-->

3 Jun 2012

RevieW KoReAN DraMa-GReaTeSt LoVe


Assalammualaikum..
Okey hari ni aku nak sembang mengenai drama Korea..hehe..beberapa bulan yg lalu aku ada tengok sebuah drama Korea yg mmg Best iaitu Drama Greatest LovE..Sebelum ni dh lama aku x tengok drama Korea ni..pastu rasa teringin lak nak tengok kan pastu aku search laa kt tenet tengok drama apa yg best masa ni kan..n then aku jumpa 1 review gitu mengenai drama ni..awalnya aku ingat drama ni x best kot sebab pelakon2 die xde la cun or hensem sgt..haha pastu bila aku dapat tau yg penulis skrip cite nih adalah sama dengan penulis skrip yg menulis skrip utk drama korea yg hebat seperti My GiRL,You're BeautiFuL,My GirLfriend is A GumiHo..apa lagi aku terus start tengok drama ni sebab aku yakin jalan cerita die mesti best..dan setelah aku tengok episod yg pertama mmg tepat pilihan aku..

Cite ni sangat best okey...Pelakon wanita dia adalah pelakon yg sama berlakon cite Pasta tuh..Watak Ae Jung dan Dokko Jin mmg sangat menghiburkan..jalan cerita die dari episod 1 hingga lah ke episod 16 sangat menghiburkan serta x memberi peluang untuk kita berasa bosan..penuh kelakar yg x hengat..perkataan yg selalu disebut oleh hero dlm drama ni adalah ''Ding Dong"hehe..watak Dokko Jin mmg sangat kelakar walaupun die seorang ego dan perasan bagus tapi mmg sangat lucu laaa..x hairan la drama ni menang anugerah DraMa terbaik 2011 kat Korea tuh..Hero dan Heroin drama ni juga menang anugerah..so drama ni memang terbaik..rugi oo kalau x layan..
Jalan Cerita drama ni berkisar pada dunia artis..walaubagaimanapun...byk pengajaran dlm drama ni contohnya mengenai erti persahabatan dan kesetiaan sebagai kawan..dan banyak lagi..Selain itu dalam cite nih ada juga pelakon undangan iaitu hero cerita My GF is A Gumiho iaitu Lee Seung Gi..dia ada jadi pelakon undangan dalam drama ni untuk satu babak..tapi mmg kelakar laa..sweet jer...so pada sape yg ada masa terluang tu n nak layan cite korea yg kelakar lagi best,plus menang anugerah lagi boleh la tengok cerita nih..mmg berbaloi la menontonnya..Aku selalu tengok secara online je pun..drama ni x silap aku ada ditayangkan di 8tv baru2 ni..tapi kat 8tv x best sebab ianya dh dialih suara ke bahasa Cina..so x dpt dengar suara mereka yg original..baik tengok online..x pun korang download jer..habis cite kan...
Jom tengok Sinopsis cerita ni...
Ae Jung was once the most popular member of girl band The National Treasure Girls. However 10 years ago the band broke up and she received most of the blame. Despite her warm personality her career has suffered ever since and she now spends her time fighting for air time on variety shows. Dokko Jin is a top movie star at the height of his career. The two meet and become involved in each other's careers. Yoon Pil Joo is a doctor of oriental medicine who has no interest in the entertainment industry but agrees to make a dating show. Dokko Jin helps get Ae Jung a role on a new reality show called Couple Making. Pil Joo is the bachelor being set up on Couple Making. Both men fall for Ae Jung both off and on the screen.

P/s-Ada org request suruh letak gambar2 JOZAN masa final SS hari tuh..okay3x next entry k...

11 ulasan:

  1. Ala, cam best je citer nie sis....

    BalasPadam
  2. penulis skrip dia sm utk filem MY GIRL? mmg kompom bez jln critanya

    BalasPadam
  3. Owh u mnt korean drama. Nk tuju lagu boleh but in malay version. Klau sudi, search kt youtube;

    GADIS KOREA by HB46

    *hope u like it, let support music kita.

    BalasPadam
  4. dulu selalu layan citer korea....tp semenjak ada qalief ni xsmpat nk layan hahha...nmpak sinopsis tu menarik la :)

    BalasPadam
  5. oh suka tgk citer korea ea miss banu...

    samela...
    tapi dulu...
    sekarang x nyempat da nak layan=)))

    BalasPadam
  6. wawawa. wajib tonton ni. ;)

    BalasPadam
  7. mmg best cite ni..berbaloi gitu..

    BalasPadam
  8. mmg best cite ni..berbaloi gitu..

    BalasPadam
  9. macam best je tgk..huhu~~ :)

    BalasPadam
  10. Cik banu biasanya tgk cerita korea ni melalui laman web mana yek

    BalasPadam
  11. cte TGL ni mmg bset gle kot .. klu tngk skli mmg xjdi ape .. kne tngk bnyak2 kli ,, :)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017