-->

14 Mei 2012

Segmen: Kenangan Bersama Guru



Assalammualaikum...
Hari ni nak join segmen plak..wah mmg sesuai la segmen ni tarikh tutup die pada
16 Mei ni sempena Hari GuRu tuh..
Kenangan dengan Guru yer?emm antara yg best yg saya ingat masa ni saya form 4 rasanya..Guru Sains merangkap Guru Kelas kami masa nih bernama Pn Lim..Guru saya ni berbangsa Cina,Orangnya Lawa dan muda sudah berkahwin dan ada anak..Apa yg best bila dia mmg sekepala ngan anak muridnya yg mmg nakal2 semuanya hehe..dia sangat sporting habis,dia buat anak muridnya mcm kawan2..best sungguh hehe..kami semua belajar sains di Makmal Fizik rasanya..n kelas kami buat sambutan Deepavali di Makmal berkenaan..siap semua bawa makanan dan air minuman nak celebrate ramai2 haha sepatutnya sewaktu di Makmal memang x boleh makan dan minum kan..tapi Guru kami sgt sporting...dia membenarkan..so kami semua apa lagi pergi tutup pintu makmal dan tingkap rapat2 supaya xde pelajar or guru lain yg nampak dan perasan aktiviti nakal kami semua haha..n bila line dah clear jamuan makan pun diadakan..siap ada sesi bergambar semua..ramai juga yg bawa kamera sendiri..Guru kami pun join sekali tngkap gmbr,mkn2,sembang2 hehehe sporting habiskan guru kami ni kan..bila waktu dah nk tamat kami semua kemaskan dan bersihkan makmal fizik tuh balik..hehe
jarang jumpa guru yg  sporting dan sweet macam tuh..

Bila saya masuk Form 5 guru kelas kami dh bertukar namun guru saya tuh tetap mengajar Sains untuk kelas kami cuma die dah x jadi  guru kelas kami dah..Guru kelas yg baru masa ni adalah Pn Yus..yg mana Pn Yus ni juga mmg best dan sangat mengambil berat pelajar die2..Die nih mengajar kelas kami utk subjek Perdagangan..Masa Last day sekolah semua dah feeling sedih2 utk berpisah la kan n Pn Yus masa nih die bagi gambar die siap dengan tandatangan die dan kata2 semangat utk SPM beserta Nombor telefon die yg die tulis dibelakang gambar berkenaan..Die bagi gambar tuh pada setiap dari kami..maknanya semuanya pun dapat..so sweet kan..ada juga la adegan nangis2..Sayang benar Pn Yus tuh pada anak muridnya..maklumlah die kan guru kelas kami die dh kenal perangai sorang2..windunyerr kat guru2 aku ni..masa kami tamat form 5 die pun dah berpindah sekolah...itulah antara kenangan saya bersama Guru-Guru saya yg Sweet tuh.. ^_^

5 ulasan:

  1. sporting giler ckgu ms banu..xpenah lgi jmpe guru mcm tu.. Pn Yus tu pun bagus.. siap jadi retis lagi bgi pic ada sign bagai..hihi.. guru mcm ne yg harus dikenang smpai bila2..

    BalasPadam
  2. tulaa kan..sporting habis kan..cikgu saya masuk kelas nakal jadi dengan die2 sekali jadi nakal hahaha..

    BalasPadam
  3. wahh pn lim tu sporting nya. siap bleh mkn dlm lab. hehe.. agaknya kalau jumpa balik cikgu2 tu diorg ingt lg ke ek. :)

    BalasPadam
  4. terima kasih join segmen.. nanti ajak kengkawan join sama ye.. hee

    Guru sporting murid pun bersemangat nak belajar, betul tak???

    BalasPadam
  5. kalo guru sporting ank murid pun jadi tmbh sporting...kan...amboi siap sambut deepavali....

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017