26 Sep 2010

ChOng Wei MeNaNg, LiN DaN kaLah Juga akHirnya

DatuK Lee ChoNg Wei akhirnya berjaya menebus kehampaannya ketika terbuka Malaysia yang lalu apabila berjaya menumpaskan musuh utamanya dalam dunia badminton di Pentas Akhir KejohanaN SupeR sEries 2010. Dengan Ini Chong Wei telah merapatkan jurang perbezaan kemenangan kedua-dua pemain dengan 7-14 yang masih berpihak kepaDa LiN DaN lagi. PermaiNan berlangsung hampir 1 jam 30 minit..lama giler tuh..liat juga si Lin Dan ni nak kaLah..hahaha..

---Set pertama Chong Wei terpaksa memerah keringat untuk menumpaskan Lin Dan dan diajak bermain sehingga ke mata tambahan. Mereka saLing berkejaraN mata sebelum ChoNg Wei meNang dengan 22-20. Set kedua bermula agak x best sikit sebab Chong Wei banyak memberi mata kepada lawan dan sehingga satu ketika beliau ketinggalan 9-13. LiN DaN menguasai keseluruhan set kedua ini dengan kemenangan 21-16. Pada set ke-3, Chong Wei bangkit dari kesilapannya apabila hanya memberi satu peluang sahaja kepada Lin Dan untuk mendahului dirinya pada kedudukan 7-6..dan selepas dari itu Chong Wei tidak pandang ke belakang lagi apabila mendahului Lin Dan sehingga tamat permainan dengan kemenangan 21-17 pada set ke-3 ini..tahniah dan syabas diucapkan..dh lama aku x dengar si LiN Dan tu kalah..akhirnya tumpas jugak..Cuma rekod pertemuan masih Lin dan pegang ler.


Walaubagaimanapun, Beregu Negara kita tewas untuk ke Final apabila gandingan Koo-Tan kalah kepada gandingan Fu-Cai dengan keputusan 18-21, 21-14, 21-12..


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

24 Sep 2010

LiRiK SeMaNgAt..



Lihatlah Dunia
Hei Kau Yang Bermimpi Di Sana
Bukalah Matamu Dan Lihatlah Dunia
Indah Langit Bersinar Cerah
Inilah Harimu Jangan Di Sia-sia


Percayalah Kau Akan Menakluki Tiap Yang Kau Temui


Apa Saja Cabaran Yang Kan Tiba
Pasti Hilang Bila Berdepan
Dengan Senyuman Dan Hati Yang Ceria
O o o...
Apa Saja Impian Dalam Jiwa
Pasti Bisa Menjadi Realiti
Satu Hari Lihatlah Dunia
O o o...

Aku Seorang Gadis Cuma
Tapi Aku Percaya Pada Diriku
Biar Mereka Yang Mencerca
Katakan Apa Saja Takkan Mungkirkanku
Ku Yakini Hidupku Jalani Beradab Dan Bererti


Jangan Berputus Asa
Segalanya Di Dalam Tanganmu
Kau Pastikan Mampu
Lalui Semua Suka Duka
Tangis Tawa..
(penyanyi-stacy)


HaNya Di MerCu


MimPi, haRapan, Cecita yaNg tiNggi meNjuLang..,
taK peRnah TerLuaHkan,
HanYaLah DiHati teRsiMpan..TerPeNdam..,
KeTerBaTasaN DiriKu menJaDi PengHaLaNg..

SamPai BiLa aKu berTaNya, samPAi BiLa..
Ku HaRus MenCoBa..
BiLa Lagi ReSah HatiKu..BiLa Lagi…
Aku HaRus BeRaNi..
LaLu ku BaNgkit..TeGak BerDiRi.
MengatuR LaNgKahku TeRus MeNdaKi..
Cita-citaKu di MeRcUuu..


MiMpi dan HaraPan…
BagaiKaN dUri yaNg mEnCengKaM oooo..
SeAnDainYa ku BiaR cEciTa Di hAti
TeRsiMpaN…TeRPendaM….
KeterBataSaN taK wajAR meNjadi PeNgHaLang..


AkU MenCaRi keKuaTaN daLaM KeLeMaHaN..
Aku TeMui KeJayaaN DaLam KeBeRaNian..
(penyanyi- Ayu OIAM)


FiKirKaN BoLEH!!..


Jika Kau FiKirKan Kau BoLeh,
Kau Hampir boLeh MeLakuKan..

Jika KaU FikiRkaN Ragu-raGu,
uSaHamu tidak MeNentu..

JiKa Kau FikiRkaN KekaLaHan,
kAu hamPiRi keGagaLaN,
Jika Kau fiKirKaN KeMeNangaN..
Kau haMpiri KeJayaaN..


EnGKaULah Apa Kau FiKirKaN,
TeRkaNdung daLaM PeMiKiRaN,
BeRfiKir BoLeH MeLakuKan..
FiKirKaN BoLeH..
PeRcaYa apa Kau LaKukaN..
TaBaH Apa Kau UsaHa kaN
beRtiNdak ataS KeMampuAn

EngKaU BoLeH..


PELiTA –


Tak perNah sesAat daKu meRagui.
aPa yaNg teLah DaKu teMui..
seLaMa iNi..


Tak perNaH Sesaat Daku meNyesaLi..
Apa Yang teLaH Aku NikMati
Apa Aku ALami..
SeLagi Hayat DikaNduNg BadAN..


Tak KaN ku MeNyeRah KaLaH..
WaLau miMpiKu MusNah,
HaRaPaNku HaNcuR..
SayAPku PatAh..
Kan Ku paNcArKan CaHaya sePerti PeLiTa,
Ke seRata DuNia yaNg GeLap-GeLita
seHingga heMbusan Nafas yaNg teraKhir..,


Tak PerNah sesaat Ku meNcuRigai,
aPa yanG teLah Aku KecaPi,
seTakat ini..,


tiba Saatnya kaN ku tanGisi..
paDa yanG peRgi taKkan keMbaLi,
keMbaLi Lagi..
SeLagi Hayat DikanDung BadaN…


Bagi aku Lirik2 lagu diatas kalau kita hayati betul2 boleh memberi semangat kapada kita bila kita menyanyikannya..atau menghayati bait-bait senikata lagu tersebut..tambahan lagi lagu2 kat atas ni memang best pun..ditambah lagi dengan lirik yg indah dan memberi semangat..mungkin ada banyak lagi lagu2 yg mempunyai lirik yg bermesej cntohnya macam lagu Nasyid dan sebagainya,,apa pun cuba Lah menghayati lirik2 diatas..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

My BLog, Me & otHeRs


Emm diam x diam dh hampir setahun aku mempunyai BLog dan menjadi penulis Blog yg x terlatih dan separuh masa serta sesuka hati hehehe..



Mulanya sekadar suka2 lama2 jadi hobi sampingan la plak..aku belum la fanatic dgn BLog ni sume..masih ditahap suam2 kuku jer..banyak benda yg aku x terror lagi dlm dunia penulisan BLog nih..ada gak Dgn hanya menulis blog ni boleh dapat duit beratus malah beribu!! Tpi apa pun kena rajin la update, blogwalking dsbnya..aku mang x arif lagi dlm bab2 nih..ada Nuffnang la, Mangga online lah..tpi aku try je dua2 ni..aku letak kt blog aku..ada gak yg kata kena pilih salah satu je..nanti dpt duit sikit jer..tp bagi aku lantakla..bedal je..pakai letak jer..lagipun aku menulis bukan kerana nama mahupun duit ceewaahh hehe tp kalau dpt duit kira bonus la kan hehe (nak jugak la tuh) hehe..


Aku buat BLog ni saja je suka2 hati..

X sangka lak ada gak kawan2 yg kenal aku menjadi silent rider aku..ada gak sedara mara aku, yg turut membaca nukilan aku nih..ingatkan xde..well bile jadi camni..jadi segan la plak nak kongsi serta menulis ttg sesuatu..hehe..malu la plak..yela apa plak yg diorang pikir lepas baca apa yg aku tulis..maklumla melalui penulisan kita org boleh juga membuat penilaian keatas kita..tambah parah kalau ada yg terasa hati bile baca Blog aku ni..emm apa2 pun sorry kalau ada sesape yg terasa..rasanya aku hanya menulis apa yg aku rasa jer..cite betul xde yg rekaan pun..cite pengalaman, perasaan, aktiviti dan sebagainya…


Dlm banyak entry yg aku dh post ada 1 entry yg aku dh siap taip..aku dh cite panjang lebar..tp aku x sanggup nak post dlm blog aku nih..entahlaa..bila baca apa yg aku dh taip tu iaitu ttg pengalaman temuduga DPLi aku tuh..dri awal aku dtg..sampai la ke sesi temuduga, semua soalan yg ditanya..maknanya cite dari A-Z la..full story..laa..mesti korang seronok membacanya..tpi aku mang x sanggup nak lihat pun apa yg aku dh tulis tuh tambah2 nak postkan dlm Blog aku..huhuhu..mesti korang tertanya-tanya kan


KeNaPa PLak???


Sebabnya adalah aku SediHLaaa huhuhu…


Mang happy bila tau aku berjaya dlm temuduga tuh…& dpt tawaran uat DPLi(Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah) di UPSI huhuhu..tapi aku TERPAKSA….diulang sekali lagi TeRPaKsa!! toLakkkkkkkk…tawaRan tuh..atas maSaLah kesihatan huhuhuhu….sedihnya TuHaN saja yg tahu…
Memang Lah Rugii..semua org cakap cmtu..sampai aku jadi muak dan meluat dengar ayat “Ruginyer” tpi x kanlah aku toLak kalau xde sebab kan..Hanya TuHan saja yg tahu perasaan aku ketika menoLak tawaran berkenaan…


sampai sekarang perasaan sedih tu x nk hilang..sering je membelenggu aku….


Kadang2 jeoloUs aku tgk kawan2 aku yg seangkatan dgn aku dh belajar kat UPSi..jeles dgn kesibukan diorang sbg student kembali,JeLez bile tgk status FaceBook diorang yg menunjukkan kesibukan,keseronokan uat DPLi di Upsi..walaupun ada masalah tmpat tnggal pada awalnya…huhuhu..apa kan daya aku x tergapai..utk kesana..sebaliknya ada disini sambil meratap di BLog nih..huhu..


Puas aku pujuk hati aku ni, aku kata xde rezeki aku..tp hati ni susah nak terima..


Jadi sebab tula aku x post entry ttg DPLi tuh..sebab aku x sanggup tgk kerana akan rasa sedih secara automatiknya..kalau leh aku nak lupakan..tpi susah..


Member2 aku yg ada kt UPSI tuh pun mang x nampak bayang sms dh..terus sonyappp..tpi aku faham sure sibuk..maklumlah tempoh masanya pendek dlm setahun cmtu lau x silap..so buzy laaa…tmbh 2 nak jadi bakal cikgu la katakan..so siapalah aku nih.. (ayat jeles nih hehehe) gurau jer..hehe..huhu..entahlaaa…


Korang leh rasa x cmne perasaan aku sekarang????..waaaaa sedih..tulis sikit pasal dpli ni kat entry ni pun dh rasa kesedihan melanda diri..


So pada kawan2 yg sambung belajar di Upsi tuh utk DPLi tuh..yg mungkin terbaca entry ni..sape tau kan..moga2 success n ingat la aku kat sini..huhuhu..jgn menyepikan diri jer..k.. =) apa pun kena tabah..byk cabaran dan dugaan menanti pasni huhu..
Pasti ramai gak yg tertanya-tanya aku sakit pe sampai trpaksa tolak DPLi tuh..huhuhu..BiaRLah RahsIa…
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

22 Sep 2010

kEgiLaaN aKu paDa MoviE My GiRL...





Holaaaa…hari ni nak cite ttg Korean Movie lalalaa…aku ni mang suka tgk cite korea gak..tpi aku x suka tonton cite korea kat 8tv huhu..apsal la cite korea dialih bahasa ke bahasa cina..sakit telinga aku dengar…jadi baik tonton dvd haha puas hati..masalahnya kawan2 aku xdenya yg suka beli dvd cite korea..maklumlah mahal..dekat rm 100 gak la..sebelum ni aku ada pinjam dvd Autumn In My Heart drp member aku..die ni giler bebenor kat cite tuh..lepas dri tu x de dh..kemudian x lama pastu popular lak cite FuLL House..disebabkan kepopularan cite ni aku tebalkan gak la telinga aku tgk cite ni kat tv..lagu die mang best…tpi aku xde la smpai fanatic ngan cite full house ni..



Kemudian berlaku la fenomena cite My Girl lak…

Kali ni sah!! Aku mang dh tergiler kat cite nih..aku siap beli DVD ori cite ni..yg sebanyak 16 episod..kegilaan aku terhadap cerita ni berpunca pada senior aku time aku dok di kolej kediaman di UM dulu..senior aku nih dok bilik depan..depa ni mang slalu lepak..uat lawatan kat bilik junior yakni bilik aku ler..kadang2 depa pnjam laptop layan tenet jap..so masa senior aku dtg..die ada la main tenet jap guna laptop aku..masa tu aku ada kt sebelah die..dok tgk apa yg senior aku ni uat..die buka laman web YouTube..pastu search My Girl dan tgk episode 1..aku yg ada kt sebelah die..layan jela..tumpang sekaki tgk cite tuh..bile dh tgk..seronok plak..kelakar giler..bru episode pertama tuh..so start dari sini la episode demi episode kami tgk..seronok tgk ramai2..cite die mang jemu tgk..aku trus angau dgn cite ni..dh la Hero die hensem giler2nyer..hero kedua la quit miut sgt..heroin die pun comey..mang giler2 la sume..hehe

So sejak dri tu..ada je masa terluang..aku pasti buka Youtube utk habiskan tgk episode cite nih..tgk punya tgk..mang tergiler la dgn cite ni..ditambah dgn lagu2 yg mang best..dh tgk cite die..mula la plak pencarian lagu2 dlm cite nih..bile aku dh dapat lagu2 dlm cite ni..mula la 24 jam asyik dengar lagu ni jer..kat telinga aku guna headphone..x bleh bukak kuat2 lagu..nanti ganggu roommate nk belajar.. x pun nanti kakak2 senior marah lak bukak lagu kuat2 hehehe..so cara selamat..dengar lagu sendiri2 jer la..hehe…


Lepas dh hbis tgk cite ni..rasa rindu nak tgk sekali lagi..tp waktu ni aku dh x dok kolej dh..jd xde wireless free huhu..so dpt nk tgk cite ni..sedangkan dlm hati dah membuak-buak nk tgk cite nih..kalau nak bukak tenet kt umah..kena bayar lak..maklumlah aku guna tenet fesyen lamanyerr….


Last2 aku pun pujuk la mak aku suh beli cite tuh hehe..aku suh mak aku tolong belikan dulu..nanti aku bayar balik..risau gak kalau2 tmpt kt umah aku x de stok dh dvd tuh..mau sedih aku sepanjang tahun hehehe..akhirnya Alhamdulilah…mak aku tepon aku kata die dh beli dvd tuh..syukur sgt..sampai gak hajat aku nak tgk cite tu sekali lgi..dlm versi original yg clear sume..Alhamdulilah…setakat ni dh 4-5 kali gak la aku dok ulang tgk cite tuh…ikut hati nak tgk lebih byk cite korea..tp x tahu best ke ..kang lau beli x best lak uat rugi duit jer..lagipun mahal banget..hehe..kan best kalau ada member aku hantu dvd korea..leh tukar2 dvd..tp hampeh..xde maknanya..huhu..jadi cite korea yg ada dlm simpanan aku hanya ada cite My Girl je la..hehe..yg lain byk cite Bollywood dan Melayu..lalalala….


  
                                            qiut gitu..ketaawa aku sorang2 tgk cite nih..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Duittt Kut..BaYaR jaNgan x BaYaR hehe..

                                  
                                      

Korang pernah x main Kut atau pun ada yg panggil duit kutu..yg mana setiap ahli dikehendaki membayar sejumlah wang mengikut hari or bulan..semua wang berkenaan dikutip dan dihimpunkan oleh seorang ketua yg dilantik sebelum menyerahkan kembali mengikut giliran masing2 yg telah ditentukan menerusi undian..lebih kurang mcm tula definisinya..aku pun x berapa reti nak terangkn hehe..aku pernah main kut ni masa sekolah2 dulu la..rasanya aku start main dri form 4 or form 5..tp masa tuh aku bukan ketua la..just bayar kt member aku..sehari seringgit kot..bila dihimpun dapatla dlm seratus lebih..hehe..bile masuk form 6…aku main lagi..tp kali ni aku yg jd ketua merangkap tukang kumpul dan simpan duit..ala2 along gitu..hehehe..kali ni dapat dlm rm 200 lebih lau x silap..


Mula2 x terfikir pun nak main waktu time form 6 tuh..tp bile tgk budak2 kelas lain cabut undi utk main kut..rasa cm seronok and teruja gak nak main..hehe..n geng2 aku pun setuju..so pencarian sape yg nak join main kut pun bermula..semuanya dlm 8 orang cmtu..tp ade yg main utk dua org sekaligus..sebulan bukak sekali..terdiri dri sorang bdk laki melayu, 2 budak India, 5 budak perempuan..aku pun siap buat buku kut lagi..n sape bayar duit kena tandatangan..hehe amacam nmpk profesional x hehehehe…


So lepas tu bermulalah proses cabut undi..n pastu adala sesi tukar menukar giliran mengikut budi bicara masing2..aku dapat second last..budak laki tunggal dlm our group tuh mintak tukar giliran gak..die nak jadi org yg first dpt..emm mula2 risau gak kalau2 die cabut lari dn x bayar.tpi disebabkan kasihan, member aku ikutkan gak la kehendaknya tuh..utk tukar giliran dgnnya.


Pada mulanya semuanya berjalan lancer..semua beri komitmen yg baik pabila membayar..setiap hari kena bayar RM1..aku pun x ingat sangat dh jumlah keseluruhan yg kami semua akan dpt..lupa dh..ada gak yg kngsi2..maknanya sorang bayar 50 sen..nanti jumlah tuh akan dibahagi dua..maknanya 1 nama tpi dimainkan oleh 2 org..kalau x paham buat2 je paham..aku pun penin nak terangkan..ikutkan main cmtu agak memeningkan sebab nk kena dpt duit syiling adoii..tpi atas sebab member punyaa pasal..diorang dibenarkan join sekali main kut tuh..budak perempuan xde masalah..semuanya ok..budak laki plak buat hal..die jadi liat nak bayar..tmbahan lgi selalu x dtg sek..x tahu la sebab per hahaha no komen..kang jadi mengumpat la plak..ish2..ditambah lagi aku, member aku yg sorang lg..telah bergaduh dgn budak laki berkenaan..maka makin susahla aku nak menjalankan tugas aku sebagai pengutip wang kut..maka tugas ni telah diserahkan kpd member aku yg satu lg utk pergi meminta duit kut pada budak laki berkenaan..


Hal ni berterusan laa..sampai hari last pembayaran duit kut..well walaupun kiterog bermasam muka..nasibla budak laki berkenaan berjaya juga melangsaikan hutang kut nya tuh..well semuanya berjalan lancar pada akhirnya…
Duit kut yg aku dapat tuh aku telah memberi sebuah Radio besaU hehe..yg boleh main kaset and CD gak..bila aku tgk radio tuh..teringat la pasal kut nih..sekarang aku dh jarang dgr radio..nak dgr radio leh dgr kat hp..nak dgr lagu download je kt tenet..jadi radio tu pun terbiar dan tersimpan cmtu jer..Cuma ritu ada la gak aku try test radi berkenaan ok ke tak…emm nampaknya sound die ada problem..x clear cam dulu..emm maklumlah lama x guna..huhuhu…pape pun biarlah radio tersebut jadi memori walaupun x berapa nak elok dh..hehehe...


nota:Gambar2 diatas cuma gambar hiasan jer hehe..gmbr kenangan ngan member2 masa sek dulu..lalala..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

18 Sep 2010

HiKmaH Di SeBaLik SaLaM..



SaLah satu kelebihan Umat IsLam ialah mengucapkan 1 saLam yg sama tak mengira bangsa atau apa jua bahasa pertuturan. Sememangnya kita digalakkan menyebarkan salam sesame Umat dan sesungguhnya banyak rahmat yang tersembunyi disebaLik SaLaM..



HikMaH Di SebaLik SaLaM..

1. MenaMBah KebeRkataN daLaM HidUp..


2. MeRaPat daN MengeRatKaN laGi SiLatuLraHim SesaMa UmmaH..


3. AkaN teRhaPus DoSa-dosA keCiL ketiKa BeRsaLaMan..


4. AkaN DikuRniaKan oleh ALLAH, ganJaRaN PaHaLa..


5. OraNg yaNg MenGhuLuR SaLam meNdaPat 9 GaNjaRan berBaNding OraNg yang MenyamButNya..


6. AkaN diMahkotakaN oleh ALLAH di PadaNg MasyHaR keLak….




NaMun haRus diiNgat!! jaNgan PuLa BeRsaLaMan taNgan antaRa LeLaki daN PeReMpuaN yaNg buKaN MuhRiM...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

16 Sep 2010

REviEw FiLeM KuRBaaN..


Helloo…hari ni aku nak uat review movie yg bru aku tgk..dh lama x uat review..hehe…sape2 yg baca entry lepas2 pasti tau yg aku bru beli vcd hindustan yg bertajuk KuRbaaN…lakonan Kareena Kapoor ngan Saif Ali khan…cite ni berkisar ttg pengganas2 sikit…yg x syok tuh asal pengganas jer mesti papar org muslim..tension tul aku tgk..biass..dlm cite nih die lebih pada unsur balas dendam trhadap negara2 Barat terutamanya Amerika..kerana telah mengebom Afghanistan dan Pakistan suatu ketika dulu sehingga menyebabkan ramai mangsa yg x bersalah menjadi  korban..termasuklah anak isteri kepada pengganas2 berkenaan..kiranya cam menuntut bela la nih..diorang merancang nak letupkan stesen kereta api bawah tanah…tapi apa pun kesian pada kareena laa kerana die menjadi mangsa dlm cite nih..x pasal2 kahwin dgn pengganas..die x sngka telah dipergunakan..namun last2 die terpaksa akur dan ikut arahan mereka..sebab kalau tidak dia akan dibunuh..

Bagi aku bolehla tahan cite nih..bolehla nak layan kalau boring2 tuh..hehe..ada byk gak adegan aksi, tembak menembak sume..Cuma dipermulaan cite tuh adala die paparkan sikit2 love story Kareena ngan saif ni..die tjuk la cara Saif mengorat si Kareena ni sampai la diorang kahwin dan menetap di USA..namun cite ni xdela meninggalkan kesan yg mendalam pun pada aku..setakat tgk2 jela..maklumlah aku x berapa minat cite2 aksi nih..ngantuk beb hehehe..apa pun kat bawah ni aku dh bagi sinopsis cite nih..tpi dlm english laa..anyway sinopsis die memang agak lengkap gak..sebab tu panjang bukan main tuh…okey..selamat membaca…

SINOPSIS

Kurbaan is a Bollywood film directed by Rensil D'Silva and produced by Karan Johar. The film, set against the backdrop of global terrorism,[1] features real life couple Saif Ali Khan and Kareena Kapoor in pivotal roles along with Vivek Oberoi, Dia Mirza, Rupinder Nagra, Om Puri and Kirron Kher.[2] It was released on November 20, 2009.

Plot
Avantika Ahuja (Kareena Kapoor) who lives in the United States returns to Delhi after her father has a cardiac arrest. While in Delhi she meets Ehsaan Khan (Saif Ali Khan), a University professor from Mumbai. Being in the same career field at the same place, love blossoms between the two. Meanwhile Avantika gets a return call from New York asking her to rejoin her job. She breaks this news to Ehsaan and expresses her desire to work in the US, Ehsaan agrees and joins her but before that Avantika's father has some reservations about his daughter marrying a Muslim.However he gives in as the couple has decided to get married. Eventually they get married and move to the USA. Avantika helps Ehsaan in getting a job at the same university where she teaches and Ehsaan is appointed as a professor to teach Islam and the Modern World. Avantika's life changes when her neighbor Salma (Nauheed Cyrusi) informs her about her house arrest and requests Avantika to help her by contacting her friend Rihana (Dia Mirza), a TV reporter. Avantika meets Rihana and tells her about Salma's problem and meanwhile she meets Riyaz (Vivek Oberoi), Rihana's boyfriend and colleague who takes Salma's problem as a case of domestic violence. Unfortunately, Rihana has to fly out of the city before meeting Salma and she gets her flight information when Avantika is still at her office. Avantika becomes pregnant and waits at her house to share this with Ehsaan but when she hears voices coming from their neighbor's house, she investigates and finds out that her neighbors Bhaijaan (Om Puri) and the others are planning to send Tahir and blast the flight in which Rihana is traveling, and have also killed Salma as she wanted to expose them. Her neighbors see her and chase her to her house where she meets Ehsaan who consoles her but soon reveals that he is also a part of the terrorist group. Bhaijaan ask Ehsaan to kill her in order to make their operation successful, however Ehsaan denies after learning that Avantika is pregnant. Ehsaan keeps Avantika in house arrest and threatens to kill her father in India if she tries to inform anyone. Avantika realizes that she is a pawn in Ehsaan’s game. It turns out he married her to legitimately obtain Social Security Cards and a new identity in the USA. Avantika calls Rihana and leaves a voice message on her office number to stop her from boarding the flight. Unfortunately, the plane explodes killing Rihana.


Riyaz, heartbroken and revengeful finds Avantika's voice message for Rihana and begins a mission to uncover the real culprits behind the flight bombings. Riyaz also joins Ehsaan's lectures and soon befriends him. Ehsaan finds him to be a perfect replacement for one of his group member Aqeel (Salma's husband) who was killed by Ehsaan while they were taking out Salma's body to bury it. Ehsaan introduces Riyaz to Bhaijaan who becomes suspicious of Riyaz's thoughts to fight against the Americans. Ehsaan makes Riyaz a part of their next mission to bomb several subway stations in New York.


Riyaz tries to spoil the plan with the help of Avantika. Time starts running out for Riyaz & Avantika and they become helpless when Bhaijaan advances the mission by 3 days. While carrying bombs in the subway Riyaz's colleague bumps into him and tells Ehsaan & Bhaijaan about his real identity. Riyaz tries to escape and in the chaos, shoots Bhaijaan. While taking his last breath, Bhaijaan informs Ehsaan that there are 3 more bombs placed in the bags of 2 wives of the terrorists involved and one of it placed in Avantika's bag which is being escorted by Aapa (Kirron Kher). He has a change of heart to save his love and child and doesn't kill Riyaz when he corners him and instead they both make a plan to stop all the other terrorists. Riyaz tries to save the people at the train stations but 2 bombs explode killing Hamid and another terrorist. Ehsaan kills Aapa while saving Avantika. Ultimately he sacrifices himself at the end to save the innocent Avantika. Ehsaan dies by committing suicide and Riyaz arrives to see Avantika.


p/s-poster filem ni agak daring dan mengerikan..huh.
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

15 Sep 2010

SeLaMat HaRi MaLaySiaa...(16 September 1963)


SeLaMat menyaMbut Hari MaLaysia (16 September 1963) kepada seLuruh Rakyat Malaysia..semoga kita sentiasa menghargai dan bersyukur atas apa yg kita nikmati hari ini..walaupun mungkin sesetengah orang x tahu pun apanya hari Malaysia tuh..maklumlah x ramai bebudak laa ni yg minat sejarah, yg nak tau seJarah Negara kita..ruginya kalau ramai yg bersikap sedemikian…sedangkan ianya amat menarik..dan berguna utk kita…apa pun tepuk dada Tanya selera laa….jom kita baca sedikit sebanyak coretan yg sempat aku taip ni..aku amik dan rujuk drp buku (Peristiwa 13 Mei:SejaraH PerhuBungan Melayu-Cina (Leon Comber:diterjemah oleh Omardin Haji Ashaari))..



Pada 27 Mei 1961, TunKu Abdul Rahman, Perdana Menteri Persekutuan Tanah Melayu telah dijemput utk berucap didlm suatu majlis makan tghari oleh Persatuan Wartawan Asing Asia Tenggara di Singapura. Di dalam ucapannya selepas mkn tghari itu, beliau telah mencadangkan agar sebuah ‘Perikatan Agung Malaysia’ dibentuk yg terdiri drp Tanah Melayu, Singapura, Sarawak, Borneo Utara (Sabah) dan Brunei.


Negeri2 Malaysia yg baru telah wujud secara rasmi pada 16 September 1963. Sultan Brunei yg pada mulanya bersedia utk bergabung dgn Malaysia tetapi akhirnya bertukar fikiran disebabkan oleh baginda tidak berpuas hati dgn peraturan kewangan. Penggabungan tersebut akan merugikan Brunei, lebih-lebih lagi Brunei merupakan sebuah Negara yg kaya dgn minyak. Barangkali disebabkan itu juga, permintaan baginda utk disamakan tarafnya dgn Raja-raja Melayu di Semenanjung Malaysia tidak diterima. Namun Singapura telah menarik diri dari Malaysia pada pertengahan tahun 1965.


Pada asalnya , Tunku Abd Rahman bertujuan utk mewujudkan Negara baru itu pada 31 Ogos 1963, tetapi kelahirannya itu telah dilewatkan sehingga pada bulan yg berikutnya disebabkan oleh tentangan drp Indonesia dan Filipina..
Setakat ni jela yg aku petik drp buku tersebut..tulis pjg2 pun bukan org baca sgt pun kan hehehe..lagipun buku tuh lebih menjurus ttg hal2 sebelum, semasa dan selepas 13 mei…


Anyway…seLaMat Hari MaLaysia…k….utk semuaaa…………daaaa….
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

14 Sep 2010

tRaGeDi MaLaM RaYaa..

Syawal telah menjelma..dh berapa syawal dh skrg hehe..amacam raya korang meriah x??



Actually aku nak cite ttg peristiwa yg berlaku masa Malam Raya ritu..


Bermula pada waktu pagi bilamana Melati merangkap anak angkat tok aku datang bawak mangkuk dan periuk nak suh mak aku tolong masak kat die sempena hari raya yg bakal menjelang keesokannya..mak aku xde kat umah die pi market..so aku yg ada kt umah..aku pun bukak la pintu n masa aku ambik periuk2 yg bosar2 tuh dr melati tuh..kucing aku yg bernama Lolen tuh telah berlari keluar dari rumah..huhu..n makin lama die lari makin jauh..aku x dpt nak tngkp die..n masa tuh ramai plak org kat lif..susah la sikit nak kejar kucing aku..so aku pun tggu mak aku balik..n bile mak aku balik die marah laa sbb kucing dh lari dri rumah hehehe..yela byk kerja nk buat, kucing plak larii..susah la..tension jadinyerr…mak aku dan aku pun gi ler cariii..jumpaa..tapi x dpt tngkap LoLen sbb bila die dah keluar rumah automatic die jadi liar, ganas dan dh x kenal tuan die dh..pantang nak pegang die..die nak gigit..so susah kiterg nak tngkp die..bile die dlm umah die baik jerr..tpi bile dh kuar teruss jadi liarr..susah gilerr nk tngkp..die dok lari masuk bawah keta..susah gak hati takut kena langgar ke apa ke..maklum laa malam raya..keta banyak..huhhu..

Mak aku minta tlong jiran..2 org lelaki tlong tangkap gak..tpi gagal..sebab LoLen jadi liar die nak gigit jeer..so x berjaya tngkp die..last2 kiterg balik umah jerr..malas nk amik tau..lantak LoLen laa..huhuhu..aku berharap LoLen akan pulang sendiri ke rumah nanti…maka persiapan raya pun bermula..mak aku dh menolak utk memasak kat melati..mak aku x larat..nak masak utk umah sendiri pun dh byk..ni plak nk masak kat org lain..lagipun bukan sedikit melati suh masak..dri nasi tomato hingga la ke lauk pauk,hinggala ke agar2 dll..fuhh byk tuh..letih beb..last2 mak aku tolak..tp melati suh gak masak nasi putih,goreng ayam sekor,nasi himpit beserta kuah..mak aku x sampai hati nk menolak dh..jadi die turutkan juga..entahlaa sepatutnya melati order jela kat kedai senang..lagipun die ada kerjaya yg stabil..emm entahla no komen..


Malam raya..tv mcm2 cite best..dlm aku dok tgk tv2 dan tv3 dlm rancangan sampaikan Salam aidilfitri..tuh..lau x silap nama rncngn tuh..lupa dh..elektrik tiba2 xde kat blok aku..
Adooiii malam2 raya buat hal lak..elektrik plak xde..jenuh mencari lilin..
So lilin pun dipasang..penin2..tp Alhamdulilah dlm 20 minit je xde letrik..lepas tu ada balik..nasib baekk..lepas tu mercun plak berbunyii…amboooiii bukan main kuat lagi bunyinyerrr..bersahut-sahutan gitu..kuat giler bunyi mercun tuh..kuat sekuat kuatnya..sampai nak pekak aku dengar..bising gilerrr..tension aku…aku plak risau dgn LoLen mcmmana dgn die agaknya..dgn bunyi mercun mcm tuh kat mana la die bersembunyi..die dh la takut dgn bunyi kuat2 nih..risau aku…
Dlm pukul 3 pagi cmtu sedang aku duduk atas kusyen smbil brsiap-sesia nak tido dh..aku dengar mcm ada bunyi kat pintu..aku rasa mungkin LoLen balik kot..


Aku gtau mak aku..pastu mak aku bukak pintu..dan Alhamdulilah memang Lolen..die balik sendiri ke rumah..nasib aku x tdo lgi..die balik terus gi minum air pastu makan..muka die comey2 trus jdi comot…hitam trus badan dan muka die..keesokkannya Lolen dimandikan..pastu bru comey balik hehehe


Luv U LoLen and BuBun…


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

9 Sep 2010

SaLaM LeBaRaN bUat SeMuaaa...



okEy dikesempatan ini..akU nak ucap seLaMat HaRi Raya..Maaf zahIR batiN.pada penguNjung2 BLog aKu nih..mekasiH Krn sudi berkunJung ke BLog aku yg x seberapa nih..dihArapkan segaLa saLah dan Silap aku dimAafkaN…kalau ada tersalah kata dan perbuatan..jgNLah diSimpan dihati okey…0-0 yerr…

kat bwh ni antara aktviti2 aku dlm mggu nih..lalalallalala…

#KaD rAya yg aku dapat..aku dah BaLaz dh sumenyer n pos pda 3 September..harap2 kad raya aku sempat sampai sebelum raya..

#Tiap2 tahun aku mang akan beli MajaLah UjaNg (BumPer PuaSa dan Raya) mang best baca..tebal lagi..syiokk..

#Kuih raya dh beli tp rasaNya masih x cukup..kena beLi lagi laaa…pi usha kt roadwork hehe..

#Beberapa hari yg lepas aku dh tgk cite TwiLigHt:EcLipse..emm mang best..lagi best dri New Moon yg agak bowink tuh..besttt…pastu tgk plak cite ChanDni Chowk to China buat kali ke-2..lakonan Akshay kumar ngan Deepika Padukone..emm suke tgk deepika time die senyum, comey sgt..hehe..

#Mak aku gi Mydin so aku kirim suh beli vcd Hindustan yg bertajuk Ajab prem ki gazab kahani-lakoNan Katrina kaif ngan Ranbir kapoor..ngan 1 lg cite brtjuk Chakde India lakonan Shah rukh khan..huuhu tp xde laaa..mak aku kata org Mydin ckp xde cite tuh..waaa sedih…nak tgk cite tuh..huhuhu..tp nasib mak aku beli gak vcd brtjuk KurbAan lakonan KareeNa Kapoor ngan Saif ali khan..baru tgk sikit..cm cite pengganas2 jer..

Ish kalau aku suh mak aku beli cite Fanaa pun x pe..x teringat lak masa tuh huhu..

Pasni ada beberapa dvd yg aku dh kuarkan utk aku layan tgk hehe..antaranya:-

1- ALadiN

2- PaPaDom

3- AdNan Semp-it

4- My Name is Khan

5- oNe Two ThRee

6- 36-China Town

Rancangan raya kat tv mcm2 ada..tp ada gak stesen tv yg siarkan filem2 yg membosankan..huhuhu..ish3x..filem cina lama2 pun leh ditayangkan pada hari raya..ish3x…x faham tul aku…

Raya ni aku xde mood nak jumpe orgg…nk low profile jer..huhu..x brp sihat lg..masih batuk2..lg..huhuhu

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

2 Sep 2010

KaD RaYa VS SmS RaYa…





Antara menerima kad raya dgn sms raya di tepon mana yg korang pilih..?kalau aku sure la aku pilih kad raya..apa barang setakat sms bagi ucapan raya jer..tu pun sekadar forward sms bukan ayat sendiri pun..teringat masa sekolah dulu..time tu byk dpt kad raya..maklumlah senang nk bagi..x pyh pkai pos, setem sume..kad raya lak ada mcm2 jenis..selalunya kad raya kartun jadi pilihan sbb seronok mbacanya..


Smpai sekarang aku mmg suka kad raya..sapa2 yg bgi kad raya kt aku time kasih ye..saya sukee sgt..lain kali bagi lagi yerr..hehehe….Insyaallah aku akan baLaz secepat mungkin…




Simpanan kad raya aku yg tahun2 trdahulu byk juga..kalau ada yg hntr sure aku balaz..tp kalau nk suh aku yg hntr dulu kad raya kt member2 aku dh serik rr…yer r kite ni punye la ikhlas bagi kad raya lawa2, tulis pjg2..hntr kat kwn2..tp hampehh…x balazz…keciwaaa..last2 sms raya jela yg dpt..tu pun forwardnyer..emmm biasalaa..org busy la katakan…last2 aku pun jd malaz nk hntr2 kad raya nih..kalau balaz xpe gak..bru la seronok sikit..sbb tu kalau ada kawan yg hntr kad raya kt aku..aku jd terharu n berbesar hati menerimanya.. =) ..






Jd pendek katanya..saya suke terima, baca dan balasss kad raya hehehe…


Thankzzz pd yg sudi hntr kad raya kat aku yerrr…
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

1 Sep 2010

Akue SaKittt...



SaLaaM..dh lama aku x post entry2 terbaru dr aku...blogwalking pun dh lama x uat...huhuhu
sebenarnya..aku jatuh sakit..huhu..so xde mood..letih je rasa...nak menaip pun rasa cm x mampu..laptop pun lama x bukak..baru sekarang bukak tu pun x kerap mcm dulu..
actually aku rasa x sihat mcm nak demam beberapa hari sebelum ramadhan...aku makan panadol..berehat..rasa ok la skit...bila demam dh hilang..muncul pulak yg lain..start je puasa aku dh mula batuk2..pastu terus hilang selera makan..x lalu nk mkn pe pun..last2 mak aku bagi koko krunch makan ngan susu hehe..rasa cm budak2 dh..tu pun rasa nak termuntah balik...apa yg aku makan sume rasa nak terkeluar balik..nak menghadam pastu luah balik...

mang letih sgt..smpai nak bangun x larat dh...sbb dh bbrp hari x mkn..asyik minum air...mang x lalu mkn langsung...badan trus jd longlai..nak berjalan pun kena hati2 takut jatuh sbb dh melelong je rasa time bejalan..n pas mkn ubat..asyik tdoo jer..huhuhu..
akhirnya..Alhamdulilah...dh raSA better sikit..dh semakin sembuh..cuma ada batuk2 sikit..n kdg2 rasa nk temuntah..tp x la sekerap dulu...cuma letih tu masih ada lg la..hope menjelang raya ni kesihatan aku dh pulih sepenuhnya..x serrrronok la raya sakit2 kan..huhu nak makan kuih raya yg sodap2..huhu
harap sape2 yg baca entry ni doa2 kan kesihatan aku ye...supaya cepat sembuh sepenuhnya ye...Aminnn...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Related Posts with Thumbnails