak komen,tapi episod ni memang yg tersweet.....thanks upload video tu...dh lame nk tengok lg..hehhehe

    BalasPadam
  25. miss banu cam mana nak download part siti nurhaliza and fazley di masterchef selebriti minggu yang ke berapa ya part tu?

    BalasPadam
  26. @sal wa sorry yer sal wa, dah x ingat dah part brp, sbb video episod Siti n fazley di masterchef tu dah agak lama dah jadi mmg habis lupa dah.

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017