31 Okt 2011

BiLa Handphone beRbuNyi paDa wakTu yg x SepatutNya..


Assalammualaikum...
dah baca tajuk entry ini?pernah x jadi kt korang?
Pernah la gak jadi kat aku..adalah dlm 2-3 kali gitu..
entah camne laa leh lupa nak silent hp masa tuh hehehe..sbb aku nih mmg jenis alert sebelum kuar kolej/umh
aku mmg siap2 akan silent hp..
benda nih jadi masa aku belajar kt universiti dulu..time tuh ada kuliah laa..
masa tuh kuliah waktu petang kot..
tgh pensyarah tuh dok berceloteh..ni pensyarah perempuan okey..
tiba-tiba di petang yg hening tuh nada ringtone hp aku berbunyi dgn amat kuat sekali!!!!
tahu lagu apa yg berbunyi tuh..hahaha
lagu yg bertajuk Pudar,lagu Rossa beb!part chorus lak tuh..iaitu
#MestiNya Kau cari Pengganti diriku saja kerna kita sudah x saling bicara.....lalalalalla####
addoiiiiyaiiii...semuanya tersentak..haha
aku apatah lagi terperanjat beruk laa jawabnya..

Masa tuh semua mata memandang ke arah aku..hehe popular skjp..
aku dgn amat kelam kabutnya selongkar beg aku cari Hp yg berbunyi amat nyaring tuh..
cuak giler aku hehe..tgh selongkar hp dh berhenti brbunyi..bila aku dh jumpa..x sempat nak off or silent hp..dia bunyi buat kali ke-2..ishh ishh rasa nak ketuk je hp tu..cepat2 aku off lepas tuh..hehe..
semua dh riuh dh dlm dwn kuliah tuh..ada yg gelak la apa la..
yg bestnya nasib pensyarah aku cool orgnya..dia x marah pun..cuma senyum je siap leh buat lawak lgi pastu..
kali kedua Hp aku berbunyi di bilik tutorial..tpi sebenarnya tu kelas kuliah..disebabkan dewan kuliah dibaiki
maka kami semua berpindah kejap kat bilik tutorial..so mmg sempit la sikit sbb ramai pelajar yg amik subjek
tuh..time nih pensyarah lelaki..
mcm biasa hp aku berbunyi tanpa disangka-sangka..
dan mcm biasa aku mmg trperanjat biawak kot..

Apa lagi terus selongkar beg la beb!!habis buku2 yg ada atas meja jatuh ke lantai hehe..
nampak sgt gelabah!! hehe..aku x ingat ringtone apa masa nih?
so member kat sebelah tolong kutipkan kertas/buku aku yg jatuh tuh..
ish buat malu tul..hahaha..
Pensyarah nih pun mmg cool orgnya..dia releks jer..x ckp pe pun..dia teruskan dgn apa yg dia ajar..hehe
pendek kata tuh jela..dan nasib baik..semuanya cool je..hehehe..xde yg marah2..peace jer...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

30 Okt 2011

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"


Assalammualaikum..
today nk join segmen yg dianjurkan oleh Cik Bunny..
due date-20 November 2011
Salam Perkenalan untuk semua..
n thankz sudi singgah ke BLoG ini..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Header..

Thanks to Ayu kerana designkan header baru nih..cantikkan
meh singgah blog Ayu nih ye.
~http://ryushychomya88.blogspot.com~
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

"SEGMEN NASZ : PERANG BLOGGER"



Assalammualaikum..
Hari nih nk join segmen yg dianjurkn oleh Nasz nih..
due date-31 Oktober 2011..
Salam Perkenalan untuk Semua yer..
terima kasih krn sudi terjah dan serang blog ni..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

27 Okt 2011

" Header free untuk kamoo by Dunia Ayu"



Assalammualaikum..
Sape nak header Free boleh la singgah ke Blog Ayu nih..
due date sampai esok je k..iaitu 28/10/2011
so terima kasih pada Ayu kerana bermurah hati sudi nak buatkan header..

okey untuk design header tuh terpulang la kat Ayu..saya x kisah..
asal nampak ceria gitu hehe..
kat dalam header nak ada perkataan ni "Miss BaNu StoRy" (http://mulan-sahbanu.blogspot.com)
itu je kot..ikut kreativiti ayu la nk buat cmne pun..saya ok jer..
thanks to you =)

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

26 Okt 2011

BEN ASHAARI DAN RAKAN BLOGGER


Assalammualaikum..
hari nih nak try join segmen yg dianjurkan oleh Ben Ashaari..
1.Ceritakan serba sedikit mengenai blog anda dan kenapa anda
berblog?
Sebenarnya BLoG saya nih dah wujud sejak tahun 2009..
cuma ketika itu saya x begitu aktif..semuanya saya belajar sendiri dengan memerhati dan mempelajari
Blog2 orang lain ketika saya Blogwalking..Masa demi masa barulah Blog saya sedikit improve berbanding dulu.Pabila menjelma tahun 2010 baru lah saya menjadi aktif sedikit berbanding sebelumnya.Kalau kita tengok sekarang nih,budak2 sekolah pun dah ada Blog masing2..tapi zaman saya belajar dulu rasanya dunia Blog nih masih x begitu popular macam sekarang.Dulu masa saya belajar,saya hanya ada Friendster jer.Bila dah habis belajar baru la ada BLog nih..

Saya berblog untuk kepuasan diri,saya menulis apa yg saya rasakan..kalau saya segan untuk meluahkan sesuatu dalam bentuk karangan saya buat sajak dengan makna tersirat..Kalau ada yang faham tuh mmg terbaek laa orang tuh hehe..Setelah lama menulis baru la tergerak hati untuk menambahkan kenalan/follower disamping singgah ke blog diorang dan membaca luahan mereka pula..Dari situ kita dapat menilai dan saling menasihati dan memberi semangat antara satu sama lain..Pendek kata Blog merupakan medium yg mewakili kita untuk respon dan menyampaikan sesuatu hal dengan cara kita sendiri..



2.Siapakah idola di dunia blog ini ?
 idola saya antaranya Yuyu Zulaikha,Ben Ashaari,Lulu Caldina dll.....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

24 Okt 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS



Assalammualaikum..
hari nih nak join kempen lak
korang sume pun meh laa join kempen nih..mudah sgt utk join..
due date-29 oktober
so cepat2 join k..
Salam Perkenalan utk Semua
n thankz coz sudi terjah BLog ini..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

segment : jalinan ukhwah bersama cik Atiera

NaK JoiN KLiK SiNi

Assalammualaikum..
hari nih mood nak join segmen sudah datang hehe..
so kali nih nak join segmen cik Atiera nih..
Salam Perkenalan untuk semua..n thanks sudi terjah blog nih..

Umur~Sentiasa bertambah apabila tibanya tarikh 23 ApRiL~
~merupakan Lepasan Ijazah dari Universiti MaLaya~
~BLogger dari PuLau PiNaNg~
Hobi~Suka membaca Novel,buku2 berkaitan SejaRah,Menonton filem/drama Melayu,Korea,Bollywood,Hollywood dll,bermain dgn kucing dan byk lgi..


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

" Segmen : Jom kenal kenal ! "



Due-26 Oktober 2011
Salam Perkenalan untuk semua yer..
terima kasih sbb sudi singgah blog nih.

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 Okt 2011

PRiNcEsS HoUrS n Lee Min Ho


Assalammualaikum..
Rasanya ramai dh tgk korean drama Princess Hours..hehe
well aku bru menontonnya n dh pun hbis tgk..well aku tau aku mmg ketinggalan pn..
dulu x berkesempatan nk tgk..
best jugak cite nih..especially part2 lawak haha..mmg tergelak besar dibuatnya..
Aku paling suka part2 lawak..part2 lain biasa2 je..
lagipun cite nih ada sedikit persamaan dgn sinetron Indonesia iaitu BeNci BiLang Cinta lakonan Baim Wong ngan Marshanda tuh..cuma ditukar sikit la..kalau dlm P.Hours citenya brkisar ttg keluarga diraja,anak raja gitu..kalau sinetron indonesia ditukar jadi Keluarga Orang kaya raya gitu..tapi part2 akhir kedua2 cite nih dh berbeza dh..cuma permulaan dan pertengahan je hampir sama..Maybe cite Indonesia nih ambik inspirasi dri Princess Hours kot cuma ditukar dan disesuaikan dgn keadaan di sana..
anyway hero cite nih mmg hensem2 belaka..perempuan lak..mmg qiut..hehehe


p/s-Bru habis tgk drama korea 25 episod Boys Over Flowers..alahai hensemnyer Go Jun Pyo(Lee Min Ho)ahh best plak cite nih hehehe..angau laa hero2 cite ni hensem2..heroin cite nih xde la lawa sgt..cuma qiut dan comel banget hehehe..
cite ape lgi yg best yer????????
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

21 Okt 2011

Kumpulan Westlife Berpecah?


AsSaLammualaikum sume..
huh!!what!Westlife berpecah!??rasanya Westlife antara kump yg agak lama bertahan kan..dulu berlima sehinggalah tinggal berempat..diorang still maintain..tpi skrg dh nak berpecah dh..
ingat lagi dulu kawan2 aku amat giler teramat sgt akan kump Westlife nih..ada yang suka kat Mark la kat Brian la..kat kian la kt shane la hehe..siap pesan lagi kt kwn2 lain kalau ada gambar diorang or poster ke sila lah bagi kat diorang..coz diorang nak uat koleksi hehe..
disebabkan melihat kefanatikkan mereka..aku pun terpengaruh juga sampai terjoin terminat sekali hehe..tapi
xdela fanatik..aku just suke lagu2 diorang..semuanya sedap2 belaka n mmg boleh layan punye..
westlife yg mulanya dianggotai oleh Shane,Brian,Mark,Nick n Kian (betul ke nama diorang nih aku pun ingt2 lupa dh)akhirnya tggl berempat selepas Brian menarik diri dan bergerak solo..
Weslife pun mmg banyak kali gak datang Malaysia buat konsert..

Aku ada lagi album2 diorang..banyak sgt lagu aku suke....mcm lagu berhantu diorang Swear it again,If i Let you go,Season in the Sun,FLying without wings,My Love,Dont wanna Fight,I Lay My Love On You,CLose,SoLedad,Close your Eyes,Fragile Heart,Mandy dan banyak lagi..x tersebut dah aku sbb byk sgt lagu yg aku minat.
Westlife berjaya merakamkan 14 single dan 7 album. Yang pasti, punca perpecahan bukan kerana berselisih faham, sebaliknya mereka ingin berehat dan ingin melakukan perkara lain atau bahasa paling mudah, kumpulan Westlife dah nak pencen.however lagu2 weslife tetap x lapuk dek zaman..

Sumber-http://artismalaysiaterkini.com
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

19 Okt 2011

WoRdLeSs WedNeSdAy-i like...

OmG!! My GF is a Gumiho....

hehehe...i Like this KoreaN DraMa veRy2 MucH!!!!...
Sape yg x tgk lgi haRus tgk!!..the best ever...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Blogger! Jom Kenal

NaK JoiN KLiK SiNi

Assalammualaikum...semua..
Today,nak join segmen nih pula..
due-22 oktober 2011..
Nyatakan Asal korang dan serba sedikit tentang diri/blog korang?
Saya berasal dari PuLaU PiNaNg..
single n love cats
BLoG nih sudah wujud sejak tahun 2009..namun mula aktif tahun 2010
merupakan blog personal dan kadangkala entry yg ditulis juga lebih menjurus kepada hiburan dan artis
sering berkongsi minat dan pandangan di blog ini..
So Salam Perkenalan untuk Semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Segmen Fiefi Duffea Arnasier

NaK JoiN KLiK SiNi

SaLam...
hari nih nk join segmen yg dibuat oleh Fiefi nih
so korang pun meh le join sekali..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Saya , blog dan pembaca


Assalammualaikum semua..
Hari ini aku nak join Segmen yg dianjurkan oleh Ben Ashaari..
ni adalah first time aku join segmen beliau..
okey kena jawab soalan sikit...

Terangkan secara ringkas , apa yang anda paham mengenai tajuk iaitu SAYA , BLOG DAN PEMBACA?

Saya,Blog dan Pembaca sebenarnya amat berkait rapat..ketiga-tiganya adalah elemen penting dalam melengkapkn diri menjadi seorang BLogger..Saya merujuk pada Aku yang mana sememangnya seorang yang suka menulis tentang apa yang dirasakan..Jadi untuk meluahkan sesuatu ianya memerlukan BLoG sebagai satu tempat yang sesuai untuk meluahkan yang terpendam,menyampaikan pendapat terhadap sesuatu isu,memberi kritikan,menambahkan rakan dan sebagainya. Kemudian Pembaca diperlukan bagi mendapatkan respon/atau maklum balas terhadap apa yang ditulis sebelum ini.Pembaca juga diperlukan untuk mendapatkan nasihat berguna dan kritikan membina bagi memantapkan lagi penulisan kita dalam dunia BLog.Kesimpulanya ketiga-tiganya memang saling berkaitan dalam dunia BLoG...
Singah2 lah yer..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

17 Okt 2011

Shin Min Ah & Lee Seung Gi dlm cite My Girlfriend is a Gumiho =)

Shin Min Ah as MiHo

AsSaLammualaikum n hello everybody..
sila lah menjamu mata melihat Picture2 dri Korean Drama My GirlFriend is Gumiho..sangat suke dgn Miho n Dae-woong hehe..
actually skrg dlm proses menonton episod akhir cite nih..tonton scra online jer..n yg pasti cite nih happ ending hehe bru la senang hati nk tgk..well skrg nih lembab betul loading nya utk episod akhir cite nih..jadi aku pun saja la update Blog jap..n letak pic2 comel diorang hehe..
x byk yg aku nak tulis kali nih..so korang layan la gambar2 dlm entry nih dulu ek..nanti aku update lebih detail ttg cite nih k....n letak byk gmbr lg hehehe..

Para Pelakon dlm My GF is a Gumiho..
Hero n Heroin cite nih iaitu Lee Seung Gi & Shin Min Ah
Alolololo comeynyer..Dae-woong n MiHo...
hehehe ape kes..
menang award best couple menerusi drama ni..

nomu nomu 6x cuaaaa...
artis serba boleh(kedua-duanya adalah penyanyi,model,pelakon,pengacara)

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 Okt 2011

Blog Aku Perlukan Pengunjung

NaK JoiN KLiK SiNi


AssaLammuaLaikum..
hari nih saya nak join satu segmen yang dianjurkan oleh Hasrul Hassan nih
tarikh tutup segmen nih-16 oktober,12 tengahari...
tujuan saya join segmen nih adalah untuk berkenalan dengan para bloggers,mendapatkan follower
dan juga pembaca setia..so salam perkenalan saya ucapkan kepada semua yang singgah ke BLog saya ini.
kat sini saya sertakan link untuk ke entry terlatest saya setakat ini ->SiLa KLiK SiNi unTuk BaCa ye =)
kaLau sudi silalah beri komen n follow juga ya..^_^
terima kasih semua..have a nice day to u all..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

BerAkhirnya Drama TaHajjuD CiNta...



Assalammualaikum...
tamatlah sudah 13 episod drama bersiri tv3 iaitu Tahajjud Cinta..
rasa cam x puas..sbb 13 episod tuh mcm sikit sangat kan...
patutnya biarlah sampai 26 episod ke, 30 episod ke..mesti lagi best..
jalan cerita die mmg best..walaupun ada sedikit kontroversi yg timbul mengenai jln cite ni
namun tak menjejaskan apa2..
aku mmg suka lakonan Fazura dlm cite nih..seorang yg tegas,berani dan tahu apa yg dia nak..
lakonan Eman Manan pun mmg terbaekk..
pendek kata pelakon2 die mmg hebat2 belaka..suke3x hehe
rasanya drama nih lgi best dri sinetron Ketika Cinta Bertasbih tuh..cuma drama Tahajjud cinta
episodnya pendek..kalau episodnya panjang pasti lebih banyak isu lain yg boleh dikupas..
bagi aku Erma Fatima seorang pengarah yang cerdik dan pandai mengupas sesuatu isu melalui karyanya..

Episod Akhir Drama ni agak tergantung..tiba2 terus tamat..ishhh x tau apa jadi ngan Ustaz Shauki..
bagaimana pula dengan Seri?adakah Seri akan menuntut Cerai?apa pulak yg jadi pada si Suraya?adakah Suraya akan berkahwin dgn Ustaz Shauki?Patutnya si Seri patut lapor pada Polis..
senang2 hati je Ustaz Shauki jatuhkan hukuman..hingga mencederakan plak tuh..Aku agak geram gak ngan bapa si Seri tuh..ishhh terrlampau memujaa bagai nk rak ustaz Shauki tuh..
Aku juga suka Scene yg Citra(fazura) berbalah dengan Ustaz Shauki tuh..ambik kau haha..kata2 pedas dari Citra Maisara hhehehe..
pendek katanya Saya amat suka menonton drama Tahajjud Cinta ini..dan berharap akan ada sambungannya...supaya segala persoalan akan terjawab...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

"SEGMEN FOLLOWER 1111 BLOG MIMI"


Salam..
today join segmen nih plak..
due-11/11/2011
Salam Perkenalan yer..

tag

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

13 Okt 2011

BiNi2ku GaNgSter..


Assalammualaikum...
Beberapa hari lepas aku dah tonton filem Bini-Biniku Gangster..
not bad gak..haha lawak n satu kelainan juga bila tengok perempuan jadi Gangster..
cite nih lari dari kebiasaan..x stereotype..
bukan bini2 je gangster,rupa2nya satu family Gangster..hehe
Adegan paling best bagi aku masa Yana ngan Intan ladyana bergaduh bagai nak rak kat dapur hehe
hbis berselerak..bila suami diorang datang iaitu SaM terus diorang berlakon konon2nya tengah nk memasak dan tgh cuba resepi baru haha..siap leh kutip kuali sume kat lantai..bila sam dah pergi..diorang bergaduh balik hahaha...mantap gak scene gaduh tuh..
anway mmg boleh layan laa...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

MaHaRaJa LawaK MeGa baKaL menGgegar SekaLi Lagi..



Assalammualaikum…

Fuhh x sangka dlm setahun boleh ada dua program Maharaja Lawak..haha..
Pandai tul Astro merancang ek..
Aku pun x sangka leh ada Maharaja Lawak Mega pasni..mula2 terpikir gak..sape
Yg akan bertanding..x kan yg dh menang sume tu bertanding lagi sekali..x logik la plak
Akhirnya terjawab sudah..para peserta kali nih rupanya mmg lebih otai,lebih berpengalaman dan lebih gamat dan lebih la segala-galanya hehe..lebih hebat turut menggabungkan pelawak2 dri Indonesia dan Singapura..fuhh mantap gak tuh.
Otai2 yg kebanyakannya mmg dikenali ramai..dan kebanyakannya mmg pelakon drama, filem,pengarah filem pun ada okey..mesti lawak giler kan..kebanyakan mereka bertanding secara berkumpulan..hanya dua orang je yg mmg berani giler bertanding secara solo iaitu JaLiL Hamid dan AdLin Aman Ramli..haha mmg dasyat la diorang nih..berlawak secara solo mmg payah..tpi diorang berani..

Bakal memulakan siaran secara langsung pada setiap hari jumaat, jam 10.00 malam bermula 28 Oktober, program ini menampilkan 47 orang pelawak professional dari tiga buah negara iaitu Malaysia, Singapura dan Indonesia.
Masih menggunakan format dan konsep yang hampir sama, nasib para peserta akan diadili dengan gabungan system pemarkahan juri tetap dan undian penonton. Kuasa Imuniti tetap dimiliki oleh ketiga-tiga juri tetap dan akan digunakan selepas mendapat persetujuan ketiga-tiga mereka.
Peserta yang paling menyerlah dan berjaya memikat hati juri dan para penonton bakal dinobatkan sebagai juara dan akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM 350 000.
Menurut Pengurus Pakej Mustika, encik Nizam Sani, senarai peserta yang dipanggil adalah berdasarkan tawaran yang diberikan oleh pihak Astro dan kumpulan pula terbentuk berdasarkan pemilihan mereka sendiri.

“Kami member kebebasan untuk mereka sama ada untuk bertanding secara solo atau berkumpulan, ikut keselesaan mereka kerana keserasian itu dibentuk sendiri oleh peserta.
“Rancangan ini menjanjikan pelbagai kelainan menerusi penyampaian dan cara yang bakal ditonjolkan oleh setiap peserta. Hingga pada penghujung rancangan ini nanti, kita bakal menemukan juara yang akan bergelar “Otai Segala Otai”,”jelas Nizam Sani.


SENARAI PESERTA
Berkumpulan:
Pimai ( Sathiya, Imuda, dan Mat Over)
Hiro (Hamdan, Ilya, dan Ropie)
Boboi (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik)
Anje (Achong dan Joey)
Osbon (Mr Os dan Abon)
Bawal Power (Bob Kuman dan Sobri)
Rap (Aziz Kota, Pak Lah, dan Rama)
Comel (Radhi Khalid dan Bell ngasri)
3G (Yassin, Didie Alias, dan Enot)
Syok (Suhaimi, Ifa Raziah dan Arif Sudin)
Gebu ( Hani dan Azian)
Bawel (Dodon Jambul, Amin Bawel, Dadang Ragas)
Lanun ( Jegan, Elyas dan Saiman Al Farisi)
Saehu (Eko, Bocil dan Vicha)
Caer (Adeteo, Mister Ibo dan Lugiana)

Solo:
Adlin Aman Ramli
Jalil Hamid
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

12 Okt 2011

segmen auni : SPM oh SPM

NaK JoiN KLiK SiNi


due date-14/10/2011
* NYATAKAN TAHUN ANDA MENDUDUKI SPM ?

* NYATAKAN SUBJEK APA YANG ANDA PALING SUKA SEKALI ?
~Semestinya SeJaRaH...
* NYATAKAN PULA SUBJEK APA YANG ANDA KURANG SUKA ?
~MatEmaTik...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

11 Okt 2011

Jom Cari Follower

NaK JoiN KLiK SiNi

Due date-11/10/2011, 10 mlm..
Salam Perkenalan buat semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

"SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST PICCIONEBLU"

NaK JoiN KLiK SiNi


JoM SumE..ramai2 JoiN SeGmeN ini..
SaLam PerkenaLaN dari Saya untuk Semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

10 Okt 2011

JuSt Me OnLy ^_^


ASSaLammuaLaikum..
lama x pot pet kat blog nih..hehe..asyik2 entry pasal join segmen jer hehe
actually aku baru baik dri sakit tekak...huhu
beberapa hari lepas..tekak aku bukan main sakit lagi..fuhhhh first time sakit sgt..
selalunya makan ubat biji ngan ubat ala2 strepsil tuh pastu gerenti hilang..
ni x nak hilang2 beb..adoiiii seksa je rasa..nak makan susah..payah nak telan sbb pedih..
nak tido susah huhu..
last2 makan ubat doktor laa..doktor bagi 3 jenis ubat..ubat prtama antibiotik..kedua ubat biji bentuk bulat yg saiznya agak besar dan berwarna kuning..kemudian ubat biji berbentuk bujur dan saiznya pon besar brwarna putih..haha..dlm 2 hingga 3 kali makan pastu baru la lasa lega..Alhamdulilah..skrg dh okey..cuma kena habiskan makan antibiotik tu laa..
harap2 x diserang sakit tekak lgi huuhuhu..

Anway dlm masa yg sama tgh menonton online cite Princess Hours haha..dh dekat habis tgk..kedua cite My GirLFriend is a Gumiho..hehehe..serius sgt sweet laaa cite nih..aku senyummmmm memanjang tgk cite nih
dan asyik cakap How Sweet ehehehe..nanti aku update lagi pasal dua cite ni yg aku tgk..coz aku x hbis tgk lgi..well aku tau aku agak ketinggalan..rmai yg dh lama tengok pun hehehe..
and aku pun ada gak download lagu2 dri soundtrack cite nih..sedap2 lagu..hahaha..
Tukar cite pasal Raja Lawak pulak..haha x lama lgi Raja Lawak 6..n yg paling best mestilah sbb JoZan pengacaranya..n format Raja Lawak musim terbaru nih juga telah bertukar..haha..harap2 makin best..
fuhh agak terkejut jugak bila dapat tau salah seorang juara Raja Lawak positif dadah..dan dilihat merayau-rayau di Sabah kot lau x silap.. dlm akhbar x sebut sape..tpi dlm portal hiburan yg aku baca kt tenet kata ialah Raja Lawak musim ke-4 iaitu salah seorang dri kump Kechik tuh..sape tah namayna Achoe kot..ala die ada berlakon gak dlm drama Mimi Mencari Cinta bersama Scha tuh..

Seterusnya suka tengok Lawak Minggu Ini bersama JoHan hahaha...paling best tang part Johan solo tuh yg kononnya bermain piano tuh hihihi siap leh marah2 lagi Band Pemuzik hehe.."Bunyi tepuk tuh x payah"hahahahaha..mmg terbaekk laaa...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

"SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER"


Hiii semua..mcm biasa..join segmen yg dianjurkan oleh Skytech Blog..
due date-10 Oktober 2011..
Salam Perkenalan untuk semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

9 Okt 2011

Ramaikan Follower, Dapatkan Pembaca

NaK JoiN KLiK SiNi

Assalammualaikum semua..
hari nih nak join segmen yg dianjurkan oleh Hasrul Hassan
due date-10 Oktober 2011
ok ken jawab soalan nih:-

Nama BLoG: Miss BaNu StoRy ^_^
Nama BLogger:SaHBaNu
TaHun MuLa BerbLog:2009
JumLah Follower setakat ini:243

~SaLam PerkenaLan Untuk Semua~
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

8 Okt 2011

" SEGMEN : BLOGLIST KYRA "


Hai sume..
hari nih mengagahkan diri utk blogwalking..n terjumpala blog kyra nih..
so dgn sukahatinya pun menjoinkan diri..
due-10 oktober 2011
Salam perkenalan untuk semua...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

6 Okt 2011

SEGMEN:MARI BERKENALAN



Salam..
macam biasa menjoinkan diri dlm segmen nih pula..
Salam perkenalan utk semua yaa..
due-15 oktober 2011..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

5 Okt 2011

WoRdLeSs WedNeSdAy-ReUNion Form 6 maSa HaRi RaYa HaJi..hehe.

ramai gak x dtg time ni..kalau datang sure lebih meriah..susah nk berkumpul smula..mcm waktu sek dulu2..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER LAGI



SaLam sume..
aku masih dlm mood nak join segmen para blogger nih hehehe..
jom korang join segmen ni pulak..
due-31 Oktober
SaLam perkenalan dari saya untuk Semua yg sudi singgah ke BLog ini..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SEGMEN AYU:EXAM OOH EXAM



AssaLammualaikum..hari ni join segmen yg dianjurkan oleh Ayu..
segmen ditutup pada 5 Oktober, 10 mlm..
kena jawab soalan sikit hehe
BiLa tarikh menduduki Exam UPSR?:~1998~
BiLa tarikh menduduki Exam PMR?~2001~
Bila Tarikh menduduki Exam SPM?~2003~
Bila tarikh menduduki Exam STPM?~2005~

hehehe..saja letak gambar kenangan masa tingkatan 6 dulu bersama dgn pengetua kitaorg time tu hehe..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

3 Okt 2011

"segmen ayu ; BLOGLIST TINTA PENA".


Jom join sume
segmen ni tamat pada 3 oktober..
Salam perkenalan pd semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Jom tambah trafik blog!

NaK JoiN KLiK SiNi


JoiN SegMen nih utk tmbh keNalan baru..
SaLam perkenalan pd semua..
due-5 oktober 2011

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SEGMEN 1hari : Tambah rakan blogger


TaRikh tutup-3 Oktober..
so jom join cepat2..
SaLam Perkenalan kpd semua..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 Okt 2011

SEGMEN AYU : HARI KONVO KU


SeGmen nih dibuka hari ni jer..so cepat2 sertainya..
kena jwb soalan sikit hehe
BiLaKah taRikh Anda KoNvo??
~OgoS 2009~
Hadiah Paling IstiMewa Yang Anda Dapat MasA Konvo??
~BuNga yg ada Teddy Bear kt dlm tuh hehehe~
Anda GraDuan daRi UniVerSiti Mana?DaLam Bidang Apa?
~SayA Graduan dari UnivErsiti MaLaYa~
~IjaZah SarjaNa Muda SasTera~\
Me and Ain
gmbr rmai2 dpn dewan tunku canselor
hehehe..Nurul Huda n Me

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails