-->

29 Feb 2012

BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL 2012


Assalammualaikum...
haaa hari nih nak try join Bloglist April 2012 nih
due date-1 Mac 2012
korang patut pilih Blog ni sebab blog nih macam ada2 hehe..dari personal sampailah kepada hiburan,sukan pendidikan dan lain-lain..Jadi kepelbagaian yang ada dalam blog ni membuatkan Blog nih istimewa dan lain dari yang lain hehehe (sorry perasan plak saya ni hehe)jadi marilah kita semua bertukar-tukar link sesama kita..hehe..jangan malu jangan segan..peace forever ^_^
Salam Perkenalan untuk semua..mari tukar link,follow sekali jika sudi k..
thankz sbb sudi singgah ke blog ini...
Read More »

WoRdLeSs WeDneSday-LiRik LaGu yg Sweet ^_^

Lirik Lagu Percaya Padaku – Ungu

Aku tak tahu apa yang ku rasakan

Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

C/O-Berikankan cintamu juga sayangmu

Percaya padaku
Ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku
Ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh

Izinkan aku tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu mencintaimu
Aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku
ulang C/O

Tolonglah aku bagaimana diriku

Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu
Ulang C/O

Read More »

Aaron Aziz, Johan & Zizan Kini Artis Naungan Astro..


Assalammualaikum,tadi terbaca pasal ni kt budiey.com..
Aaron Aziz,Johan dan Zizan dapat tawaran untuk menjadi artis naungan Astro dan kemungkinan besar diorang menerima kerana ganjaran menjadi artis eksklusif Astro sememangnya lumayan..Antara artis yg sememangnya dibawah naungan Astro seperti Erra Fazira,Lisa Surihani,Farid Kamil,ELfira Loy,Aznil Hj Nawawi,Scha Al-yahya dan sape lagi ek hehe lupa dah..
yg penting n motif entry ni semestinya sebab Jozan kan hahaha..yesss Astro mengambil kedua-duanya sekali..iaitu Johan dan Zizan bagus2..jangan pisahkan diorang nih..sbb diorang ni saling melengkapi kan..lain je rasa kalau tgk salah sorang jer huhu...
n persoalannya sekarang mana2 artis eksklusif astro yg lain x leh terima job dri mana2 stesen tv lain selain Astro jer..so cmne ngan Zizan ek..adakah dia akan tinggalkan Melodi kat TV3 tuh sepertimana yg dilakukan oleh Aznil..sebab sebelum nih zizan pernah ckp yg die x nk tgglkan Melodi n kalau leh nk dua2 haha..tpi x tahula kan..x kan zizan boleh dpt pelepasan dan boleh join melodi plak??x adil kalau gitu kan..sbb dulu pun Aznil trpaksa tinggalkan Melodi utk bersama AsTRo..haaa..
apa pun aku suke JoZaN still together-gather..hahaha..best2..n buat je program baru diorang sendiri kt Astro senang..


Read More »

AkiM AF7 ada BLOG GAk Laa..n sweet Pic of Lisa N Yusri

Assalammualaikum...

semalam tgh pagi2 buta aku dok blogwalking n tetiba masa masuk kat satu blog tuh aku terpandang kat bloglist blog tuh n tertera blog Akim tau..mula2 x brp pasti sgt tuh blog Akim ke x..tpi naluri ku kuat mengatakan itulah dia hahaha..yess mmg betul tuh beLog AKiM..haha yg paling best AkiM agak aktif juga dalam berblog nih..blog die nmpk update juga..haha...n mestilah i follow..tpi jgn harap laa si Akim nk follow kite balik yer haha kecualilah kalau kite ni blogger terhebat n terkenal tpi x pe ada aku kisah haha..
berbalik pada Akim nih die mmg kena mulai aktif dgn blog,fb dan twitter coz die maklumlah nk pancing undi untuk program Mania yg bakal bersiaran mulai Mac ini..Mania nih kirenyer pertandingan nyanyian antara artis..diadili berdasarkan 100 peratus menerusi SMS mcm AF gak la..kirenyer sape yg dpt undian terendah kena kuar laa..gitu laa...

Tadi tgk blog Lysa Faizureen die ada uat entry mengenai Akim Af nih yg dh jadi follower die..fuhh dpt follower artis tuh..kalau aku jadi Lysa mahunyer seronok x hengat hahaha..Itulah penangan blogger popular sampai artis pun follow...blog kiter nih blogger 2 popular susah nk follow hehe..kalau follow tuh mmg nasib la heee...artis lagila jgn mimpi kan hehehe...ohhh cer tgk gmbr sanding lisa dan yusry kt bwh nih..sweet okey..cun nyer lisa hehe..untung yusry hehehe..
sweet kan..

p/s-nk tahu link blog Akim gi tgk kt bloglist aku k..
Read More »

28 Feb 2012

Now~700+FoLLower-THANkS to YoU ALL ^_^


Assalammualaikum....
diam x diam dh nk masuk bulan Mac dh..n setakat ini follower blog aku nih dah bertambah menjadi 702 orang..Alhamdulilah peningkatan ketara juga sebab pada awal Februari follower aku baru jer dlm 598 something n bila hujung bulan dh jadi 702 orang..terima kasih yg x terhingga pada semua blogger yg sudi follow blog yg x seberapa nih..selalu2 singgah ke blog ni okey..keep in touch gitu..
pada bulan february nih gak aku baru je cuba2 menganjurkan satu segmen..iaitu Segmen Salam Perkenalan By Miss BaNu...sambutan die agak menggalakkan juga..thanks juga pada yg sudi join segmen saya yer..by the way link2 blog yg join my 1st segmen tuh masih ada lagi kat tab di bahagian atas tuh..cer klik boleh blogwalking bila2 masa t...target aku skrg kalau leh aku nak capai sampai 1000 follower gitu..tapi x tahu la bila leh sampai ke angka tuh kan..sebab jauh lagi perjalanan nak sampai ke 1000 org..apa pun aku bersyukur apa yg ada n aku hargai n syg semua follower aku heehe ^_^..
selain itu terima kasih juga pada blogger2 yg sudi komen kat mana2 entry yg aku buat..korang sume mmg best n thanks sbb respon n beri komen k..x lupa juga pada yg rajin tag aku untuk join mana2 segmen or giveway..thanks to you all k..pendek kata terima kasih bebanyak yer.. =)
Read More »

27 Feb 2012

SuSah saNgat ke Buat BLoG??


Assalammualaikum..
berbalik pada tajuk Susah Sangat ke Buat Blog??bagi aku xdela susah mana kan..dimana ada kemahuan disitu ada jalan kan..korang2 yg mana ada blog sendiri tu pernah x cadangkan kt member2 lain supaya berjinak-jinak untuk mempunyai blog mcm korang x??n apa jawapan kawan korang tuh?berjaya x korang bawak diorang tuh ke dunia blogger nih hehehe...
xdelaaa citenyer camni...adalah kadang2 tuh scra x sengaja dalam dok bersembang kt fb tuh aku cadangkan lah supaya kawan2 aku ni buat blog kan..lagipun kwn2 aku ni aktif jugalah online tenet kan,n ada masa terluang juga..tapi kebanyakan jawapan yg diorang bagi mmg sama hehe mcm berjanji plak..jawapannya x tahu la nak buat blog hahaha..adoiii derrr...aku dulu pun belajar sendiri tau..xde sape yg ajar hehe..n kalau diorang x tau leh tanya aku kan..haaa ni mesti kes x minat ni..or kes malas nk explore benda2 baru..bak kata pepatah Belum Cuba Belum Tahu kan..meh aku cite time first2 aku start mempunyai blog...

Aku terjumpa blog kawan aku n dari blog die aku sign up semua ikut step by step sampai tadaaaa blog aku dh daftar!!so apa lagi terus post entry welcome to my blog hahaha...n masa first time ni rasa blog aku sgt kosong xde widget,background pun x lawa..jeles tgk blog2 lawa masa tuh..terpikir cmne ek diorang buat blog diorang jd lawa..aku x tau satu mende pun pasal blog nih kecuali apa yg aku tau,post entry,letak gambar,blogwalking tuh jela kot..masa nih aku tak tau pun cmne nak masuk video,cmne nak tag org,nk buat sticky post,letak link sume,sgt bengong masa tuh okey..nak tanya org x tau nk tnya sape kan..follower aku masa tuh pun 2 org jer haha..dan kekal lama angka tuh hehe..masa tuh aku x tau cara nk tmbh follower sume..n time tuh aku mmg x join sebarang segmen or giveaway sbb tak reti nk penuhi syarat2 mcm letak banner kt sidebar,nk tag,letak link bagai hahaha..jadi mmg follower aku amat susah utk bertambah..aku pun xtau amenda iklan nuffnang ni semua..cuma aku heran sbb kebanyakan blog yg aku masuk ada letak iklan nuffnang nih haha..tpi xpe aku belajar pelan2..dari blogwalking aku membuat pemerhatian dan cuba improve blog aku sikit demi sikit..aku mmg mula dari bawah..sbb mmg aku x tau menda..so bila dh bijak skit baru start join giveaway dan kontest2 ni sume..dh lama tuh baru join segmen plak n last cuba buat segmen sendiri..saja nk rasa pengalaman tuh sume..

Kalau korang tgk usia blog aku mmg agak lama kan dah dua tahun tuh..tpi follower x byk sgt mcm blog2 otai walaupun ade yg start blogging lebih lmbt dri aku tp follower dh beribu-riban jeles den..hahaha tp aku x kisah sbb aku bersyukur apa yg ada..aku usaha dri bwh,dri tak tau menda sampai tau sendiri..semua belajar sendiri..so saya amat berterima kasih pada yg sudi follow blog ini,im really appreciate it..setiap kali follower bertambah rasa excited sekejap hahaha..n kalau ada yg drop komen kt mana2 entry dlm blog ni pun dh boleh buat saya tersenyum sampai ke telinga hehhehe..apa pun aku mmg kagum la pada blogger2 yg pandai edit2 blog nih sume,yg pandai buat header gojes,doodle comel2..yg mana yg dh cashout nuffnang berkali-kali..adoiiii sungguh aku jeles..hehe...serius aku try gak uat simple header guna photoscape tpi hampeh mmg x lawa layak jadi banner segmen bolehla haha..sebab tuh bila ada org offer nak uat header free aku sgt suka nk join..errrkk ade sape2 nak bagi header free kat saya x??haha..kan best lau aku pandai buat header yg cun2 ni..nk edit blog lagi la aku x reti..grrr kan lain jadinya blog tuh kang haha..nk uat doodle lagilaa..ntah rupa apa yg kuar nti..n ckp pasal nuffnang..ermmm faham2 jerla..nak naik punya susah..adoiiii derrr...lambat lagi la nk merasa duit nuffnang nih...walaupun dh ramai blogger bagi tips2 ttg nuffnang nih..tapi nuffnang aku dok lagu tuh jer..haha aku malas n biar jerla..die naik pelan2 yer..

Kesimpulan entry diatas,ceewah dh mcm buat karangan la plak haha...jangan salah faham dgn entry ini yer aku bukan nak menunjuk-nunjuk or bangga diri ke apa..just berkongsi pengalaman ada blog nih jer tuh jela..n xdela susah mana nk uat blog nih..senang jugak lau betul2 ada kemahuan kan..
Read More »

First Ever Bloglist Akukah Bidadari Itu



Assalammualaikum...
meh sume join ramai2
tarikh tutup akan diberitahu kemudian..
suke tgk background dan header kt atas tuh sekali sgt cantik,biru lagi..
~PUTERI~
Read More »

JoZaN-TeMaN SeJati Video ^_^



Assalammualaikum...
macam biasa terjumpa video Jozan yg sweet ni yg telah dibuat oleh peminat2 jozan kat youtube..so saja leh aku share kt sini..lagipun klip2 yg ada dlm video kat atas tuh kire yg de latest gak laa..haha ditambah dgn lagu tema video ni iaitu Teman Sejati..kire sesuwei gitu..lalalala
rajin la diorang edit video ni sume kan..sbb makan masa tau nk buat benda nih semua..kena kmpul bahan dulu seperti gambar dan berpuluh video2 lain sebelum dicantumkan menjadi satu..haaaa tuh belum azab nak mengupload dlm YouTube lagi makan masa berjam gak tuh..nk buat video ni semua kurang2 makan masa berhari gak la..aku sendiri pun x brp terror lak nk buat video nih sume..walaupun rasa best dpt uat video yg menepati citarasa kita haha..tapi malas r nk buat ahahaha...so enjoy laa menonton..err pada sape yg x minat Jozan tuh sorry la yer..layankan jela hehehe...
Read More »

25 Feb 2012

Me and Desi Boyz!!


Assalammualaikum..
haha mesti ade yg tertanya sape plak Desi Boyz nih plak??
xde sape pun..Desi Boyz tuh actually tajuk filem laa...
sekarang ni mood nk tgk cite korea dah hilaNG plak..cite korea baru yg best apa yer??last drama korea yg aku tgk dan belum buat review lagi adalah City Hunter dan Lie To Me..City Hunter mmg best la..suspen giler...nanti bila rajin aku uat review k..sekarang ni mood nk tgk cite hindustan dah kembali plak..haha..the latest film yg aku tgk adalah filem BodyGuard lakonan Salman Khan dan Kareena Kapoor..best gak..aku dh terberkenan dgn satu lagu yg sgt best dlm filem nih yg bertajuk Teri Meri..sedap giler..first time dgr terus suke n terus aku cari lagu n lirik lgu tu tu kt tenet dan download hehehe..tpi hari nih nak cite filem Desi Boyz yg aku dh tgk sebelum nih..lakonan Akshay Kumar,John Abraham dan Deepika Padukone..filrm ni bergenre romantik Komedi gitu..Akshay dan John nih dah pernah bergandingan daLam filem Garam Masala sebelum ini yg mmg sgt kelakar..

Cerita ni berkisar mengenai 2 sahabat baik yg tggl serumah..John ni bercinta ngan deepika manakala Akshay pula amat sayangkan anak sedara die.Konflik bermula apabila mereka berdua dibuang kerja disebabkn kegawatan ekonomi..John mengalami masalah untuk memenuhi keperluan deepika yg agak materialistik pda awalnya..manakala Akshay mengalami masalah mengenai hak penjagaan anak sedaranya yg akan ditarik balik sbb dia x bekerja n x mampu nk menanggung anak sedaranya itu..dan jika akshay msih juga x bekerja,anak sedaranya akan diserahkn kpd keluarga angkat..kedua-dua mrk terdesak nk cari duit..satu hari tuh diorang menerima satu tawaran yg pelik drp 1 agensi nih yg bergelar Desi Boyz..kerja mereka ialah kena menghiburkan dan mengembirakan wanita2 yg memanggil mereka..kirenyer diorang kena temankan wanita yg nakkan mereka contohnya teman gi makan,tgk wayang,bersembang ngan diorang dan mcm2 lain..kirenyer wanita tuh akan tepon agensi tuh dan membayar jumlah harga mereka dan agensi akan hantar diorang la..kirenye ala2 Anak Ikan gitu..bezanya cuma ada agensi khas yg uruskan mereka haha..

Awalnya John Abraham menolak sekeras-kerasnya tawaran itu kerana bertentangan dgn prinsip hidupnya..Manakala Akshay nak terima tawaran itu sebab die terdesak dan boleh buat apa saja untuk menyelamatkan anak sedara die dari berpisah dgnnya..Namun disebabkan John Abraham kesian pada Akshay dan anak sedaranya die pun terima kerja tuh sebab nak teman dan Bantu Akshay..x lama pastu dua2 jadi popular dan glamour..akhirnya kekasih John iaitu deepika dh tahu mengenai kerja terbaru mereka maka die amat marah dan putuskan hubungan dgn John..maka bermula konflik yg seterusnya apabila John marahkan Akshay kerana menjadi penyebab putusnya hbngannya dgn Deepika dan seterusnya menghalau Akshay dari rumah mereka..mereka kini bergaduh dan putus kawan sekejap..kedua-duanya mula hidup berasingan.John mengambil masa berbulan-bulan lamanya untuk mendapatkan kemaafan dari deepika tuh..Manakala Akshay pula menyambung pelajarannya yg separuh jalan dulu yakni untuk mendapatkan ijazah..Anak sedara Akshay kini dh diserahkan kepada keluarga angkat..haha so apa terjadi seterusnya?adakah Akshay dan John akan berbaik semula?korang kena la tgk sendiri cite nih..nasib baik cite nih ada english subtitle..senang kit nk paham heheh..

Read More »

24 Feb 2012

SeLaMat PeNGaNtiN BaRu LiSa SuRiHaNi&YusRy


Assalammualaikum...
23 FeBruaRy 2012 -selepas Isyak Lisa Surihani Sah menjadi isteri kepada YusRy Abdul Halim..
cantikkan Lisa kan..sayangnya tiada siaran langsung majlis Akad Nikah diorang nih..
apapun tahniah utk lisa dan yusry moga kekal selamanya..lepas selesai semua majlis dan kenduri mereka berdua khabarnya akan honeymoon di Eropah...classs gitu...

Read More »

23 Feb 2012

JePuN kEnDuRi GoL~MaLaySia teWas 4-0


 Assalammualaikum,
pastinya semalam ramai yg menonton Bola kan...
dan mmg betul jangkaan aku Malaysia kalahnyer..tapi lagi teruk kalahnya..sebab kalah ditempat sendiri n sampai 4-0 lak tuh lagi teruk berbanding perlawanan sebelum2 nih yg mana kalau kalahpun setakat 2-0...adoiiiyai...
mula2 tuh nampak gakla Malaysia cuba menyerang..tapi x lama pastu aku tukar chanel lain jap coz nk tgk drama 7 Gerhana kt Astro...bila bukak balik nk tgk bola..tup tup dah 2-0 pada separuh masa pertama..xpe aku tgk gak la tiba2 jadi 3-0 dah..ish ish...x lama pastu jadi 4-0 plak...adoiiii malu2 haha...mmg Malaysia belum sampai tahap nak lawan dgn Gergasi Asia tuh..1 gol pun x mampu bolos..aiiiiyooo..haha penjaga Gol pasukan Jepun pakai baju warna Pink Uolls...sbb tuh Malaysia kalah coz nampak silau dari jauh hehe..
sehari dua ni nanti akhbar2 kat Msia pasti akan update pasal perlawanan nih..haha kecoh...
apa pun tetap sokong Malaysia...walaupun kalah mahupun menang!...
"Kalau x mamPu menyokong masa Kalah,Jangan Pula BersoRak ketika Menang!"
Read More »

22 Feb 2012

BoLa SePak~MaLaySia VS JePuN(Kelayakan OlimPik)



Assalammualaikum....
Malam ni akan ada perlawanan Bola sepak antara Msia ngan Jepun untuk kelayakan Olimpik di Stadium Bukit Jalil...Malaysia mmg sudah tersingkir awal dan perlawanan ngan Jepun ini hanya untuk melengkapkan jadual serta menimba pengalaman menentang pasukan Gergasi Asia gitu..Perlawanan Pertama pada Nov tahun lalu bertempat di Jepun, Malaysia tewas dengan jaringan 2-0..bagaimana pula dengan kali ini?dengar katanya Jepun ingin berpesta gol di Malaysia selain Jepun juga terdesak untuk mendapatkan Gol sebanyak mungkin bagi membolehkan mereka menjadi Juara Kumpulan dan layak secara Automatik ke Sukan Olimpik..Pasukan Malaysia pula akan turun tanpa tekanan dan akan menghalang Jepun dari kenduri gol..berjayakah mereka??

emmm aku rasa Malaysia x mungkin menang tapi mungkin boleh bagi cabaran sengit..aku just harap Malaysia sekurang-kurangnya boleh cari satu gol..x syok la asyik dapat kosong jer..n aku harap Msia dapat halang Jepun dari menjaringkan Gol dengan banyaknya...haha..kalau dapat kalah tipis dgn jepun pun kire okey la kan..cuma x nak la sampai 4-0 or 5-0..malu laa beb hehe...
kalau dapat seri dgn Jepun mmg kire bertuah sesangat la kan..tapi aku rasa cam mustahil jer hehe...
apa yg penting aku harapkan Malaysia akan memberi tentangan sengit dan menyukarkan Jepun untuk mencari gol dan harap Khairul fahmi Che mat akan dapat menangkap semua bola yg menuju ke pintu gol dengan kemas dan jayanya hehehe..Hope Malaysia juga akan mengamalkan corak menyerang bukan asyik bertahan je..Biar Jepun tuh terkejut sikit tgk peningkatan pemain2 Msia..Sebab nampak sgt diorang pandang rendah kat Msia siap nak kenduri gol bagai...ishhhh....

apa keputusannya kita tggu malam nanti..huhuhu...ada siaran langsung kat RTM kat Astro Arena x pasti lak maybe ada gak kot...Berjayakah Msia memberi saingan sengit pada Jepun or Sekadar bermain sambil lewa jer???emmmm wait n see...


Read More »

WoRdLeSs WeDneSday-FRieNds!!!!.....

Read More »

21 Feb 2012

Review FileM-LaDies vs Ricky Bahl ^_^



Assalammualaikum..
okey cite kat aku nk review nih adalah cite Bollywood..antara filem yg baru juga kuar dalam hujung tahun sudah gak..aku tgk cite nih secara online kat tenet..yela nak harap tgk kat tv bila ntah kuar...x habis2 tyg filem2 yg sama berulang kali..muak aku tgk..tmbh2 pasni chanel B4U dh xde nak digantikan dgn Astro Bella..nak x nak den tgk kat tenet la jwbnya..kat internet plak x semua filem Bollywood ada English Subtitle..kalau nasib baik adala kot hehe..nasib aku faham sikit2..
Berbalik cite kat atas tuh..aku suke ngan cite nih..sbb jalan cerita dia senang difahami,x berbelit-belit..n kelakar la jugak..kisahnya bermula apabila Hero filem ini yg mana wataknya bernama Ricky Bahl suka menipu wanita2 kaya yang banyak duit..macam2 cara yg dia buat untuk dapatkan duit wanita2 ini..die menggunakan pelbagai taktik antaranya dengan bercinta dgn wanita berkenaan,setelah dapat duit terus dia melarikan dirinya,ada juga dia menggunakan taktik perniagaan dan menipu dan mcm2 cara la yg dia lakukan..

Maka dalam banyak2 wanita yg dia tipu..3 daripada nya telah membuat keputusan untuk bertemu antara satu sama lain dan bersetuju untuk bekerjasama untuk membalas dendam dan mendapatkan semula duit mereka yg ditipu oleh Ricky Bahl nih..Untuk itu diorang telah mengupah seorang wanita iaitu Anushka Sharma yg sememangnya bijak dan pandai mempengaruhi org dan dia bekerja sebagai jurujual di sebuah Pasar raya.Maka Mereka bertiga membuat rancangan dan menyuruh Anushka ni berlagak macam orang kaya yg merupakan anak hartawan bagi menarik perhatian Ricky untuk mendekatinya.Rancangan mereka berjaya apabila Ricky mula tertarik untuk mendekati Anushka..Namun tanpa mereka sedari Ricky dan Anushka mula jatuh cinta antara satu sama lain..Anushka mula tersepit antara cinta dan penipuannya..dan secara x sengaja Ricky telah melihat dan mengetahui rancangan2 wanita yg ditipunya itu dan awalnya dia sangat terkejut sebelum berlagak selamba depan Anushka..dan apa yg terjadi lepas tu..haha..korang kenalaa tgk sendiri hehehe..adakah Ricky pula akan membalas dendam sbb mereka mempermainkan perasaannya ataupun bersemuka dgn mereka dan mengalah demi cintanya hahaha..

Apa pun aku suke gandingan hero dan heroin cite ni..ini kali kedua diorang bergandingan..kali pertama mrk bergandingan dalam filem Band Baaja Baarat yg mmg box office..best cite nih..n kemudian diorang diganding dlm filem nih la plak..Personally aku mmg suka menonton filem2 lakonan Anushka Sharma ni..sbb die ni berbakat besar,orgnya tggi n manis first filem die je dah dapat berlakon dgn Shah Rukh Khan iaitu filem Rab ne Bana de Jodi..sape tgk cite ni dh?SRK pegang dua watak..best2x.Pendek kata aku enjoy tgk filem nih..x membosankan pun..kat bawah aku letak video salah satu lagu yg aku suka dlm filem ni..bila korang tgk video lagu kt bawah tuh nanti korang akan dpt tgk bagaimana taktik yg dilakukan Ricky untuk menipu para wanita tuh..hehehe..
Read More »

JoM Sertai BLoglist Kertas Warna Merah


Assalammualaikum..
today nak join Bloglist Kertas Warna Merah ni..
pilihan kategori saya adalah=Blog Peribadi Terbaik
jom sume join ramai2..
tarikh tutup akan diberitahu kemudian..

Read More »

19 Feb 2012

HeaRtStRiNgs-K DraMa ReviEw




Assalammualaikum...
hari nih baru berkesempatan nak uat entry pasal drama nih..hehe..actually dh lama gak habis tgk drama nih tapi malas lagi nk uat review mengenainya...
Drama yg dimaksudkan adalah HeartStrings (2011) lakonan Park Shin Hye ngan Jung Yong Hwa..(sorry kalau salah eja nama diorang hehe).Ok bagi sape2 yg pernah tgk drama Korea yg bertajuk You're Beautiful/He Beautiful pastinya amat kenal pada hero dan heroin drama Heartstrings nih..betul kan!!!?sebab dalam cite tuh diorang gak yg berlakon cuma diorang x jadi pasangan kekasih dalam cite tuh sebab dalam cite You're Beautiful tuh Park Shin Hye jatuh cinta kat orang lain bukannya kat Jung Yong Hwa nih..kirenyer J.Y.Hwa nih bertepuk sebelah tangan la..kesian sgt ngan die hehe..dh la gentleman sume tapi direject plak..maka dengan itu ramai la peminat2 yg teringin nak tgk diorang bercinta sebab dlm drama sebelum nih cinta x kesampaian..maka lahirlah drama Heartstrings nih..
Drama Hearstrings ni berkisar kehidupan pelajar Kolej yakni menjejaki pelajar2 jurusan muzik,teater(seni/persembahan)..J.Y.Hwa yg memegang watak Lee Shin digilai seluruh pelajar kolej disebabkan ketampanannya dan die belajar dalam jurusan muzik moden gitu n ada band sendiri yg digelar "the Stupid"manakala Park Shin Hye pula memegang watak sebagai Lee Kyu Won seorang pelajar jurusan muzik tradisional yg juga mempunyai kumpulan muzik sendiri iaitu "the wind flower"(lau x silap la) dan tinggal bersama dgn datuknya yg agak konservatif.

Perkenalan Lee Shin ngan L.K.Won bermula dengan pertengkaran dan salah faham dan akhirnya mereka buat keputusan utk bertanding sesama sendiri untuk menentukan sape yg lebih hebat dalam bidang muzik..masing2 menetapkan syarat sape yg kalah kena jadi hamba/kuli selama sebulan..L.K.WON kalah dan die terpaksa menjadi kuli Lee Shin selama sebulan..apa saja yg disuruh Lee Shin..L.K.Won terpaksa buat..Hal ni secara x langsung telah membuatkan mereka sedikit rapat dan lama-kelamaan L.K.Won jatuh cinta pada Lee Shin..Lee Shin pula pada masa yg sama telah jatuh cinta pada pensyarah di kolej nya itu,dan turut menyedari yg L.K.Won ada hati padanya.Walaubagaimanapun Pensyarah berkenaan dah menolak cinta Lee Shin..dan menyebabkan dia kecewa kemudian dia pula menolak cinta L.K.Won dan menyuruh jgn mengganggunya lagi..L.K.Won kecewa namun tetap ambik berat terhadap L.Shin..dan sikap prihatin L.K.Won telah membuatkan hati L.Shin terbuka untuknya..Selain itu cite nih turut memaparkan suasana dan aktiviti untuk persembahan teater muzikal kolej dimana L.K.Won telah mengambil bahagian dan cuba mendapatkan watak utama..tapi disebabkan konspirasi yg timbul di pihak pentadbiran maka dia gagal menjadi watak utama.

Lebih kurang macam tula jln cite die..simple but sweet..aku suke time diorang bergaduh tuh n pastu aku suke gak cara L.K.Won yg cuba menyembunyikan perasaan cintanya dari diketahui Lee Shin..kelakar,walaupun dia buat2 marah dan sombong tapi perbuatannya menunjukkan yg die amat suka pd lee shin sampai L.Shin pun leh menganggak yg L.K.Won ada hati padanya..hehehe malu gilerrr...bygkan org yg kita suka dalam diam tuh mengetahui yg kita suka pada die..mmg malu giler,x tau nk letak muka kat mana hehe,gitulah yg jadi pada L.K.Won..lagu2 dalam drama nih kebanyakkannya dinyanyikan sendiri oleh hero dan heroin drama nih..sedap2 juga dlm drama nih..aku suke gak tgk gabungan alunan muzik tradisional dan moden dlm cite nih.Melalui cite nih gak baru la aku tau cam mane rupenyer bunyi dan alat2 muzik tradisional korea nih..especially gayageum..kirenyer dpt belajar sikit2 mengenai kebudayaan korea gitu..

Walaubagaimanapun...3 episod terakhir cite ni bagi aku agak boring sbb jln cite die dh serius kurang komedi dah..ending die pun aku x brp suka..walaupun happy ending tapi entahla dalam 2 episod terakhir cite nih aku kurang suka..awal2 episod mmg best...tapi tu pendapat aku laaa...
Read More »

Yeay!dapat Header baRu dari BeLoG GiLa ^_^

Assalammualaikum...
beberapa hari lepas ada join macam Contest yg bertajuk Belog Gila Nak Buatkan Transparent Header Untuk Aku!!!
jadi Alhamdulilah Belog Gila dah bermurah hati nak buatkan Header untuk kesemua peserta yang join Contest beliau nih..ini bermakna saya dapat header baru laaa..wahh terima kasih..cantik saya suke sangat....inilah hasilnya..
comel tak hahaha.saya suke..thanks yerrr...korang pun nak gak..xpe nanti tggu belog gila buat contest lagi yer...jom singgah ke belog gila-> http://belogila.blogspot.com
Read More »

Cerekarama Jujur Aku DaYus SuspeN!

Assalammualaikum..
Sape tengok cerekarama semalam-Jujur aku dayus- kat tv3?aku tengok sebab ada Beto Kushairi n Nora Danish hehe..n sinopsis die leh tahan gak la..
bila tengok permulaan cerita time beto datang untuk interview tuh mmg kelakar hahaha,mati2 aku ingat die nk interview kerja rupanya interview jodoh haha siap bawak gak sijil2 yg dia ada..suke dgn watak edy tuh..confident giler kan..x pernah putus asa..adegan kat masjid tuh pun best sgt..
cuma apabila beto koma..jalan cerita dah berubah jadi serius..n timbul satu persoalan besar kenapa si Beto Kusyairi atau edy ni jadi dingin nak isteri die iaitu nora danish tu kan??mula2 aku ingat maybe die hilang ingatan tapi bukan..makin lama makin byk persoalan dgn watak Irma Hasmie pula muncul..siap mengandung semua..mcm2 tekaan yg aku buat..namun ketika pukul 11 mlm hujan dh start turun n astro aku buat hal..adoiiii gambar kt tv tu dh mula ada n xde..disebabkan service currently not available..kalau ada gambar pun mmg susah nk tgk sbb die mcm tersekat-sekat..time cite best lak la die uat hal..tension aku..sekejap xpe la gak..ni sampai habis drama tuh die uat hal..tapi disebabkan aku nak gak tgk apa ending die aku tetap tgk tv cuma aku mute kan tv tuh n baca english subtitle yg ada tuh hahaha..akhirnya terjawab sudah rupenyer ...kesian diorang kan..kesian gak Beto sbb dia ingatkan isteri die yg curang tapi lain jadinya...

Nora Danish ni banyak gak drama yg die berlakon..semua nampak muka die yg sweet tuh je hehe..takpe aku suke...n aku mmg suke ngan lakonan Beto Kusyairi nih bermula dgn Drama Warkah Terakhir:Rosli Dhoby tuh,hingga ke Geng Surau,Kashaf Imani,Juvana dan byk lagi hinggalah ke drama ni..semuanya best2..xde yg mengecewakan la..die ni ala2 mcm pelapis Rosyam Nor gitu...berbakat besar..
Read More »

18 Feb 2012

Artis CoupLe Ngan Artis tpi kenapa nak Sorok?^_^


Assalammualaikum..
today saje je nk uat entry ttg hiburan gitu ttg artis laa..hehehe..
siapa artis Msia yg tgh hot bercinta yer haha..yakni couple ngan artis gak la..
yg paling best tentulah Lisa Surihani ngan Yusry dah nak kahwin 23 feb nih, diorang ni bercinta xde la lama sgt kan bertahun-tahun tpi dh nak kahwin tu yg bagus kan..n diorang x sorok bercinta pun cuma awal2 je lisa mcm malu2..nk gtau semua..sorok sikit2 hehe
Scha Alyahya dan Awal Ashaari pun nak kahwin tahun ni gak kan cuma x de tarikh lgi..diorang sporting x sorok yg diorang bercinta..
seterusnya Farid Kamil dan Diana Danielle...diorang ni mengaku bercinta tp x tahu bila kahwinnya sebab diana tuh agak muda juga laa..lagi sape ek?ooo Tiz Zaqyah dan Remy Ishak..awalnya diorang x mengaku last baru mengaku gak heee...seterusnyaaa emmm sape lagi ek..blur dh...emmm Zizan Raja Lawak ngan Juliana Evans??yg ni dua2 x mengaku bercinta scra terang2 tapi just bagi hint gitu2 jer haha..aku rasa mmg knform diorang bercinta pun..dri ayat2 kenyataan diorang pun dh leh agak dh..maybe juliana evans yg x nk terikat kot sbb jue ni kire berfikran terbuka juga x percaya sgt hbungan jarak jauh..jdi hbungan die ngan zizan jadi tergantung skjp..tpi stil rindu-rinduan,..jue tu lawa mustahil zizan xde hati kt die kn hehe..dan aku rase johan dan AC mizal tahu hal sebenarnya sbb kdg2 diorang trlepas ckp gak hahaha..yg x best bila disorok-sorok kan..pape pun semoga berbahagia pda mereka dan juga pada para pembaca blog ini...
Read More »

17 Feb 2012

ABPBH kali ini ada 4 Pengacara..


Assalammualaikum...
senarai persembahan,penyampai trofi dan juga pengacara telah kuar..
kali nih Anugerah Bintang Popular masih mengekalkan 3 pengacara terdahulu iaitu Zizan,Raja Azura dan Sharifah Shahirah..pernambahan pengacara berlaku dimana Didie Alias akan dibawa masuk..maka semuanya dah jadi 4 pengacara.ish x kecoh ke sampai 4 pengacara..kang semua berebut nk bercakap..tapi rasanya diorang akan kuar bergilir-gilir kot..lagi satu bukan tahun sudah Sharifah Shahirah cakap nak mengundur diri dari jadi pengacara  ABPBH untuk tahun ini?..siap kuar paper semua..
lagi satu zizan sorang tapi pengacara perempuan sampai 3..nmpk mcm x seimbang kan..pada pendapat aku patutnya diorang amik pengacara lelaki kan bru la balance gitu..haha siapa pengacara lelaki yg diorang patut ambik ek?x kisah la sape pun janji dua laki dua perempuan kan..tapi siapa lagi pengacara lelaki yg paling serasi dgn Zizan kalau bukan Johan hahaha..

Teringin nk tgk JoZaN..mesti lagi kecoh yg amat,yg peliknya kali ni nama Johan terus xde dalam senarai persembahan mahupun menyampaikan trofi..just tercalon jer..berbanding tahun sudah..ke die kena boikot pasal kes FFM ritu yg pasal kes Ogy nak saman die tuh..maybe pihak ABP risau ke apa ke.takut berulang kembali mana tau..heheee
ada gak yg kata pemilihan didie alias kira logik gak sebab didie alias bukan calon yg bertanding jadi senang la die nak mengumukan Bintang Paling Popular masa ending nanti kan...
gitulaaa..walaupun xde Johan..rasanya ABP tetap meriah gak..x gitu..ada persembahan Ziana Zain,Siti NurhalizA,Bintang2 Ombak Rindu dan byk lgi..
ABP dijadualkan berlangsung pada 8 April ini..

p/s-wah jozan xde kat ABP takpelah tgk Jozan kat Raja Lawak mlm ni jela..huhuhu
Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017