-->

15 Mei 2012

ReView SuPer SpoNtaN MiNggu 7 yg BeSt..^_^

AssaLammualaikum...
Kalau ada sape yg perasaan aku x buat pun review SS minggu ke-5 dan ke-6 hahaha..x taula kenapa aku xde mood nak uat review SS masa tuh haha..sekarang baru ada mood ^_^
Minggu ke-7 menyaksikan Yasmin HaNi tersingkir..dan juga Zizan telah kembali menyertai SS..dan apa yg sweet bila nama Zizan disebut oleh Adibah Nor terus Johan naik atas pentas seolah-olah menyambut kedatangan Zizan sebelum sama2 berpelukan..sweett kan..
Kehadiran AC Mizal yg menggantikan Afdlin ternyata berjaya membuatkan SS minggu ni lebih Happening..haha sukelah lau AC ada tiap2 minggu..Mcm2 nama haiwan yg disebutnya dan ditukar olehnya haha..Angsa Panau la,Beruang Pocot,ANgsa kutub dan mcm2 lgi..dekat Amir,AC panggil die berudu haha manakala Adibah Nor lak dia panggil mcm2 kejap Almari kejap Seekor Nyamuk Aedes yg berkeliaran haha adoii mmg lawak la AC ni..mentang2la Adibah Nor pakai baju hitam putih berbelang-belang..AC best..kalau la die yg bermain dlm SS ntah apa yg jadi hehe...
Game pertama diorang bermain Pantun 2 Kerat..haha..huru hara jugaklaa..n masa game ni JoZan ada Bertemu..tapi sekejap jela sebab Zizan bagi pantun yg x berapa kena terus kena keluar haha
Game seterusnya yg diorang main adalah game Beku..aku suka game ni sebab selalunya JoZaN akan bertemu dalam game ni..malangnya kali ni Zizan langsung x naik pentas dan main untuk game ni..maybe sebab dia risau tengok gelagat pemain lain yg agak liar dan lain macam haha..antara yg menarik untuk game ni bila ada adegan angkat mengangkat dimana Suhaimi mengangkat Bell sebelum Rahim R2 dtg dan menggantikan Bell maka Suhaimi terpaksa mengangkat Rahim yg agak berat tuh haha..kemudian Ropie plak datang..dan akhirnya Johan datang menggantikan Suhaimi..

haha x boleh blah tengok muka Johan..sebelum tauke datang..Johan menari-nari ngan Sathiya..pastu Sathiya mcm nk kiss dia tuh yg die elak sampai ke belakang haha..kesian..johan mcm x rela jer si Sathiya datang kt dia dan menari ngan die hahaha..sehinggalah Tauke datang kat die masa ni..serius masa nih aku harap Zizan yg datang mesti lagi sweet habis laa..tapi tauke yg dtg..haha..kalau masa ngan sathiya johan macam x rela jer kan tapi ngan tauke okey plak die sampai die yg over tau haha...
hahaha tauke nmpk mcm cuak dah masa nih haha..mmg gilaa lah masa nih..akhirnya suhaimi plak datang menggantikan Johan..hahah

Game seterusnya yg diorang main adalah Game JurujuaL Langsung..rasanya yg menyerlah dalam game ni mestilah JoHan dan Zizan haha..paling best part Zizan la..nmpk agak susah sikit barang yg die dapat tuh..haha nampak zizan mcm xde idea nak menjual benda tuh tapi tetap nmpk lawak dengan gelagat die yg mcm pening2 skit tuh haha..comEL..
Game ke-4 yg diorang main adalah game Dialog dalam tin..Zizan ngan Tauke yg naik atas pentas mewakili kump AG manakala Kump BC diwakili oleh Johan dan Ropie..
Game terakhir yg diorang main adalah game Direktor tak Siuman..Kumpulan AG diwakili Tauke,Suhaimi dan Rahim..mereka kena buat lakonan dari petikan Sarjan Hassan manakala kump BC diwakili JoHan,Ropie dan Bell dan mereka pula kena buat lakonan petikan dari Filem Puteri GuNung Ledang..masa ni aku paling suka Kump BC untuk genre Sains fiksyen hahaha..mmg terbaik bila tengok Hang Tuah terbang hahaha..Walaubagaimanapun Kumpulan Beruang Comel kalah lagi..masuk ni dah 3 minggu berturut-turut kumpulan BC kalah..kesian minggu ni tinggal 3 kerat jer..

Manakala AG tinggal 5 org lagi..so kemungkinan minggu ni AG akan kalah..tapi kalau BC Kalah lagi cmne lak tuh kan mana leh main dgn 2 org pemain jer..ni yg musykil sikit nih..dh la sekarang timbul isu boikot-memboikot..takut memberi kesan pada undian Beruang Comel la plak?emm harap xlaa kot..dikatakan Johan akan memberi penjelasan mengenai isu boikot ni selepas pulang dari luar negara..apa pun hope SS mggu 8..akan byk sweet moment of JoZan..

P/s-dengar cerita..mengikut twiter isteri Adi Putra dia ada mengucapkan tahniah pada Johan dan isterinya iaitu Ozlyn kerana khabarnya Ozlyn telah pun mengandung..aku x tahu la betul ke x cerita nih..kalau betul tahniahhhh =)

4 ulasan:

  1. wahhh..sedih minggu lepas tak dpt tgk ss..mggu ne pn sama..hrp mggu dpn miz banu bt review lgi erk..

    BalasPadam
  2. suke tgk johan senyum kemain bila zizan masuk stage..hihihi

    BalasPadam
  3. salam
    singgah sini:)

    jom join 1st giveaway by cik iena..
    Busana Muslimah,Tudung Sulam Manik,Make Up Service & Domain + own domain email untuk dimenangi (^_~)
    Hadiah untuk tempat pertama,kedua dan ketiga serta hadiah utk top referral
    http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
    tHaNks(^_~)

    BalasPadam
  4. hope btolla mama pregnant..t bley dpt bby girl teman ariq n sodiq..hehe

    BalasPadam

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan komen anda di sini. Sila komen dengan berhemah yer.

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017