27 Apr 2011

No One KiLLed Jessica fiLm Review



Tengok pada tajuk die mesti sume ingat cite orang putih kan..hehe..ni cite bollywood ler..aku baru pas nengok cite nih..so saja nak kongsi ngan korang sume yg baca blog aku nih…Filem nih lari pada kebiasaan stereotype filem bollywood..Ianya xde adegan cintan cintun..lari2 keliling pokok..menari-nari sume..Ni cite pembunuhan...filem nih dilakonkan oleh RaNi Mukerji..mesti ramai yg kenal Rani kan hehe dlm filem nih die pegang watak sebagai wartawan penyiaran yg berkaliber dan popular..selain Vidya Balan yg pegang watak sebagai Sabrina dan Myra Karn sebagai Jessica/Jess..

Cite nih bermula dengan si Jessica yang bekerja di kelab Malam yg bertugas sebagai pelayan Bar..yakni bagi minuman pada pelanggan. Jessica nih telah ditembak mati oleh seorang pelanggan lelaki kerana Jessica telah menolak utk memberikan minuman kerana waktu kerja beliau telah tamat..disamping mereka juga telah kehabisan stok minuman. Si lelaki dan 2 org kawannya telah memaksa Jess utk memberikan mrk minuman namun jess bertegas dan enggan mengikut arahan mereka walaupun pistol telah diacukan padanya..dan akhirnya membawa pada kematiannya..terdapat 7 saksi penting yg telah melihat kejadian itu dan memberi keterangan masing2 pada polis.

Kakak Jessica iaitu Sabrina telah berusaha sedaya upaya utk menuntut keadilan pada adiknya..namun semuanya semakin sukar apabila tertuduh itu merupakan anak org kaya yg mana bapanya org kuat politik yg ada pengaruh,kuasa,ada duit boleh rasuah sesiapa saja. So banyak la bahan bukti dipalsukan, serta para saksi penting telah diugut bunuh dan disogok dengan wang..maka kebanyakan mereka telah menukar keterangan mereka di mahkamah sehingga semuanya jadi kucar kacir..Perbicaraan memakan masa bertahun-tahun iaitu dari 1999-2006 dan akhirnya kputusan kes bunuh Jessica nih x berkesudahan dan akhirnya hakim memutuskan “No OnE KiLLed JEssiCa” hahaha bengang x dengar….aku dengar pun tension jer..bayangkan perbicaraan di mahkamah punyalah lama..lepas tuh Hakim senang2 jer leh uat keputusan kata xde org bunuh Jessica n pembunuh Jessica tuh terlepas dan bebass..pastu leh berarak n uat kenduri sume..adoiiii..mMg x AdiL kan!!..Hal nih telah membawa tamparan hebat pada Sabrina dan keluarga..sehingga Ibu Sabrina meninggal dunia dan Bapanya dimasukkan ke dlm hospital..Sabrina telah putus asa..dan meneruskan kehidupannya tanpa mahu lagi melibatkan diri dlm kes perbicaraan pembunuhan adiknya..


RaNi pada awalnya tidak begitu berminat untuk membuat liputan mengenai kes pembunuhan Jessica..Baginya kes ni xde yg menarik n x sesuai dengannya..baginya kes nih amat kecil dan tidak begitu bernilai utk dijadikan suatu isu yg besar di media massa..Beliau lebih tertarik utk mmbuat liputan mengenai isu yg lebih besar seperti peperangan dsbnya. Namun segalanya berubah apabila disuatu pagi dia membaca surat khabar dan mengetahui mengenai keputusan kes pembunuhan Jess nih..baginya ianya amat tidak adil..dan sesuatu perlu dilakukan..maka dia telah cuba membuat liputan mengenai kes nih..dan mendedahkan insiden sebenar yg terjadi di media massa sekaligus berjaya membuka mata orang ramai dan hal ini akhirnya memberi tekanan pada pihak pemerintah untuk mengambil tindakan yang sewajarnya…huhuhu lebih kurang cmtula cite die..boleh tahan la..aku bagi 3 bintang dri 5 bintang…antara pengajaran dri cite nih MeDia massa mampu mengubah sesuatu dan memberikan impak yg berkesan kalau sesuatu yg dilaporkan tuh benar2 kebenaran tanpa dipengaruhi mana2 pihak..dapat dilihat juga Kasih sayang dan pengorbanan seorang kakak pada adikya. Selain Kebenaran itu perlu diperjuangkan walaupun berdepan seribu halangan..seseorang itu tidak harus putus asa separuh jalan..dia harus menyelesaikan dan percaya pada kebenaran dan perjuangkan kebenaran hingga ke akhirnya.
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

26 Apr 2011

FiLeM DuKuN pe Cite???


Rasanya filem nih dah siap dari tahun 2007 lagi..sampai la sekarang..dh 2011 dh pun..bayang pun x nmpk lagi..dari UmiE Aida belum kahwin sampaila dh kahwin..filem tuh x kuar2 lgi..dengar kata filem itu diinspirasikan melalui kes Mona Fendy..n ketika filem dah siap..khabarnya telah mendapat bantahan drp ahli keluarga Mona Fendy sendiri..jadi sebab itulah filem tu tergendala dan tak ditayangkan hingga sekarang. Ada yg kata filem tuh akan dikeluarkan dlm bentuk vcd..tpi x nmpk bayang pun..rasanya pasti la pihak penerbit akan berusaha juga untuk membawa filem tuh ke panggung juga..sebab kalau ikut jalan cite die mang boleh menarik penonton ke panggung beramai-ramai..aku rasa sure leh box office punye laa..aku dulu sempat la gak menonton promo filem nih kat panggung wayang..lepas tgk promo filem dukun nih semua dh jadi excited..kawan2 aku sume cakap “nanti filem tuh kuar kite gi tengok tau” hehehe..so tggu punya tggu habuk pun xde..rasanya kalau filem tuh disimpan lama sangat pun x best gak..bile dh lama baru nak tayang..org pun dh x kuasa nk tgk dh..maklumlah sume org taut u cite dh lama sgt..so sume nanti tggu tayang kt tv la..kat Astro First ker..hahaha



Sayang laa kalau x dapat ditayangkan langsung kan..huhuhu…

p/s-setuju hazama dan fina dimasukkan dlm AF hehe..baru la saingan sengit ;)
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

23 Apr 2011

ToDay is My BeSDay-23 ApRiL-yeay


HaPPy BiRtHday to Me!!!..hooo yeee..boleh x wish diri sendiri ni hehehe..
yeah today 23 April..makin tua dh hehe..
ingat lagi time belajar dulu..asal besday aku jer..mesti ada exam..asal ada exam jer mesti besday aku..huahuahua sedih tau..x leh nak sambut n ceria2 dan happy ngan kawan2..xde nak suprise2..sbb waktu tu sume dok pulun study..maklumlah exam kan..selalu la cmtu..asal dekat2 besday aku mestila time tuh minggu peperiksaan..huh..xde feel sambut besday langsung..n xde merasa la time tuh nak makan kek sume..nih bile dh ada kat umah baru la merasa makan kek hihihi..
kek dah beli tadi pagi tpi sampai sekarang x makan lagi..kek kecik jer..kecik2 cukup..kek skrg mahal bangat..mana la ada duit nak beli besau2 kan..asal merasa dpt makan kek dh le kan..nanti next entry aku upload gambar kek tuh k hehehe ;D xde acara2 sambut2 besday nih..just makan kek sendiri2 jer wakakaka..
apa pun aku bersyukur kerana dipanjangkan umur untuk menyambut besday hari nih..
Aku harapkan segala impian aku menjadi kenyataan
aku juga harap aku dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,dipermudahkan segala urusan aku n aku harap aku akan bahagia dan gembira selalu disamping mak aku dan kucing2 kesygan aku...Aminnnn..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

MaHaRaJa LaWak Mggu-4 JaMBu teRBaeek!!

Muka LeGend Hati Qiut

Tiba Masanya utk mencorat-coret ttg M.Lwk semlm..peserta yg tersingkir adalah ALEx..emmm apa pun persembahan Alex utk muzikal komedi mggu ke-3 adalah yg trbaek dari Alex..namun utk mggu ke-4, Alex sedikit gagal utk membuat org ketawa..dan akhirnya tersingkir..apasal ek M.Lwk semalam hanya 1 jam 30 minit jer..10.00-11.30pm jer..sebelum nih dua jam 10.00-12.00..makin pendek pula masanya..tahula peserta makin sikit..tapi x perlu la pendekkan masa sampai setengah jam..huhuhu..tapi M.Lwk semalam mmg ringkas..xde tetamu jemputan mcm mggu2 sebelumnya yg mana ada Usop Wilcha kan..n persembahan juri2 kan..mggu nih xde sume tuh..yg ada hanya persembahan para peserta jer..jom tgk penilaian aku ttg persembahan para peserta utk mggu ke-4 nih..hoyeee

1) Rasanya ramai yg bersetuju dengan aku kalau kump JaMBu layak brada di kedudukan pertama..kalau tgk kat tv tu mang meriah..penonton kat studio gelak pecah perut dgn gelagat kump Jambu..juri pun x tahan nak ketawa jer..Yus yg menjadi ala2 Nora Danish mmg kelakar..kononnya si tauke nih nk ngorat Yus ketika diorang sedang nak berjogging gitu hehehe..mang terbaek terganas la mrk nih..diorang nih mang banyak idea yg giler2 hehehe..pada mggu muzikal kmedi diorang kureng mnyerlah sikit..tpi mggu nih diorang bangkit semula dan meletupp! Hehehe.

2) SePah berada ditangga kedua dgn sketsa penculikan hehehe..Sepah nih mang konsisten..dan sentiasa best tiap2 mggu..mang enjoy tgk diorang nih..
3) JoZaN ditangga ketiga, diorang pun mang best gak..idea bermain dgn lampu tuh mmg menjadi dan nmpk cantik sekali..konon2nya mrk nih tgh disoalsiasat laa sebab mencuri duit tabung surau hahaha..lawakk mmg lawak hehehe..persembahan diorang nampak matang mcm ahmad idham cakap..n ada klasss gitu n comell hehe..
4) Nabil pula ditangga ke-4 dgn lawak Mesin Masanya tuh..mcm biasa Nabil mmg kreatif..lawak mmg lawak..cuma x lawak mcm mggu2 sebelumnya..Namun ideanya mang terbaek..n lawak die utk mggu nih boleh tahan..


5) Dtempat ke-5 adalah AmiR..hahaha..minggu nih menyaksikan peningkatan Amir..wow x sangka amir boleh membuat kejutan mggu nih..mamat khalid juga memberi pujian pada amir..rasanya ni adalah kali pertama yg aku gelak melihat persembahan Amir..sebelum nih lawak amir mcm hampeh..tpi mggu nih lawak die kire berjaya la juga hehe..baguss..si amir nih x putus asa.
6) Kump BaLas ditempat ke-6..Minggu nih kump BaLas mcm x brp best..lawak diorang agak kucar kacir..n diorang byk lupa dialog masing2..namun lawak yg berunsurkan double meaning masih tetap ada dlm persembahan diorang nih
7) MaN antara yg mendapat undian terendah mggu nih.berada ditempat ke-7..lawak die pun macam x best sgt..mungkin agak kurang idea kot..kali nih die membuat lawak menggunakan slang/loghat/bahasa Indon
8) JiHaN di tangga ke-8..die kali nih menjadi cikgu psikologi..aku rasa die dh cuba sedaya upaya..tapi biasalah mmg susah nak buat lawak kn..lawak die agak lambat sikit..n org pun lambat kan ketawa..namun die masih terselamat utk mggu nih
9) AleX ditempat terakhir..walaupun penyampaian cerita die jelas.namun jalan cite die x berapa lawak la..mmg org x gelak sgt..emmm mungkin juga kurang idea..die menjadi pilot kapal terbang siap beruniform sume..namun cerita die kurang lawak..akhirnya die tersingkirrrr…


Tggu AF mlm nih..sama ada betul ke ada operasi gugur tu..or gimik semata-mata..ada ke pelajar baru nk dibawa masuk..aku rasa operasi gugur xde kot atas alasan para pelajar memberi persembahan yg trbaik mlm nih..tapi mungkin salah seorang pelajar tuh akan dibawa masuk juga..nanti konsert akan2 dtg singkir banyak2 sekaligus hehehe..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

22 Apr 2011

i LikE JoZaN foreVerrr =D

HEHEHE SWEET..
Assalammualaikum sume..hari nih aku nak cit cat ttg JoZan..hahaha apa mimpi aku tiba2 nak cit cat pasal JoZaN nih plak??saje je..coz aku minat diorang laa..huhuahaha..aku mmg minat diorang nih sejak dri Raja Lawak musim pertama lagi..bila dpt tau diorang jd pengacara utk Raja Lwk Musim ke-2..amatla aku suka sekali..n mang best gilerr laa..dari Raja Lawak sampai la ke Maharaja Lawak..aku tetap sokong diorang..diorang xde la byk kontroversi sgt kan..kalau si zizan tuh banyak gossip cintan cintun. Kalau Johan pulak kntroversi ttg baling2 gelas dgn pengarah drama tuh..yg tu jela yg aku rasa agak hot sikit..ada gak gossip yg aku baca kat paper yg Zizan n Johan bergaduh..wahh x seronok laa jadi cenggitu..tapi nasib tu hnya gossip jer..diorang x gaduh..bagus3x =) Rasanya kontroversi NabiL lagi meletup dri diorang nih hehe..tapi walau byk kontroversi Nabil mmg bijak n konsisten dlm lawak die melalui M.Lwk..saingan sengit utk JoZaN..



Dari segi transformasi fizikal..Zizan x banyak berubah..sama mcm dulu jer..kurus gitu..tapi johan mmg byk berubah..cuba bandingkan dia masa Raja Lawak1 dengan sekarang..mmg beza sungguh..kalau dulu kurus kering sekeping jer..masuk Raja Lawak2 dh x kurus sgt..nmpk sedang2 je..ok la time nih..masuk Raja Lawak 3..die dh berisi sikit..siap berambut panjang plak..adoiii nih den x gemar..hehe..masuk Raja Lawak 4.mang ketara Johan agak berisi..n stil rmbut pnjng lgi..n paling den kurang gemar bile die bermisai,berjambang sume,ish3x..bila dh cukur baru la nmpk muda sikit hikhikhik..
N masuk Raja Lawak 5 nmpak die dah kurus sikit..kire ok la time nih..masuk plak Maharaja Lawak..maintain lagi..
JoZaN walaupun dh lama dan dikenali..namun Nabil lebih popular..namun bila byk sgt kntroversi..populariti Nabil mula jatuh..n JoZaN mula naik dan makin ppular..terutamanya ZiZan..


Apa pun aku mang suka gandingan diorang berdua..kalau salah sorang jer..rasa mcm ada yg kurang kan..kalau diorang berdua ada dlm 1 rancangan mmg sure meriah giler rancangan tuh..mcm kelab Pop..ada 1 episod tuh Raja Lawak vs AF…Raja Lwk diwakili Johan.Zizan dan Sharifah shahira n AF diwakili Mila, Khai dan Faizal..dihoskan by Reza..aaa meletup..x larat aku nak gelak..tgk keletah diorang jwb soalan..pastu ada satu Gameshow iaitu BoLos yg dihoskan Zizan..n ada 1 episod tuh ada Johan dgn kumpulannya..mang kelakar gilerrr wa ckp lu..Zizan sempat tolak Johan jatuh dlm kolam Air tuh..sbb Johan x pernah jatuh pun..asyik bolos jer..paling x pun pecah je dinding tuh..so masa last2 tuh Zizan dtg tolak johan dri belakang hehehe..jahat tul hehe.Johan plak sebelum tuh banyak juga mengusik Zizan masa zizan tgh dok bercakap menerangkan peraturan sampai tersasul-sasul zizan nih sbb kena kacau dgn si Johan..hehe lepas tuh diorang gelak sama2 hehehehe..lepas Johan dah jatuh dlm Air tuh..johan pun nak balas dendam la kan..nak tolak Zizan pulak masuk dlm air tuh..tapi Zizan pandai..die x duduk dekat dgn Air tuh..die berhati-hati..dok jauh2 jer..hehe..nakal dua2 nih..tapi nmpk serasi diorang nih..xde ke penerbit filem gandingkan dua2 sekali dlm filem mesti best..nih ambik sorang2 jer..kalau dlm drama mmg diorang pernah berlakon sama..tapi x byk sgt laa..antaranya Hangpa la Hantu, Chapalrela,drama raya,sketsa raya…lagi ape ek??mcm dh xde…ke aku yg x tgk..hehehe..


Well bila dpt tau diorang buat keputusan utk bergabung sbg 1 kumpulan dlm MahaRaja Lawak aku amat suke dan excited nak tgk Maharaja Lawak tau..siap langgan pakej Mustika..untung Astro..pandai buat duit.. Walaupun ramai yg cakap boleh je tgk kat tenet..sama jer..x payah susah2 nk langgan..buang duit jer..bagi aku kepuasan menonton maharaja Lawak di tv dengan di tenet x sama laa..kalau tgk kat tenet nak kena tgk satu2..nak tggu loading sume..lmbat dan lembab..grrrrrr susah nak sabar hehe..tmbh2 tenet aku mang lembab..jadi tgk kat tv lebih puassss…n kalau JoZan nih mengacarakan Melodi mesti meletup gak..tapi nak uat cmne rezeki Zizan n Dira.
Baru-baru nih Zizan sambut besday die kan..14 april hari tuh kot lau x silap..wah x sangka tau..besday zizan april jugak..sebab aku pun lahir bulan April gak 23 april nih besday aku la plak…hehehe xde org nak wish ker, bagi hadiah ker?????waaaaaaa huhuhu..apa pun banyak gi nak story mory pasal JoZaN nih..tapi cukup kot sampai sini dulu..nanti2 kite cite lagi hehe


Gud Luck to JoZaN….
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

19 Apr 2011

TuRniNg 30!! film Review by Me ;)



SiNopSis

Turning 30 is the story of the protagonist of the movie Naina (Gul Panag) who is about to celebrate her big three oh and life is a perfect picture with a good job and the perfect guy. However, things turn into a nightmare when her boyfriend breaks up with her to marry a girl who can finance his fathers failing business. She has some setbacks at work when the credit for all her ideas and hardwork goes to undeserving people. With few days left for her birthday she is in a mess - constantly trying to win the guy back. The movie also tells the stories of her two best friends Malini and Ruksana who stand by her and support her though they are going through some rough patches in their lives. Will things workout for Naina ?


Jalan cite filem nih mang senang faham..n byk juga la pengajaran..terutamanya utk kaum Wanita..well not bad laa..enjoy tgk..cite nih mengisahkan ttg Naina yg menghadapi masalah peribadi dan juga masalah kerja dalam masa yg sama..ketika umurnya hampir mencecah 30 tahun..Sebelum ini Naina sgt bahagia dgn kehidupannya..Namun ketika dia bersedia untuk memberikan komitmen dalam perkahwinan..segalanya bertukar menjadi huru hara..dan Naina mula terumbang ambing..apabila ditinggalkan kekasihnya,dikhianati kawan sekerja, desakan ibunya dan pelbagai lagi..well korang sume aku sarankan patut tgk cite nih..bleh search kat tenet utk tgk cite nih..well pelakon utama cite nih iaitu Gul Panag adalah Miss India 1999..and berjaya sampai ke peringkat top 10 dlm pertandingan Miss Universe 1999 gak.aku pun baru tau hehehe..die mmg comey..aku suke tgk die senyummm sgt sweet ada lesung pipit lagi..so sweet sgt..aku bagi filem nih 3.7 dari 5 bintang..


Petikan kata2 daRi dalam FiLem ini..
-They say getting busy with Life is the best therapy for heartbreak. If onLy it was that simpLe…..

-“After Rain comes Sunshine..Just as winter aLways turns to Spring. But the SpriNg bLossom dePeNds on How weLL we aRe abLe to use the winter…I guess I had Learnt to bRave the wiNter..And it was finaLLy time to gReet SpRiNg!....”
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

AF9 BeSt kew??

Sape tengok AF9 ??? huhuhu..x best laa..mmg patut dihentikan dh..kenapa suara peserta/pelajar AF x best..kata dh ditapis betul2..emmm..cntohnya mcm NeRa yg mmg truk dikritik..mang suara die x best bah!x sesuai..harap muka je lawa n nmpk lemah lembut..tapi suara ke laut..heran aku cmne die leh trpilih..bagi pelajar lelaki lak aku x brp gemar ngan Kay suara die x power pun..suara die x menarik prhatian aku pon..sorang lagi sape ntah nama die Amir kot..yg chubby2 skit tuh..die pun aku tgk kureng jer..n Aida yg enyanyi lagu iLuSi (adira) pun x best suara die..nak harap pandai menari n pose jer..sorang lagi Miza..suara die unik lain dari yg lain..Cuma lagu yg die dapat mcm x best jer..sape lagi ek??aku x brp ingat sangat nama pljr2 nih..well mggu nih si Eka yg kuar..aku x sangka die trkuar.tapi mang ok kot die trkuar..tau n suke menari je pun..nyanyi hancurr jugak..aku juga rasa pentas AF utk musim kali nih nmpk x gah la mcm AF musim2 terdahulu..nmpk penonton pun sikit sgt..diorang buat kat studio..kata AF terakhir..kurang2 buat la kat dewan kan mcm AF2 tuh..nmpk la okey sikit..aku juga x berkenan ngan penonton yg berdiri dekat ngan pentas tuh..mcm mencacatkan jer pentas tuh..aku lagi suka suasana pentas masa AF2 dulu.



Nasib la Aznil dh kembali ke AF..pastu Ogy n Hattan pun dh kembali di kerusi pengkritik..yg tu jela yg selamatkan AF..n pembaharuan utk musim kali nih adalah pelajar AF ditempatkan dirumah kaca..ala2 mcm akuarium ikan hehehe..idea yg menarik..tapi ntahlaa..mcm ada yg something missing laaa..pastu tadi diwar-warkan kononnya mungkin ada operasi Gugur pelajar..dan pelajar yg digugurkan mungkin akan digantikan ngan 4 calon pelajar yg tggu ruang jer nak masuk jd pelajar AF9..tapi tadi x jadi pun gugur..buat penat je calon2 pelajar tuh buat persembahan menanti peluang..tp hampehhh..alaa gimik la tuh..ish2..nak gugur..gugur la pelajar tu betul2..emm bowink..antara 4 calon pelajar tuh aku amat sokong kalau si Hazama masuk AF9..kesian die..hampir2 dpt masuk AF4..tpi x terpilih hnya sempat sampai ke konsert prelude..die calon paling sesuai..die ada pnglmn sikit2 jadi penyanyi jemputan kump Meet Uncle Hussin..tapi kenapa MUH x amik die jdi penyanyi tetap terus kump MUH tuh ek..emm?calon pelajar lelaki yg seterusnya tuh..bagi aku kureng sikit laaa..suara die kurenggg..tpi muka hensem la plak wakakaka…


2 calon pelajar perempuan plak..boleh la tahan salah sorang adalah adik kepada Aida AF9..alahaiii cukup2 jela si kakak dh msuk..nih adik plak nk tumpang sekaki..
Apa lgi nak ulas ek..dh xde kot..aku hanya tonton AF bila ada masa lapang jer..rasanya dlm banyak2 AF..aku paling suka AF2 dan AF5…

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 Apr 2011

ToP 10 BiNtaNg PaLiNg PoPuLar ABPBH2010


Seperti yg kita ketahui..Shaheizy Sam adalah Bintang Paling PpuLar di Msia utk tahun 2010 dlm ABPBH yg brlngsung baru2 nih..tapi sape ek pencabar2 Shaheizy Sam nih..yakni yg mendapat undian tinggi tapi berada di belakang Shaheizy Sam..so bagi sape2 yg tak tau ni adalah senarai Artis Malaysia Paling Popular (top 10) berdasarkan undian yg diperolehi dlm ABPBH 2010..

1)First Place mestilah Shaheizy Sam kan..semua dh tau kan yg mana telah mendapat undian sebanyak (126,168)
2)Tempat kedua yg mengejar Sam adalah SHaHir AF8..Fuhh x sangka shahir di tempat kedua..ingatkan si zizan...Shahir mendapat undian sebanyak (66,764)
3)ZiZaN (Raja Lawak) di tempat ke-3 dengan mendapat undian sbyk (41,436)
4)FaiZaL taHir pula di tempat ke-4 dgn undian sebanyak (12,732)
5)Di tempat ke-5 barulah ada artis perempuan ye..haha iaitu si cantik manis Lisa SuRiHaNi yg mndpt undian sebanyak (10,592)maknanya dikalangan artis perempuan si Lisa Surihani adalah yg paling Top dan PoPular sekali..
6)Tempat ke-6 adalah milik si Ana RaffaLi dgn undian (9,940)wow x sangka Ana Raffali ni melonjak naik..aku rasa die popular sbb lagu2 die best..mmg aku x sangka si Ana Raffali ni mempunyai ramai peminat.
7)Tempat ke-7 pula adalah AzNiL Hj NawAwi dgn jumlah undian sebanyak (9,544)..kire okla Paknil dlm top 7 kan..
8)SyamSuL yuSof pula ditangga ke-8...x sangka plak aku si Syamsul ramai peminat..
9)Tempat ke-9 pula milik Farah FauzaNa..jumlah undian aku tak tau sbb x dinyatakan dlm paper yg aku baca hari tuh..
10)Aizat AF5 melengkapkan senarai Top 10 Artis paling popular di Malaysia..

sumber-Berita Minggu

p/s-baru berkesempatan nak post entry nih hari nih..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

17 Apr 2011

IkHLas ke JemPut oRaNg Macam nih?


Well sekarang Musim member2 aku utk berumah tangga..bagus2 n tahniah..entry aku yg terdahulu ada menceritakan ttg member aku yg nak bertunang bulan depan.well hujung bulan Mei nih ada lagi yg nak bernikah iaitu 28 Mei nih di Kedah kot n 14 Mei nih di Seberang Perai Penang..dan 1 Mei nih ada yg bertunang..
Well apa yg den nak cite..adalah cara diorang menjemput kawan2 ke majlis Bahagia diorang..well jelas sekali aku kurang berpuas hati dgn cara mereka2 nih..hahaha demand tau aku nih wakakaka perasan macam anak menteri jer..x malu tul aku nih..huahuahua..well aku just luahkan apa yg aku rasa..so jgn kecil hati yer uolss…
(rasanya diorang x baca kot blog aku nih wakakaka)tapi lau baca im sorryyy ;)


Kalau bertunang tuh kire aku leh terima la lagi..ni kalau nk kahwin pun jemput guna Facebook..apa barang weii..yg trbru ada yg jemput guna FB siap cukup bagi alamat umah sume kat dlm wall FB aku..emmm aku ada la tnya xde kad ker?x tahu la die reply apa nanti..byk la alasan tuh nanti..or mungkin x reply lngsung pe hahaha..banyak songeh plak aku nih..org dh jemput dh kire baguih kan..hahaha..serius beb aku bukan pe..x syok la jemput2 guna FB nih rasa cm x ikhlas je..pos jela kad tuh..susah sgt ker..x pun tepon kan ada..sms ker ..nih FB jer..alahaiiii..wa pun mang x pi la jawabnya kenduri tuh..lain la kalau ada kad..barula seronok sikit kan nak gi tuh..yg sorang lagi tuh x tahulaa akan bagi kad ke tidak.setakat nih die baru bagitau tarikh die nak nikah and kenduri melalui SMS..x plak minta alamat lagi..die plak xde la aktif sgt ngan FB..tpi x tau la t cmne..maybe die jemput guna SMS jer..entahlaaa..tggu dan lihat…


Yg bertunang pula..pun jemput guna FB..SMs kan lebih baik..apehal guna FB..pastu dh la x bagi full information..nak uat katmana..alamat umah berapa..just cakap nama tempat jer..nombor umah x gtau la plak..kalau lupa..sms jela..susah ker..pastu bile aku reply mesej kat FB die plak yg x online2..emmm…heran..die ada gak trserempak ngan family aku n sembang kjp tapi die tetap x bagitau full information..aku plak malas la nk sms tanya..n aku x tau berapa ramai kwn2 kami yg lain yg die jemput..xpe tgk la cmne nanti..so moral of the story-keikhlasan itu bernilai dan dinilai dlm segenap segi..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

16 Apr 2011

MaHaRaJa LaWak Mggu-3 (tema-MuzikaL Komedi)


Salam semua..mesti ramai yg tgk ML kan..sama ada di A.Warna or di Utube kan..kan..well Alhamdulilah aku dapat tgk kt Astro Warna..jadi x yah pening2 nak menunggu berjam-jam utk loading video2 M.Lwk tuh..well ramai gak para blogger letak video ML dlm blog masing2..ok mggu nih agak mengejutkan kerana ada 3 penyingkiran..ingtkan dua jer..ish ish..ish….yg tersingkir mggu nih adalah Kumpulan Wai, Kump XN3 dan Kump R2..semuanya yg tersingkir adalah peserta berkumpulan..kuMP Wai mmg layak tersingkir..XN3 rasanya x patut lgi trkuar..patutnya si Amir tuh..emm ntah sape laa yg mengundi die pun x tahulaa..n yg paling mengejutkan diakhir rancangan ML nih kump R2 diumumkan tersingkir..well sayangnye R2 trkuar..diorang mmg lawak Cuma mggu nih lawak diorang kureng sikit berbanding mggu lepas..

Peserta yg aku rasa yg buat persembahan terbest bagi pandangan mata aku adalah:-
1. Tempat pertama jatuh pada Kumpulan SePaH..-hOyeee mmg kelakar tgk si shuib jadi prmpuan hehehe..lawak laa..

2. Rasanya Alex layak untuk berada ditempat kedua..sebab peningkatan yg ketara berbanding mggu lepas..sape baca entry aku ttg ML mggu ke-2 mesti perasan aku kritik Alex kan..mggu nih die buat cite ttg susu getah..dan pemilihan lagu2 yang best dan ppular..suara die jelas..lancar n sampai la lawak die pada penonton..Ahmad idham pon puji tau..terbaek laa alex mggu nih..syabasss…
3. tmpat ke-3 jatuh pada Nabil laaa..die mmg bijak..n ada byk idea2 yg kreatif dan lawak..pemilihan lagu pun ok..besttttttt….
4. JoZaN ditempat ke-4..diorang okey..lawak gak..Cuma x lawak sgt..namun aku ttp trhibur dgn gelagat diorang laa..sweettt..JoZan lebih bnyak menyanyi..n lirik lagu tuh pun diorang tak tukar pun..just nyanyi pastu sketsa nyanyi sketsa dan nyanyi..tapi well kalau dh nama peminat JoZaN apa pun diorang buat tetap akan best kan kan kan kan kan kan =)
5. Kump JaMbu yg menjadi pilihan aku pada mggu lepas..jatuh pada tempat ke-5 mggu nih..penurunan..mcm mamat khalid cakap something missing dlm performance diorang mggu nih..diorang menyanyi dlm berbagai rentak..rentak dangdut aku paling suke hehehe.tapi sayangnye x kelakar sgt mcm mggu ke-2 tuh..well ok la gak..
6. Kumpulan Balas membuat prsembahan pada pembukaan ML mggu nih..n diorang berada ditmpt ke-6 bagi pandangan aku..diorang memilih lagu BiLa Cinta(Ost L.Budak Setan)utk dilawakkan..n salah sorang dri diorang berpakaian perempuan n siap ngan mekap sume..hehe cun jugak wakakaka..sape ntah nama die nih..ala2 yg kecik2 tuh fendi kot..die yg jdi prmpuan..tpi bila start nyanyi mmg hancur..ke lauttt…die mang x leh nyanyi ikut tempo muzik..yg sorang lgi ok sikit bab nyanyi2 nih..
7. MaN berada ditempat ke-7 dgn memilih lagu Hanyut (nyanyian asal Faizal tahir)utk dilawakkan disamping bercakap loghat kelantan sepenuhnya utk prsembahan mggu nih..Mggu ni kire ok sikit laa dari mggu sudah yg hancur..
8. JiHaN berada di tangga ke-8..mang susah nmpknya utk Jihan bersaing dgn peserta2 lain..asyik die je ditangga bottom three..kesiannn die…suara die sedap..n ok gak persembahan die..Cuma x berapa cukup lawak la kalau dibandingkan dgn pesrta2 lain…
9. Tempat ke-9 aku bagi kat R2…Mrk memilih lagu Can MaLi Can…n mggu nih mang diorang kurang lawak berbanding mggu lepas…walaupun pnonton mnynyi sama2 ngan diorang..nmpknya x cukup membantu krn diorang tersingkir mggu nih..
10. Amir ditangga terakhir..mang x lawak pun..org kesiannn je ngan die nih..patutnya die trkuar..cmnelaaa leh kekal lagi nih..die menyanyi mmg azab laaa nak mndgrnya..sampai juri pun terseksa mndengarnya hehehe..sampai suruh stop hehehe..mmg ke lauttt laaa…hehehe…


Sekian laporan saya..hehe ;)
-Jozan ttp dihati ;)
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 Apr 2011

Review Filem yg BerdaSarkan KisaH BeNar..


Assalammualaikum..aku tertarik utk review 2 filem yg baru2 nih aku tonton..1 cite Melayu dan 1 lgi cite Hindustan..persamaan kedua-dua filem nih adalah kedua-duanya berdasarkan kisah benar..xde rekaan okey..semuanya benar belaka..menarik x..best juga tgk cite2 yg berdasarkan kisah benar..dapat la kita mengambil pengajaran kan..

Filem Hindustan tuh adalah filem berlatarkan Sejarah iaitu mengenai Kebangkitan Chittagong dalam tahun 1930..best tau sekali sekala layan cite2 sejarah nih..semangat Nasionalisme dan patriotisme tiba2 melanda diri bila menonton cite tuh..cite Melayu plak adalah cite kontroversi tuh.. …Dalam Botol …so dibawah nih adalah pendapat aku ttg kedua-due cite nih..


Aku start ngan cite Melayu dulu la ek..

1-…Dalam BotoL
Emm jalan cite die menarik..Cuma bila lama2 menonton tuh bosan plak jadinya..sebabnya cite nih mendatar jer..muzik die pun x best..muzik latar x best n x cukup kuat nak menyokong jalan cite filem nih..filem nih slow sgt..xde brp ada kejutan sbb kita dah boleh agak apa akan jadi..entahlaa filem nih x menepati citarasa aku..well nih adalah kisah benar kan..so kesian plak la pada Si Rubidin tuh yg buat pembedahan jdi prmpuan sbb nak puaskan hati kekasih die..bila dh jadi prmpuan kekasih die plak x leh nk terima..maka bermula lah konflik..apa lah yg dfikir oleh si rubidin bila mnjadi Ruby tuh..cmne laa die leh uat pembedahan tukar jantina tuh..x pikir ke akibat dan kesan jangka pjg kan..ish2..last2 bile bapak die meninggal baru la nk berubah jadi lelaki balik..n pulang ke kpg dan pastu kenal seorang gadis Diana Dianelle yg menyintai dirinya..dan mereka buat kputusan nak kahwin..tpi last2 si rubidin ni melarikan diri dari perkahwinannya..kesian kat Diana D. n yg aku paling mymph boleh plak si kekasih rubidin nih jeles bila dpt tau si Rubidin nih nak kahwin n sanggup dtg ke kpg si rubidin nih utk bagitau hal sebenar pasal rubidin yg tukar jantina tuh kat emak rubidin nih..benggong tul..apa pun bagi aku jalan cite die mmg menarik..Cuma sayang jalan cite die x diolah dengan lbih baik..kalau tak mesti best..dan akhirnya si Rubidin tuh menyesal x sudah..cite nih aku bagi 3.5 bintang dri 10 bintang.

2-KheLeiN Hum Jee JaaN Sey
Ok..cite nih dilakonkan oleh Abhishek Bachan sebagai watak utama..dan heroin cite nih adalah Deepika Padukone..cite nih berkisar ttg perjuangan menentang penjajahan British di India dalam tahun 1930..kebangkitan ini berlaku di Chittagong..Sekali tengok cite nih ada persamaan dgn cite Warkah terakhir tuh yg pasal Rosli Dhoby tuh..tapi xde la sama sebijik.sikit2 jer la..mula2 sebelum tgk aku rasa cite nih maybe membosankan..tapi bila dh start tengok..trnyata mmg berbaloi menontonnya..dapat juga pengetahuan am mengenai Sejarah Asia Selatan kan (India)..Cite nih bermula apabila watak utama (Abhishek B) ingin menentang British menggunakan cara kekerasan..baginya sebelum ini mereka dh cuba berlembut dalam membuat penentangan terhadap keadilan yg berlaku kpd mereka..namun British buat derk jer..so Abhishek macam buat satu pakatan sulit gitu..die kumpul ahli2 yg boleh dipercayai kemudian mengrekrut ahli2 baru yg banyaknya terdiri drp golongan remaja..dalam pakatan nih ada 2 org wanita iaitu Deepika dan sorang lagi yg turut membantu.

So mereka merancang ingin menyerang British secara serentak di tempat2/bangunan Pentadbiran British spt Balai Polis,pusat Telegraf, Kelab orang Eropah dll..Perancangan dan serangan mereka hampir berjaya namun disaat-saat akhir banyak hal2 yg tidak diduga berlaku..dimana mereka semua berjaya menakluk balai polis dsbnya dan memperoleh banyak senjata..namun malangnya ditempat tuh hanya ada senjata (senapang,pistol dll) je tapi peluru2 tidak disimpan di tempat yg sama..Bijak kan British diorang mmg dh fikir kemungkinan2 akan diserang so diorang dh sembunyikan peluru2 tuh ditempat lain,maka hal ni telah menyebabkan perancangan mereka dh x brp nk menjadi..kerana mrk x mempunyai bekalan senjata yg cukup.so mula la episode ngeri bagi para pejuang2 nih..dimana mrk trpaksa melarikan diri ke hutan..bila keadaan dh x trkawal..n bekalan senjata dan peluru mereka dh berkurangan.



Seperti cite sejarah yg lain..British yg tercabar dgn kebangkitan yg berlaku di Chittagong nih telah membuat gerakan memburu para penentang British nih..siap bagi ganjaran sume kalau dpt menangkap mereka nih sume..banyak yg mati..kesian pada remaja2 tuh sume bnyk yg terbunuh kena tembak..memang British memburu mereka nih betul2..sampai semua telah habis terbunuh dan ditangkap..dan ketua pada gerakan menentang British nih akhirnya dijatuhkan hukuman Gantung sampai Mati..wow mang best la cite nih..dari segi muzik die pun ok gak..jalan cite die pun walaupun lebih kurang sama ngan cite sejarah lain tapi tetap menarik ditonton..lagipun nih kisah benar beb..pada akhir filem tuh ada ditunjukkan juga gambar2 sebenar para2 pejuang tuh sume..mang berbaloi menontonnya.Lakonan Abhishek Bachan juga agak menyakinkan..aku bagi 6.5 bintang utk filem nih..aku sertakan juga ngan synopsis cite nih supaya korang lebih faham cite nih..haha maklumlah kot2 aku salah bagitau informasi ke apa ke kan.. =)

SiNopSis..
Khelein Hum Jee Jaan Sey is a Hindi period piece film directed by Ashutosh Gowariker, It is based on the book Do And Die by Manini Chatterjee, based on the Chittagong Uprising of 1930.It is about a teacher Surjya Sen a.k.a Masterda (Abhishek Bachchan), who is a well known revolutionary leader of Indian Republican Army Chittagong, who had an instinctual flair for Swaraj and Independence. Surjya Sen is a teacher who teaches in village school and is an activist for Indian freedom and had links with many other famous revolutionaries who adores him as their leader, the revolutionaries were Ganesh Ghosh, Lokenath Bal, Ambika Chakraborty, Nirmal Sen and Ananta Singh. Nirmal Sen after being released from jail meets Masterda and asks him for next action. Masterda assures him of next action soon and Nirmal goes on to meet Pritilata Waddedar,when she expresses her eager to join the Indian republican army along with her friend Kalpana Datta (Deepika Padukone). Together they meet Masterda who asks them to prove their skills by assigning them the task of collecting the information about Cantonment. Dressed as sweeping girls they both draw successful sketches of Cantonment.

Meanwhile, those teenagers express their will to join Surjya Sen and to drive the British out of the country. Surjya Sen enlists them and trains them in martial exercise, shooting and bomb making. Masterda devises the plan to rock the British Empire by planning a raid on police lines Armoury, Cantonment, Telegraph office and Railway lines. The plan was put into action at 10 o'clock on April 18, 1930. Unfortunately the guns were found but bullets were not there. So they had to burn the arms there only. The revolutionaries also succeeded in dislocating telephone and telegraph communications and disrupting the movement of the trains. Harigopal Baul (Tegra) was first to be shot dead along with twelve others and the group had to flee leaving Ambika Chakraborty wounded, the Britishers found the dead bodies and burnt them with Petroleum. Later eight young rebels led by Pritilata Waddedar attacked the European Club. After killing the officials the rebels fled and Pritilata committed suicide by swallowing Cyanide.



Meanwhile, Masterda had split the group into four and asked them to separate. While living with her sister in Patiya village the police under Major Cameron surrounded Masterda and tried to capture him but he was shot dead by Nirmal sen. While Nirmal got wounded, he asked Masterda to get out of there and henceforth sacrificing his own life fighting. Masterda escaped and retired to another house with Pritilata and other young rebels. Meanwhile the Police SP of Chittagong and other parts press hard crackdown on escaping rebel members and search for Masterda like anything. While, Masterda escaped, other members got arrested or killed in encounters with police while some members shot themselves like heroes to evade brutal torture by police. After few months, Haripada a young rebel decides to take revenge as he assassinates the SP who had an upper hand while suppressing the rebels, during an army football match. Finally, one night Masterda was encircled and was captured by police troopers he was trialled before the court and was sentenced to death by hanging, Surjya sen happily accepts the verdict. Before the death sentence, Surjya Sen was brutally tortured by British executioners who break all his teeth, limbs and joints with hammer. He was dragged to the rope unconscious and was hanged, thus ending the glorious life of a revolutionary who became one of the living legends in the column of Indian Martyrs who laid their lives for Indian Freedom.
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

10 Apr 2011

MaHaRaJa LaWaK-Mggu ke-2 (teMa-bebas)


Actually aku nak tulis entry nih pas habis je M.Lwk semalam tapi rasa malas plak..so semalam aku still online tapi aku x post apa2 entry, aku cuma usha blog2 yg ada review dan bagi pendapat ttg ML semalam..so rata-ratanya komen lebih kurang sama jer ngan aku..well semalam adalah last time ML disiarkan di A.Prima..lepas nih hanya ada di A.warna jer.waaaaaaa…camne nak buat nih ha…aku tgh bodek2 mak aku suh langgan pakej mustika hahahaha..tpi cam susah kit laa nak bodek mak aku nih hihihi..kalau gagal membodek..alamatnya aku tgk kat tenet jer la..huhu..aku x suka tgk kat tenet sbb lmbt la nak loading..gilerrr nak menunggu..dhla tenet aku pun slow mcm siput jer..huhuhu..lagipun tgk kat tv lgi best..baru ada feeling maaa….dah la mggu ke-3 nanti temanya adalah MuzikaL Komedi..mesti gempaq beb..

wahahaha..pandai tul astro buat strategi…xde penyingkiran plak mlm tadi..pelik tul aku..so mnggu depan dua org ke trkeluar or entahlaa aku pun x faham..umum jela kan..rasanya kan nama peserta yg tersingkir aku rasalakan adalah Jihan sbb kalau kump Wai or Amir yg terkeluar..aku gerenti Ahmad idham dgn senang hati dh umum keputusan dh..tapi kalau Jihan yg trkuar sayanglaaa…hilangla srikandi dlm ML nih..pada pendapat aku yg patut kuar adalah kumpulan Wai..mcm x prepare,mcm x rehearsal betul2..hampeh..x lawak lgsng..buat malu tul..kesian pun ada aku tgk..makin teruk la plak..rasanya masa diorang bertanding dlm Raja Lawak 4 dulu xde la teruk sgt mcm nih..

Well aku pun nak jadi pengkritik gak hehe..so dibawah nih adalah ranking peserta mengikut penilaian aku hehehe..
1. Tempat Pertama jatuh kepada kumpulan JamBu(yus&tauke) dgn tagline diorang (Muka Legend tapi Hati Qiut)..serius beb..diorang mang best n lawak..juri pun puji melambung..masa start ML smlm aku x brp nk gelak sgt..tpi bila diorang perform terus aku sukaaa..sweet n kelakar x hingat..
2. Tempat ke-2 jatuh pada JoZaN(johan&zizan) seronok tgk gelagat diorang mggu nih..diorang tiru gaya yusof haslam dan anaknya syamsul..aku paling suka time mamat khalid nak bagi komen kt diorang..muka johan mmg kecut giler…kalau leh lari dh lama dh diorang blah dri situ hehe..muka jozan takut jer..tunduk bwh jer..hehe…tpi mamat khalid x kritik teruk pun..puji adalah..so sweet diorang nih..
3. Tempat ke-3 aku konpius nak bagi kat Nabil or Kump Sepah..dua2 pun best…ceewah mcm nak bagi anugerah plak..oklaaa aku bagi kat Nabil tmpt ke-3 sbb yela die uat lawak sorang2 kan..pastu siap ada api sume..siap buat lawak bersiri tau..hehe..Nabil mggu nih die sambung cite die mmgu lepas yg x sempat nak habis tuh..haha mang best!!..
4. Tempat ke-4 kump Sepah..wow diorang mang best..xdpt nak dipertikaikan lagi..diorang nih sentiasa ada idea2 yg kelakar..baguss2..kmbinasi diorang ber-3 mang serasi..lawak mrk sampai pda penonton..sepah best..x sbr nak tggu mggu ke-3 muzikal komedi..dhla diorang bertiga ni pandai menyanyi..suara pun leh tahan..mesti sengit la persaingan nanti..
5. Kumpulan R2 pula berada ditempat ke-5 dlm penilaian aku..kire masuk top 5 laa ni hehe..mcm biasa diorang mang lawak..walaupun ada yg kata byk lawak diorang amik kat tenet,majalah dsbnya..bagi aku its ok asalkan penonton terhibur dan ketawa melihat gelagat R2 nih..

6. Kumpulan BaLas di tempat ke-6..mnggu pertama mang best performance diorang nih..x larat nak gelak..tpi mggu ke-2 nih agak kurenggg sikit kalau nak dibandingkan ngan mggu hantu karipap diorang tuh..mggu nih mcm dh slow sikit..tpi masih lawak la jugak..lawak indon gitu..tapi aku harap kumpulan Balas nih akan kurangkan la lawak double meaning nih sume..x senonoh..setiap kali ade jer..patut dikurangkan..dh la diorang ni muda2 lg kan..dh pandai nak mendouble meaningkan sesuatu..emmm moga mggu depan lgi best..
7. Tempat ke-7 jatuh pada JiHaN..aku suke dgn pembukaan persembahan Jihan dgn lagu America Next Top Model gitu..catwalk lgi hehe..tpi bila dh pertengahan tuh aku dh mula bowink sikit.x brp nk ketawa..aku hrp jihan kekal lgi dlm ML n nak tgk die dlm Muzikal Komedi nanti..apa pun Jihan can do it..
8. Manakala kedudukan ke-8 pula jatuh pada kumpulan XN3..bagi aku persembahan diorang mcam biase jer..xde kelainan sangat..sama cam dulu jer..
9. ditempat ke-9 pula jatuh pada ALeX..aku x berapa suka la ngan persembahan Alex nih..ada plak leh cite pasal tandas,berak dan jamban sume nih..adoiii..weiii geLi laaa…weeiiiii…kalau nak sentuh pasal isu kebersihan tuh ok..Cuma x yah la sampai lebih2 mcm tuh..nak tjuk kreatif pun biarla bertempat..x senonoh laaa..mggu pertama pun die cite pasal tandas,pasal kencing sume..ni mggu ke-2 pun lebih kurang sama jer..x habis2..kurang idEaaa ke weiii…makin hampeh ler alex weii..aku x leh lupa lawak pengemis yg die buat masa Raja Lawak 4 dulu..yg tu terbaek..tpi kali nih mmg hampeh..hrp mggu depan ada prbezaan dri alex nih..
10. Man pulak berada ditempat ke-10…kali nih Man punya persembahan kurang best..kesiann Man…buat penat jer cat muka jadi hitam tpi x best..
11. AMir di tangga ke-11..well pujian juga lak kat die..sebab die cuba buat bersungguh-sungguh..walaupun xde la lawak sgt..tapi nampak la usaha die tuh..
12. Tempat yg last sekali mmg layak untuk kumpulan Wai laaa (Idlan+Kechik)aku pun pening ngan diorang nih..mcm x prepare..xde usaha jer..buat bodo jer..hampeh..x lawak lngsung..bile la diorang akan trkuar nih..huhuhu…

Hehehe tu jelaa penilaian aku..hehehe..pengkritik tak bertauliah huahuahuahuahhua..
Mggu ke-3 x tahulaa cmne performance diorang..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

8 Apr 2011

SapE Nak KaHwiN!!??My Fren laaa..

Assalamualaikum..ikutkan malas lak nak update blog ni hari nih..sebab hari nih sibuk dgn blog 1 lgi..iaitu join contest, cari result contest/ga sume..n add/delete my bloglist dan banner2 GA/contest..n blogwalking sikit2..
apa yg aku nak cite kat sini..tadi aku bukak ler Facebook kan..kawan lama aku (dulu masa2 sek dulu mang baik giler laa ngan aku)dh uat Facebook dh..die ada la add aku..setelah sekian lama baru la die ada facebook..nih mesti bowink2 kat tmpt kerja nih so layan la facebook nih..sure nyer..nikname die kat fb guna nama die la..cuma xde nama bapak dh bertukar jdi nama boyfren dh..maklumlah mabuk cinta la katakan..
pastu aku pun approve lah die..n pastu die hntr mesej kat aku guna FB laa..tnya khabar aku..die cakap lama x jumpa..emm sedangkan umah xdela jauh mana..sms pun xde..kat fb baru nak tnya khabar..tpi x kisahlaa..jnji die usaha gak tnya khabar aku kan..ish sensitif sgt la aku nih hehehe..
and bila aku usha photo2 yg die letak dlm FB tuh..agak mengejutkan juga..die ada letak sekeping gambar die bersama pakwe die..sedangkan sebelum nih die mmg berahsia orgnyer..susah tul nak tjuk gambar pakwe kat orang..mahupun bercerita terang-terangan ttg pkwe die..now die lebih terbukaa..dh x brp malu mcm dulu dh..
 rupenyer bile aku tgk photo comment kat fb tuh die ada kata akan bertunang pada awal bulan depan..n akan kahwin dlm tahun nih juga kot..patutlaa dh x segan2 nak letak gmbr pakwe dh.rupenyer dh nak ada ikatan dh x lama lagi..baguss lah tuh dari asyik berkepit jer..baik cepatkan benda yg baik kan..tapi die masih x beritahu lagi aku ttg berita gembira die tuh..maybe esok bile aku bukak facebook akan ada reply mesej die kat aku n mungkin die akan ceritakan ttg berita gembira die tuh..kalau die x bagitau aku..mungkin die nak aku tau sendiri kot..or die malu nak gtau aku..entah...rasanya die susah nak bukak cite ttg bab cinta-cintun dgn aku..aku pun heran kenapa?tapi takpe nanti kita tgk cmne..gerenti die akan jemput aku nyer..gilee ko kalau die x jemput aku..sume org akan tanya kalau aku x dtg hahaha..tpi kalau jemput pun..masalah gak..haahaha coz aku malas laa nak pi..huhuhu...kalau aku x gi kenduri tunang die dan kahwin die..sure ramai yg akan tanya..maklumlah dulu best fren..skrg dh renggang sikit..

aku tension kalau gi...nanti semua akan tanya soalan kat aku..aku malas nak jawab lerrrr..aku malu sama semua org...waaa..aaa..susah nak beri jawapan...gerenti kawan aku akan kecik hati lau x dtg..sbb umah x de jauh..well aku gembira untuk die..my best fren ever..walaupun persahabatan kite dh sikit renggang..tapi kenangan lalu tetap kami kenang..banyak yg indah..entahlaa..tapi sedeh gak memikir mcmmana ngan aku pula..bila kah agak nya masanya aku akan berada dipelamin indah bersama org tersayang..wahhhh..bestnyer kawan aku akan jadi tunangan org dh..x lama lgi bakal jd isteri org dh..lgi laaa x nmpk bayang kawan aku pasnih...kahwen oh kahwen..rasanya jauh lagi dri genggaman aku..huhu..
cite pasal kahwin nih..kawan aku yg baru kahwin nih..ala aku ada buat 1 entry ttg majlis kahwin die baru2 nih..aku tgk status die kat fb mcm org ada masalah jer..asyik sedih je bunyi die..heran gak aku kan..baru je kahwin kot x kan dh ade masalah besar..

pastu die ada chat ngan aku kat fb gak..die asyik berkias jer ngan aku..bila aku tnya masalah die ape sebenarnya?tapi die mcm susah nak jwb soalan aku nih..die cakap die nak pendam dulu masalah die nih..emm bila aku tanya best tak dh bergelar isteri orang nih..die cakap die x dpt nak jwb soalan aku tu lgi buat masa nih..emmm...bunyi cam ada yg x kena dgn rumahtngga yg baru dibinanya tuh..well aku harap sumenya okey..n kebahagiaan die berkekalan..tapi die asyik cakap yg die ni malang la.apa laa..sedangkan ada lg org yg malang dri die kot kat dunia nih..bagi aku kehidupan die dh cukup perfect dh..kalau nak dibandingkan ngan aku mcm langit dgn bumi jer..tpi die x nmpk akan kesenangan yg mengelilinginya..die asyik lihat yg negatif dan menganggap semua org lagi bertuah dari dirinya..entahlaaa..mcm2...kadang2 aku berharap aku bukan aku huhuhu..

                                      
p/s-x sabar nk tgk Maharaja Lawak-mggu ke-2 mlm nti..mesti best..nantikan entry terbaru ttg maharaja lawak-mggu ke-2 dari aku..lalalalala..jom bergelak ketawa.. =)

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

4 Apr 2011

BinTaNg PaLiNg PoPuLaR MiLik ShAHeizy SaM!!..TAhNiaH

Mesti semua tadi dh tgk ABPBH 2010 kan...kalau x tgk mesti dh dgr kat Hot Fm..
akhirnya Shaheizy Sam dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular 2010 sekaligus mengakhiri teka-teki siapa yg bakal memenangi anugerah ini daripada genggaman Dato Siti Nurhaliza sebelum ini..
secara jujurnya aku enjoy menonton ABPBH nih..terutamanya gandingan pengacaranya Raja Azura,Sharifah Shahira dan ZiZan..ketiga-tiganya mang lawak..seronok tgk..x boring laaa wa cakap lu hahaha..
best tgk keletah pengacaranya...tapi yg paling best tentulah pada endingnya kan..dimana JoHaN dan Usop Wheelchaa pon join sekaki..(kite bakarr jer) hehe dgn gelagat tangan goyang2nyer..mang x kering gusi..
mang meriah atas pentas tuh..havoccccc...aku rasa ramai yg enjoy kannn...best gilerrr...kelakar tul..johan pun tumpang sekaki tau...
korang perasan x muka Zizan masa nak umum keputusan Siapa Bintang Paling Popular tuh..mcm berdebar-debarrr jer..siap tunduk bawah..pejam mata..hahaha..nk uat cmne xde rezeki..mungkin belum masa Zizan lagi..aku rasa dapat 1 award dulu pun cukup laa hehe..lagipun masin mulut zizan tuh bila dia cakap x nak menang lagi lah hahaha kan x menang dh...

apapun Shaheizy Sam mang sempoi dengan gelagatnya serta ucapan yg diberikannya..mak die pun sporting tauu..nasib Zizie ezette x join sekali naik pentas kang kena bawa sekali lak Bung Mokhtar tuh hehehe..
apa pun aku suka ABPBH 2010 mang x bowing lngsung..senyum jerrr...
pandai diorang uat gimik waktu ending bila suh Johan dan Usop wheelcha tuh join sekali..meriahhh..
pa pe pun tahniah pada pemenang...

p/s-kalau jozan+Raja azura jd pgacara ABPBH 2011 Okey x????

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

3 Apr 2011

TV buat HaL (Rosak kali kedua dalam tahun 2011)

Huhuhu tadi ingat nak lepak la tgk tv kan..pastu tv x menyala..haha x leh bukak..gambar apa pun x kuar..adoiii die rosak lagi..awal Januari lalu dah rosak dh n dh panggil org repair kenala dlm seratus lebih..nih sekali lgi die uat hal…x leh nak tgk konsert tirai AF…tapi pe pun nasib laaa die x uat hal semalam..time ada Maharaja Lawak tuh..kalau x mau tv tu kena hempuk ngan aku sebab uat hal time aku tgk syok2 nak bergelak ketawa ngan M.Lawak tuh…dh tepon dh org utk repair tv..tapi die x leh dtg mlm nih utk repair tv aku..die leh datang esok petang..huhuhu…..mintak2 aku dapat la tgk Anugerah Bintang PopuLar esok malam.huhuhu…
X dapat nak tgk Melodi..hari pertama Zizan n Dira…


p/s-sape ek Bintang Paling Popular???dlm paper kata kemungkinan Zizan or Shaheizy Sam… emmmm????????
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

PM DataNg MeLaWat teMpat Aku..

Percaya x?aku pun mcm x caya gak..tadi pagi dalam pukul 11 lebih mcm tuh lau aku x silap..Perdana MenteRi Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak..buat lawatan ke Pulau Pinang..dan turut singgah laa ke tempat aku..tapi xde la singgah umah aku kan..hehehe..tapi die ada la ke rumah2 orang yg dikatakan miskin yang menghuni blok perumahan aku nih..so riuh laa kat tempat aku tadi pagi..semua nak tengok PM datang dan nak beramah mesra dgn PM..dan PM turut ditemani bberapa menteri lain lau aku x silap..serta jurugambar2 dan para wartawan juga hadir membuat liputan..rasanya first time laa PM datang kat tempat aku n jalan2 kat kawasan sekitar sini nih..lepas tuh dlm pukul 12 tghari cmtu PM pun menjamu selera kat kedai Nasi Kandar yg mmg famaous kat tempat aku nih….orang punyala banyak jgn cakaplaa…tak pernah2 waktu pagi mcm nih ada ramai2 org dan riuh semacam..mcm pesta lak hehehe..aku x kuar pun..aku tgk kat tingkap umah aku jer..so mmg xde gambar laa..nanti dlm surat2 khabar ada la kot pasal lawatan PM nih ke Pulau Pinang..selepas ke tempat aku..PM pun meneruskan lawatan ke tempat2 lain dalam Pulau Pinang nih.. Tu jela laporan aku hehehe…

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 Apr 2011

CoRat-CorEt MaHaRaJa LaWak 2011-best-

JoZaN dapat kritikan..mggu hadapan pasti best =)

AssalammuaLaikum sume..sape tengok MaHaRaJa Lawak tadi!!!!??????serius beb aku asyik tersengih..kadang2 tergelak-gelak dari awal sampai habis rancangan tuh..so maknanya apa??maknanya MahaRaja Lawak tadi mang best gilerrr..terbaik beb!..senyumm je aku..aku x leh gelak banyak2 kena control sebab sakit tekak hehehe..yg x best nyer start minggu ke-3..M.Lawak dh xde kat Astro Prima…wahhhh x aciiiii…start mggu ketiga sampai final M.Lwk hanya ada di Astro Warna jer…huhuhu..ciann aku x leh tgk..mana den ada duit nak langgan pakej Mustika..huhuhu..ada astro pun dh cukup baguih dh..xpelaa..harap2 nanti ada ulangan laaa kat astro prima huhuhu…sedey…oklaa..



Tutup bab tuh kita masuk bab persembahan para perserta M.Lawak…bagi aku sumenyer okey..bermula dgn kumpulan JaMbu (Yus & Tauke) mang kelakar tgk gelagat diorang..manakala Man pula aku rasa ok tapi tadi cam ada yg kureng sikit..pastu Amir (im sorry) pulak mmg x kelakar pun..cam kesian lak kt die..tapi pe pun die berani gak mencuba dan habiskan persembahan die..berbanding kumpulan Wai (gabungan kump Kechik+idLan)lintang pukang persembahan diorang..rasanya idlan dh lupa dialog die..jd sume dh jadi tunggang langgang..manakala salah seorang anggota kump kechik terang-terangan menyalahkan idlan atas persembahan tak jadi kumpulan mereka nih..idlan hanya diam dan nmpk cm kecewa gak la..manakala seorang lagi cuba menenangkan keadaan..kesian plak aku tgk jadi kucar kacir..tapi aku rasa mggu depan sure diorang akan buat the bestnyer laa utk tebus kegagalan mggu nih..


Jihan pulak bagi aku okey..aku terhibur dgn persembahannya..die confident, lantang, jelas..kire okey la..tpi bottom three gak..takpe bru permulaan kan..kumpulan XN3 pula ada part yg lwk ada gak yg x lawak..tpi bagi aku not bad gak..walaupun diorang nih bukan yg jdi favourite..tpi aku yakin diorang akan bagi all out utk yg akan2 dtg nih..manakala Alex pula mcm biasa dgn prsembahan slumber dier..dan mggunakan tema Aprilfool mmg x ku duga..haha lupa aku yg hari nih Aprilfool..namun lawaknya kali nih agak biasaaa..rasanya lawak die dulu2 lebih best..tpi biasalaa mggu pertama kan..
R2 pula tadi bagi aku kelakar gak..seronok tgk..walaupun dikatakan idea lawak diorang nih banyak amik kat internet..patutlaa mcm aku prnah dengar lawak2 tu sebelum nih..namun x kisahlaaa dri mana pun amik idea tuh..jnji org ketawa betul x..
Kumpulan BaLas pulak tadi mmg terbaekkk beb..x larat nak gelak..dgn lawak hantu karipap di asrama mmg x bole blah..lawakkk beb..fuhh x sangka aku diorang mmg uat all out..terbaik dri ladang laa..haha…Kumpulan Sepah juga tidak mengecewakan..mang terbaik juga…idea2 yg mmg lawak..hehehe..Sepah mmg best!..Nabil juga okey..best..die sebagai peserta terakhir yg membuat persembahan mmg x mengecewakan langsung walaupun die x sempat nak hbiskan lawak die sebab loceng dh berbunyi hehe..senyum je dennn tgk..


Namun demikian kumpulan JOZAN agak kurang bernasib baik hari nih..kerana teruk gak dikritik oleh Mamat khalid..kesian plak aku tgk Johan dan Zizan nih..bagi aku lawak diorang okey..Cuma mungkin kelihatan biasa n org pernah tgk sebelum nih..diorang adalah peserta favourite so pastilah orang ramai melatakkan harapan yg tggi utk mereka nih..aku mmg minat dgn Jozan nih sejak dri Raja Lawak musim 1 lagi…kesian zizan dan johan muka diorang lain mcam jer pastuh..mcm kecewa jer+malu laaa..kena kritik cmtu pastu dibandingkan pula dgn kumpulan Sepah..kesiannn pastu pula junior diorang mcm kumpulan Balas pula dipuji..mungkin juga diorang nih terlebih over confident sebab tuh persembahan diorang jadi mcm tuh..yakni x seperti yg diharapkan oleh pihak juri…aku rasa JoZan pun hadapi tekanan yg berat gak..yelaa sebagai peserta favourite tentulah tiap2 mggu kena buat the best…kalau x teruk laaa kena belasah ngan juri mcm mggu nih..aku sure mggu depan sure diorang kasi gegarnyer yelaaa nak balas dendam mggu ni punye pasal..so tgguuu..namun demikian ramai yg heran dgn kritikan Mamat Khalid..sampai Ahmad Idham pun berasa demikian..mcm pelik sikit..ada konspirasi ke diorang nih???hahaha..aku rasa Mamat Khalid bagi kritikan mcm tu kat JoZan supaya Jozan x lupa diri,x over confiden dh pasnih dan inginkan JoZan berasa tercabar dan buktikan diorang mmg the Best..sebab tu Mamat Khalid buat mcm tuh..bagi aku kalau JoZan teruk kena kritik,undian diorang pun mesti akan lebih tggi sebab ramai yg kesiannn betul x..?apa pun peserta MahaRaja Lawak pilihan aku mengikut ranking bagi pandangan dan minat aku adalah seperti berikut:-


JoZaN,SePah,JamBu,BaLas,JiHan,R2,NaBiL,MaN,XN3,Alex,Wai n last sekali AmiR.


Hehehe rasa cam pengkritik lak aku nih..tapi tu sume pandangan aku jer..orang lain mungkin ada yg berbeza pandangannya dgn aku kan…well apa pun aku suke tgk MahaRaja Lawak…rasa happy jer tgk..hilang segala masalah kejap..apa pun bukan senang nak buat lawak tul x..tmbh2 siaran langsung cmtu..nak cari idea2 lawak sampai org ketawa mmg susah…tgk jela apa jadi ngan kumpulan Wai tadi..lintang pukang jadinyer…apa pun I Luv M.Lawak…


nama kumpulan pun dh kelakar dh..gabungan Yus & tauke mampu menggugat peserta lain.
Jihan..satu2 nya peserta tunggal wanita..go jihan..u can do it.. =)
Sepah antara yg terbaik dlm mggu 1 M.Lawak nih..

BaLas juga menyerlah pada mggu 1 nih..walaupun x lepas dgn lawak double meaningnyer..


panasss....lawak x brp menjadi..x serasiii lgi..

p/s-pasni Akademi Fantasia 9 pulaa kembali menjelma…pandai tul astro..siar secara serentak M.Lwk kat A.prima n Warna..aku terkejut mula2..ingatkan dpt tgk sampai final..seronok la kejap..tpi sampai mggu ke-2 jer…dkt A.prima..alahai…pandai tul taktik astro nak tarik pelanggan utk langgan pakej Mustika… :( huhuhu…

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

MeNaNg HadiAh lagi-KeyChain

Ok…beberapa hari lepas aku dah selamat menerima hadiah yg aku menang baru2 nih..iaitu merupakan sebuah keychain yg comell..sukeee..ni first time dapat keychain…thanks sis…actually pihak penganjur berbesar hati memberikan hadiah kepada 30 pemenang..aku pula adalah pemenang yg ke-15. Alhamdulilah ada rezeki utk bulan Mac nih..nih adalah hadiah yg kedua utk aku dalam tahun 2011 nih..harap2 pasnih dapat lebih banyak hadiah lagi =) actually pihak penganjur menyediakan mcm2 hadiah..ada fridge magnet (FM), Keychain, brg hiasan dll..kita boleh buat pilihan hadiah apa yg kita nak..maknanya nak hadiah yg best2 kenala hantar email alamat umah kita cepat2..aku pulak jenis x memilih..aku biarkan pihak penganjur buat keputusan..aku cakap dlm emel tuh yg aku x kisah..hadiah pe pun xpe ..jnji dapat hadiah tul x..dan aku happy dapat hadiah keychain nih..sorry laa x dpt nk tjuk gambar hadiah tuh..wayar usb x tau letak mana..x dpt nk upload gambar dlm laptop..aku Cuma ada banner Giveaway yg aku menang hadiah ni jer..jadi lah tu..hhehehe…

Aku hantar emel sebanyak 2 kali tau kat phk penganjur sbb takut emel aku x sampai lak..mungkin salah taip address ke apa ke..apa pun hadiah dh sampai..so sekarang tgh tggu result GA/Contest yg lain..harap2 ada yg tersangkut boleh dpt hadiah lgi betul x..aminnnn..moga rezeki terus berpihak pada aku..aminnn…..
sile2 la ke blog phk penganjur nih http://faish5807.blogspot.com
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails