30 Jul 2011

DuNia SinetRoN…


Assalammualaikum….saja nak bergebang ttg banyaknya sinetron2 yg disiarkan di chanel tv umah kita..hampir semua stesen tv ada menyiarkan sinetron (drama2 bersiri Indonesia)..hehe aku pun layan gak kadang2..tapi tak semua la..kalau ada masa baru la tgk..kalau aku ikuti satu2 cerita tuh mesti ada je episode yg aku tertinggal hehee..actually aku x tgk cite Indonesia yg disiarkan kat tv3 or tv9 tuh..sbb waktu disiarkan tuh x ngam ngan waktu aku free hehe..aku selalu tgk yg kt astro..Selepas cite Cinta Melody habiss yg mmg aku rasa citenyer amat best..disambung pula ngan cite Kahwin Masal..lakonan Agnes Monica tuh..cite nih bagi aku amat x best..ntah apa2..merapu meraban je lebih..mcm cite main2..aku x tgk sgt cite nih..sbb cite die mcm bodoh2..grrrrrrr….pastu skrg dh ada cite terbaru iaitu Hingga Akhir Waktu..dlm cite nih ada Marshanda, Asmiranda..pelakon lelaki die aku x kenal..haaha..pelakon perempuan dh best..yang lelaki pula agak kurenngg haha..jln cite aku tak tau..tak sempat tgk episode pertama..lg..nanti tgk ulangan jer..

dulu aku ada gak tgk cite Kemilau Cinta Kamila..tapi kadang2 jer bru tgk..bila free baru tgk..tapi hari tu aku bukak tv cite tuh dh xde..tiba2 je hilang mcm tuh jerr..ingatkan dh hbis..tapi ada yg kata x hbis lg..ramai gak yg komplen tnya kenapa cite tuh tiba2 xde..entahlaaa..sampai hari nih cite tu ghaib ntah ke mana..die main nyorok2 kot..x kisahla..cite tuh pun xde la best sgt pun..

Pastu sekarang Astro perkenalkan pulak pakej Indo Pek..die bagi percuma sebulan..n kat dlm chanel tuh aku layan gak cite Dewi yg ada Baim wong tuh..hehe..die jadi x brp betul dlm cite nih..x hbis2 sebut sita sita je..n satu lgi aku tgk cite Ketika Cinta Bertasbih..hahaha..sementara masih free nih tgk jela..lepas tuh kalau nak kena langgan…mahal tuh..x nak aku..aku sokong drama dan filem tempatan yeahhh…cite Indonesia nih bila2 free baru la tgk kan..



p/s-kan betul ramalan aku Msia kalah dlm perlawanan Bola sepak ngan Singapura tuh..emm masa dpt 1 gol tuh ingatkan ada harapan..tapi minit 71 gol Singapura telah memusnahkan harapan Msia.nak tggu bbrp tahun plak pasni..pemain Msia yg sekarang nih mesti byk dh pencen nak tggu masa tuh hehe..apapun tetap bangga dgn Malaysia..tpi menyampah tul tgk pemain Singapura sengaja lengahkan masa n byk pura2 cedera..cissss…pasni tggu skuad olimpik plak..nak lawan jepun nanti..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

28 Jul 2011

Bola SepaK-MaLaySia VS SingapuRa (S.Bukit Jalil)


Hiii..apa mimpi aku nak cit cat pasal Bola sepak nih…leh jadi catatan Sejarah nih hahaha…xde laaa mlm nih nanti Msia akan bertemu ngan Sgpura untuk kelayakan piala dunia kan..mestilaa ramai yg demam bola kan..macam aku pun…aku mmg suka tgk bola sepak apabila ianya melibatkan Pasukan Malaysia sahaja..kalau lain2 tu harap maaf laa..x minat hehe..patriotik tak saya?haha…korang rAsa Msia boleh ke kalahkan Sgpura tuh?..walaupun bermain ditempat sendiri,kita ketinggalan dua gol..kalau nak menang kita kena dapatkan 2 gol atau lebih dan wajib untuk tidak membenarkan Singapura menjaringkan apa2 gol pun..macam sukar kan..walaupun x mustahil..

Ramalan aku emm aku rasa Msia mungkin kalah kot..tapi aku harapkan ianya x berlaku laaa..harap2 diorang menang ditambah dgn sokongan padu penonton yg memenuhi Stadium Bukit Jalil…huhuhu..walaupun macam sukar nak menang tapi x mustahil..harap2 biar Singapura berputih mata malam nih..nmpk diorang nih mcm berlagak..pemain import je lebih..grrrrr…
Tengok mcam pasukan Malaysia..dari jUrulatih sampai kpd pemain2..sumenyer tempatan..xde import2..ni barulaa betul2 Satu Malaysia n Malaysia Boleh!!! Yeah!!!
Betul tak semua???....apa pun kita tengok la keputusan malam nih mcmmana…harap2 ada kejutan hehe…n hope Msia menanggggg…!!!
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

FiLm ReView-ReaDy-(Salman n Asin)


Hiii…pe khabar sume..dua tiga hari lepas baru tengok dvd filem Bollywood “READY” lakonan Salman Khan dan Asin Thottumkal…mesti semua kenal kan dgn Salman Khan hehe..tapi semua kenal ke dgn Asin??dia pelakon baru ker?sape2 org India kat Malaysia mesti kenal dgn Asin..macam kita semua org melayu mmg byk x kenal kan..Actually Asin nih pelakon Filem Tamil n kemudian berlakon pulak dlm filem Bollywood..Asin mula menceburkan diri dlm filem Bollywood melalui filem GhajiNi dengan Amir Khan, kemudian filem London Dreams dgn Salman khan dan Ajay Devgan..haha yg ni jela yg aku tau pasal die haha..aku mana la tengok filem tamil..aku layan Bollywood jer laa..n Filem Ready nih box office kat India tuh…kira laku laaa..meletup tuh..anyway filem Ready nih bercorak Komedi..n lepas aku tgk filem nih..not bad gak laa..kelakar..pandai tul Salman khan menipu haaha habis sume gangster,mafia sume percaya..hahaha..so sape2 nak lepas tension nak gelak puas2..leh la tgk movie nih..


Dalam filem nih gak lagu2 die pun best..ahaha boleh kasi kepala goyang gitu..aku paling suka dua lagu iaitu 1)Character Deelar dan 2)Dhinka Chinka…dua2 lagu nih mmg hits..sape2 nak tgk music video lagu2 ni leh cari kat you tube.. music filem nih dicompose kan oleh Pritam…setahu aku Pritam nih banyak cipta lagu2 rancak yg best mcam lagu2 dri file Dhoom, Dhoom 2 dan byk lgi..
So apa lagi..kalau berminat leh menonton movie nih..cari je kat tenet..haha.. byeee…
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

26 Jul 2011

BiLa BertEmU...

Lama berlalu..
keNangan bersama..
kejauhan dan masa yang berlalu dan perjalanan berterusan
menyebabkan saat-saat itu jarang diingati..
cuma sesekali ianya kembali melewati benak fikiran dan memori..
bahagia masa itu..tapi sekejap cuma
kerana masing2 meneruskan perjalanan hidup di tempat lain
walaupun ada beberapa medium mengikat persahabatn kita
namun samar juga hasilnya..
pertemuan sekejap cuma tidak mendatangkan apa2..
cuma perkhabaran tentangnya sedikit mengejutkan
kenapa jadi sebegitu rupa?
adakah kerana mengikut hati lalu memilih cinta dari segalanya..
namun itu pilihannya..
terbaru ku bertemu yg seterusnya..di suatu medium
imbasan kenangan menerjah sanubari..
rasa rindu masa dan detik yg berlalu itu..
betapa gilanya aku dan kau ketika itu..
tambahan lagi bila kita bertiga..
lagi riuh dan indah hari2 kita..
aku bertemu mu kini..
aku dan kau bertanya khbar..
aku cuba mengeratkan kembali silaturrahim kita
biar menjadi seperti dulu
lebih akrab
dan bersama sentiasa
moga ianya berjaya
=)
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 Jul 2011

ReView MoViE SeKaLi LaGi lakoNan Lisa n Sam..

Baru je tengok filem Sekali Lagi..lakonan Lisa Surihani, Shaheizy Sam dan Mia Sara yg comey tuh dan Bront palare..dari segi gandingan pelakon2 cite nih..mmg sesuai n sgt serasi..aku suke gandingan diorang =)



Dari segi jalan cerita filem nih pun boleh tahan..jarang ada filem melayu yg bergenre macam nih..slalunya asyik2 komedi,seram& action..filem nih walaupun ada komedi sikit2 tpi ianya cerita serius yg berkisarkan cinta…lakonan sam dan lisa bermula sbg pasangan kekasih sangat sweet ehehehe..kelakar juga bila akhirnya si Sam nih panggil lisa nih sbg untie hehe..tapi sayang sampai ke akhirnya Sam tidak dapat menjadi seperti sediakala dia tetap menjadi kurang cerdik..walaupun anaknya sendiri iaitu Amy telah memberitahunya yang dirinya sudah bergelar sebagai seorang Ayah..dan akhirnya Lisa berkahwin dgn Bront P. dan selepas itu mereka berempat hidup gembira gitu..aku rasa seandainya Sam sembuh sebelum tuh tentu lisa nk rujuk balik ngan Sam..tapi sam tetap dgn perangai budak2nya..maka LiSa terpaksalah berkahwin dgn lelaki lain..ternyatalah betapa besarnya cinta Arman(Sam) terhadap Sheila(Lisa)kerana tak mahu Sheila menderita melihat penderitaannya dan keadaannya yg teruk selepas pmbedahan lalu menceraikan Sheila dgn harapan Sheila bertemu kebahagiaan yg lebih baik walaupun terpaksa membuat Sheila membencinya terlebih dahulu..

So aku bagi 4 bintang laa untuk cite ni dri 5 bintang..n filem nih berbaloi ditonton..n walaupun dh tgk sekali rasa nak tgk berkali-kali lagi..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

20 Jul 2011

BerAkhirNya Drama SiRi JuVaNa tv3



Semalam (isnin) pastinya ramai sudah menonton episode terakhir drama 13 episod iaitu JuVaNa..sememangnya jalan cerita drama ni mmg best..terutamanya dua episode terakhir drama nih..terutama disaat akhir berlaku kejutan..yg mana semua guru disitu sebenarnya berpakat dan mendiamkan diri seolah tiada apa2 yg berlaku..sememangnya x disangka jalan cerita nya sebegitu rupa..syabas kepada penulis skrip drama nih..mmg best laa..pelakon2 cite nih pun best..wahh x sangka dh habis dah drama nih..huhuhu..kan best kalau drama nih dipanjangkan lagi citenyer kan..aku sebenarnya mula mengikuti drama nih bermula pada episode ke-2..episod pertama aku ketinggalan..haa x sangka drama ni sgt best..sukeeee….rasanya lepas nih ada x drama2 yg best lgi x?hahaaa..selain juvana cite Tahajjud Cinta pun aku rasa best juga..penuh pengajaran..n ada fazuraaa laaaa heeee.

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 Jul 2011

Nak Header Transparent!

Assalammualaikum semua..
ok sebenarnya sangat teruja bila ke blog yuyue di http://pwencessyuyue.blogspot.com/
dapat berita yg yuyue bermurah hati nak buatkan header untuk para followernya secara percuma tau!!haaa...so saya pun dengan besar hatinya nak jugak la header tuh heee =)
terima kasih la pada yuyue kerana sudi membuatkan header nih..sbb saya x pandai la nak buat header nih sume..
so di header tuh kalau leh saya nak diletakkan:-
nama blog saya iaitu: Miss BaNu StoRy ^_^ dan juga urL blog saya iaitu http://mulan-sahbanu.blogspot.com/
dari segi warna perkataan semua tuh terserah pada yuyue..saya x kisah..ikut citarasa yuyue..
manakala gambar pula kalau leh saya nak gambar di bawah nih..yuyue pilih la mana yg sesuai ye =)

ThaNkSsss yuyue....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 Jul 2011

Adakah ianya hanya kiSah DoNgEng saJa....

Stacy - Kisah Dongeng

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela


Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati


Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja...

p/s-lagu yg sedap didengar..dan lirik yg penuh makna..lalalala..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

12 Jul 2011

ReviEw FiLEm 3,2,1 ciNta & K.L GaNgstEr

Sinopsis 3,2,1 CINTA:-
MENGISAHKAN Sam, anak gadis yang berpewatakan kasar seperti lelaki yang baru sahaja berpindah untuk menyambung pelajaran di sebuah kolej. Dia bertemu semula dengan kawan baik semasa sekolah iaitu Fariz di situ. Dalam masa yang sama, Sam mula ditakut-takutkan dengan fakta bahawa dengan sikap kasarnya itu, dia akan ditakuti oleh semua lelaki dan dia akan bersendirian sampai mati.

Ini Secara kebetulan, Sam terserempak dengan Nazril, lelaki idaman seluruh kolej. Dia tercabar dengan sikap Nazril yang hanya melayan perempuan cantik sahaja menyebabkan dia tekad untuk memikat Nazril. Pelbagai peristiwa yang melucukan dan romantis berlaku sepanjang usaha Sam untuk memikat Nazril termasuk cuba merubah penampilan dan sikap kasarnya. Dalam masa yang sama, hubungan Sam dengan bapa tirinya dan adik tirinya, Mimi juga semakin pulih dan erat. Akhirnya, Nazril jatuh cinta dengan kesungguhan Sam apabila Sam sanggup membantunya untuk menguruskan rumah anak yatim yang dibinanya.


Sam juga sanggup mengajar anak-anak yatim itu dengan caranya yang tersendiri. Namun, rupa-rupanya Fariz selama ini menyintai Sam dalam diam. Fariz meluahkan perasaannya pada Sam. Sam yang keliru dengan luahan Fariz itu cuba berfikir kembali tentang perasaan dirinya terhadap Fariz dan Nazril. Dan ketika Nazril pula meluahkan perasaan kepada Sam, Sam sedar dan yakin siapa sebenarnya yang harus dipilihnya.


Okey gitulah sinopis cite nih..emm bagi aku cite die sweet sgt..part paling touching masa Diana amir(sam) gi belasah Pierre andre (fariz) pastu fariz pun luahkan lah perasaan die kat sam dgn muka ala2 sedih mcm hampir2 nangis situ sambil kemas barang2 die masuk dlm beg sebelum blah dri situ..lepas sam dengar pengakuan fariz..sam pun rasa bersalah yg amat..hehehe fuhh waktu nih agak touching gak laa..bagi aku hahahaaaaa..sayu je rasa heeeee..n aku amat setuju dgn pilihan Sam(Diana amir) apabila akhirnya die memilih Fariz utk jadi boyfren die..yg mana die memilih orang yang mencintainya..bukan yg dicintainya..masa ending die pun sweet gak bagi aku..bila si Sam gi merayu minta maaf kat Fariz sambil diperhatikan oleh Nazril(Farid kamil)kat belakang..pastu awalnya si Fariz nih jual mahal sikit laa..ala2 macho la konon..hehe..nak blah dh dari situ tapi bila si Nazril try lak pujuk Fariz barulah si Fariz terima Sam jd girlfren die..hehe..best gak laa cite nih untuk release tension kejap sambil gelak2 tgk cite nih..


Okey..sempat juga layan filem KL Gangster..nak gak tengok apa yg best sangat filem nih sampai dapat kutipan rm12 juta kat panggung…bagi aku yg kurang layan cite lawan2 ni sume berpendapat cite nih x membosankan langsung..pelakon, dialog sume mmg stailooo la bro haha..mmg layan laa cite nih..walaupun gangster tapi dlm hati tuh masih ada jugak la taman hehe..tapi bab2 ganas,lawan2 tuh mmg menjadi laa..seronok plak wa tgk diorang lawan2..dgr cite filem nih akan ada sekuelnyer..haha..mesti pasni lebih bertumpu ttg adiputra(Jai)malek dah masuk penjara balik..alahai zizan dah mati la pulok..x tau la die hidup balik ke tak untuk sekuel filem nih nanti hehe..ke si Johan pulak ambik alih nanti wakakaka..yela masa filem Bohsia dulu si syamsul amik Johan..untuk KL gangster dia amik zizan lak..lain kali amik dua2 haa gerenti lebih meletup heeeeeee..apa pun mmg layan cite nih..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

M.Lwk-SepaKat membaWa BerKat =) peacEe yo!


Assalammualaikum semuaaa…hehehe well aku masih x habiiss3x pasal jozan dan juga M.Lawak lgi hehe..n kali nih cite pasal benda yg sama juga heeeee…kalau sebelum nih aku ada uat entry mengenai Jozan gaduh rupe-rupenye Sepah juga pun bergaduh juga..lagi dasyat gaduhnye tapi nasib gaduh2 pun juga tetap sabar dan hasilnye berjaya jugak dlm M.Lawak kan..emm gaduh2 nih dah lumrah dalam suatu kumpulan mahupun dalam persahabatan..x banyak mesti sikit ada perasaan x puas hati tuh..biasalah sedangkan lidah lagi tergigit ni pula kawan-kawan kan..hehe..sedang semua masih terkejut dengan berita Jozan Bergaduh..(harap2 tu khabar angin jelaa)rupa-rupanya Kump Sepah sudah sekian lama x bersefahaman..actually sejak diorang keluar dri Raja Lawak 3 Lgi,mmg dah gaduh2 pun..rasa2rasanya si Mamat yg byk uat hal time tuh..tapi akhirnya diorang bermaafan dah..n meneruskannn perjuangan..so lepas tuh bila masuk ML byk pula perselisihan berlaku..tambah2 ketika di Final M.Lawak..jom tengok petikan berita dibawah:-



Akibat tekanan untuk memberikan persembahan yang terbaik pada final Maharaja Lawak baru-baru ini, Jepp Sepah akibat terlalu tertekan mahu membubarkan kumpulan Sepah dan membawa haluan masing-masing. Rupa-rupanya semasa rehearsal pun persembahan kumpulan Sepah hanya siap separuh sahaja akibat kekeringan idea. Kata Jepp:


“Kalau semuanya hendak ditegur setiap kali, memang ia cukup memenatkan. Masing-masing sudah dewasa dan tahu apa yang terbaik untuk diri sendiri. Percaya atau tidak, sebelum persembahan kedua pun, kami sempat lagi bergaduh dan bertekak. Jadi mahu atau tidak, kami perlu bersatu untuk mempersembahkan idea yang menarik biarpun perlu bermasam muka dan berselisih faham”.


Haaaa..sayang kalau berpecah..nama Sepah dh cukup kuat dlm industri Hburan..sepatutnya kena jaga sebaik mungkin..namun diorang nih kire gigih jugak laa sebab dapat bertahan sampai kini kan..Tapi masa Final tuh x berapa nampak sangat yg diorang nih bergaduh..pandai tul cover..lawak diorang kuar lancar jeee…ingatkan diorang nih dh sepakat masa final tuh..rupenye sempat lagi bergaduh hurmm…apa pun diorang terbaik laa..even bermasam muka,sakit hati sesama sendiri pun tapi masih mampu memberikan persembahan yg kelakar dan menghiburkan penonton…kalau org lain conform hancurrr terus persembahan tuh..tapi diorang nih masih mampu menyembunyikan duka dihati masing2 dan beri yg trbaik hehe..
Dan akhirnya rezeki Sepah……syabasss..berbaloi menang..tambah2 dengarnye diorang mmg pun mengalami masalah kewangan..sampai ada yg nk berhenti jdi artis dn pulang kampung..so duit kemenangan tuh dpt la membantu diorang survive..tmbh2 dh menang nih mestilah job byk masuk kn..


Tetap sokong JoZaNnnn always….
Sepah pun best..jd I like semuanyerrrr hehe..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

9 Jul 2011

PerSoaLan JiWa dan JawapaN KepadanYa -_-


(PersoaLan)-KeNaPa AkU DiUji??

(JawaPan)-Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan sahaja mengatakan:”Kami telah beriman”,sedangkan mereka tidak diuji?Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya dia mengetahui orang-orang yang berdusta..


(Persoalan)-Kenapa Aku Tak Dapat Apa Yang Aku Idam Idamkan??
(Jawapan)-“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu.ALLaH mengetahui sedang kamu tidak mengetahui”.


(Persoalan)-Kenapa Susah Sangat Ujian ini??
(Jawapan)-ALLaH tidak akan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya”.



(Persoalan)-Rasa Frust?Tension?Lemah Semangat?
(Jawapan)-Janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah pula kamu bersedih hati padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya jika kamu orang-orang yang beriman”.


(Persoalan)-Bagaimana Harus Aku Menghadapinya??
(Jawapan)-Wahai orang-orang yang beriman!berabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara kebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh di medan perjuangan dan bersedialah (dgn kekuatan pertahanan di daerah2 sempadan).Serta bertaqwalah kamu kepada ALLaH supaya kamu berjaya mencapai kemenangan”.

“Dan mintalah pertolongan (kepada ALLAH) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk”.



(Persoalan)-Kepada Siapa Aku Berharap??
(Jawapan)-Cukuplah ALLAH bagiku,tidak ada tuhan selain dari Nya.Hanya kepadanya aku bertawakal”.


(Persoalan)-Arghhhh Aku Tak Tahan!!!Aku Dah Bosan!!! ??
(Jawapan)-“……dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat ALLAH. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat ALLAH melainkan kaum yang kafir”.


Kredit to blog->http://hidupdaku.blogspot.com
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

7 Jul 2011

JoHan dan ZiZAn (JoZan) gaDuh!!


Hiii..aku nih masih x habis2 ngan cerita JoZan ni kan heheehe..nak uat cmne dah minat of courselah segala perkembangan akan diikuti kalau ada yg x suke jngan baca lah blog aku yg x seberapa nih…huhuhu sungguh x seronok mendengar berita yg bertajuk diatas..actually cite nih dah tiga empat hari lepas..masuk dalam HMetro online kot..maybe dalam paper pun masuk gak kot hari tuh..x pasti..aku baca nih pun dari entry yg dibuat oleh seorang blogger lain..hari nih baru berkesempatan nak pot pet tentang isu diatas..sebenarnya nih kali kedua yg aku dengar JoZan x sebulu..first time cerita diorang bergaduh masuk dalam akhbar Berita Minggu dlm ruangan Bintang Popular dalam setahun dua tahun yg lepas rasanya.and diorang menafikan..yg diorang bergaduh..yg terbaru dengar pula ttg pergaduhan or mungkin perasaan x puas hati tentang pembabitan dalam Maharaja Lawak..tambah2 kalah plak tuh..so mula laa mcm2 hal timbul..jom tengok petikan berita nih :-



KUMPULAN Sepah dah pun diangkat menjadi juara Maharaja Lawak (ML). Jozan yang diwakili Johan dan Zizan yang diharapkan menjadi juara, dapat nombor dua.
Di sebalik kemeriahan itu, terkeluar cerita daripada pihak produksi, kononnya Johan dan Zizan tidak sebulu. Perselisihan pula dikatakan bermula ketika mereka menyertai pertandingan ML.
CAK ada dengar selepas Jozan masuk ML, populariti mereka semakin mencanak-canak. Setiap minggu mereka ada show, terutama Zizan. Bayaran diterima pula ‘tersangat’ lumayan.
Dan kalau tak salah CAK, disebabkan itu juga, mereka bermasam muka kerana Zizan gagal memberi komitmen untuk ML. Pada peringkat awal, undian mereka tertinggi tetapi rezeki berpihak kepada Sepah.
Apabila muncul berdua, kenalah sepakat. Kalau tak boleh nak sepakat, buat persembahan secara solo macam Nabil. Bila dapat duit, tak payah kongsi dengan sesiapa.

Rasa tak puas hati itu kelihatan ketara selepas selesainya pertandingan akhir ML. Apa saja Zizan cakap pada sidang akhbar yang diadakan selepas program itu, Johan ‘buat muka’. Menunjukkan yang dia tak puas hati.
CAK yang tak dengar kenyataan Zizan pun boleh teka apa yang dicakapkan, antaranya mungkin dia kata ‘tak ada rezeki’ atau ‘mereka gementar’ dan sebagainya.
Namun, cerita sebenarnya mungkin lain dan kebenaran itu hanya Johan yang tahu sebab itu dia ‘tak kuasa’ dengar kenyataan Zizan pada media. Barangkali benar kerana kurang komitmen, mereka tak dapat buat persediaan secukupnya.
CAK harap pergaduhan mereka tidak berpanjangan. Cuba buat ‘post-mortem’, bahagian mana yang tak kena dan harap saling bermaafan.


Walaupun gagal bergelar juara, nama mereka berdua dah cukup ‘gah’ dalam industri. Mereka antara ‘produk’ keluaran Raja Lawak paling berjaya dan laris saat ini.
Bagaimanapun, CAK dengar tak lama lagi mereka berdua akan diterbangkan ke London untuk menjalani penggambaran drama di sana. Jika benar, buang yang keruh ambil yang jernih.
Bumi mana yang tidak ditimpa hujan dan lautan mana tak bergelora. Lidah lagikan tergigit, inikan pula dua manusia yang punya hati dan fikiran lain-lain. Ramadan pun semakin hampir, eloklah berdamai.

Haaaa..x seronok la dengar gaduh2 nih kan..diorang nih punya peminat yg ramai..tambah2 kalau diorang bergabung memang meletup..aku rasa mungkin gaduh2 manja je kot..biasalah dah kalah mula lah rasa x puas hati dan macam2 lgi..cuba kalau menang..tentu tak timbul isu bergaduh nih sume..lagipun lepas selesainya final M.Lawak..diorang dah sibuk shooting sama2 lagi untuk drama hari raya..di Port Dickson..lepas tuh diorang ke London lagi..sebab tuh pada hari ahad lepas rancangan Melodi xde Zizan hanya ada Dira dan tempat zizan digantikan Wahid sekejap..so kalau betul gaduh pun mungkin dah berbaik kot..biasalah kawan2 mesti la kadangkala ada gduh2 manja gitu..sebab ada yg kata bila lepas bergaduh nih akan makin jadi rapat haha..betul ke tidak tu?lagipun lepas nih diorang akan berganding lagi untuk mengacara program JoZan Show…kalau gaduh2 camne lak nak berganding sekali..mesti susah nak bekerjasama betul x?andai betul gaduh pasti diorang dh bermaafan hehehe..harap2 macam tu laaa..sebab ramai yg suka tengok diorang berganding =)


JoZan Foreverrrrr n everrr..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

1 Jul 2011

SeWa or StaY maNa BeSt!??


Tadi sempat menaip satu entry..dalam asyik dok menaip..tiba2 laptop terpadam..grrr bateri hbis lak..arghh tension..bila check balik aku sempat save separuh je entry tuh..separuh lagi dh hilang..coz x sempat nak save..emm malas nak sambung balik..jadi buat entry baru ttg topic baru..aiiiii…emmmm…..

Oklaaaa…kita masuk pada topic kenapa ek ramai mahasiswa/mahasiswi suka duduk di kolej kediaman berbanding menyewa di luar???actually aku dh merasa tinggal dlm kedua-dua situasi berkenaan..rasanya duduk dlm kolej kediaman lebih better kalau keadaan persekitaran okey..
Bagi aku duduk dlm kolej kediaman lebih menyenangkan kerana:-


1- untuk berbincang dengan rakan2 mengenai pelajaran lebih mudah..kerana ada tempat khas disediakan di kolej2 untuk study..bagi aku kalau ada group discoussion mmg lebih mudah tambah2 melibatkan student2 lelaki dan perempuan yg berada dlm 1 group..kalau member perempuan xpe..dlm bilik leh bincang..ni kalau ada pelajar lelaki susah la..nak kena berbincang di tempat yg terbuka dan selesa untuk berbincang..bayangkan kalau duduk umah sewa..aii mmg susah..actually masa final year aku dh menyewa diluar..so nak dijadikan cite,pensyarah membahagikan kumpulan untuk presentation dan untuk essay masing2..n nasib baik dua orang kawan aku yg 1 group ngan aku dok serumah ngan aku..seronok la..tapi ada plak budak laki tersesat dlm group kiteorg..maka amat susah la untuk berjumpa dan berbincang..pening kepala..terpaksa semua melepak di UM untuk membuat persediaan presentation..apabila ada benda yg x lengkap nak kena jumpa balik..mmg susah..haha..anyway nasib la budak laki tuh sporting,cool x byk songeh..kalau tidak pening kiteorg nak bekerjasama..n kat kawasan umah sewa kiteorg mana la nak ada tempat2 nak study nih sume..


2- Duduk di kolej kediaman senang kerana x payah pening2 nak bayar2 bil elektrik,air sume tiap2 bulan hahaha..makanan pun x yah pikir sbb disediakan..Cuma bawa bekas gi tapau jer..if hari tuh lauk x kena selera x yah amik..beli roti siap2 hehehe..
3- Lebih selesa kerana adanya meja study,lampu,katil, yg memudahkan untuk study hehe..n paling best ada wireless ko online jela sepanjang hari pun xpe..haha…
4- Lebih dekat ngan fakulti(tempat belajar)jalan kaki jer..x payah nak kuar awal nak kejar bus sume..x perlu risau terlepas bus..terlewat masuk kuliah..sebab dekat je kan..dan boleh ke fakulti,library bila2 masa saja walaupun waktu malam disebabkan jaraknya yg dekat…
5- Menjimatkan masa,sebab selalunya peljar yg tggl luar biasanya akan stay di fakulti hinga waktu kuliah mereka pada hari tersebut benar2 habis..kadangkala terdapat gap (jarak masa hingga 4-5 jam untuk kuliah seterusnya bermula)menyebabkan banyak masa terbuang..kalau tinggal di kolej kita boleh balik ke kolej dan menyiapkan apa2 kerja yg patut..sebelum pergi semula ke fakulti..


-----emmm apa lagi ek..hahaha..yg ni jer yg aku terfikir buat masa nih..haha..rasanya mungkin ada banayak lagi…
Namun duduk di luar juga boleh memupuk kita berdikari betul tak..kerana semuanya kita uruskan sendiri…apa pun yg paling aku x suke bila tggl di kolej bila AIR xde okey…ada catuan la apala..ni mmg aku x suke..heeeeeeee..gerammm x ke jenuh nak mengangkut air dri bawah ke atas..pastu dah elok2 letak baldi air dlm toilet..boleh plak ada org guna..tgk2 baldi dh kosong..ehh penat mengangkat baldi penuh ngan air..tau..tu aku cukup x suke..bila air xde yg buat aku sengsaraaa..
Satu lagi yg aku x suke bila ada je pengumuman2 yg dibuat menggunakan pembesar suara yg memanggil si polan si polan untuk turun meeting dsbnya..eee menggangu org nk studyyy la weiii…pastu tuh belum ada perintah wajib berkumpul untuk semua penghuni..kalau ada jenuh laaa kena tggl buku dan turun buat perhimpunan n dengar bebelan..hehehe..apa pun tuh sume kenangan yg best untuk dikenangkan..merasa jugak aku pengalaman stay di kolej dan juga duduk menyewa..dua2 ada kelebihan dan keburukannya..yg penting pandai jaga diri =)\


Adiosss…
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

BLoG DaN AkU


1)Apa Nama Blog anda?

CeRiTERaa S@HB@Nuu

2)Kenapa anda memilih nama itu?
Sebab ianya adalah cerita saya,kisah saya n semuanya mengenai saya dan apa saja yg berkaitan dengan saya.. =)


3)Tema Warna BLog anda?
Sebenarnya saya suka yg colourful hehe..tapi untuk bLog ni saya memilih warna Merah..melambangkan saya seorang yg berani, bersemangat waja, tegas tapi qiut hahaaha,tidak mudah mengalah,berprinsip dan sedikit gila-gila hehe ;-P


4)Dalam sehari berapa kali anda mengupdate entry di BLog?
Selalunya 1 entry untuk sehari..kalau sangat teruja untuk menceritakan sesuatu barulah 2-3 entry untuk 1 hari..kalau xde yg menarik sgt just 1 entry je laa..kadang2 lau xde mood xde entry langsung hehe..selain blog ni…ada gak blog untuk contest/giveaway..tu pun tgk kerajinan juga..kalau tiba mood rajin banyaklah join Ga/Contest..kalau xde mood mmg xde langsung..n ada lagi 1 blog yg jarang update langsung hehe..tu blog suka2 jer..lau rajin n sangat emosi baru la update blog tuh..tapi sekarang masih setia di BLog ini =)


5)Isu atau Topik yang selalu dimasukkan dalam BLog anda?
Ni BLog personal so banyak cerita2 tentang aku laa..tentang pengalaman aku, tentang suka duka aku..n kebanyakannya lebih kepada minat dan hobi aku laaa..n banyak juga berkisar pada hiburan,rancangan2 tv dan lain2..

6)Kenangan Manis/pahit selama anda berblog?
Kenangan Manis apabila ada orang memberi reaksi dan sudi memberikan komen terhadap apa saja yg kita tulis..trutamanya komen2 positif mahupun kelakar.Hal ini membuatkan kita makin seronok untuk menulis..manakala bila kita sedih dan kecewa ada pula para blogger yg lain cuba memberikan kata2 semangat/perangsang untuk kita bangkit daripada kegagalan lalu..Hal ini amat beerti dan bermakna bagi saya..saya amat menghargai setiap komen yg diberikan terutamanya komen2 yg berunsurkan positif..Komen2 negatif yg mengutuk dsbnya saya x layan..


Kenangan Pahit pula apabila ada pihak2 yg salah faham terhadap penulisan saya..apabila kita meluahkan sesuatu dikatakan fitnah,dikatakan mereka-reka cerita,menuduh tanpa usul periksa…memberi komen ala2 kurang ajar..belum masuk bab serang menyerang..dasyat tak??kini apa saja yg saya tulis diBlog ni saya berani jamin ada je pengintip2 tertentu yg sentiasa meneliti hasil penulisan saya diBLOg ini..so kalau ada je kesilapan sikit pastinya teruk dihentam..hal ni membuatkan saya menyampah nak menulis di blog nih kerana merasakan saya sudah kehilangan kebebasan dalam menyuarakan isi hati,pandangan..pada mulanya saya ingin menutup terus Blog ini..namun akhirnya saya merasakan tidak wajar untuk saya takut sebab berani kerana benar dan saya juga sayang pada blog nih..kerana apa yang ada dalam blog nih adalah hasil usaha,hasil idea2 saya..maka blog ini terus wujud hingga ke hari ini..sebab tu jugalah wujudnya Blog ketiga saya yang tiada siapa tahu akan kewujudannya hanya saya saja tahu hehehe..tapi blog tuh jarang diupdate kecuali saya sangat emosi barulaa blog tu berupdate hehe..


7)Blogger IdoLa (kalau ada)
Para Bloggers yg sudi menjadi follower blog saya lah yg merupakan idola saya hehehe..terima kasih kerana sudi follow blog saya nih =)


8)Target follower untuk Blog anda?
Untuk jangka masa pendek, saya target follower saya dapat mencecah 200 orang..manakala untuk jangka masa panjang saya harap ianya dapat mencecah 500 orang laaa..nak sampai 1000 orang tuh agak payah sikit kot untuk jangka masa pendek tapi bukan sesuatu yg mustahil hehehe..tapi kalau dapat sampai 500 orang pun dah cukup bersyukur dah.. =)


9)Namakan satu benda yang paling anda suka terdapat dalam blog anda?
Emmm apa yee..semuanya saya suka laaa hehehe


10)Kata2 Ucapan kat Blog anda?
Saya Sayang BLOg saya..i LoVe YOU…hahaha..semoga BLog nih terus kekal hingga ke akhirnya..dan selamat membaca pada semua pengunjung BLog nih..enjoyyy..n rajin2 laa singgah ke Blog nih yer..


thanks to fara anak abah yg tag saya untuk buat benda nih..rajin2 singgah sini ye =)
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails