29 Ogo 2011

SekaLi-Sekala BaCa KoMik okey pe ^_^

Bumper Raya 2011
Assalammualaikum...
Baru saja habis baca Majalah Ujang edisi Raya (Bumper Raya) versi tebal yg harganya pun mmg tebal haha
Kadang-kadang baca komik nih pun dapat release stress..haha
aku mmg gemar juga baca komik..tpi kadang2 je beli hehehe..
aku selalu beli waktu2 ada keluaran khas gitu..yg mana lebih banyak muka surat gitu..contohnya macam Bumper Puasa, Bumper Raya n Bumper Cuti Sekolah..tapi satu je x best..harganye mahal giler la beb..hampir 10 hinggit 1 buku..fuhh kalah majalah hiburan tau..wakakaka..
Sekarang nih aku dh jadi pengumpul segala bumper komik Ujang nih..terutamanya edisi hari raya..
Aku mula kumpul start dari Bumper Raya tahun 2007 sampai 2011..maknanya skrg dh ada 5 koleksi Komik Ujang edisi Bumper Raya.Bumper Puasa baru ada 3 kot..Bumper cuti sekolah baru Ada 1 je hehe..tu kire sikit jugak la tuh..ada org lain yg lagi byk dri aku..
Hobi mengumpul ni semua bermulaa start tahun 2007 laa..masa ni UM bgi cuti Raya..so aku dan roommate nak balik raya la..so kiteorg beli tiket bus n tggu bus kat perhentian bus jalan Duta..

Disebabkan kiteorg sampai awal..maka kiteorg pun menyinggah la kat gerai2 yg ada kt situ untuk beli makanan ringgan untuk dibuat bekal makan dlm bus nanti..so masa dok belek2 keropok dll ternampaklah Majalah Ujang nih lgi tebal punyer..edisi raya punyer..so aku pun beli laa..seronok gak baca2 dalam bus
nanti kan!..lepas beli..belek2 la buku tuh..pastu simpan dlm beg..Bila dh naik Bus malas pulak nak baca hehe
rasa lgi best tido dlm bus tuh dri membaca wakaka...
maka bila dh sampai umah baru la baca...dan aku simpan baik2 majalah tuh..
begitulah dgn tahun seterusnya..kes sama jugaa...hahahaha..
walaupun aku nih orang nyer agak serius tapi aku sebenarnya mmg suka benda2 yg kelakar nih..nak happy2
gitu..lalalalala

KePada Semua Pembaca SETIA BLOG ini (yg setia & bersopan santun je ye! haha dan bukan yg suka cari pasal ngan aku!)
I wish U all Eid Mubarak ~Selamat Hari Raya AidilfitRi~maaf zahir batin~

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

25 Ogo 2011

Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER

 
NaK JOIN KLIK SINI

JoM sume join segmen nih..
boleh tambah2 kenalan kan..
tarikh tutup 31 OgOs 2011
hadiah misteri pun ada untuk penyertaan bertuah..

saya tag

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

24 Ogo 2011

wiNduuu kat cite nih&kenaNgan kaMi hehe ^_^

Antara cite yang touching2 yg feeling2 yg sweet2 yg sedey2 n happy ending..pendek kata BEST!
mcm x pernah nampak ditayangkan kat tv pun..why!?
tiba2 windu kat cite nih..haha..last tgk cite nih bersama member2 ku dirumah sewa dulu iaitu Aku,Nurul,Dalila dan Rosmiza...
masa nih kiteorg beraya sakan tgk mcm2 movie dri malam sampai la ke lepas subuh esoknya wakaka..siap pause movie tuh untuk berhenti jap sembahyang subuh n pastu sambung balik..sebabnya kitaorg beraya sakan tgk movie ni utk lepas tension kerana kiteorg dh merdeka sbb dh hbis ExAM,..hahaha..
bermula tgk dvd cite korea member aku bawak..diikuti cite korea lagi..pastu cite apa ntah..lepas tuh last sekali cite Kuch2 Hota Hai...tengok ramai2 mmg best..walaupun tgk cite lama tp cite hebat..
cakap pasal cite nih..aku dah tgk berbanyak kali cite nih..tpi tetap x jemu tau..cite nih adalah permulaan dan tarikan utk menonton filem bollywood selepas2 nya..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

20 Ogo 2011

HArUs ToNtoN~WaRkaH TerAkHiR thE MoViE~(RosLi DhoBy) ^_^





AssaLammuaLaikum…

Yes uols sape2 yg ada langgan pakej Mustika(Astro) nanti leh la tengok Astro Citra pada 28 Ogos 2011 nih waktu 10.00 malam..Aku sarankan korang2 sume..sape yg x pernah tengok lagi cite nih harus lah tengok..tak rugi beb..coz this is Best Bro =) dari semua segi cite nih mmg best..kalau ikutkan cite warkah terakhir nih adalah drama bersiri..tapi telah dipendekkan menjadi 2 jam gitu..diorang ambik babak2 yang penting jelaa..so sape2 yg x pernah tengok lagi harus tengok okey..kalau x langgan pakej Mustika..kat You Tube pun dh lama ada..leh tgk kat situ. Aku dah berkali tengok pun x jemu..Actually aku lebih suka kalau Astro tayangkan kesemua episode drama bersiri Warkah terakhir nih tanpa perlu ada potongan2 semua.Baru lagi feeling kan!!..
Ni adalah sebab2 yang aku Suka tengok cite Warkah Terakhir ni:-

1) Ni adalah kisah Benar okey..Cite SejaraH tau!! n cite nih bagi aku adalah cite(drama) yang bertemakan sejarah yang paling Best dan Terbaik setakat nih bagi aku laaa.
2) Cite Warkah Terakhir nih juga adalah antara cite Air Mata yang hampir pasti akan menitiskan air mata bila menonton cite nih dari mula hingga akhir..(kena Fokus tgk cite nih)
3) Kualiti warna (gambar) cite nih amat cantik sekali,x macam drama2 biasa..sangat sesuai dan sepadan..nmpk mcam betul2 di tempoh masa kejadian..
4) Lakonan Beto Khushairy yang betul2 meninggalkan impak yg mendalam....mati2 aku ingatkan Beto nih mmg orang Sarawak tp rupenya tidak hehehe~Antara lakonan Beto yang Terbaik..Suke sgt ^_^
5) Antara Tempat lokasi shooting drama nih adalah di Istana Billah (Perak) yang dikatakan berhantu..banyak kejadian seram yg berlaku ketika mereka mengadakan penggambaran disana sehingga akhirnya menarik minat beberapa pelajar untuk mencari Hantu di Istana Billah tuh dan akhirnya dijadikan filem Penunggu Istana tuh..
6) Dapat ilmu pengetahuan serba sedikit mengenai Sejarah Sarawak..dan yang paling penting tentulah mengenai RosLi Dhoby..walaupun masih muda semangat perwira dan pejuang begitu menebal dalam dirinya sehingga sanggup berkorban untuk bangsa,agama dan Negara…


7) Pendek kata RUGI TAK TENGOK!!!!


~Selamat menyambut Ulangtahun kemerdekaan~31 OgOs 1957
~SeLamat MenyamBut Hari Malaysia-16 SeptemBer 1963


SaYa Anak MerdeKa


Saya Anak MaLaySia


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

16 Ogo 2011

CitE PeNuNggU IsTaNa-TipaH tErtiPu!


Rasanya aku adalah orang yang paling lambat sekali tengok movie Penunggu Istana nih..hehehe..sepatutnya dh boleh tengok awal2 lagi..tapi xde mood nak seram2 lagi.hehe..so memang seram gak cite nih hehe..aku siap mute kan volume bila sampai part2 yg menyeramkan…hehe..so filem nih mmg meninggalkan tanda tanya yang besar untuk aku..lepas je habis cite nih ayat pertama yg kuar dri mulut aku adalah “BiaR BetuL!!!!!”

Banyak sungguh prtanyaan yg bermain kat kepala aku nih hehe..
“Biar betul ada yang hilang ada 2 orang yang meninggal”?
“xde pun masuk surat khabar or berita pasal diorang yang meninggal dan hilang nih sume”?
“Sara Ali tu releks jer berlakon mcm2 filem lepas tuh xde trauma pe pun”?
“Dalam cite tuh siap ada ucapan takziah untuk keluarga mangsa,pastu kononnya kes tu masih disiasat oleh Polis Perak…
“Pastu kat BLog UncLeSeekers tu pun dia x dpt nak beri apa2 jawapan..die cakap maaf kerana x dpt nk jwb pertanyaan semua..”


Aku macam x berapa nak percaya..pastu terus laa aku search kat tenet…
Akhirnya…rupenyerr diorang tuh semua Hidup lagi!!sihat walafiat kot..aktif lagi dngan Facebook masing2..hahaha camne cite tuh?ape kes main tipu2 bagai nih..
Yg tak tahan tuh siap ada ucapan takziah semua..menipu penonton tuh..kata filem reallll…xde tokok tambah..alahaiii..
Ada yg kata filem nih 70% je yg betul..yg lain sengaja ditokok tambah bagi menyedapkan jalan cite..


Banyak gak blog2 dan forum2 yg aku baca pasal komen mereka mengenai kebenaran dan kesahihan cite Penunggu Istana nih..
Ramai yg x puas hati..sbb rasa tertipuuu..ada yg sempat sedekakan Al-Fatihah kepada mereka yg dikatakan kononnya tela meninggal..
Mcm2 hal…patutla promosi cite nih x dibuat besar-besaran..
Tapi pepun cite nih antara cite yg berjaya buat aku tertanya-tanya tahap melampau hahahaha…
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 Ogo 2011

KeJoHaNan BadMintoN DuNia(Lee Chong Wei sekadar NaiB juAra)-LiN DaN JuaRa.

LiN DAN juara kali ke-4 berturut-turut Kejohanan Badminton Dunia..manakala Lee Chong Wei hanya mampu berpuas hati sebagai Naib Juara di belakang Lin Dan..berbanding status Chong Wei selaku Pemain Nombor 1 Dunia sekarang..mereka bertarung 3 set..yang mana set 1 dimenangi Chong Wei dan Lin Dan memenangi 2 set seterusnya..persaingan mmg amat sengit..terutamanya untuk set ke-3 tambah2 lagi ketika dimata-mata akhir..mmg sengit hangit dan tengik hehehe…huhuhu..mmg tiada rezeki..namun ini adalah prestasi terbaikChong Wei untuk Kejohanan Badminton Dunia setakat ini..kerana kejohanan dunia sebelum2 ini Chong Wei x pernah sampai final pun..Lin Dan mmg liat untuk dikalahkan..kesian Chong Wei..nmpk dia amat kecewaaaaaa…sbb x menangggggg….huhuu



Aku pun kecewa gak..tpi xdelaaa sedih sgt..sbb mmg dh agak hehe..sbb rekod Chong Wei lawan Lin Dan mmg lebih memihak pada LiN DaN..aku ingat lagi masa KejohaNan Badminton Dunia 2003..Wong Chong Han pun sekadar Naib Juara gak..dia dikalahkan oleh pemain China gak iaitu Xia Xuan Tze..mmg dasyat tgk diorang lawan..ingat lgi aku hehehe..pastu bila Chong Han kalah aku lak yang lebih2 sedih x ingat dunia bbrp hari..sedangkan xde apa pun Faedah utk aku pun..wakakaka..maklumlah terlebih semangat patriotik sikit hehehe..so sekarang nih aku dh xdelaa fanatik sgt mcm dulu2 tuh..skrg ni releks jerrr…heehe..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

12 Ogo 2011

LaGu kEgEmaRanKu UoLs ;)


Assalammualaikum…

Lama x update BLoG nih..hehe
Kadangkala kita kena berdiam diri untuk mencari ruang tertentu
Kalau tgk Facebook aku pun..mmg jarang benar aku update status aku..
Sebaliknya aku suka baca status FB orang lain..
Seronok membaca aktiviti harian serta emosi orang yang dipamerkan secara terbuka
Keterbukaan mereka menceritakan sesuatu menjadikan FB itu medium unik.
Aku mmg jenis orang yang sukar untuk meluahkan sesuatu..terutamanya berkait dengan emosi mahupun perasaan..aku lebih suka memberi pndangan mahupun berkongsi minat dan hobi aku saja..


Aku baru saja lepas membaca Blog Elia(Jejari Runcing)ada entry baru darinya lepas putus tunang dgn KFCM tuh..emm sukarnya membayangkan emosi dirinya..simpati padanya..namun rasanya Dirinya seorang yg tabah..~Patah tumbuh hilang berganti~
Oopss..sebenarnya untuk entry nih aku saja nak kongsi satu lagu best yang telah masuk senarai lagu kegemaran aku masa kini hehehe..
Tapi tuh lagu Indonesia ya!..mula2 aku dngar lagu nih kat tv masa tunggu sinetron Dewi..tiba2 munculnya lagu nih..terus mata dan telinga memberi perhatian semaksima mungkin di televisyen..first time dengar..mmg dah suka..lepas dengar..terus cari kat tenet dan download..hehehe…
lagunya bertajuk TakkaN PiSaH nyanyian EReN….Kalau korang rajin..carilahh kt tenet sure jumpeee…lirik lagi nih pun sweet..video klip die pun best gak…kat bwh nih lirik lagu nyerrr…lalalalala


Takkan pisah-eren


Sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku


bila nanti orang tuamu tak meredhoi dengan
apa yang ku rasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku
kau takkan tinggalkanku
takkan pernah, sayangku
janjimu janjiku untukmu

reff:
takkan ada yang pisahkan kita
sekali pun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di surga
jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku ke mana kau mau
janji ku padamu
jiwa dan ragaku mati pun ku mau

repeat reff


~Selamat berpuasa untuk semua~
                    &
~Selamat bErbuka Puasa~
                   &
~SeLaMat BerSaHur~
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 Ogo 2011

~SaLaM RaMadHaN&SeLaMat BeRpUaSa~utk SeMua PengunJung BLoG iNi

AssaLammuaLaikum suMe...
Saya Nak uCapkan Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa kepada Semua Follower BLog ini..
teriMa kasih kerana seTia bersama BLog ini..dan tak lupa juga pada pengunjung BLog ini..
to all JoZan Fans also ^_^ hehe
Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu makna kepada kita semua..dan kita semua mendapat keberkatannya..Aminnn...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

HadiaH GA baRu samPai bebeRapa Hari Lepas

Setelah lama ditunggu..akhirnya hadiah GA baru sampai beberapa hari lepas..
Banner GA berkenaan aku x jumpa lak..sedangkan aku dh save sebelum ni..
akhirnya letak gambar yg kat atas tuh walaupun xde kaitan sgt pun hahaha...
GA yg aku menang ni adalah Dayana AZ GA kot lau x silap laa..dh lama sgt..so x brp ingat..
GA tuh byk penaja..aku dpt under penaja lain yg ada dua pemenang..
n aku dapat hadiah BuKU...yg bertajuk :Buat Duit dengan Foto"..
ok laa..tambah pengetahuan baru kan hehe..
sorry la x dpt nak upload gambar hadiah..sbb malas nak selongkar kamera heeeee..
kamera hp pulak mmg hampeh..bukan clear pun..
so ni la GA yg aku menang..
GA yg aku join lepas2 tuh dah kurang bertuah lak..asyik x menang..adoiiihaiiii...
so sekarang dh slow sikit join GA nih..mood malas dtg menyerang..haha
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

1 Ogo 2011

KhaiRuL FaHMi PutUs tUnaNg deNgan ELia.


AssaLammualaikum..apa khabar semua...
terkejut juga apabila membaca akhbar Metro Ahad semalam mengenai khairul fahmi yg putus tunang dgn Elia..Rasanya diorang baru bertunang Mei 2011...
Hari sabtu baru2 ni je first time aku gi ke BLoG Elia nih..membaca entry2 nyer....especially membaca ttg kisah cintanya dgn khairul fahmi nih..(ketinggalan aku..byk yg dh baca blog elia..nih..famous blog die)
kat sana elia menceritakan bagaimanakan first time bertemu sehinggalah mereka bercinta..
banyak juga gambar2 khairul fahmi kat sana..gambar lama..gambar baru semua ada..
n ternyata bila baca kisah diorang nih..sweet je aku rasa hehe..
namun bak kata org tua2..orang bertunang nih mmg byk dugaan...emmm xde jodoh kan..tapi siapa tahu mungkin suatu masa akan bertaut kembali..org kata kalau cerai pun boleh rujuk balik ni plak bertunang kan =)
sebab mereka putus tunang..??ada yg kata khairul fahmi yg curang serta meninggi suara pada mak elia...tgk sajala pada status fb elia tuh..marah bebenor die...tapi dlm metro ahad..fahmi menyatakan semua itu tidak benar...ramai juga yg menuduh elia bukan2 kerana terlalu terbuka dlm menceritakan kisah cintanya dalam blognya untuk tatapan umum membacanya...
bagi aku tak salah rasanya elia nak menceritakan kisah cintanya secara terang benderang di blognya..itu hak die..rasanya kalau org biasa yg x dikenali menulis kisah cinta mereka tentu tak jadi masalah..cumanya bekas tunang elia nih dikenali ramai..dan menjadi tumpuan sebab tu lah ianya menjadi isu besar..tuh baru pemain bola sepak.cuba kalau elia bercinta dgn artis lelaki yg popular..mesti lagi teruk elia dihentam..mungkin ramai yg jeless kot..

biasalah mcm2 jenis orang yg ada kt MSia nih...tapi kesian juga pd elia baru bertunang dh putus...bahaya dan berisiko bila bercinta dgn orang2 yg popular..nih..tmbh2 org tuh rupanya boleh tahan..mcm2 dugaan akan datang..apa yg boleh dibuat..bersabar jelaaa..mungkin ada hikmahnyaaa.... 

UPDatE...KENyataan Elia di Harian Metro (1 Ogos 2011)
(KUALA LUMPUR: “Saya langsung tidak tahu dia mahu putuskan pertunangan kami. Saya hanya mengetahuinya melalui akhbar (Metro Ahad) hari ini (semalam),” kata Aimie Harmelia Mohd Hashumi, 22, tunang penjaga gol nombor satu negara, Khairul Fahmi Che Mat.

Sehubungan itu, Aimie Harmelia atau lebih mesra dengan panggilan Elia menafikan dakwaan Khairul Fahmi keputusan memutuskan pertunangan diambil selepas berbincang dengannya.
“Dia tidak pernah cakap apa-apa mengenai keputusannya (putus tunang), tiba-tiba dia keluarkan kenyataan dalam akhbar membuatkan saya dan keluarga begitu terkejut,” katanya ketika dihubungi, semalam.
Elia berkata, pergolakan dalam hubungan mereka sudah berlarutan sejak sebulan lalu dan lebih memburukkan keadaan apabila Khairul Fahmi enggan berjumpanya bagi menyelesaikan masalah mereka.

Mengenai kenyataan Khairul Fahmi pertunangan mereka berakhir bukan kerana orang ketiga, Elia menegaskan kenyataan itu hanya helah Khairul Fahmi untuk `menyelamatkan' dirinya sedangkan banyak bukti menunjukkan dia ada hubungan dengan wanita lain.

“Pada saya punca sebenar masalah kami memang disebabkan orang ketiga dan saya mempunyai bukti kukuh mengenainya. Mungkin disebabkan itu dia enggan bertemu saya,” dakwanya.)

okey..kenyataan diatas adalah sebahagian petikan dari Harian Metro..yg fahmi cakap mcm tu yg elia ckp mcm nih..emm x sangka pula elia tidak tahu menahu mengenai putus tunang nih..sebaliknya hanya tahu apabila membaca akhbar H.Metro..fuhh..kesian pula pada Elia..Orang ketiga nih x tahu malu betul la..kenapa la nak meruntuhkan masjid yg bakal dibina x lama lgi tuh..kalau sape2 kat tempat elia mestinya sakit hati nyer..huhuhu..Bila singgah ke blog Elia dapat dilihat entry2 mengenai Love Story diorang banyak yg dh xde..mungkin Elia dah delete..apa pun kesabaran amat penting untuk masa ini...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SegMeN LoGo BLoG FReE

AssALammuaLaikuM....
Sekali lagi Yuyue bermurah Hati nak buat LoGo BLoG Free untuk para Followers nyer..
first time Yuyue buat Header..n sememangnya header Yuyue cantik sangat..kita puas hati..time kasih yuyue =) so kali nih nak suh yuyue buatkan Logo BLog nih plak hehe..

1)BeNtuK Logo yang saya Nak = benTuk BuLaT
2)AyaT LoGo = "MiSs BaNu"Story  panjang sgt ke?hehe kalau panjang sgt x yah letak perkataan story tuh..terpulang pada yuyue ikut mana yg yuyue rasa sesuai k.. =)
warna or corak terpulang juga pada yuyue..
thanks once again..

from-:

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails