-->

26 Mac 2011

toDay is Earth Hours


26 Mac setiap tahun adalah hari EARTH HOURS sedunia okey..so bermula 8.30 malam ni sume digalakkan memadam lampu dan semua elektrik laa yg selalu digunakan selama sejam..
Earth Hour is a global event organized by WWF (World Wide Fund for Nature, also known as World Wildlife Fund) and is held on the last Saturday of March annually, asking households and businesses to turn off their non-essential lights and other electrical appliances for one hour to raise awareness towards the need to take action on climate change. Earth Hour was conceived by WWF and The Sydney Morning Herald in 2007, when 2.2 million residents of Sydney participated by turning off all non-essential lights.[1] Following Sydney's lead, many other cities around the world adopted the event in 2008.[2][3] Earth Hour 2011 will take place on March 26, 2011 from 8:30 p.m. to 9:30 p.m., at participants' respective local time.

Aku ingat lgi masa aku dok umah sewa dulu..kawan aku yg sorang nih beria-ria suh kiterog sume nanti padam lampu utk selamatkan alam sekitar..so kiteorg pun setuju aje..start 8.30 mlm..kiteorg pun padam segala lampu n pi lepak ramai2 kat ruang tamu..dan pasang lilin..n bukak pintu rumah utk bagi angin masuk..tapi pintu besi kunci laa kan..pastu sume lepak2 dan sembang2 dlm cahaya lilin yg samar2..romantik gitu..masa tu plak..aku tgh mkn..so mkn dlm gelap la haha..ala2 candle light dinner tau hehehe..
well tu sume kenangan yg sgt sweet untuk dikenang.. =)
Read More »

25 Mac 2011

GIVEAWAY SEMPENA 27 TAHUN

SaLaM..
hari ni aku nak join GA dari http://asfaliza.blogspot.com nih
serius ni GA yg paling senang, simple n ringkas..
x payah pening nak ikut byk2 syarat..
so korang pun jom join sekali
tarikh tutup 29 Mac 2011 nih..

Nak JoiN KLiK SiNi
Read More »

DaPat HadiaH yeay!! =)


SaLam…semalam aku dah dapat hadiah dari kak sall (http://salldann.blogspot.com)



Actually hadiah tuh bukannya sebab menang contest atau giveaway..tapi sebanarnya kak sall nih dah bermurah hati akan memberikan hadiah pada sesiapa yg wish besdaynya pada hari tu..so seperti yg dijanjikan..hadiahnya yg sgt comey tuh dah sampai semalam…hadiahnya seperti gambar diatas tuh..tapi aku dapat yg berbentuk epalnyer..so sweet…thanks kak sall…dengan senang2 nyer leh dpat hadiah..happy belated besday tau..n thanks sebab bermurah hati memberikan kami (para bloggers) hadiah.. =)
Senang2 bagi lagi yer hehehe…

p/s-bowink la Raja Lawak dh hbisss..tggu Maharaja Lawak yg pasti gempaq =)
Read More »

24 Mac 2011

Aku dan GaMes..


Beberapa hari lepas mengemas umah..komputer besau dibawa masuk dlm bilik..sebelum bawa masuk tuh aku amik computer tu letak kat bawah dan meja computer tuh dibawa masuk dalam bilik dulu..so bila dh letak bawah tuh aku pun try la pasang suis sume dan try bukak computer tuh..dh lama x bukak computer besau tu..mula2 agak lembab skit..dgn mouse x jalan sume..setelah puas berusaha..akhirnya die jalan dgn mantapnyaa…aku pun check la dokumen2 yg ada dlm tuh..xde mende sgt pun..x byk benda pun dlm tuh..rasanya laptop aku lg berat dri kmputer tuh..maknanya kmputer besar tuh masih boleh digunakan..dan berkeadaan baik..jadi aku letak computer tuh dlm bilik..so kawasan luar tuh lapang la sikit..masa godek2 komputer besau tuh..aku jumpa la beberapa games..tpi byk yg x leh amik sbb kena install guna CD asal..CD games tuh dulu kawan aku punye abang yg punye..kawan aku yg amik CD tuh mai tlg install kat dlm kmputer aku waktu dulu2..sbb aku ni suka gak main games..boleh terleka depan laptop 1 hari main games jer..hahaha…



Jadi disebabkan x dpt amik..aku amik ape yg ada jela..aku amik 1 games yahoo..leh main 5 minit je pun hahaha..cian tull…xpela jnji leh main..kat laptop aku pun adala beberapa games..tu pun x habis main..asyik tersangkut kat level yg sama..eee geram..dh try berkali-kali tpi still x dpt lepasi level games berkenaan..huh…rasa cam mustahil je nak lepasi goal yg ditetapkan..xpelaa usaha tangga kejayaan..games apa yg aku suka main ek?xdela games cangih2 ..games biasa2..yg sweet2 gitu heehehe..banyak yg ttg games pengurusan masa..ada seseterngah kata games budak2..x kisahlaa janji aku suka..actually mmg best main games nih..kdg2 leh terleka..ada yg kata buang masa..benda x berfaedah la apalah..tapi kalau teliti balik..main games nih boleh mengajar seseorang tu untuk lebih focus dan teliti..ada sesetengah games tu juga membuat kan seseorang itu berfikir dan menyelesaikan sesuatu masalah..segala hal tersebut boleh menajamkan daya tumpuan seseorang..tapi apa pun kena pandai pilih games gak la…


Pensyarah aku pernah cakap yg ada pendapat mengatakan budak2 yg main games lebih bijak dari budak2 yg tidak pernah bermain games nih sume…
Emm so korang pikir cmne?setuju ke dengan pendapat tuh??
Kalau ikutkan masa aku sekolah dulu..aku sendiri x pernah main games langsung..komputer pun xde..so bila masuk kelas computer kt sekolah jadi takut nak tekan2 komputer tuh..takut tersalah tekan hahaha..habis form 6..barulaa merasa main games nih sume..tapi result periksa aku kire ok la gak even x main games..
Read More »

i tHink i LikE hiM..hahaha.

Aku rasa aku suka dia

Bila aku ternanti-nanti kehadirannya
Bila dia tidak datang
Aku jadi kecewa dan mood pun hilang
Aku suka dia
Apabila dia lihat aku sendirian dia datang menemani aku walau hanya beberapa saat
Aku suka dia
Bila dia sering cari jalan untuk berdamai dengan aku
Aku suka dia
Bila dia cuba memujuk dan mengusik aku
Aku suka dia
Bila kami saling curi-curi pandang
Aku terus suka dia
Bila kami saling buat2 jual mahal
Aku masih suka dia
Bila dia dalam bad mood
Aku masih suka dia
Walaupun perangai die kadang2 mmg hampeh pun
Aku masih suka dia
Walaupun kadang2 kata2nya agak menyakitkan hati
Aku tetap suka dia
Walaupun dia banyak kelemahan yg ketara dimata kasar
Aku suka dia
Walaupun aku tahu dia xde la suka sangat kat aku mcm aku suka dia
Apapun aku suka dia
Walaupun ramai yg komplen ttg dia
Aku suka dia
Walaupun die ni suka merapu
Aku suka dia
Walaupun kami bergaduh
Aku suka dia
Bila mendengar dia menyebut nama aku
Aku suka dia
Walaupun die bercakap tentang orang lain
Aku tetap suka dia
Walaupun dia teruk dalam membuat persembahan dll..
Aku masih suka dia
Walaupun dia cemburu pada orang lain
Dan
Aku rasa aku suka diaa
Walaupun dia hanya hadir untuk seketika
Kerana dia
Telah melengkapkan lagi kenangan manis
Dalam hidup aku…………
Read More »

23 Mac 2011

DikaLa duKa menyaPa

Datang tanpa diundang,

perGi memang dikeHendaki,
tiada adab malah berlagak samseng murahan,
inikah adab orang Melayu,
Ku sangkakan baik dan alim rupanya songsang,
Ingatkan waras berfikir, rupanya cetek pemikiran
Dia menambah biLa perLu,
Tapi membiarkan si Iblis melalak tak tentu haLa
Tanggapan awal ku meleset sama sekali
begiNikah manusia sebenarnya?
tuduHan diLemparkan sesuka hati..
maLu dan Sopan telah hiLang dalam diri mereka
ingin saja aku bertukar menjadi the HuLk (hehe)
dan mengajar mereka cukup2..akan ku sepak dan tampar seperti bola hahaha
tapi kewarasan akal fikiran
serta kewajaran tindakan sedemikian menghalang aku..
Marah tiada bertepi
Sabar paling perLu,
Sayanglaaa sangatnyerrrr
Tapi cakap tak serupa bikin
inGin saja ku turut kata hati..
namun tak semua kata Hati boleh dituruti
harus berfikir secara reLevan
agar diri tak melampaui batas
jadi apa seterusnyaa..
Aku juga tidak tahu.
Read More »

22 Mac 2011

HiNdi dRaMaaa @t Zee Variasi..

SaLam…

Entry nih dah lama aku taip..tpi x sempat lg post hehe…bila korang baca mesti korang labelkan aku hantu Hindustan..betul x??emm actually aku nih sume drama pun layan..x semestinya Hindustan jer..lagipun aku tgk jarang yg post ttg drama2 hindustan nih so aku buatlaaa..sebab aku rasa ramai je yg minat tgk drama2 cmni sume..kite je yg x tahu..betul x?heehhe..
Emm hari nih aku nk kongsi ttg kegemaran aku menonton drama Hindustan kat Zee tv or kini lebih dikenali dgn Zee Variasi..


Macam semua tahu banyak giler kan drama2 best yg disiarkan kat situ..tapi aku x tgk sume laa..letih beb hahaha..aku lebih suka ikut cite2 yg disiarkan waktu malam nyer..
Antara drama yg aku ikuti kisahnyer..
1- Pavitra Rishta
2- Dil Se Diya Vachan
3- Ram Milaaye Jodi
4- SaaNskar Laxmi
5- Sanjog se Bani sanggini (yg ni aku x ikut pun..kdg2 jer)
Yg ni jela antara drama yg aku ikuti..n cite die mang best..smuanya berkaitan ttg hubungan kekeluargaan..best tgk..tapi x setiap episode la aku tgk..kadang2 ada gak yg termiss kan..


Cite Pavitra Rishta aku suke ngan gandingan Archana ngan Manav..nmpk sweet dan baik sesgt..Manakala cite Dil se Diya Vachan nih-mula2 aku x brp gemar sgt..sbb jln cite agak slow..dan heroin cite nih nmpk cm lemah gemalai aka lembik sesgt..tpi sejak bbrp hari lps..jln cite die dh makin best gak laa..Cite Ram Milaye Jodi mang best..die tjukkan pertembungan dua bangsa+budaya+adat yg berbeza antara 2 keluarga yg berbesan dan juga tggl berjiran iaitu keluarga Punjabi dan keluarga Gujerati.jadi berlaku lah byk kesalahfahaman serta perasaan x puas hati..seering saja berlaku pertelingkahan antara kedua-dua pihak..
ni die poster cite Ram Milaaye Jodi..heroin die dh brtukar..dulu yg dlm poster tuh..sekarang org lain dah..tpi still comey gak..hehe
Read More »

20 Mac 2011

RagaM Miera Liyana & CikgU Shida

Salam..



Sejak beberapa hari nih aku tengok ramai blogger dok memperkatakan ttg Miera Liyana..ekoran pemakaiannya yg seksi apabila menghadiri satu majlis..dan ramai juga blogger yg mempersoalkan siapa miera liyana nih?ramai yg x kenal die nih..actually Miera Liyana nih seorang pelakon..kirenyer pelakon baru la jugak..ala die ni pernah berlakon drama Kamelia Katrina yg disiarkan di A.Ria x lama dulu..die jadi Kamelia..dlm cite nih die jadi adik Elyana tu..yg selalu kena buli dgn teruk oleh Elyana tuh…pastu die berlakon dlm drama ALia juga disiarkan kt astro..dlm cite nih die jadi jahat skit..dua drama je nih la yg ada aku tgk die berlakon..dlm drama lain x tau laa..berbalik pada isu panas si Miera liyana nih…die memakai baju yg amat seksi yakni amat terdedah pada bahagian dada..amat jelas di bahagian tepi..ish3x..aku x letak gambar die kat sini..x nak laa letak gmbr tuh..mencacatkann je..hahaha..rasanya byk blog2 lain ada letak gmbr die..lau rajin gi lah cari..x tau apa motif die pakai baju cmtu..x kan la die x perasan baju tuh amat terdedah…sedangkan majlis yg dia hadiri tu ofcourse la ramai jurugambar dok ada..pastu slumber je die pose siap senyum lebar lgi..emmm maybe ni salah satu cara untuk die dikenali..untuk memfamouskan lagi nama die..buktinya ramai yg sedang memperkatakan gambar berkenaan..bak kata orang nak cari publisiti murahan laa tuuu..emmm x tahulaa…cmni ke jadi artis..sampai baju pun x reti pilih..

Ok tutup sudah cite miera liyana nih..kita gi plak alkisah cikgu Shida..haha..korang kenal x siapa cikgu Shida nih..die tgh famous skrg dgn aksi2 miming dan keletah die kat You Tube..aku sndiri x tgk pun..malas nk cari..tpi aku ada tgk laa kat tv semalam dlm rncangan Siti kt Astro.ria..ingtkan die ada dtg dlm rncngan tu utk ditemuramah oleh Siti..rupenyer hampeh..setakat berbual dlm video cmtu jela..alasan kenapa die x nak hadir dlm rncngan Siti tu sebab die Malu..die kata die ni pemalu..adoii kelakar bunyinyer…dengan loghat peraknyer yg pekat die pun berbual kejap dgn Dato Siti..aku ingat die akan berbual dgn serius laa kan..tapi tak..pendek kata mcm org x betul je aku tgk gelagatnya..
Kadang2 aku terpikir x malu ker die nih..ek..die bertugas sbg cikgu..tpi tjuk perangainya yg x betul pd 1 dunia..cikgu dh mcm tuh..anak murid cmne la agaknyer..terpikir gak mcmmana gelagat die kat sekolah..mybe tension sgt kot jd cikgu nih..tu yg cari alternative lain lepas tension gitu..pastu sekarang meletup plak..sampai Hot.fm pun panggil..Siti Nurhaliza pun jemput die dtg kat rncangannya..entahla mcm2 ragam dok ada..tapi lau difikirkan betul2..die bukan buat salah pun..die x langgar undang2 pun or menipu org keapa ke..die just suke2 n lepas tension dgn cara cmtu..dlm x sedar gelagat die tu mungkin menghiburkan sesetengah orang yg sedang berduka lara..apa pun terpulang pada pandangan masing2..


Read More »

19 Mac 2011

saya tak CANTIK !!!!


Kerana saya tidak cantik..

saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.
Kerana saya tidak cantik..
saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.
Kerana saya tidak cantik..
saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.
Kerana saya tidak cantik..
saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.
Kerana saya tidak cantik..
saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita,
Paling penting, kerana saya tak cantik..
saya sentiasa mencuba untuk menjadi cantik pada pandanganNya.
Cantik pada pandangan manusia bukanlah apa-apa.
Cantik fizikal adalah sementara..
yang akan kekal cantik sampai biLa2 ialah..
PeriBadi yang Baik..
Read More »

18 Mac 2011

RiNdu Ngan NoveL



Huhuhu..well dh lama aku x beli or baca mana2 novel terbaru dipasaran..windunyerrr..



Kenapa laa kat kwsn tmpt tggl aku xde tempat jual novel huhu..kalau ade kan best..ni kalau nak beli apa2 buku or novel kena gi Komtar or shopping mall lain..tu yg malass..
Jauhhh..tu yg pyh tuh..nak beli secara online pun leceh nak kena gi pejabas pos sume..pejabat pos pun xde yg dekat ngan umh aku..sumenyer jauh la gak..nak pinjam kt kwn pun hampehhh jer…kebanyakannya dh kerja dh ada duit sendiri so mana la nk pegang buku sume..baik diorang gi beli baju, make up..bergaya la beb..mana nak pandang novel2 ni sume..lau pegang buku pun pegang buku utk amik peperiksaan utk naik pangkat jela..hhehe..kalau ade pun yg minat maybe xde masa nak baca..ada gak yg suka baca novel tp x suka nak beli..suka pinjam jer..ni lg parah hahaha..jadi x dpt ler den nak tukar2 novel ke apa ke kan..kan best lau jumpe hantu2 novel yg mcm aku gak..yg duduk dekat2 ngan aku..leh tukar2 kan..huhuhu..
Windu plak kt member2 umah sewa dulu..kebanyakannnya hantu novel..kami saling tukar2 novel yg ada..emm apsal la member2 aku dok jauh2..jom kita tukar2 novel guna pos laju hahaha..ada x org buat kerja cmni??hihihihi..ade yg snggup buat cmni x?hehehe..huhuhu..lalalala…




p/s-tadi aku ckp pejabat pos jauh..ni ada hati plak nk pos laju sume hehehe..well....sob..sob..sob..
Read More »

17 Mac 2011

Odette Yustman yg Sweet n Cunnnn

Hiii….hari ni nk uat entry khas ttg Odette Yustman..actually pas tgk cite You Again..aku suke plak tgk Odette Yustman nih..comey sgt..

Sebelum nih aku x kenal pun die hehehe..yelaa kdg2 je aku tgk cite org putih nih..rasanya filem die berlakon x terlalu byk lagi..tapi kire okey la..
Gerenti ramai la lelaki seluruh dunia minat kat die..maklumlah orgnya cunnn..tapi x silap aku die dh kahwin kot..dgn sape ntah..aku baca biodata die kat tenet gitu2 jer..hehe
So jom tgk gambar diee k… =)



Read More »

16 Mac 2011

YOuuu Againnnnnn!!!...


Well..semalam aku sempat menonton cite You AgaiN..mmg best hehe..seronok tengok..dlm cite nih aku paling suke sekali kat Odette yustman..lakonan die menjadi betuii..suke tgk..dh la cantik sgt..cun beb..die dlm cite nih jadi watak jahat la..suka buli watak utama cite nih (Kristen bell) masa kat high school..kirenyer odette yustman nih masa sek adalah kegilaan pelajar lelaki..kristen bell masa nih ala2 nerd gitu..selalu kena buli..so masa pn berlalu dan Kristen berjaya dlm kerjaya nya..namun die jadi tension bila dpt tau si Odette yustman yg mmg dibencinya ni bakal menjadi kakak iparnya..haha mmg haru la jdinyer..pape pun layan la synopsis cite nih kt bwh tuh k..

Selain tuh aku sempat gak tgk cite Kembar Siang..bolehla tahan cite nih..rasanya part kelakar bagi aku adalah sathiya..mmg haru dgr die cakap..duda jadi dadu, bapa tunggal jadi bapa tinggal..hehe..mmg lawak time nih..


Directed by Andy Fickman, the film revolves around Marni Olsen (Kristen Bell) who after years of being the los­er becomes a high-flying PR executive with a happy life. Her smooth life suddenly becomes a little bumpy when she finds out her el­der brother Will (Jimmy Wolk) will soon be getting married to her high school arch nemesis Joanna (Odette Yustman).
Joanna seems like she has convenient­ly forgotten all the rotten things she did many years ago while her sophisticated aunt Ramona (Sigourney Weaver) bursts in and has a little competition going on with Marni's mother Gail (Ja­mie Lee Curtis), who were good friends that turned to rivals in high school. The weekend reunion becomes a chaotic occasion when claws come out and old wounds are opened once again - prov­ing that no matter how old you are, you never get over high school..
Read More »

14 Mac 2011

Lee Chong Wei menaNg Badminton All EngLand,kalahkan Lin DaN.

aku baru pas layan/tgk perlawanan Badminton All EngLand (Final) antara dtk Lee Chong Wei dan Lin Dan kat Astro Arena..Chong Wei berjaya kalahkan Lin Dan dalam dua set iaitu 21-17,21-17..mmg kali nih perlawanan agak sengit laa..n aku tgk Chong wei bersungguh-sungguh..dan Lin dan pun memberi tentangan yg hebat..mata pungutan pun x berapa jauh..saling kejar mengejar..siap terjatuh,tertiarap sume ada tapi still bulu tangkis x jatuh..org je jatuh hehehe..
mula2 aku rasa L.Chong Wei akan kalah..yelah sebab slama nih yg selalu menang mmg Lin dan pun..berapa kali je Chong wei menang..tapi kali nih kire mantap laa..Chong wei berjaya menjuarai All England 2 kali..manakala Lin dan dah menang All england sebnyak 4 kali dh..cuma kali nih die gagal nak pecah rekod jadi juara 5 kali lak..
apa pun satu perlawanan yg menarik..
x sia2 aku menunggu..lambaat giler perlawanan die..rasanya dlm pukul 12 lebih kot baru start perlawanan akhir lelaki perseorangan..beregu Msia pula Koo kien Kiat dan Tan Boon Heong tewas kat pasangan Denmark..apa pun Malaysia Boleh!!..ramai gak penyokong Msia kat sana siap bawa bendera Msia dan bersorak kuat memberi semangat kat L.C.Wei..so x sia2 la usaha mereka kan.. =)
Read More »

13 Mac 2011

7 KhooN MaaF..


Salam..saja nak kongsi satu filem bollywood yg baru la gak..actually aku pun x tgk lgi hehehe..tapi bila aku baca sinopsis cite nih..mcm best jer..aahh must see..first aku tgk iklan cite nih kat Zee tv..n aku terus tersuka dgn salah satu lagu dlm filem nih yg brtajuk DarrrLinnnngggggg (Darling)..ala2 lagu sepanyol..kepala leh goyang2 dengar hehehe..n aku dh pun brjaya mencari dan mendownload lagu berkenaan..best2x..
filem nih dilakonkan oleh Priyanka Chopra bersama beberapa pelakon lelaki lain..kat bawah nih aku sertakan sekali sinopsis filem nih..slmt membaca...lalalalala....
SiNopSis

The film tells the story of a beautiful Anglo-Indian woman Susanna Anna-Marie Johannes (Priyanka Chopra) who goes on to kill all her husbands.Susanna tries to find love but six of her seven husbands have a fatal flaw so she kills them. These killings and her yearning for love is explained by the fact that she had lost her mother at very young age. The story is narrated by a young forensic doctor Arun (Vivaan Shah) to his wife (Konkona Sen Sharma). Arun has observed Susanna since his childhood and has nurtured a secret crush on her. The boy owes his whole life to Susanna as she funded his education and made him what he is today. He starts off by declaring to his wife that Susanna has committed suicide leaving him a note congratulating him for his marriage. The doctor is now in charge of confirming whether the body found is Susanna's. Unable to overcome the grief of her death he lets out his feelings to his wife who listens to him patiently.



Susanna's first husband Edwin Rodriques (Neil Nitin Mukesh), an Army Major, whose fatal flaw is that he is overbearing, jealous and possessive. He is crippled and unable to digest the fact that a beautiful women such as Susanna would actually be faithful to him and would be able to love him. There comes a point when he even starts to doubt his ability to father a child and takes out his anger on his wife. Though she bears the mental torture he subjects her to day after day, she could not forgive him for blinding her faithful horse keeper (Shashi Malviya) in a whip fight. He is disposed of during a panther hunting trip with the help of her faithful maid (Usha Uthup), her butler (Harish Khanna) and a mute horse keeper. Susanna's second husband Jimmy Stetson (John Abraham) is a singer whose flaw is pride. The marriage starts off well but Jimmy starts gaining success and misusing his new found fame. He starts stealing songs and spending time with other women and becomes dependent on drugs. Susanna wants to be lucky in love the second time and tries her best to get him out of his addiction but in vain as he gets hooked on his addiction again secretly. At last she gives up on him and disposes of him through a Heroin overdose. The police find foot prints near his body which indicate that someone with six toes has committed the murder.


Susanna's third husband Wasiullah Khan a.k.a Musafir (Irrfan Khan) is a soft and thoughtful poet by day, a sado-masochist by night. Susanna tries to cover the bruises he gives at night with make-up. Her faithful servants cannot bear to see her depressed and beaten up and advises her to get rid of him which she eventually agrees to. He is buried in a snowy grave in Kashmir. Her fourth husband, Nicolai Vronsky (Aleksandr Dyachenko) is a Russian Spy leading a double life. When Susanna finds out that he has another wife who has borne him kids, her anger knows no bounds. He meets his end courtesy Susanna's pet snakes. Susanna transits into partial madness and no longer needs to ponder before disposing of anyone she disapproves. Her fifth husband Keemat Lal (Annu Kapoor) is a police inspector, who has shielded his 'Madame' from prosecution in two murders and lures her into marriage. With a voracious appetite for sex, his need for Viagra proves to be his undoing as one fateful night, she makes him overdose on his Viagra by mixing it in his drink. Dr. Modhusudhon Tarafdar (Naseeruddin Shah) a Bengali doctor saves her from a suicidal act she had due to loneliness and guilt and puts her on a mushroom only diet. While she does not wish to marry he convinces her into marriage saying that she will be the sole inheritor of his property. He tries to kill Susanna a few years after their marriage in order to inherit her money as he is actually bankrupt. He tries to poison her with mushroom soup, however the butler drinks it by accident and dies instead. In a state of shock, she shoots Modhuda during a session of Russian roulette.


The same night, Susanna lights her house on fire in an attempt to kill herself. Seeing the house on fire, her faithful maid with six toes comes to rescue her instead dies in the flame. In the forensic lab Arun finds out that the body is not Susanna's, yet he declares her dead in his reports. He goes in search of Susanna and finds her where she tells him she finally is getting married the next day to someone who accepts her, knowing all of her sins. The seventh husband is finally one who is full of love, and already 'dead'. Her seventh husband is Jesus as she becomes a nun at the end. Susanna finally found the love she kept seeking all through her life and this man would never hurt her. Arun and his wife go back home, after he tells her that Susanna is dead forever.
Read More »

11 Mac 2011

My Next Awards....


Salam..saja nak gtau dapat award nih hehehe..
dari Mohd Asyraf ->http://coretankehidupanku.blogspot.com
kalau rajin pi la singgah2..dan singgah blog saya ni slalu yer ;)
Read More »

9 Mac 2011

PTPTN oh PTPTN....

sikit penin..beberapa hari lepas ada terima surat cinta dri darling tersayang hehehe sape lagi kalau bukan PTPTN...surat mahkamah tuh..hehe see u in court..takut tetiba den..
actually bukan x nak bayar..tahap kewangan x mengizinkan..kerja tetap pun x terjumpa..org dalam pun den x kenal sapo2..so what to do..
tnya member2..ada yg takut trus gi bayar apa yg mampu..ade gak yg x nak bayar..sebab masalah nya sama cam aku gak..xde kerja tetap gi..tmbh2 die dh kahwin n ada anak lg..die ada ckp ngan aku yg abg ipar die x bayar gak ptptn sampai sekarang x kena tngkp pun hohoho..
well to me laa..lau ada duit tuh baik gi bayar la kan..walaupun sikit kan..namanya pun hutang kan..
aku nyer jumlah keseluruhan pinjaman ptptn berpuluh ribu gak tuh..masa aku belajar dulu..mang duit Pinjaman PTPTN bnyk membantu..kalau xde ptptn masakkk la aku kat KL nu..semua mahal beb..nak harap duit family jer mang x cukup..
so sape2 yg rasa aku ni kaya..sile hempuk kepala hehe..skrg ni aku mengalami masalah kewangan...so kalau korang baik hati dan comey n sweet sile doakan aku mendapat rezeki yg lebih baik lepas nih yer..or doakan aku jd kaya trus aminnn...

anyway tadi trpaksa korek duit yg ada dan bayar RM 100 kat PTPTN..bayar di Pejabat Pos..sekurang-kurangnya aku cuba gak untuk membayar..xdela buat dont know je kan..
Read More »

8 Mac 2011

SiNi Ada HaNtU, KhuRaFat..


Hehe mcm kena plak tajuk kat atas tuh..hehe..actually tajuk kat atas tuh adalah nama/tajuk filem yg baru aku tonton..iaitu filem Khurafat,arahan Syamsul Yusof dan SiNi ada HantU arahan James Lee..
Kedua-duanya bergenre serammm gitu..n bagi pandangan aku..best gak kedua-dua filem nih..dari jalan cerita dan sebagainya..mmg berbaloi gak la menontonnya..
Filem khurafat nih aku mang x sangka rupenyer semuanya terjadi adalah kerana angkara johan sendiri yg dilakonkan oleh Syamsul yusof..aku ingatkan si Sabrina tu yg jahat..rupenyer semuanya berpunca drp johan nih..sabrina nih x minat pun kat si johan nih, siap menghina si johan ni..so bila dh dimalukan dan direject sedemikian rupa, si johan pun berjumpa bomoh utk bagi si Sabrina ni suka kat die..bila dh brjaya…die plak last2 leh kahwin dgn org lain iaitu Liyana jasmay..dan johan nih juga lupa dan engkar dgn syarat2 yg die persetujui ngan bomoh td..so bermula lah episode hitam dlm hidup johan..mmg best..x hairan la filem nih laku kat pawagam kannnn…

Filem Sini ada hantu plak..pun not bad gak..dlm filem tuh ada 3 cerita..1st cite Hantu Pokok Pisang, 2nd Hantu Nombor Ekor 3rd Hantu Asrama..
Yang aku rasa paling best sekali tentulah cite Hantu Pokok Pisang..sayangnyer..jalan cite tuh x dipanjangkan..kalau lagi panjang mesti best..Hantu Nombor ekor pun kire bole la layan..Cuma banyak sgt cakap cina..penin aku hehe..n then cite Hantu Asrama..bagi aku cite nih bowink skit..sebab ianya berkisar ttg hantu Jepun yg menghantui sebuah asrama..jalan cite die cam klise sgt..kite dh boleh agak..so kurenggg sikit laaa ttg cite Hantu Asrama..selain itu watak para pemandu van tuh pun seronok ditonton..kelakar gak.hehehe..
Pendek kata dua2 cite nih boleh layannnn…
Read More »

6 Mac 2011

My FrEn WeddiNg-Sariaz-

SaLam n Hii Uolsss..hari nih akU nak cite ttg MajLis Kahwin kawaNku..yg berlangsung awal Febuari lalu..hari ni baru sempat nak buat 1 entry ttg majlis kahwin kawan aku nih..

Ikutkan nak buat lama dh..tpi mcm2 trjadi pada waktu tuh menyebabkan aku xde mood nak buat entry nih..Anyway Tahniah buat kawanku Sariaz Nazia bt Mohd Ariff dengan pasangannya Mohd Hafiz yg telah diijabkabulkan pada 3 Febuari lalu..diikuti dgn keNdurinya pada 4 Febuarii..eh lupa nak gtau pada 2 febuari malam dh berlangsung Majlis Malam BeriNai..emm mmg meriah gitu…pada 12 Mac nih berlangsung pula MajLis keNduri kaHwin di sebelah piHak lelaki pula iaitu di keLantan..kawan ku ni anak mami..aku kenal die dh lama sejak dri tingkatan 1 lagi..Alhamdulilah dah jadi isteri orang dh sekarang..
Cantik x baju2 kahwin kawan aku nih..die mmg nak tema kenduri kahwin die serta make up ala2 Arab gitu..hantaran kahwin die RM 11,000 lau aku x silap..mak andam yg make up die nih pun kawaN sekolah kiteorg gak..maknanya sama umur la..tpi die pun belum kahwin lg..so enjoy tgk gmbar2 kahwin kawan aku nih..yg knyakannya aku amik kt facEbok dier..lalalala…

Ni masa aKad NikaH...
Masa bersanding
Ni lak masa Malam beriNai..sariaz bersama ngan Jurumekapnya a.k.a Mak andam..(shafa)

ondway nak pi dewan..
persalinan baju yg seterusnya
Ni waktu pengantin n family diorang bersantap..yg kt blkng tuh kwn2 aku..smpt lg nk brgmbr..
Read More »

4 Mac 2011

teRpakSa BerMuLa SeMuLaa??


DPLi 2011 dah kuar..tpi malangnya kos yg ditawarkan kali ni x brp sama mcm yg tahun lepas nih..banyak subjek xde..kali ni subjek sejarah x ditawarkan pulak..so ramai la member2 aku yg buat keputusan x nak apply DPLi utk kali nih..emmm kali ni mungkin rezeki orang lain..

Kalau ikutkan aku dh berjaya lepasi segala ujian Medsi dan lulus gak temuduga DPLi 2010..tpi terpaksa tolak tawaran buat DPLI kat UPSI atas masalah2 tertentu….mmg semua cakap rugi sgt aku tolak..tpi bukannya aku x nak tpi keadaan x mengizinkan ketika itu..rasa sedih sangat bila tgk kawan2 yg dh hbis buat dpli..sekarang nih depa dok uat praktikal mengajar2 kat sekolah2 yg ditetapkan..cemburu+sedey tgk @ dengar diorang dok bercerita ttg pengalaman diorang belajar dan mengajar budak2 kat FB..
kalaU aku x tolak mesti sekarang aku dh jd cikgU gak..tpi xde rezeki aku…betapa seksanya aku nak uat keputusan utk tolak twrn DPLi tuh..tapi aku xde la menyesal sgt pun sbb aku tolak dpli nih pun utk kebaikan diri aku juga masa tuh..

Sebab apa aku tolak dpli tuh x payah la nk cite kat sini..biar aku saja yg tahu...
Sakit gak hati bila ada kawan2 rapat aku masa kat UM dulu..buat2 lupa je kat aku..tanya khabar pun tak..uat derk jer..sedangkan masa diorang nak temuduga dpli dulu..aku laa yg bagi tips2 temuduga sume sbb temuduga aku dijalankan terlebih dahulu,ikut negeri la kan..lepas dia dh mcm berjaya or dh bahagia..buat2 mcm x nampak je kat aku..entah2 facebook aku pun dia x pernah bukak pun maklumlah kawan die kat FB dah ramai sesangat nyer..mcm lupa daratan je diee..emmm entahlaaa..

Biasalah manusia kan..kawan datang ketika kita happy jer..bila kita sedey+susah bayang pun x nmpk..hilang dan ghaib terus..


Xpelaa..benda dah berlalu buat pe nak ingat lagi kan..saja je nak luah kat sini..luah sikit2 jer..sebab luah byk2 ni bahaya sbb byk mata memandang..yg sentiasa mencari silap aku pastu bawa mulut merata la jawabnya…aku x sangka blog aku ni popular la plak..sampai kat kawasan tempat tinggal aku nih pun ade yg baca blog aku nih..yg kelakar nyer cmne laa makcik2 kat sini boleh tau ttg blog aku..lawak tul cmne la diorang ni tahu ek sedangkan anak2 or cucu2 diorang bukan kenal aku pun n aku x knl pun dgn diorang ni sume..entah sape bawa mulut pun x tahu..nmpk sgt kepochi tul makcik2 tuh sume..suke jaga tepi kain orang lain..kain sendiri terlondeh x nak plak amik tau..


BLog aku yg x seberapa ni pun banyak mami jarum suka spedo pastu buat fitnah sini sanaa. adoiii..x insaf2..
pikir2 balik kalah tau blog artis ekekekekeke..
kenapa la mereka2 nih x faham akan erti kebebasan berblogging..aku bukan menulis/mengutuk diorang dlm mana2 entry aku pun..tpi ada je yg suka cari pasal..aku gunakan blog nih sbg medium ala2 diari gitu..bebas utk luahkan apa saja..
tpi ada je yg x kena..cuba la memahami maksud kebebasan terlebih dahulu..
aku mmg ingin kebebasan dlm penulisan aku namun kebebasan yg aku maksudkan adalah bebas utk meluahkan segalanya namun masih terkawal dan tidak sewenang-wenangnya berkata-kata.

so plz try understand..
Read More »

3 Mac 2011

Kisah seram Rumah Sewa


Ada sesape dh baca cite seram ttg umah sewa tuh?cite tuh tgh famous skrg…betul atau tidak cite tuh x dpt dipastikan laa..tpi mungkin gak betul..

seRam gak cite tuh..gmbr kat atas tuh dikatakan kemungkinan besar umah sewa yg diduduki sekumpulan pelajar berkenaan..aku pun amik gambar umah berkenaan kat blog blogger lain..bila tgk gambar umah diatas tuh..mang nampak seram pun..dengan mcm hutan kat belakang tuh…kalau aku pun..mang aku pkir brpuluh kali gak nak tggal kat situ..walaupun sewa umah tu murah gilerrr..
kalau nak baca kisah penuh boleh lak melawat ke blog cikgu dahlia KLiK SiNi..

sepanjang pengalaman aku masa dok umah sewa dulu..aku mang bersyukur kerana tidak pernah berdepan dgn situasi diganggu oleh hantu/makhluk halus ni sume…kami tggl 7 org di umah sewa tuh..dan bilik aku paling belakang sekali dan juga paling kecik sekali dan juga paling dekat dgn toilet..aku duduk berdua dgn roommate aku..walaupun begitu aku mang xde masalah di bilik berkenaan semuanya okey..aku juga tidak takut duduk sorang2 kat umah tuh..slumber dan releks jer..aku kire berani gak laa..Cuma bila housemate aku dok bersembang ramai2 dan bukak cite ttg kisah para hantu..automatik tiba2 jdi seram dan takut..nak gi toilet pun tiba2 leh takut hehe..tapi masa tuh je la takut..lepas tuh berani balik..Cuma jgn bagi aku dengar cerita2 hantu..terus aku jadi takut..kalau x dengar aku ok jer..



namun kisah misteri tu tetap la ada kan..ada la beberapaa kali berdepan dgn situasi pelik..aku pernah lak rasa mcm ada bayang hitam melintas..tp aku x berani nak tgk..mungkin gak perasaan aku je kot time tuh sdgkan xde apa2 pun..pastu roommate aku ada kata dengar suara aku dok ketawa dlm bilik..sedangkan masa tuh aku x ketawa pun..aku dok rehat2 jer..emmm terkejut gak..tpi lama2 kmi anggap xde apa yg berlaku..mungkin perasaan kami jet uh..
tu jela pengalaman aku yg leh kongsi dgn korang sume..alhamdulilah sepanjang aku dok umah tuh xde benda buruk terjadi..semuanya ok..kami 7org happy dan ok di umah tuh..
walaupun adala berdepan dgn masalah teknikal dgn tuan umah..tpi last2 settle gak..
Read More »

My Random Post

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Miss Banu 2009-2017