17 Jan 2011

HaDiah2 GA/KoNtest yg peRnaH dimeNaNgi..


SaLam..baRu berkesempatan nak bercerita ttg hadiah2 GA/Kontest yg pernah aku meNang..xdela banyaK mana pun..bebeRapa jerr..berbanding berpuluh-puluh mungkin beratus segala GA/KoNtest yg pernah aku join..tapi pe pun Alhamdulilah pernah gak la merasa dapat hadiah..jadi pemenang hadiah utama sume..pape pun time kasih pada sume yg trlibat..hehehe..Aku mula start join segala GA/KoNtest nih bermula pada bulan November 2010 sampai la sekarang..sehingga telah wujud blog baru yakni blog ke-2 aku yg khas utk join segala GA/KoNtest yg ada..



Antara GA/KoNtest yg peRnaH meNaNg-

Ni antara GA yg paling first yg aku menang..hehehhe..aku jadi pemenang hadiah utama..as a pemenang kedua..sbb hadiah utama ada dua jer..tapi GA nih bukan berdasarkan cabutan bertuah..ianya lebih pada komen yg menarik dan kreatif gitu..alhamdulilah dh rezeki..

Aku sebagai pemenang utama..berdasarkan cabutan bertuah..
Actually penganjur bermurah hati untuk beri semua peserta hadiah kursor tuh..hehe..

Cth mcm kt bwh nih.TQ k..



Yg ni pun sama gak..semua peserta GA masing2 dpt hadiah..sticker keta..comey gitu..

Aku pemenang hadiah utama..berdasarkan ucapan besday paling kreatif..hadiahnyer wang tunai..tQ..k


Actually aku x menang sebenarnya..tpi disebabkan org yg menang x muncul2 maka penganjur telah menyuruh sape2 yg nak hadiah hantarlah email beserta butiran peribadi..10 yg terawal akan dapat hadiah..maka aku berjaya berada dlm list 10 yg terawal..maka dptla aku hadiah tuh..dh rezeki kan..mekasih..

 Ni pun aku x berjaya pun jadi pemenang..tapi pihak penganjur iaitu nadia amat la baik hati..tetap memberi hadiah pada semua peserta..siap pos lg tau..mekasih tau nadia..awk mmg pemurah dan baik hati..bukan tu saja..semua peserta turut dapat watermark yg didesign kan khas oleh Nadia..


Hehe yg ni aku berjaya jadi pemenang bersama beberapa yg lain..hadiahnyer adalah perfume yg comey..
Yg ni best sikit sbb aku jadi pemenang utama..hehe..brdsrkan cabutan bertuah..

Hadiahnyer laptop aksesori..

ni yg paling terbaru dimenangi..aku jdi naib juara gitu..hehe

apa pun mekasih sume..ada hadiah dh diterima ada yg belum..mybe dlm pjlnan tuh hehe..aku hnya sempat letak banner jer..sbb lau nak letak hadiah ada yg blum sampai..
apa pun syukur..alhamdulilah..n mekasih pada sume penganjur contest/GA nih..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

10 Jan 2011

"GA:: ole-ole dari Semporna"



SaLam sume..aku nak join GA nih
so korang sume pun meh join dan meriahkan lagi GA nih k..
tarikh tutup 29 Jan ini
so tggu apa lagi..jom join ramai2..
hadiahnyer sgt comey..sukeee..
aku tag

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Lucky Draw Sukasuki2


SaLam sume..
jom ramai2 join dan meriahkan lgi lucky draw nih
tarikh tutup-11/01/2011
utk keterangan lanjut klik kat atas tuh k..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

living cabin giveaway from [-suziey-] dot com


SaLam sume..
jom join ramai2 GA nih..
tarikh tutup-11/01/2011
rugi tau lau x join..
so tggu apa lg..
utk keterangan lanjut klik kt atas tuh k..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

6 Jan 2011

JoDoH....terbaHagi kepaDa 3..

gmbr hiasan

Aku tertarik dengan satu petikan dialog dalam filem Syurga Cinta..jom tengok..aku kongsikan kat sini..actually dialog die xdela sebijik mcm dlm filem tuh..aku dh ubah sikit2..ianya berkaitan pasal JoDoH…



JoDoH terBaHaGi kePaDa -3-


1-JoDoH daRi SyaiTaN
Dua Insan itu berkenalan, berpegangan tangan, kemudian melakukan maksiat dan si perempuan mengandung..dan akhirnya barulah mereka bernikah setelah berzina..


2-JoDoH daRi JiN
Dua Insan itu berkenalan, cth-si lelaki suka pada perempuan itu tapi si perempuan x suka pada si lelaki tuh..maka akhirnya untuk mendapatkan perempuan itu si lelaki telah bomohkan/sihirkan perempuan itu..dan akhirnya si lelaki itu berjaya mendapatkan perempuan itu..dan akhirnya mereka bernikah..


3-JoDoH daRi ALLAH
Dua Insan itu berpandangan Mata, lalu Menusuk KaLbu..dan si lelaki terus masuk meminang..dan si perempuan pula menerimanya..dan akhirnya mereka bernikah..tanpa berlaku sebarang maksiat dan sebagainya…itulah yang dikatakan SyuRga CiNta..


Renung2 renungkan moga kita semua mendapat JoDoH daRi ALLaH…Aminnnnnn…..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

uNtuNgnYa..Rezeki My FrEn..

Salam sume..dh lama x menulis di sini..maklumlah sibuk dok join GA/contest kat blog satu lagi..jadi x sempat nak update kat blog nih hehe…
Kirenyer ni adalah first entry aku pada tahun 2011 nih..


Hari nih aku nak brceloteh ttg member aku laa..actually kami dh lama x berhubungan..last kiteorg sms pun masa aku wish besday die pada September 2010..lepas tuh kiteorg senyapp jer..aku bukan x nak sms die..tp aku takut ganggu jer..maklumlah die dh kahwin..mengandung plak tuh..pastu smbung belajar lagi..mesti sentiasa tension kan..so aku x nak la mengacau die..lainlah kalau die sms aku dulu..kan..


Dengar kata die dh selamat bersalin..pada awal tahun nih..dlm beberapa hari lepas laa..baby boy..alhamdulilah semuanya selamat..aku dapat tau perkhabaran nih pun dari facebook dier..
So apa nama baby tu sume aku x tau laa..tp rasanya nanti aku akan sms die ucap tahniah..insyaallah..semuanya berlaku dgn pantas..ingat lagi time aku dan member aku belajar dulu..x sangka sekarang dh bergelar isteri dan ibu dlm masa yg singkat jer..die baru jer kahwin dlm bulan Mac 2010..dan dlm Jan 2011 dah jadi Mak orang dah..

comey kan kwn aku..

Untungkan..rezekii..pastu x lama lagi bakal bergelar guru plak tuh..fuh..best kan..nampak sangat nasib aku dan die berbeza giler..apa pun aku happy untuk dier.
Mcm x caya jer kawan aku nih dh bergelar ibu..teringat lagi die nih mmg happening..suka sgt mengusik..kalau die ada mmg asyik gelak jer aku nih..die suka uat lawak..mmg terhibur kiteorg yg lain..kadang2 kalau die x dtg kuliah..mmg sunyi jer rasa..sebab die paling happening..n suka mengusik..well apa pun tuh sume adalah kenangan terindah kita 1 geng…

Aku x tahu sama ada die ada membaca blog aku nih ke x..sbb setiap entry terbaru aku akan kuar di Facebook aku..so mungkin die pernah terbaca..tapi setakat nih aku x pernah terima sebarang komen dari die..atau die yg x reti nak komen kat mana hehehe..
Tp rasanya aku lg suka kalau die x baca blog aku hehehe..bukan pe segan+malu la plak.
Sbb aku x brp suka kalau ada org dpt membaca hati aku nih..hehe..

Aku x pasti sama ada die ada contact member kami yg lain..sbb setahu aku die ni suka kongsi masalah menerusi sms dgn mber aku sorang lg..so mungkin diorang masih keep in touch lagi la kot..mungkin die berasa lebih selesa berbicara dgn kawan kami yg lg sorang nih..sbb die nih lebih lemah-lembut dari kami yg lain..sbb yg lain brutal2 sikit hehe..
Mmg kadang2 terasa gak kenapa die lama x sms aku kan..tpi aku faham die sibuk..mana nak layan suami, nak jaga kandungan, nak belajar lagi..


tapi pe pun aku mmg kagum ngan member aku nih..lupe nak ckp nama member aku nih Nurul..die nih berdikari orgnyer..x suka susahkan org..korang leh bayangkan x mcmana die leh siapkan tesis die dgn elok dan sempurna walaupun die xde laptop sendiri..aku mang tabik laa..die mmg berdikari orgnyer..selain sikapnyer yg ceria dan kadangkala agak tegas orgnyer serta berani..aku mang suka bekerjasama dlm 1 kumpulan ngan die..member aku ni gak cun orgnyer..jadi ade jer si kumbang nak dekat dan ngorat..apa pun alhamdulilah jodoh die ngan Zu kuat..moga bahagia dan berkekalan la hendaknyer..aminnn..


apapun…..


walau kite jarang berhubungan..moga kenangan kita x luput di ingatan dan juga di hati..Insyaallah..
Baby boy NuruL

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails